Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 737 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 46, 47, 48, 49, 50  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Alpha 1500 od Pelikána
PříspěvekNapsal: pon 24.07.2017 13:51 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 6.6.2017
Příspěvky: 52
HLA píše:
Lubo3:
Jaké máš prosím výchylky, popřípadě diferenciaci ? Asi by to pomohlo i ostatním.



Pri prechode na Hitec som zachoval velkosti vychyliek, ako boli doporucene v navode. Kridelka samozrejme s difer. Hore podla navodu, dole 50%.
Tazisko vzdy pred kazdym startom skontrolovane. Bez toho do vzduchu nejdem.

_________________
Alpha 1500 Blanik 2100 (LM) Mustang P-51 (SAD) Blanik 2600 (LM) Grand Tundra (Avios), Taranis X9D+


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Alpha 1500 od Pelikána
PříspěvekNapsal: pon 16.10.2017 22:55 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 26.12.2016
Příspěvky: 10
Bydliště: Ostrava
Ahoj, chtěl bych se zeptat zda jde k alfě bez problémů použít vysílač a přijímač Flysky FS-i4 :?:

_________________
Sky Surfer X8, Scout


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Alpha 1500 od Pelikána
PříspěvekNapsal: úte 17.10.2017 0:17 
Mazák
Mazák

Registrován: 23.6.2014
Příspěvky: 887
Bydliště: Žďár n. S., ČR
Jakožto čtyřkanál v zásadě stačit bude, pokud připojíš křidélka na jeden společný kanál přes Y-kabel. Jejich diferenciaci a nastavení je pak potřeba doladit mechanicky.

_________________
Laguna, Daidalos, MiniCorado, F3K Edge, Fox 2300, Funtic II, Dingo, F4U Corsair, Bf 109H, Skipper...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Alpha 1500 od Pelikána
PříspěvekNapsal: úte 17.10.2017 18:09 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 12.8.2008
Příspěvky: 5
Bydliště: Uherský Brod, Havřice
Ahoj, všem jsem hrdý majitel alphy1500 ale mám malinký problém, při jednom letu jsem ztratil rychlost a letadlo šlo dolů kde se poškodila oska motoru. Jenže jeden červík na unašeči nešel ven tak jsem ho musel odřezat. Nejhorší na tom je, že není nový k dostání. Mohl by mi někdo poradit náhradu za unašeč a co vše k tomu. Jsem začátečník a ještě se v tom neorientuju. Díky za pomoc


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Alpha 1500 od Pelikána
PříspěvekNapsal: úte 24.10.2017 16:26 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 6.6.2017
Příspěvky: 52
phoenix3355 píše:
Ahoj, všem jsem hrdý majitel alphy1500 ale mám malinký problém, při jednom letu jsem ztratil rychlost a letadlo šlo dolů kde se poškodila oska motoru. Jenže jeden červík na unašeči nešel ven tak jsem ho musel odřezat. Nejhorší na tom je, že není nový k dostání. Mohl by mi někdo poradit náhradu za unašeč a co vše k tomu. Jsem začátečník a ještě se v tom neorientuju. Díky za pomoc



Ahoj
tu pisu, ze by bol skladom:
http://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=46361

Lepsie bude, ak tam zavolas.

P.S.
neviem ,ako u inych kusoch, na mojej Alphe su cerviky na imbusove kluce palcove, nie metricke. aj na to pozor

_________________
Alpha 1500 Blanik 2100 (LM) Mustang P-51 (SAD) Blanik 2600 (LM) Grand Tundra (Avios), Taranis X9D+


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Alpha 1500 od Pelikána
PříspěvekNapsal: úte 24.10.2017 18:01 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 14.10.2014
Příspěvky: 193
Bydliště: Podkriváň SR
Obrázky: 4
toty píše:
.............a najednou čumák trochu nahoru a pád po křídle... Čistý pád díky rukoum...


....povedal by som že toto je signál na ľahký čumák.....

Trocha sa pripojím do tejto debaty.......mal som Alphu 1500 dobrých 7 rokov...../teraz v lete som ju predal a asi aj banujem/.....môžem povedať že za ten čas čo som ju mal tak som si s ňou niečo užil....... V setovom usporiadaní bala pribalená tuším 2S 1500mA Lipo......ja som po čase prišiel na to že je mi to málo tak som si kúpil 2S 2200mA Turnigy.....a mal som a aj mám dojem že s priložením veščej váhy do trupu sa zmenil letový prejav k lepšiemu.....Toto čo píše "toty" je presne prejav ľahkého čumáku......môže si tu hovoriť kto chce čo chce ale vetrone ako také sa večšinou dovažovali viac na predok......moja Alpha sa po vložení večšej batérie do trupu už nikdy neotáčala /sama/ čumákom na hor k nebesiam......pokial je dovážená viac na predok tak sa dá tak vycentrovať /vytrimovať/ že pristane skoro úplne sama.......ak fúka vietor tak si vždy nalietavam na dráhu s Alphou tak ako s večším motorákom a k nohám si ju doťahujem motorom na nižšie otáčky a len tesne pred dosadnutím vypínam motor.....Alphu som vždy používal na prvé rozlietanie pred sezónou....bola už asi 7-8krát obúchaná o matičku zem ale.....lietala stále perfektne.......začínam banovať že som ju predal.....asi sa poobzerám zase po nejakej.....počas prebývania u mňa som na nej v začiatkoch vymenil asi 6-7 osiek /je to citlivý bod tohoto lietadla/....vymenil som regulátor a aj niekoľko serv-/poškodili sa večšinou kolieska na prevodoch/.......na začiatku som používal setovú vysielačku....fungovalo to dobre ale......po niekoľkých haváriach sa mi zdalo že niečo asi nie je v poriadku...reágovala hociako.....sama vybočovala.....sama stúpala a aj klesaala.....až nakoniec to došlo k tomu že stratila signal a padala v miernom kruhovom zatáčaní na lúku......pravdepodobne sa asi prerušil niekde plošný spoj na prijímači vplyvom niekoľkých havárií......prešiel som na Hitec.....stalo sa to že z Alphy sa stalo úplne iné poletovadlo.....Tu je moje staršie video....

https://www.youtube.com/watch?time_continue=217&v=fF4NIesGl2M


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Alpha 1500 od Pelikána
PříspěvekNapsal: stř 25.10.2017 12:01 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 6.6.2017
Příspěvky: 52
palci72 píše:

....povedal by som že toto je signál na ľahký čumák.....

Trocha sa pripojím do tejto debaty.......mal som Alphu 1500 dobrých 7 rokov...../teraz v lete som ju predal a asi aj banujem/.....môžem povedať že za ten čas čo som ju mal tak som si s ňou niečo užil....... V setovom usporiadaní bala pribalená tuším 2S 1500mA Lipo......ja som po čase prišiel na to že je mi to málo tak som si kúpil 2S 2200mA Turnigy.....a mal som a aj mám dojem že s priložením veščej váhy do trupu sa zmenil letový prejav k lepšiemu.....Toto čo píše "toty" je presne prejav ľahkého čumáku......môže si tu hovoriť kto chce čo chce ale vetrone ako také sa večšinou dovažovali viac na predok......moja Alpha sa po vložení večšej batérie do trupu už nikdy neotáčala /sama/ čumákom na hor k nebesiam......pokial je dovážená viac na predok tak sa dá tak vycentrovať /vytrimovať/ že pristane skoro úplne sama.......ak fúka vietor tak si vždy nalietavam na dráhu s Alphou tak ako s večším motorákom a k nohám si ju doťahujem motorom na nižšie otáčky a len tesne pred dosadnutím vypínam motor.....Alphu som vždy používal na prvé rozlietanie pred sezónou....bola už asi 7-8krát obúchaná o matičku zem ale.....lietala stále perfektne.......začínam banovať že som ju predal.....asi sa poobzerám zase po nejakej.....počas prebývania u mňa som na nej v začiatkoch vymenil asi 6-7 osiek /je to citlivý bod tohoto lietadla/....vymenil som regulátor a aj niekoľko serv-/poškodili sa večšinou kolieska na prevodoch/.......na začiatku som používal setovú vysielačku....fungovalo to dobre ale......po niekoľkých haváriach sa mi zdalo že niečo asi nie je v poriadku...reágovala hociako.....sama vybočovala.....sama stúpala a aj klesaala.....až nakoniec to došlo k tomu že stratila signal a padala v miernom kruhovom zatáčaní na lúku......pravdepodobne sa asi prerušil niekde plošný spoj na prijímači vplyvom niekoľkých havárií......prešiel som na Hitec.....stalo sa to že z Alphy sa stalo úplne iné poletovadlo.....Tu je moje staršie video....

https://www.youtube.com/watch?time_continue=217&v=fF4NIesGl2M


Alpha je proste Alpha a skusenost rovnaka, az na tu osku. Zatial mam povodny motor a serva. Tiez ju mam len 2 sezony. Po prvej väcsej havarii som tiez vymenil setovku za Hitec a tiez regulator. A mam pohodacika na lietanie. Baterku mam zatial povodnu, plus jednu s rovnakou kapacitou, ale uz je na ceste 2200ka. v poslednom case mam na nej nalozenu kameru, fpv vysielac, prave pracujem na instalacii OSD a tiez mozno otestujem stabilizaciu. O nejakom extra plachteni sa hovorit teraz moc neda.
Vsetko to pojde do väcsieho modelu, tu len testujem, tak potom si s nou zas zaplachtim.

_________________
Alpha 1500 Blanik 2100 (LM) Mustang P-51 (SAD) Blanik 2600 (LM) Grand Tundra (Avios), Taranis X9D+


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Alpha 1500 od Pelikána
PříspěvekNapsal: sob 12.09.2020 19:10 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 12.6.2020
Příspěvky: 62
Koupil jsem Alphu a abych ji vyvazil, tak jsem musel baterku posunout az skoro k servum a do cumaku zalepit pořádnou matici. Ale jinak je to hodny ero a lita predpisove.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Alpha 1500
PříspěvekNapsal: úte 15.09.2020 11:43 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 14.9.2020
Příspěvky: 1
Zdravím borci.
Som úplný amatér a chcem si zakúpiť
RC model Alpha1500 od pelikána.
Je to vhodný vetroň pre začiatočníka?
Betu 1400 som už rozbil.
Za každú dobrú radu ďakujem.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Alpha 1500 od Pelikána
PříspěvekNapsal: úte 15.09.2020 17:12 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 12.6.2020
Příspěvky: 62
Mam Alphu a V Venture od Graupnera. Obe stoji priblizne stejne, ale ve Ventuře je komplet vybaveni od G. včetne prijimace. Je to V a ridi se wdy kridelky a vyskovkou. Je docela rychle, ale pokud moc nefouká je hodna. Alpha je moc hezka a i pekne leta, ale jakmksem psal výše, musel jsem ji celkem výrazně dovažovat a pro me jedna nevýhoda, zachytává se mi pri pristani na louce vyskovkou za květy a uz se mi tim vyskovka pochroumala. Pokud je posekano, tak pohoda. Jinak za me palec pro Alphu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Alpha 1500 od Pelikána
PříspěvekNapsal: úte 15.09.2020 21:23 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 8.8.2017
Příspěvky: 861
Bydliště: JABLONECKO
Ač nejsem příznivcem stavebnic ani větroňů tak jsem si pořídil cca před 14ti dny lehce bouranou ALPHU 1500 komplet i s aparaturou a to k vůli neodolatelné ceně (za hubičku).Letěla pouze jednou a to do domu.Nepatrná oprava ,sesazení křídel a ocásku,vložení baterie mezi serva ,zvážení baj oko a šup s ní do vzduchu.Okamžitě sama začala stoupat asi do 100m pak vypnutý motor a pomalé klouzání s opětovným nabíráním výšky proti větru a to vše skoro bez mého častého zasahování.Nejsem žádný plachtař ani větroňář takže jen z mého pohledu pro nezmatkujícího začátečníka dost dobré


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Alpha 1500 od Pelikána
PříspěvekNapsal: pát 21.05.2021 18:08 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 20.5.2021
Příspěvky: 31
Bydliště: Brno
Zdravím a dovoluji si po čase oživit toto vlákno.
Od loňského léta jsem spokojený uživatel Aplhy, zvládla již řadu čenichovek, naštěstí opravitelných. Provedl jsem u ní i několik zde zmiňovaných úprav, na podzim navíc výměna TX a RX za FrSky. Za letu totiž opakovaně u setového radia vypadával na cca 1 sec signál, bez ohledu na vzdálenost a polohu. Během půlhodinového letu klidně i 3 x. Po výměně radia a přijímače vše OK.
Dnes během přistávání po 4 zatáčce nečekaně umřelo servo křidélka a Alpha zaparkovala v blízkém křoví, naštestí nepoškozená. Serva pro křidélka jsou již objednaná, takže vyměním a z původních už zůstane pouze servo směrovky. I tak se tímto připojuji ke kladným posudkům na Alphu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Alpha 1500 od Pelikána
PříspěvekNapsal: stř 26.05.2021 6:46 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 20.5.2021
Příspěvky: 31
Bydliště: Brno
Jak jsem avizoval, včera jsem provedl výměnu serv pro křidýlka. Pelikánovy setovky jsem nahradil servy Corona CS-928BB - snad jsem při výběru nešlápl vedle. Nefunkční servo rozeberu, abych zjistil, proč se totálně zaseklo.
Jakmile počasí dovolí, půjde Alpha zase do vzduchu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Alpha 1500 od Pelikána
PříspěvekNapsal: stř 26.05.2021 19:58 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 8.8.2017
Příspěvky: 861
Bydliště: JABLONECKO
Tak moje Alpha si již druhý měsíc trůní na převysokém smrku a ani silné větry a bouřky posledních dní s ní moc nepohnuly. Jinak za mého poletování se mi nikdy na žádném éru nepodělalo servo za letu. Pokud mi odešlo tak to bylo vždy po tvrdším přistání setrvačností směrovky do serva,vždy vylomený zub na soukolí ale používám pouze ty nejobyčejnější SG 90 tak to beru jako samozřejmost


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Alpha 1500 od Pelikána
PříspěvekNapsal: stř 26.05.2021 20:15 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 26.7.2020
Příspěvky: 465
Bydliště: Žilina, let.Hôrky-Brezovec , SK
Obrázky: 5
dratek píše:
Tak moje Alpha si již druhý měsíc trůní na převysokém smrku a ani silné větry a bouřky posledních dní s ní moc nepohnuly. Jinak za mého poletování se mi nikdy na žádném éru nepodělalo servo za letu. Pokud mi odešlo tak to bylo vždy po tvrdším přistání setrvačností směrovky do serva,vždy vylomený zub na soukolí ale používám pouze ty nejobyčejnější SG 90 tak to beru jako samozřejmost

Vzdy ma zaujimalo ci by nebolo mozne pouzit nejaky upraveny FPV dron na vynesenie a zachytenie tenkeho lanka ci silonu na podobne zachranne operacie - bolo by nutne osetrit aby sa nedostal do vrtuli - ale par modelov by to mohlo zachranit .

_________________
Radiomaster TX16s / FrSky Horus X12s / Spektrum Dx8 G2 + pár lietadielok....


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 737 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 46, 47, 48, 49, 50  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz