px




Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 1236 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 83  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: sob 16.09.2017 21:42 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 21.2.2015
Příspěvky: 79
Bydliště: Příbramsko
Obrázky: 12
Nerobil, nikdy, kouknu nekam na navod. Ja to dosud nepotreboval, az ted.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
PříspěvekNapsal: sob 16.09.2017 21:48 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 21.2.2015
Příspěvky: 79
Bydliště: Příbramsko
Obrázky: 12
ddano dekuji, to je ono! rozjelo se to, diky moc :)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: sob 16.09.2017 22:00 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 24.1.2009
Příspěvky: 140
Tak to by mě nenapadlo že ji nikdy neudělal :D

_________________
Frsky HORUS


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 17.09.2017 3:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 2500
Bydliště: Nitra Slovensko
Pre "metlis"
Treba si naštudovať manuál a prejdi si toto vlákno. Chýbajú ti úplné základy. Potom sa do toho dostaneš.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 17.09.2017 3:50 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 19315
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
jarda19 píše:
Tak to by mě nenapadlo že ji nikdy neudělal :D

A... to se jako musi? 8O

_________________
jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 17.09.2017 6:26 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5687
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Od nas chodi radia zkalibrovana, kalibraze se muze ztratit prepsanim prazdnou konfiguraci nebo z jineho radia.

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 17.09.2017 9:47 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 2500
Bydliště: Nitra Slovensko
Kalibrácia sa má robiť pri každom prehraní softwaeru. (up date)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 17.09.2017 9:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5687
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Netreba, prenese se

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 19.09.2017 8:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2577
Bydliště: Zavar, SK
Pre inšpiráciu: openXsensor s GPS.
Příloha:
042_080_OpenXSensor Vario and GPS.jpg
042_080_OpenXSensor Vario and GPS.jpg
[ 73.58 KiB | Zobrazeno 723 krát ]


Funguje :lol:
Příloha:
042_102_OpenXSensor Vario and GPS - log v Google Earh.jpg
042_102_OpenXSensor Vario and GPS - log v Google Earh.jpg
[ 102.21 KiB | Zobrazeno 723 krát ]


Nejaký popis:
https://www.rcmodelytt.sk/openxsensor-vario-gps-vyroba/

_________________
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 19.09.2017 12:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.4.2008
Příspěvky: 5058
Bydliště: CA
ddano007 píše:
.....

Máš to super.....
Ja som na dosku Arduina pridal ešte DS18B20 ..... na meranie teploty... ale teplotu môžeš merať aj cez MS5611..... je to trošku menej presné... ale na orientačné meranie to stačí....
Příloha:
DSC01991.JPG
DSC01991.JPG
[ 65.28 KiB | Zobrazeno 679 krát ]


... a upravil som trochu veľkosť prúdového senzoru.... brutálne, ale funguje...
Příloha:
DSC01987.JPG
DSC01987.JPG
[ 105.74 KiB | Zobrazeno 675 krát ]


S kvalittou senzoru MS nemám príliš dobré skúsenosti skôr ako naletujem dosku - testujem drift - ak je večší ako 1m za prvých 10 minút- ani ho nepoužijem.... bohužiaľ rozptyl je dosť veľký.... Drift je največší po zapnutí.... potom už drží...
Ťažko povedať, čo vlastne kupujeme, pretože podľa katalógových údajov by mal byť drift podstatne menší....
Ale aj u kúpených varii FRsky to je podobné....
No a voči Frsky variam nieje obmedzenie 10 m/s... to naše meria aj večšie hodnoty... FrSky meria len do 10 m/s..

_________________
http://lubo111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 19.09.2017 12:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2577
Bydliště: Zavar, SK
lubo1 píše:
...Ja som na dosku Arduina pridal ešte DS18B20 ..... na meranie teploty...


Načo? Dá sa stým lepšie kompenzovať drift MS5611?

lubo1 píše:
... a upravil som trochu veľkosť prúdového senzoru.... brutálne, ale funguje...


Dobrý masaker :lol:
Inak keď som čítal ten OXS konfigurák, vidím, že to vie merať max 6S jednotlivé články. Môj dotaz je opačný: dá sa to skonfigurovať na meranie len celkového napätia baterky?
EDIT: Neskúšal si sa hrať s ALT_TEMP_COMPENSATION?
* - If the aftitude drift is more or less the same for each test and exceed 1 meter, it will probably be possible to reduce it filling some value in the parameter ALT_TEMP_COMPENSATION
* - If the drift is positive, then increase ALT_TEMP_COMPENSATION otherwise decrease it; ALT_TEMP_COMPENSATION can be negative (it should be the case if the initial drift is negative).

_________________
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 19.09.2017 12:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.4.2008
Příspěvky: 5058
Bydliště: CA
ddano007 píše:

Načo? Dá sa stým lepšie kompenzovať drift MS5611?



Dobrý masaker :lol:
Inak keď som čítal ten OXS konfigurák, vidím, že to vie merať max 6S jednotlivé články. Môj dotaz je opačný: dá sa to skonfigurovať na meranie len celkového napätia baterky?

Ten tepelný senzor je priamo v MS56... mal by slúžiť na kompenzáciu driftu... ale v softe to nieje využité...
Samozrejme.... mám delič rovno na tom prúdovom senzore a použiješ len jeden analógový vstup Arduina.... alebo dáš delič na arduino... Ja meriam aj palubné napájacie napetie priamo na Arduinu aj napetie Aku....
Příloha:
DSC00667.JPG
DSC00667.JPG
[ 102.54 KiB | Zobrazeno 729 krát ]


Odpory sú v tých fialových bužírkach.... žltý drot je vstup pre trojčlánok....
Program pre komunikáciu s 18b20 som si písal sám.... - v ofiko softe ho nenájdeš ...

_________________
http://lubo111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 21.09.2017 17:18 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 16.11.2009
Příspěvky: 434
Bydliště: Blízko D1 exit 66
Jak prosím změním výchozí polohu přepínače pro hlášení polohy při zapnutí vysílačky?
Někde ve starším tématu, jsem našel, že na mám dát switch tak jak chci a pak na té položce mám podržet enter, ale to mi nějak nefunguje. :-/
Díky

_________________
Lítám letadla a malé koptéry, občas přes FPV. Zatím jen bubliny.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 21.09.2017 17:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5687
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
nastaveni modelu, druha obrazovka nastavim pozice podle potreby a podrzim enter

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 21.09.2017 17:37 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 16.11.2009
Příspěvky: 434
Bydliště: Blízko D1 exit 66
Děkuji, už to mám. Já se entr snažil držet na na tom konkrétním přepínači :)

_________________
Lítám letadla a malé koptéry, občas přes FPV. Zatím jen bubliny.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 1236 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 83  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: JASSoft a 24 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz