Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno. Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Autor |
Zpráva |
TERAZKY
|
Napsal: pát 25.08.2017 4:48 |
|
Mazák
|
|
|
Registrován: 1.6.2008 Příspěvky: 2560 Bydliště: Hlohovec, Člen RCMK Trnava
|
Ahoj chceme kupit dvojpakovu pipu s chladenim na akcie s poctom cca 30 ludi.
Doporucte prosim nieco z vlastnej skusenosti.
Otazka ostava ci ma vyznam to tlakovat s CO2 flasou? V pripade ak bude mat zariadenie vlastny kompresor a teda pivo nebude tlakovane CO2 bude urcite kompaktnejsie, no neutrpi chut piva?
Dakujem za info.
PS Cena ca 500E.
_________________ ... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
|
|
Nahoru |
|
|
|
|
|
juraj.jurej
|
Napsal: pát 25.08.2017 6:20 |
|
Mazák
|
|
|
Registrován: 8.3.2012 Příspěvky: 4017 Bydliště: SK Obrázky: 6
|
Niečo som sa načapoval pri prevádzke stánku. Za mňa určite tlakovať CO2. Pivo ani Kofola nieje to pravé bez okysličenia. Daj si dve piva tlačené kompresorom a zduje ťa (ťažké na žalúdok) Aj keď niekto si to chváli, že stará klasika a vzduchom tlačené je chutnejšie. U mňa je to nezmysel. S flašou CO2 nepotrebuješ elektriku pokiaľ nepotrebuješ chladiť. (výpadok el.) Pokiaľ to chceš viac menej na súkromné akcie pohľadaj po bazaroch. Inak za 500eur kúpiš aj novú profi. Napr.: http://www.chladenie-pivo.sk/produkty/c ... -lindr.htm
_________________ FrSky Tandem X20
|
|
Nahoru |
|
|
TERAZKY
|
Napsal: pát 25.08.2017 7:14 |
|
Mazák
|
|
|
Registrován: 1.6.2008 Příspěvky: 2560 Bydliště: Hlohovec, Člen RCMK Trnava
|
Dik za info, tiez si myslim, ze CO2 dava napojom iskrivost, sviezost...
No su i nazory, ze CO2 flasa nie je potrebna...
Je tu niekto kto ma skusenosti a tvrdi to tiez?
_________________ ... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
|
|
Nahoru |
|
|
Mad_Box
|
Napsal: pát 25.08.2017 7:26 |
|
Moderátor serveru
|
|
|
Registrován: 28.8.2005 Příspěvky: 2351 Bydliště: Dvůr Králové n.L.
|
Pokud ten sud vytočíš za půl dne tak vzduch/co2 nepoznáš ani náhodou, teda pokud pořád někdo nekvedlá sudem kolik tam toho zbývá. Výhoda CO2 je na takové to domácí točení na více dní kdy pivo je lépe konzervované a chuť tak rychle nedegraduje.
_________________ Raptor E700 (MSH Brain) MiniProtos (miniVbar 5.2)
|
|
Nahoru |
|
|
juraj.jurej
|
Napsal: pát 25.08.2017 7:31 |
|
Mazák
|
|
|
Registrován: 8.3.2012 Příspěvky: 4017 Bydliště: SK Obrázky: 6
|
Mad_Box píše: Pokud ten sud vytočíš za půl dne tak vzduch/co2 nepoznáš ani náhodou, teda pokud pořád někdo nekvedlá sudem kolik tam toho zbývá. Výhoda CO2 je na takové to domácí točení na více dní kdy pivo je lépe konzervované a chuť tak rychle nedegraduje. No po vyčapovaní napr. pól sudu to už poznať je. Inak súhlas
_________________ FrSky Tandem X20
|
|
Nahoru |
|
|
JosefSvejk
|
Napsal: pát 25.08.2017 7:41 |
|
Mazák
|
|
|
Registrován: 28.4.2011 Příspěvky: 6500 Bydliště: ČR Obrázky: 0
|
Nepleť do toho kyslík. Kysličník se používá právě proto, aby se pivo neokysličovalo kyslíkem ze vzduchu. Pokud se jedná o jednorázovou akci, pivo je vypité za jeden večer, nepoznáš rozdíl mezi kompresorem a kysličníkem. A taky té "jiskřivosti" kysličník moc nepřidá (spíš vůbec), protože pokud je sud skoro plný, nerozpustí se v pivu téměř žádný. Kysličník je jinak přirozenou součástí piva a je ho tam tak akorát. Hlavní zásady jsou mít studenou bečku (v rámci možností), aby pivo nedostávalo tepelný šok velkým rozdílem teplot a neštěrchat s bečkou (nejlépe usadit na místo pár hodin před začátkem akce). Nadměrné pěnění je vylučování toho přirozeného kysličníku z piva, způsobené většinou tím rozštěrcháním. Potom taky pivo ztratí říz (jiskřivost) a je mdlé. Výčepní zařízení je třeba vybrat hlavně podle rychlosti výtoče, aby stačilo chladit. Ty malé levné mají problém hlavně v létě, pokud se točí pivo za pivem. Na zahradní párty ale postačí.
_________________ Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
|
|
Nahoru |
|
|
juraj.jurej
|
Napsal: pát 25.08.2017 7:47 |
|
Mazák
|
|
|
Registrován: 8.3.2012 Příspěvky: 4017 Bydliště: SK Obrázky: 6
|
JosefSvejk píše: Nepleť do toho kyslík. Kysličník se používá právě proto, aby se pivo neokysličovalo kyslíkem ze vzduchu. Pokud se jedná o jednorázovou akci, pivo je vypité za jeden večer, nepoznáš rozdíl mezi kompresorem a kysličníkem. A taky té "jiskřivosti" kysličník moc nepřidá (spíš vůbec), protože pokud je sud skoro plný, nerozpustí se v pivu téměř žádný. Kysličník je jinak přirozenou součástí piva a je ho tam tak akorát. Hlavní zásady jsou mít studenou bečku (v rámci možností), aby pivo nedostávalo tepelný šok velkým rozdílem teplot a neštěrchat s bečkou (nejlépe usadit na místo pár hodin před začátkem akce). Nadměrné pěnění je vylučování toho přirozeného kysličníku z piva, způsobené většinou tím rozštěrcháním. Potom taky pivo ztratí říz (jiskřivost) a je mdlé. Výčepní zařízení je třeba vybrat hlavně podle rychlosti výtoče, aby stačilo chladit. Ty malé levné mají problém hlavně v létě, pokud se točí pivo za pivem. Na zahradní párty ale postačí. U nás v praxi sa to volá slengovo "kyslík" Fľaša CO2
_________________ FrSky Tandem X20
|
|
Nahoru |
|
|
TERAZKY
|
Napsal: pát 25.08.2017 10:10 |
|
Mazák
|
|
|
Registrován: 1.6.2008 Příspěvky: 2560 Bydliště: Hlohovec, Člen RCMK Trnava
|
Tak to zhrniem, akcie su najma dvojdnove, niekedy uz i od piatku...teda tri dni... a zvacsa zostava na druhy den polovica a menej objemu... Cize flasa CO2 je nutna aby pivo bolo pivom a kofola kofolou.
Chapem to dufam spravne..
_________________ ... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
|
|
Nahoru |
|
|
automet
|
Napsal: pát 25.08.2017 10:36 |
|
Mazák
|
|
Registrován: 28.2.2014 Příspěvky: 1871 Bydliště: Blatnica, SR
|
OT: Kdesi som počul, že najlepšie je pivo čapované "kyslíkom"... Bolo to myslené CO2? Alebo fakt sa niekde čapuje aj O2?
|
|
Nahoru |
|
|
Arcicorsa
|
Napsal: pát 25.08.2017 11:42 |
|
Platící zákazník RCManie
|
|
|
Registrován: 12.1.2013 Příspěvky: 1444 Bydliště: Pardubice
|
pert píše: Souhlas. Akorát náplně v sudech nevydrží. Za večer je to většinou pryč Jojo, ty náplně jsou zlo .. Jinak bereme většinou více malých soudků (25l) a co den to se jeden vypije, většinou stačí dva na víkend a pívo je pořád čerstvé .
_________________ Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
|
|
Nahoru |
|
|
Celeron
|
Napsal: pát 25.08.2017 12:02 |
|
Mazák
|
|
|
Registrován: 22.4.2010 Příspěvky: 10497 Bydliště: Nový Bydžov ČR Obrázky: 14
|
Dokud jsme neměli chlazení, tak jsme sud dávali do velkýho plechovýho vědra s vodou a kámoš chemik vždy jednou za čas přisypal lopátku na uhlí močoviny. Nosil to od jézéďáků, asi nějaký hnojivo. Při rozpouštění se roztok silně ochlazuje. Sud se foukal vzduchem z potápěčský flašky, takže elektrika u nás v lese nebyla vůbec potřeba. Jirka
|
|
Nahoru |
|
|
hipa
|
Napsal: pát 25.08.2017 17:07 |
|
Zkušený debatér
|
|
|
Registrován: 24.7.2013 Příspěvky: 414 Bydliště: Praha Obrázky: 0
|
Pivo a CO2? To snad ne!!!
|
|
Nahoru |
|
|
Kdo je online |
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 15 návštevníků |
|
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru
|
|
|