Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 29 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Nastavení OpenTX se Spiritem
PříspěvekNapsal: stř 10.01.2018 21:48 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 12.6.2012
Příspěvky: 189
Bydliště: Mělník
Ahoj všem.
Mám na vás prosbu.
Chlapci připojuju poprvé přijímač X8R se Spiritem Pro a chci to propojit přes S-Bus.Ale nejsem si jistý,jestli musím mít i S-Bus serva a nebo jdou připojit i standart digi serva.
Může prosím někdo poradit?


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Nastavení OpenTX se Spiritem
PříspěvekNapsal: stř 10.01.2018 22:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.8.2009
Příspěvky: 1126
Bydliště: západočesko
Obrázky: 37
Spiritu je jedno, jaká serva do něj zapojíš. Jen je správně nastav při programování jednotky. Normální digitály tam budou fungovat. To základní nastavení dělám celé na stole. Až potom, kdy už potřebuju serva, tak přilepím jednotku do vrtulníku.

_________________
Ground Penetration Tester


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nastavení OpenTX se Spiritem
PříspěvekNapsal: stř 10.01.2018 22:52 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 12.6.2012
Příspěvky: 189
Bydliště: Mělník
Moc děkuju za pomoc.
Upřimně mám obavy jestli to správně naprogramuju.
Nerozumím jak mám nastavit tu záchranu.Vím že se to dělá přes ty Banky,ale nevím jak uložít Banku se stabilizací a Banku ze záchranou a jak to pak přiřadit na přepínač.
Už jsem skouknul několik Videí a manuál sem přečetl snad 10x a furt jsou tam věci který nák nepobírám.
Trochu pro mě chaos.
Potřeboval bych s tím pomoc,ale nevím na koho se obrátit.
Klidně bych to i někomu zaplatil,kdyby mi to ukázal a vysvětlil.
Přecházím s pádla a budu to dávat i do ostatních Vrtulníků.
Trochu jsem s toho zoufalej.
Jinak moc děkuju za pomoc.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nastavení OpenTX se Spiritem
PříspěvekNapsal: stř 10.01.2018 23:14 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 11.12.2008
Příspěvky: 221
Bydliště: České Budějovice
Ja jsem postupoval podle funkce pruvodce nastaveni a slo to bez problemu . Jen to zkusit a postupne se vse nastavi bez problemu . Je i moznost vybrat nastaveni pro konkretni model a typ serv .

_________________
T-REX 600 DOMINATOR,T-REX 500,T-REX250-prodán,Supra Fly 10cm,Mistral,Funfly6,5 ,Viper 3D elektro.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nastavení OpenTX se Spiritem
PříspěvekNapsal: stř 10.01.2018 23:34 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 12.6.2012
Příspěvky: 189
Bydliště: Mělník
OK.
O výkend se na to chystám,tak snad to podle toho průvodce zvládnu.
Ještě se zeptám na tu frekvenci serv.Já jsem koupil od Savoxe digital serva a hledal jsem na netu i přímo u výrobce kolik mají MHz abych to správně nastavil ve Spiritu a nikde to nemohu najít.Tak nevím kolik tam mám nastavit abych je nespálil.
Jen se všude uvádí rychlost a volty. Tak nevím.
A ještě jestli mohu poprosit,jak se ukládají ty Banky.
To projedu celé nastavení s Bankou 0 uložím to a pak to musím zas celé projít znovu akorát s Bankou 1 a taky to znovu uložit?Nebo se to obojí ukládá při prvním nastavení.S tohohle jsem nejvíce zmatený.
Moc díky za pomoc.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nastavení OpenTX se Spiritem
PříspěvekNapsal: čtv 11.01.2018 0:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.8.2009
Příspěvky: 1126
Bydliště: západočesko
Obrázky: 37
Všechno najdeš v manuálu. Hodně se dočteš na Spirit foru.
A serva tady:
http://manual.spirit-system.com/index.p ... Servo_list

_________________
Ground Penetration Tester


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nastavení OpenTX se Spiritem
PříspěvekNapsal: čtv 11.01.2018 16:37 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 12.6.2012
Příspěvky: 189
Bydliště: Mělník
Ok Diky.
Ale zrovna ty co jsem koupil na cykliku SC-0352 v tom seznamu nejsou.
Ještě budu hledat.
Chci se ještě jenom zeptat,který nastavení zisku gyra na vrtulku používáte.Jsou tam na výběr dvě možnosti.Buď přiřazení kanálu na zisk gyra to jest ten pravý otočný potenciometr (NÁSOBENÍ) a nebo přiřazení jen přes vysílač a to je ten prostřední otočný potenciometr.
Nevím co je výhodnější a nebo je to jedno?
O výkendu budu nastavovat,tak kdybych si s něčím nevěděl rady,poprosim ještě o radu.
Zatím moc děkuju za vše.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nastavení OpenTX se Spiritem
PříspěvekNapsal: čtv 11.01.2018 16:50 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 12.1.2013
Příspěvky: 1457
Bydliště: Pardubice
Peggy píše:
Ok Diky.
Ale zrovna ty co jsem koupil na cykliku SC-0352 v tom seznamu nejsou.
Ještě budu hledat.
Chci se ještě jenom zeptat,který nastavení zisku gyra na vrtulku používáte.Jsou tam na výběr dvě možnosti.Buď přiřazení kanálu na zisk gyra to jest ten pravý otočný potenciometr (NÁSOBENÍ) a nebo přiřazení jen přes vysílač a to je ten prostřední otočný potenciometr.
Nevím co je výhodnější a nebo je to jedno?
O výkendu budu nastavovat,tak kdybych si s něčím nevěděl rady,poprosim ještě o radu.
Zatím moc děkuju za vše.


Doporučuji vyplnit si v profilu bydliště... Třeba v místě kde žiješ je nějaký kolega který by byl schopný osobně ti pomoci :wink: ..

_________________
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Sniper II Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis RC@ www.arcitimer.com


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nastavení OpenTX se Spiritem
PříspěvekNapsal: čtv 11.01.2018 17:48 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 12.6.2012
Příspěvky: 189
Bydliště: Mělník
jjo.pravda,už jsem to doplnil.
I sem napíšu,kdyby náhodou někdo mohl že jsem od Mělníka.
Chlapci všem děkuju za veškerou pomoc a i jakékoliv rady.
Jsem rád že RCmania existuje,protože mi tu už pomohlo moc lidí s různými problémy.
Samozřejmně i naopak, já když vím rád taky pomohu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nastavení OpenTX se Spiritem
PříspěvekNapsal: sob 13.01.2018 20:50 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 12.6.2012
Příspěvky: 189
Bydliště: Mělník
Chlapci,tak už jsem nastavoval podle průvodce a díky tomu sem to snad zvládnul.
Jen sem přišel na problém se slabšíma servama na cyklice,tak jsem musel dat raději pádlovou hlavu.
Mohl bych se vás zeptat jestli je v tom náký velký rozdíl? Bude to řízení znát než u Gyra jen na vrtulku? Bude znát i ta stabilizace? A záchranu to taky zvládne?
Sem s toho trochu rozhozenej.Nebo to vyhodit a koupit silný serva na bezpádlo.
Můžu vás poprosit o váš názor?
Moc všem děkuju.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nastavení OpenTX se Spiritem
PříspěvekNapsal: sob 13.01.2018 22:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.8.2009
Příspěvky: 1126
Bydliště: západočesko
Obrázky: 37
Jednoduše to nastav jako bezpádlo a v záložce STABI zatrhni Pádlová mechanika. Bude fungovat všechno. Jaká tam máš serva?

_________________
Ground Penetration Tester


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nastavení OpenTX se Spiritem
PříspěvekNapsal: sob 13.01.2018 22:09 
Mazák
Mazák

Registrován: 3.11.2011
Příspěvky: 715
Bydliště: Česká republika
Peggy píše:
Ale zrovna ty co jsem koupil na cykliku SC-0352 v tom seznamu nejsou.


Neznáme však velikost modelu. Je-li to 600, jsou ta serva bezesporu slabá.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nastavení OpenTX se Spiritem
PříspěvekNapsal: sob 13.01.2018 22:15 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 12.6.2012
Příspěvky: 189
Bydliště: Mělník
Serva mám Savox SC-0352 mají DC motorek.
Nebo myslíš,že by to mohlo na nich chodit?
A je to s tim pádlem znát ? Trochu se bojím,aby to nebylo stejný.jako bez Spirita.

Ano na 600-stovku


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nastavení OpenTX se Spiritem
PříspěvekNapsal: sob 13.01.2018 22:27 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 27.4.2014
Příspěvky: 65
Bydliště: Hradec Králové
Obrázky: 0
Ahoj, dej na ZeXx86 na foru Spirita, kde jsi se ptal na nastavení. Zkus taky trochu číst mezi řádky. Pokud jdeš do předu a chceš plně využívat jednotku Spirit, tak pořiď odpovídající rychlejší serva a listy - předělej to na bezpádlo. Jinak dle mého názoru investice do Spirita byla zbytečná. Ale to je můj názor, který jsi chtěl znát.

_________________
Horus X12S+FrSky-OS, MiniTitanE325S+Spirit, Goblin500+Spirit, T-Rex470LM+Spirit, Devil380+Spirit


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nastavení OpenTX se Spiritem
PříspěvekNapsal: sob 13.01.2018 22:32 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 12.6.2012
Příspěvky: 189
Bydliště: Mělník
jjo díky.Máš pravdu a beru to.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 29 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz