Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: krokové motory
PříspěvekNapsal: pát 12.01.2018 7:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.12.2007
Příspěvky: 741
Bydliště: Ostrava
Ahojte, můžete poradit ekvivalent od Microconu k těmto motorům:
https://www.ebay.com/itm/5PCS-Nema-17-S ... 3d028925fb
Cena se nebude tolik lišit a nemusel bych řešit celnici a podobné radosti.
Díky

_________________
MPX Royal SX 2,4Ghz...F3J Enjoy3


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: krokové motory
PříspěvekNapsal: pát 12.01.2018 8:14 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 3334
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
KROKOVÝ MOTOR NEMA SX17 - 1005LQCEF
případně (pokud vyhoví) - přídržný moment 0,3 Nm, - maximální proud 1A
KROKOVÝ MOTOR NEMA SX17 - 1003LQCEF


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: krokové motory
PříspěvekNapsal: pát 12.01.2018 8:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.12.2007
Příspěvky: 741
Bydliště: Ostrava
Díky, na ty SX17 - 1005LQCEF jsem se díval, jen mne mate že mají 1A oproti 2A u těch z ebay.
Ještě jsem našel tyto:
https://www.aliexpress.com/item/CE-cert ... 0.0.XKSJFR

Ty mají 1,7A zase je to ale z venku, jedině nakoupit do více balíků, potřebuji jen 4ks.
Je v těch motorech vůbec nějaký kvalitativní rozdíl? myslím z ali/ebay nebo microcon??


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: krokové motory
PříspěvekNapsal: pát 12.01.2018 8:51 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5391
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
Pokud mas strach ze to bude malo (napr. na CNC frezku) tak SX17-0905. Maj moznost zapojeni paralelne, pak si vemo 1.77A, maj 0,6Nm

U krokacu staci pro orientaci delka - ty z ebaye jsou 40mm takze 1005tky. 0905 je delsi (48mm) a tak zvlada vetsi silu i proud.

1005 mam na 3D tiskarne a na Z ose frezky. 0905tky mam na X/Y (na kazde ose 2) a rozhodne nemam pocit ze by to nemelo dost sily. A to mam pohon os remenem takze proti sroubu malej prevod a zadna samosvornost.

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: krokové motory
PříspěvekNapsal: pát 12.01.2018 8:52 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5391
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
eco píše:
Je v těch motorech vůbec nějaký kvalitativní rozdíl? myslím z ali/ebay nebo microcon??


Kdyz jsem to resil tak Microcon byl k disposici do tydne, 2 roky zaruka a jeste byl o chloupek levnejsi nez cinan. Takze nebylo co resit

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: krokové motory
PříspěvekNapsal: pát 12.01.2018 9:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.12.2007
Příspěvky: 741
Bydliště: Ostrava
Amper díky, je to do CNC řezačky. Bude to točit s TR10x2 nebo TR 10x3.
Deska Arduino Uno+cnc shield, driver A4988 nebo DRV8825.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: krokové motory
PříspěvekNapsal: pát 12.01.2018 9:11 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5391
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
rezacky jako ze polystyren ? Tak to staci ty kratky

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: krokové motory
PříspěvekNapsal: pát 12.01.2018 9:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.12.2007
Příspěvky: 741
Bydliště: Ostrava
JJ, jako XPS styrodur.
Jde nějak polopatě pro neznalé vysvětlit to paralelní/seriové zapojení, jak to ovlivní parametry motoru, i když odkazovaný motor z Microcon má jen seriově.
Ještě ten moment 0,3 mají uveden při 48V, takže při třeba 24V bude poloviční?
Sorry za lama dotazy :oops:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: krokové motory
PříspěvekNapsal: pát 12.01.2018 9:40 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5391
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
u rezacky stejne musi drat topit tak aby se xps tavil pred nim. Takze tam je minimalni zatez.

moment vs napeti - dolu to jde ale priznam se ze nevim jak moc :-) ale fakt nemyslim ze budes mit problem

serial/paralel - nektere motory (napr. 0905) maj na sobe 8 dratu misto 4ech. Maj vyvedeny vyvody jakoby mezi civkama. A podle zapojeni to bud zere mene nebo vice. Jak to zapojit pro kterou verzi je na strankach microconu.

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: krokové motory
PříspěvekNapsal: pát 12.01.2018 13:57 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17697
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
K tomu napětí - řešil jsem to sice u frézky ale ono to bude platné obecně - prostě čím vyšší napětí, tím lépe. Co snesou drivery, ty to napájí stejně PWM.
Měl jsem to na 12V, vypadávaly kroky, dosáhnul jsem jen malých rychlostí, málo to "tahalo". Při 24V to bylo podstatně lepší, přišponoval jsem to na 28V a mám připravený zdroj 36V.
A co se týká proudu - chce to naladit, optimum není "co to dá" ale někde pod tím, někdy i o dost méně.

Já vím, u drátu to netahá velkou zátěž ale ta rychlost se hodí když máš drát na druhé straně a popoháníš ho očima aby už byl u tebe :mrgreen:

_________________
Aby mne mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: krokové motory
PříspěvekNapsal: pát 12.01.2018 14:34 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 3.11.2008
Příspěvky: 421
Bydliště: Znojmo
Já zlikvidoval jeden motor (pádem na zem) Nema23 3Nm z čínského setu. Už jsem málem objednal nový, když jsem přišel na Microcon, zavolal, nechal si doporučit SX24-3341, dva dny na to byl doma o 100,- levnější než číňan. Motor jede nesrovnatelně líp, dosáhnu větší rychlosti bez ztráty kroků, zůstane maximálně vlažný. Číňan se po hodině rozžhavil a přestával fungovat.
Nevím, jaký kouzla v Microcon používají, ale udělalo mi radost, že se dá u nás něco vyrobit a prodat za stejnou cenu jako v číně a v nesrovnatelně lepší kvalitě. Už jsem vyměnil další motor, poslední přijde brzy na řadu.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: krokové motory
PříspěvekNapsal: pát 12.01.2018 14:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.12.2007
Příspěvky: 741
Bydliště: Ostrava
Díky za odpovědi.
ondra1402, to je fakt že se to dělá u nás, ty motorky Microcon? To snad ani není možné aby byla výrova u nás za stejné nebo dokonce levnější peníze než china made :?:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: krokové motory
PříspěvekNapsal: pát 12.01.2018 15:39 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 3.11.2008
Příspěvky: 421
Bydliště: Znojmo
no já po tom nijak nepátral, ale měl jsem za to, že ano. Nekažte mi radost :)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: krokové motory
PříspěvekNapsal: sob 13.01.2018 0:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 6702
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Až budeš zvyšovat napětí pro krokáče, tak CNC Shield V3 je do 36V ale drivery A4988 to nevydrží. 36V zvládnou jen DRV8825. A je dobrý se přes to kouknout, na jaký napětí jsou elyty pod paticema driverů. Aby tam rejžák náhodou nestrčil elyty na 25V. Tohle je častej problém na Ramps u 3D tiskáren, některý maj elyty na 25V, jiný na 15V. Taky bych pro sichr kouknul, jestli není nějak provázaný napětí pro drivery s napětím pro Arduino aby někde neuniklo "pracovní médium". Třeba jen vláskem od blbýho pájení.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: krokové motory
PříspěvekNapsal: sob 13.01.2018 1:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.12.2007
Příspěvky: 741
Bydliště: Ostrava
Tu desku omrknu až dorazí...
https://www.aliexpress.com/store/produc ... 5a63vdhqX8
je sice dražší tak uvidíme.
Nedávno jsem si pořídil stolní lupu, tuším 3D s osvětlením, nechápu jak jsem bez toho mohl existovat, pod ní je vidět i to, co není pravda :lol:


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Fifa, Supik, xpetr a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz