Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 158 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: FUNTIC II 1600MM
PříspěvekNapsal: ned 08.01.2017 11:00 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 23.6.2014
Příspěvky: 325
Bydliště: Žďár n. S.
Typově to není hotliner :D Kolmé stoupání samozřejmě nedá.
Obecně jde o to, jestli to vydrží původní regulátor. Vyzkoušené 4S nemám.

_________________
Laguna, Daidalos, MiniCorado, F3K Edge, Fox 2300, Funtastic=Funtic II a další, Taranis X9D+


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNTIC II 1600MM
PříspěvekNapsal: ned 08.01.2017 11:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1501
Bydliště: Nitra Slovensko
zelkar píše:
Typově to není hotliner :D Kolmé stoupání samozřejmě nedá.
Obecně jde o to, jestli to vydrží původní regulátor. Vyzkoušené 4S nemám.


Ja mám KIT, reg. mám YEP 30A (ten to dá) S tým NTM 2830 1100KV to má max. odber cca. 18A, Ťah 1200g. (podľa eCal) 250W To nieje žiadny hotliner.

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, Siesta (Topmodel), Edge 540 (RC Factory)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNTIC II 1600MM
PříspěvekNapsal: ned 08.01.2017 12:17 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 7.12.2014
Příspěvky: 132
Bydliště: Bratislava
Zdravim. Presne tak, Funtic je na pomale, pohodove relax dlhe lietanie a na učenie .)

ak to naozaj chces mat rychlejsie tak na tvojom mieste by som pouzil motor s vyššim KV na 3S cca 1500kv až 2200kv
tvoj navrh 1100kv a setovych 1200kv je malo v podstate by ti na 3S lietalo este pomalsie ako zo setovym motorom
4S je zbytočna vaha jedneho članku naviac, vysie otačky dosiahneš aj s motorom s vyššim KV
tvoj navrhovany motor na 3S bude mat nizke otacky a iba 289W na 3S (d2826 2200kv ma 342w na 3S)

napriklad Pelikan pre Funtic KIT odporuca RAY G2 C2830 s 1300kv na 3S
http://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=79168

Vhodne by bolo použit overeny tlačny pohon z Bety s tym lieta ako raketa, pripadne unesie komplet fpv vybavu s go-pro
Turnigy D2826-6 2200kv a original tlačna vrtula APC 6x4EP 30-35A esc
https://hobbyking.com/en_us/d2826-6-220 ... motor.html
Funtic ma sice papierovo vyššiu vahu o cca 250g ako Beta, ale na Betu všeličo možne naložia

ak zmenis na setovom motore napajanie na 4S tak kontroluj teplotu motora ak bude horuci
tak pouzi vrtulu s menšim stupanim alebo menšim priemerom ale cele mi to pripada ako nezmysel


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNTIC II 1600MM
PříspěvekNapsal: ned 08.01.2017 12:38 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 23.6.2014
Příspěvky: 325
Bydliště: Žďár n. S.
Souhlas.
Mírně zvýšit kv, případně dát tvrdší aku- to má taky docela vliv.
Za mě je to vynikající letadlo na nácvik větroňové akrobacie, Tlačit to násilím do rychlosti mi smysl nedává.

_________________
Laguna, Daidalos, MiniCorado, F3K Edge, Fox 2300, Funtastic=Funtic II a další, Taranis X9D+


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNTIC II 1600MM
PříspěvekNapsal: ned 08.01.2017 15:40 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 26.12.2016
Příspěvky: 7
Chalani, vydrží setovy regulátor pripojenie ďalších 2 serv?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNTIC II 1600MM
PříspěvekNapsal: ned 08.01.2017 16:34 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 23.6.2014
Příspěvky: 325
Bydliště: Žďár n. S.
To není jisté, zaleží co to je za regl. Pro analogová serva by to SNAD vydržet mohl. Můžeš udělat hrubý test na zemi - pár minut zuřivě hýbat zároveň všemi servy (s běžícím motorem) a sáhnout na regl, jak moc se hřeje. (Pokud na něm udržíš trvale prst, je to v cajku :) )
Je to trochu riziko - pokud se regl upeče za letu, je hotovo :(
Já pro 6 serv dávám obvykle regl se spínaným BECem, tj. SBEC, který dá aspoň 5A. (SBEC funguje jinak než lineární BEC a tolik nehřeje.)

_________________
Laguna, Daidalos, MiniCorado, F3K Edge, Fox 2300, Funtastic=Funtic II a další, Taranis X9D+


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNTIC II 1600MM
PříspěvekNapsal: ned 08.01.2017 17:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1501
Bydliště: Nitra Slovensko
ecoone píše:
Zdravim. Presne tak, Funtic je na pomale, pohodove relax dlhe lietanie a na učenie .)

ak to naozaj chces mat rychlejsie tak na tvojom mieste by som pouzil motor s vyššim KV na 3S cca 1500kv až 2200kv
tvoj navrh 1100kv a setovych 1200kv je malo v podstate by ti na 3S lietalo este pomalsie ako zo setovym motorom
4S je zbytočna vaha jedneho članku naviac, vysie otačky dosiahneš aj s motorom s vyššim KV
tvoj navrhovany motor na 3S bude mat nizke otacky a iba 289W na 3S (d2826 2200kv ma 342w na 3S)

napriklad Pelikan pre Funtic KIT odporuca RAY G2 C2830 s 1300kv na 3S
http://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=79168

Vhodne by bolo použit overeny tlačny pohon z Bety s tym lieta ako raketa, pripadne unesie komplet fpv vybavu s go-pro
Turnigy D2826-6 2200kv a original tlačna vrtula APC 6x4EP 30-35A esc
https://hobbyking.com/en_us/d2826-6-220 ... motor.html
Funtic ma sice papierovo vyššiu vahu o cca 250g ako Beta, ale na Betu všeličo možne naložia

ak zmenis na setovom motore napajanie na 4S tak kontroluj teplotu motora ak bude horuci
tak pouzi vrtulu s menšim stupanim alebo menšim priemerom ale cele mi to pripada ako nezmysel


O čom to píšeš. Teraz tam mám EMAX XA2212 - 1400KV (eq. 28-30) a bežný motor na 3S s vyšším KV (2830) už neutiahne vr. 8x6 .
S tým Turnigy D2826 2200kv by si tomu dal. To by ledva letelo.
S tým EMAX XA 2212 1400KV to má max cca. 235W, ťah 1150g a lieta to dobre, ale potrebujem dovážiť tak by som dal 4S 2200 mAh (väčšiu kapa. nepotrebujem) a motor NTM 2830 1100KV. To je asi tak cca. max čo sa dá z motoru veľkosti 28-30 na vr. 8x6" vyťažiť. 250W. A bude to trochu živšie.

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, Siesta (Topmodel), Edge 540 (RC Factory)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNTIC II 1600MM
PříspěvekNapsal: ned 08.01.2017 23:00 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 7.12.2014
Příspěvky: 132
Bydliště: Bratislava
myslis ze je tam potrebna vrtula 8x6 aby mal motor večši tah?
EMAX XA2212 - 1400KV ma papierovy tah 940g s 8x6 spotreba cca 20A
skoda ze som nenasiel trust test
ale na kopterach niekto skusal aj 4S ale musi ist zasadne mensia vrtula a kontrolovat prud
ten motor je urceny pre koptery ma iny pracovny rezim ako v lietadle
samozrejme to je niekedy uplne jedno

test D2826/6 2200kv iba s 7x3 EMP 1200g tah zahada .) spotreba okolo 34A doporuceny esc 40A
https://www.youtube.com/watch?v=Saj_0H6XkFs


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNTIC II 1600MM
PříspěvekNapsal: pon 09.01.2017 1:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1501
Bydliště: Nitra Slovensko
Ozaj zázrak, podľa eCal na 3S Turnigy 2826-2200kV s APC 7x3" má ťah cca 675g 18A, 190W
Vrtuľu 8" chcem zachovať, čím väčšia tým lepšia účinnosť. (škoda že nevojde 9")
S tým NMT 2830 1100kV na 4S ťah cca. 1215g, 17A (4S 2200mAh)
A tomu videu neverím! (dobre to drevo musel pritľačiť) a aj keby tak je to cca dvoj násobný prúd a tým aj polovičná doba letu a ja mám ESC iba 30A, takže pre mňa nezmysel.

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, Siesta (Topmodel), Edge 540 (RC Factory)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNTIC II 1600MM
PříspěvekNapsal: pon 09.01.2017 20:30 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 7.12.2014
Příspěvky: 132
Bydliště: Bratislava
rozmyšlam či ma vyznam ešte vôbec reagovat na to čo si napisal
a rozhodol som sa takto: naštuduj si informacie
http://rcmodely.cevaro.sk/index.php?id= ... --co-to-je
http://rcmodely.cevaro.sk/index.php?id= ... e-priklady
http://rcmodely.cevaro.sk/index.php?kat_c=pohony
ja tym kalkularorom velmi neverim, verim viac reálnemu praktickému testu
na ostatne nebudem reagovat lebo sa mi tu budu smiať
(lietat rychlejšie s vetšou vrtulou a rovnakym odberom prudu)
skutočny realny staticky tah lachko zistiš ked za lietadlo pripojiš digitalnu zavesnu vahu
alebo zavesis lietadlo za chvost na digitalnu vahu a das plny plyn, pripadne watmetrom zmeraš odber,
skus si tak zmerat realny tah na Funticu, alebo demontuj motor a podla videa ho daj na vahu a urob test

aj ked nakoniec budes mat večší staticky tah tak to neznamena že ti lietadlo poleti rychlejsie
preto treba hladat optimálny pohon pre danu kategoriu a vahu lietadla
ale asi zbytočne reagujem, načo to tu vôbec pišem?

statický tah sa takto testuje bezne:
https://www.youtube.com/watch?v=GDuo8gmfn9k
https://www.youtube.com/watch?v=KIop-R9Eee8


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNTIC II 1600MM
PříspěvekNapsal: stř 11.01.2017 8:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1501
Bydliště: Nitra Slovensko
Nechcem väčšiu rýchlosť (to som nikde nepísal) Chcem ťah a axceleráciu. Ale už to nerieš. Skrátka na 4S to bude lietať lepšie.

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, Siesta (Topmodel), Edge 540 (RC Factory)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNTIC II 1600MM
PříspěvekNapsal: stř 11.01.2017 16:45 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.12.2015
Příspěvky: 262
Bydliště: Liberec
Zdravím, budu kupovat Funtica a zajímalo by mě jestli jste šli do arf anebo do kitu. Moc se mi nelíbí ten setový regl, stejně bych chtěl do budoucna udělat i ty klapky tak to spíš vidím na kit. Serva bych dal zde již doporučovaná. Jen nevím jestli je u kitu celý kužel i s vrtulí, je to tam tak zmateně napsaný... A táhla tam jsou anebo taky přikoupit? Jsou u nich rovnou i na ty klapky? Asi ne co?
Díky moc za informace ;-)

_________________
Hype Funtastic
Alpha 1500 RTF, synkova
Taranis Q X7


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNTIC II 1600MM
PříspěvekNapsal: stř 11.01.2017 20:52 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 23.6.2014
Příspěvky: 325
Bydliště: Žďár n. S.
Od koho to chceš koupit?
Např. Pelikán uvádí "Rychlostavebnice obsahuje: trup, křídlo a ocasní plochy vylisované z EPP, vrtulový kužel, uhlíkovou trubkovou spojku křídla a podrobný návod ke stavbě a létání.
POZOR: Omlouváme se za tiskovou chybu, která se vloudila do návodu - stavebnice obsahuje plastový kužel, NIKOLIV vrtuli, jak je v návodu omylem uvedeno."


Táhla bývají v kitu obsažena. Téměř jistě nebudou táhla na klapky, udělat si je z drátu není složité. Vrtuli není problém dokoupit.
Nejlepší bude zjistit podrobnosti dotazem přímo u prodejce.

_________________
Laguna, Daidalos, MiniCorado, F3K Edge, Fox 2300, Funtastic=Funtic II a další, Taranis X9D+


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNTIC II 1600MM
PříspěvekNapsal: stř 11.01.2017 21:03 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 23.6.2014
Příspěvky: 325
Bydliště: Žďár n. S.
Jestli chceš, nafotím ti, jak se udělají ty táhla apod.
Kontakt posílám do SZ.

_________________
Laguna, Daidalos, MiniCorado, F3K Edge, Fox 2300, Funtastic=Funtic II a další, Taranis X9D+


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNTIC II 1600MM
PříspěvekNapsal: čtv 12.01.2017 0:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1501
Bydliště: Nitra Slovensko
Tlapa píše:
Zdravím, budu kupovat Funtica a zajímalo by mě jestli jste šli do arf anebo do kitu. Moc se mi nelíbí ten setový regl, stejně bych chtěl do budoucna udělat i ty klapky tak to spíš vidím na kit. Serva bych dal zde již doporučovaná. Jen nevím jestli je u kitu celý kužel i s vrtulí, je to tam tak zmateně napsaný... A táhla tam jsou anebo taky přikoupit? Jsou u nich rovnou i na ty klapky? Asi ne co?
Díky moc za informace ;-)


Ja mám KIT. Tiahla na klapky tam niesu. Je tam iba vrt. kužeľ bez trámca a klieštinny. Treba dokúpiť, alebo dať pevnú vrtuľu. Choď do KITU a osaď to lepšiou elektronikou, keď chceš sklopku dokúp origo.

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, Siesta (Topmodel), Edge 540 (RC Factory)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 158 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz