Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: V - kabel na programovanie regulátora.
PříspěvekNapsal: pon 09.01.2017 9:48 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 23.1.2008
Příspěvky: 152
Bydliště: Martin-Slovensko
Zdravím.Možem servokabel z regulátora zapojiť ako V-kabel do prímača a zároveň do programovacej karty,aby som mohol meniť nastavenie regulátora napr.po pristátí?..


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: pon 09.01.2017 10:17 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 434
Bydliště: Vysočina
Tak to by se asi pěkně popralo, jsou to dva výstupy na jeden vstup! (Kouřit by se z toho nemuselo a ani nemělo - ale ani fungovat)

Vysvětlení: Oba výstupy by měly být s otevřeným kolektorem (slušnost výrobce dodržovat určité zásady). Mají společné napájení a pokud budou přímo spojeny bude výstup ovlivněn logickou funkcí AND. T.j. bude-li na jednom vstupu L bude i na výstupo L bez ohledu na úroveň druhého vstupu.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 09.01.2017 11:07 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 15.2.2005
Příspěvky: 110
Bydliště: Plzen
Existuje pro regly Caste. Mame.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 09.01.2017 11:13 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 23.1.2008
Příspěvky: 152
Bydliště: Martin-Slovensko
Ahoj.
Možno by sa to dalo urobiť prerušením servokabla do prímača konektorom samec-samica,čiže rozpojiť a strčiť do programovacej karty?Problém V-kabla by tým pádom nevznikol.


Naposledy upravil indigo dne pon 09.01.2017 11:35, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 09.01.2017 11:33 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 434
Bydliště: Vysočina
indigo píše:
Ahoj.Takže vždy vytiahnuť servokabel z prímača ak tomu rozumiem.Dík za odpoveď.
Nebo na tom kabelu musí být nějaký (malý) udělátko, který ty vstupy nějak ošetří.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 09.01.2017 11:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7883
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
ellet píše:
Nebo na tom kabelu musí být nějaký (malý) udělátko, který ty vstupy nějak ošetří.

Co si představuješ pod tím "udělátkem". Na to přece stačí dát na signálový vodič přepínač. Předpokládám, že by ten kabel byl použitý jen pro nějaké testování a nikoli trvalé použití.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 09.01.2017 12:14 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 434
Bydliště: Vysočina
Lark píše:
Co si představuješ pod tím "udělátkem". Na to přece stačí dát na signálový vodič přepínač. Předpokládám, že by ten kabel byl použitý jen pro nějaké testování a nikoli trvalé použití.
To si právě nejsem jistej. Napsal jsem to proto, že se jedná o nestandardní připojení programátoru. Nevím jestli není třeba před tím třeba i odpojit napájení (protože normálně se připojuje progr. k esc, který byl vypnut) a dala by se ta úvahy ještě dál rozvádět. Zkoumat to ale nebudu, může to být i různý podle výrobce. Pravděpodobně by ale i ten jeden přepínač mohl stačit.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 09.01.2017 12:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7883
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Já právě předpokládám, že před přepnutím na programování, by se vypnulo i napájení, aby se ten programátor správně aktivoval, ale zkušenost s tím taky nemám a zkoumat to nebudu. Za zkoušku by to ale stálo.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 09.01.2017 12:36 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 434
Bydliště: Vysočina
Lark píše:
Já právě předpokládám, že před přepnutím na programování, by se vypnulo i napájení, aby se ten programátor správně aktivoval, ale zkušenost s tím taky nemám a zkoumat to nebudu. Za zkoušku by to ale stálo.
:D :D :D Jo, tak by to jít mělo.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 11.01.2017 8:52 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 23.1.2008
Příspěvky: 152
Bydliště: Martin-Slovensko
Lark píše:
Co si představuješ pod tím "udělátkem". Na to přece stačí dát na signálový vodič přepínač. Předpokládám, že by ten kabel byl použitý jen pro nějaké testování a nikoli trvalé použití.


Presne len na testovanie.Prímač mám totiž v trupe za krídlom F3B elektro a prístup k nemu je teda dosť zlý.Preto som na začiatku položil tú otázku.


Přílohy:
Poznámka: Needle 115 - elektro.
P1010367.JPG
P1010367.JPG [ 85.61 KiB | Zobrazeno 681 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 11.01.2017 10:10 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 434
Bydliště: Vysočina
indigo píše:
Presne len na testovanie.Prímač mám totiž v trupe za krídlom F3B elektro a prístup k nemu je teda dosť zlý.Preto som na začiatku položil tú otázku.
Tak to by ti snad měl stačit je prodlužovací kabel. Bude ale možná potřeba před tou manipulací odpojit napájení.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 11.01.2017 10:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.9.2008
Příspěvky: 2260
Bydliště: Nové Mesto nad Váhom
indigo píše:
Presne len na testovanie.Prímač mám totiž v trupe za krídlom F3B elektro a prístup k nemu je teda dosť zlý.Preto som na začiatku položil tú otázku.

OffTopic:

Chcem poznamenať, že to nie je "prímač" ale "prijímač", pretože príjíma rádiové signály...

Nič v zlom, len aby sme sa vyjadrovali odborne správne!

_________________
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 11.01.2017 12:30 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2007
Příspěvky: 3588
Bydliště: SK Bratislava
nevidim tam antenu, takze ma 2,4ku a to je predsa prima :-P


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 11.01.2017 14:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7883
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
To že vypadne písmenko, bych neviděl jako problém. Stane se snad každému. :wink: Jinak éro je opravdu prima. :lol:
To s tím prodlužovákem by možná bylo ještě snazší.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 12.01.2017 8:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.9.2008
Příspěvky: 2260
Bydliště: Nové Mesto nad Váhom
Lark píše:
To že vypadne písmenko, bych neviděl jako problém. Stane se snad každému. :wink:


Bohužiaľ, nejedná sa o vypadnutie písmenka...
Všeobecne (teda nielen indigo) slovenskí modelári majú s pojmom "prijímač" problém.
Jedná sa hlavne o tzv. (služobne - nie vekom!) mladších modelárov, ktorí nemajú dostatočné elektrotechnické, respektíve rádioamatérske vzdelanie.
Pri odbornej debate odpočuli slovo "prijímač", kde v slovenčine vo výslovnosti dochádza k akémusi "zhltnutiu" slabiky "ji" a oni počujú "prímač". Máloktorý sa zastaví nad významom tohto nesprávneho slova, možno naozaj majú pocit, že je to príma :?
Tí, ktorí však trochu rádioamatérčili tento problém nemajú.

Zaujímavé je, že sa to nevyskytuje u česky hovoriacich modelárov - isto nie preto, že by všetci mali za sebou rádioamatérske detstvo...
Domnievam sa, že je to preto, lebo slovo "přijímač" sa v češtine vyslovuje zreteľnejšie a hlavne asi preto, že slovo "přímač" neevokuje súznenie so slovom príma...

Ja tu nechcem nikoho moralizovať ani mentorovať, ide mi o to, aby sa i modelári vyjadrovali aspoň odborne, ak už nie spisovne...

_________________
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: ok1uds a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz