Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1214 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 81  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: čtv 12.04.2018 23:02 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5684
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Jak se, chova ten prijimac? Sviti zelene? Prenasi telemetrii?

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
PříspěvekNapsal: pát 13.04.2018 8:38 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 3.1.2012
Příspěvky: 298
Bydliště: Praha
Obrázky: 1
Ahoj,

mám prosbu na nějakého velmi ochotného modeláře. Pro ověření funkce telemetrie a případné donastavení bych chtěl rád vyzkoušet čidlo Frsky proudový senzor 150A.

https://rcstudio.cz/cs/senzory/68-fcs-150a.html

Našel by se někdo ochotný toto čidlo zapůjčit na vyzkoušení, cca 2-3 starty? Ideálně Praha a okolí, není podmínkou. Plně respektuji podmínky zapůjčení, případné škody nahradím.

Zřejmě by bylo možné i čidlo Unisens.

Děkuji za ochotu.

_________________
Netopyr

Goblin 570, Devil 380, Spirit, 3Digi, Taranis X9D+,


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 13.04.2018 10:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.5.2008
Příspěvky: 592
Bydliště: Orlické hory
Ano, ve všech režimech spárování X6R svítí zeleně, přenáší telemetrii, ale serva se nehnou. Po výměně
za X8R vše chodí takže serva si nerozumí jen s tím 6ti kanálem, těma to nebude.

Tomáš

RCStudio píše:
Jak se, chova ten prijimac? Sviti zelene? Prenasi telemetrii?

_________________
OM Velox EME60, GP Citabria DLE30, SIG Hog-bipe, FrSky Taranis
( ͡° ͜ʖ ͡°)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 13.04.2018 14:08 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5684
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Pak neni nic snazsiho nez to poslat

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 13.04.2018 15:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.4.2008
Příspěvky: 5031
Bydliště: CA
thsoft píše:
Ano, ve všech režimech spárování X6R svítí zeleně, přenáší telemetrii, ale serva se nehnou. Po výměně
za X8R vše chodí takže serva si nerozumí jen s tím 6ti kanálem, těma to nebude.

Tomáš


Ak ti príjmač funguje s Taranisom a HXT900 a s Horusom a HXT900 nie potom nebude príjmač vadný....
Niečo robíš zle....
Ako to páruješ s Horusom - aký režim D8, alebo D16 ?
Ktorú voľbu vyberáš prvú CH1-ch8, alebo tretiu CH9 - ch16? ... treba vybrať prvú ....
Poprípade skús dať servo u horusu do kanálu 1 príjmača a nastav si mix kanál do kanálu 9....
pozri , či nemáš zapnuté Override v SF horusu....


Přílohy:
IMG_20180413_121347.jpg
IMG_20180413_121347.jpg
[ 77.74 KiB | Zobrazeno 1022 krát ]

IMG_20180413_121823.jpg
IMG_20180413_121823.jpg
[ 71.67 KiB | Zobrazeno 1022 krát ]


_________________
http://lubo111.rajce.idnes.cz
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 13.04.2018 22:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.5.2008
Příspěvky: 592
Bydliště: Orlické hory
jak jsem uvidel ten druhy obrazek tak me to docvaklo, ze by to asi mohlo byt ono, pri bindovani na novych systemech vyskakuje to pod okno, kde jsem automaticky vybiral aby to koncilo 16ch s telemetrii ale ono to asi znamena, ze nejsou mapovane kanaly 1-8 nebo tady spise 1-6 na pwm vystupy, ze ?

ja vychazim z toho ze 16ch umi tak to automativcky vybiram, tak to znovu zkusime az kamarada navstivim, to je dalsi matouci vec pri parovani.

dam vedet Tom

_________________
OM Velox EME60, GP Citabria DLE30, SIG Hog-bipe, FrSky Taranis
( ͡° ͜ʖ ͡°)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 13.04.2018 23:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1211
Bydliště: Vysočina
thsoft píše:
... Po výměně za X8R vše chodí takže serva si nerozumí jen s tím 6ti kanálem...
Ten byl ale teda spárován, asi omylem, správně... :)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 14.04.2018 1:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.4.2008
Příspěvky: 5031
Bydliště: CA
thsoft píše:
jak jsem uvidel ten druhy obrazek tak me to docvaklo, ze by to asi mohlo byt ono, pri bindovani na novych systemech vyskakuje to pod okno, kde jsem automaticky vybiral aby to koncilo 16ch s telemetrii ale ono to asi znamena, ze nejsou mapovane kanaly 1-8 nebo tady spise 1-6 na pwm vystupy, ze ?

ja vychazim z toho ze 16ch umi tak to automativcky vybiram, tak to znovu zkusime az kamarada navstivim, to je dalsi matouci vec pri parovani.

dam vedet Tom

Prve dve volby znamenaju zevdo prijmaca su posielane kanaly 1-8 a druhe dve volby znamenaju, ze do prijmaca sa posielaju kanaly 9-16.... Da a to vyuzit, ore prenos 16 kanalov cez nabindovane dva ppm prijmace...
Volba 2 a 4 urcuje cez ktory pobezi telemetria....

_________________
http://lubo111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 14.04.2018 8:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2015
Příspěvky: 1199
Bydliště: Šternberk, ČR
Ahoj potřebuji pomoc s nastavením LUA scriptu k modelu.

Jak mám nastavit aby u modelu (koptera) se spouštěl telemetrický LUA script?
Kopter spárován nastaven telemetrická data posílá senzory nadetekovány.
LUA script ve složce na kartě ale neumím v nastavení modelu najít a aktivovat příslušný LUA script.

_________________
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 15.04.2018 0:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.5.2008
Příspěvky: 592
Bydliště: Orlické hory
Znamená to, že do příjimače se posílají kanály 1-8 i na SBUS nebo jen na PWM signály ?

Tomáš

lubo1 píše:
Prve dve volby znamenaju zevdo prijmaca su posielane kanaly 1-8 a druhe dve volby znamenaju, ze do prijmaca sa posielaju kanaly 9-16.... Da a to vyuzit, ore prenos 16 kanalov cez nabindovane dva ppm prijmace...
Volba 2 a 4 urcuje cez ktory pobezi telemetria....

_________________
OM Velox EME60, GP Citabria DLE30, SIG Hog-bipe, FrSky Taranis
( ͡° ͜ʖ ͡°)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 15.04.2018 8:03 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 24.2.2009
Příspěvky: 110
Bydliště: Rakovník
Teda nechci se plést do odborné diskuse.Jsem v Horusu stále začátečník :oops: ale mně jdou na S-Bus kanály všechny a na PWM se kopírují 1-8 (9-16). Ale třeba mám něco blbě 8O
Honza


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 15.04.2018 9:47 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1211
Bydliště: Vysočina
thsoft píše:
Znamená to, že do příjimače se posílají kanály 1-8 i na SBUS nebo jen na PWM signály ?
Všecho (snad) je popsáno třeba tady.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 15.04.2018 12:58 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5684
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Vsechny prijimace jsou v podstate 16k, co do nich posilame je otazkou nastaveni rozsahu kanalu u interniho modulu 1-8 s cyklem 9ms a 1-16 s cyklem 18ms.
Prijimac pak dekoduje do vystupu PWM 1-8, resp rozsah portu daneho prijiamce. Nektere prijimace umi premapovat vystupy PWM treba na 9-16 nicmene z SBUS stale jede 1-8 resp 1-16k.

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 17.04.2018 19:37 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 3.1.2012
Příspěvky: 298
Bydliště: Praha
Obrázky: 1
Ahoj všem,

chtěl bych touto cestou poděkovat Honzabr, který zareagoval na mou prosbu a neváhal mi zapůjčit proudové čidlo. To jsem nainstaloval, vše fungovalo a splnilo vše co jsem čekal.

Moc si vážím ochotných a vstřícných lidí jako je on. Jen víc takových hodných lidí mezi námi.

DĚKUJI

_________________
Netopyr

Goblin 570, Devil 380, Spirit, 3Digi, Taranis X9D+,


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 18.04.2018 14:19 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 16.9.2014
Příspěvky: 121
Bydliště: Praha - východ
Wormsnake píše:
Ahoj potřebuji pomoc s nastavením LUA scriptu k modelu.

Jak mám nastavit aby u modelu (koptera) se spouštěl telemetrický LUA script?
Kopter spárován nastaven telemetrická data posílá senzory nadetekovány.
LUA script ve složce na kartě ale neumím v nastavení modelu najít a aktivovat příslušný LUA script.

Pokud se jedná o telemetrický skript:
- poslední obrazovka v nastavení modelu - DISPLAY nebo TELEMETRY (podle verze OpenTX)
Příloha:
opentx22.png
opentx22.png [ 1.48 KiB | Zobrazeno 527 krát ]
- skript uložen na SD kartě, ve složce \SCRIPTS\TELEMETRY
- zobrazení telemetrické obrazovky - dlouhý stisk PAGE, ze základní obrazovky


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1214 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 81  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google Adsense [Bot], Janek2 a 10 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz