Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 135 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pon 30.04.2018 22:54 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 8.8.2017
Příspěvky: 996
Bydliště: JABLONECKO
Je naprosto zbytečné Dafe aby jsi se rozčiloval a nas...al,vím že většina tvého vzteku padá na moji hlavu ale nemůžu si pomoct jelikož čtu hodně pozorně tvoje (vaše)vysvětlivky jak pracujete na kroužku -náplň schůzek s dětmi. Jelikož jsem odjakživa žil na vesnici tak něco málo vím o jednotřídkách v místních školách ,předpokládám že jsi o nich slyšel.Beru to jako velmi vhodný příklad kdy kantor musí zvládat 1.2. a 3.třídu najednou.V prvé řadě jsem nezaznamenal nějaký řád,chceš sem chodit??Tak se podle toho chovej,nechováš se?? Tak končíš na tvé místo jsou další zájemci,vždyť ty (vy) za ty kluky i zodpovídáte že se jak píšeš minimálně nepořežou.Osobně vím jaký opruz je když u svěřence na hasičích a v tělovýchově došlo k úrazu a to jsem byl já i organizace dobře pojištěny.Za další asi když mají takovou tendenci víc se věnovat blbnutí než modelaření tak je asi moc plánovaný program nezaujal.Za další ještě mám v živé paměti že mě co by 13ti letému zrovna lepení žeber a potahování taky dělalo potíže takže zase jsme zpět u přiměřené náročnosti a nezáživnosti .Za další nás na kroužku jako absolutně neznalý adepty modelaření vedoucí dal do skupin ,kde jsme pracovaly třeba tři na jednom modelu nebo jeho součásti dokud jsme se neprojevily kdo co zvládá,a musím taky podotknout že to byla jiná doba a že jsme si vážily možnosti být v kroužku To jsou jen 4 základní pravidla které by měly být podle mého úsudku i zkušenosti ač z jiného oboru ale se stejným materiálem- dětmi.Předpokládal jsem že forum slouží k debatě a to ve všech směrech a podobách a hlavně po slušné línii. Samozřejmě něco je příjemnější něco méně. Psal jsi cosi o koulích a držení tlamy,ano nemám koule na to být modelářským instruktorem ale né že nedokážu zabavit partu kluků,nebo sehnat materiál ale prostě nejsem šikovný natolik ,abych mohl někoho manuelně učit,snad jen ten můj primitivní um a při něm by se moc ovládat pilku,smirk,pilník.... nenaučily zato by hodně lítaly. Holt každý je frajer v něčem jiném ale i frajeři mohou vyslechnout názory druhých nebo si i něco převzít a nevztekat se a být vztahovačný.


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: úte 01.05.2018 7:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.1.2007
Příspěvky: 9109
Bydliště: Praha 8, ČR
Obrázky: 9
Za prvé, neměl jsem nikoho konkrétního na mysli. Chytrých rad se zde z různých stran objevilo více. A jinak opět plácáš nesmysly z důvodu neznalosti. Ano, občas se kluci snaží pošťuchovat, je to normální. Není to frut a není to na každé schůzce. Navíc schůzka trvá dvě hodiny a udržet 100% pozornost po celou dobu by nedokázal ani Ámos. Školní hodina je 45 minut, na VŠ jsme to měli 90 minut. Jeden kantor, aby udržel pozornost co nejdéle, prokládal přednášky kreslenými vtipy. Tady kluci něco udělají, ale sám víš, že tato práce není jako na montážní lince, prostě se musí třeba počkat na zaschnutí lepidla, laku, musí počkat, až se uvolní svěráček (nemáme vybavení pro každého). Nebo zase musí počkat na mě, protože jsem zrovna u jiného. Mám tam kluky opravdu o nějakých 9 let, zatím do 13. Jeden by si spíš hrál s autíčkem na setrvačník (má tam dva starší bratry, proto chce chodit s nimi). Pro něj musím vymýšlet speciální program, aby to zvládnul. A samozřejmě klukům, v případech toho hodných, říkám, že jsme zájmový kroužek a nejdřív musí oni projevit svůj zájem o účast v něm a pak kroužek projeví zájem o ně. Už jsem se takto zbavil několika kluků a zatím zůstává "zdravé jádro". Mimochodem, domníváš se, že když se mi z 10 kluků vrátí 8 do nového roku, že ten program je až tak špatný? A ta "osmička" tam už chodí třetí rok, tedy po celou dobu, co to vedu. Dva odešli, že je to nebavilo, dva jsem vyštípal.
Já nebyl u dobrovolných hasičů, vzít do ruky klubo hadice je sice fyzicky náročné, ale nikoliv intelektuálně. Vysvětlit, že ho musí někam donést a tam rozvinout také ne. Nebudu raději pokračovat, protože bychom se fakt pohádali. Mluvíš o něčem, u čeho jsi nebyl. Některé věci mohou být o obou hobby podobné, ale nikoliv stejné, tady jede každý za sebe, u tebe je spíše tým s rozdělenými úkoly. Přečti si příspěvek Golfisty, má podobné problémy jako já. Myslíš, že to je špatnou přípravou? Špatným vedením? To není hodina matematiky, kde kantor rozdá písemky a pak sedí a sleduje, aby se neopisovalo. Tady musíš skákat od jednoho k druhému. Věc vysvětlíš, zopakuješ, zeptáš se, jestli tomu rozuměli a řekneš, aby ti to zopakovali. Všechno odkývají a zopakují po tobě přesně, jak jsi jim to řekl, a myslíš, že to nakonec udělají správně? Ne! Ty to musíš zachytit a usměrnit, případně opravit. Ono i to rozvinutí kluba hadice se musí natrénovat. Viděl jsem disciplínu "požární útok", i tam si člověk musí najít grify na některé věci. Tady je to to samé.
Psal jsem, že to chce také dívat se nejen na špičku nosu. To, že se naučí pracovat s balsou, je naučí obecně pracovat s materiálem. Už jsem to psal jinde, dělal jsem ve fabrice technologa. Protože jsem prošel různými brigádami, také ve fabrikách, měl jsem kromě teoretických znalostí i nějaké praktické. Měl jsem kolegu, který ničím takovým neprošel (byla starší než já) a bylo to vidět na jeho práci, nedokázal občas uvažovat selsky, představit si to v reálu, a na dílně z něj potom měli samozřejmě srandu. Dokonce jsem po něm některé věci musel opravovat.
Ano, je to o diskuzi, ale já nepřispívám do sekce "heli", protože o tom nic nevím. Tvůj nápad s depronem není úplně od věci. Navrhoval jsem ti kontakt přes SZ, dodnes nic. Zkusím nad tou myšlenkou pouvažovat. Jenže zase, je to o tom, aby si kluci ty díly pokud možno vyrobili sami. A pokud nebudou umět pracovat se stroji a nástroji, nebude z toho nic. Konkrétně depron se musí umět krájet, aby se netrhal, to bude pro ty kluky boj. Není také důležité, aby za rok vyrobili deset nějakých malých modelů a o víkendech je hned rozbili. Důležité je, aby dali dohromady model pořádně, naučili se pracovat přesně a z toho pak vzešel výsledek. Jestli chceš, dej se dohromady s MŠMT a SMČR a vymysli jednotný program pro kroužky v celé ČR, bude zase direktiva z ÚV, směrnice z KV a k tomu pokyn z OV. Pak budou všichni spokojeni (?).
Ten můj primitivní um používá spousta modelářů, prostě ti, co staví. Ne všechno je zpracováno v různých elektronických formátech, aby se to dalo hodit do mašiny a vyfrézovat, resp. vyřezat laserem. A i když si děláš formu na laminát, primitivně zpracuješ materiál na kopyto s ručními nástroji, ne každý má možnost si to nechat vyfrézovat, nehledě na to, že i kdyby měl, tak na jednu formu pro jeden výrobek by se zřejmě nedoplatil. Ne každý má doma NCečko, nebo 3D tiskárnu, aby si to naprogramoval a zpracoval doma sám.

_________________
Hitec Aurora 9X


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 01.05.2018 7:42 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 2.1.2012
Příspěvky: 272
Bydliště: PRAHA
nezlopte se name ale kdys to tady tak ctu tak se divim zeto vubec delate kdys vas to tak frustuje proc chcete udelat s takovich parchantu modelare kdys oto nemaji zajem kdys chce nekdo modelarit musi mit oto zajem musi nato mit dost penez a musi tomu venovat hodne casu jinak jeto nanic


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 01.05.2018 7:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.10.2011
Příspěvky: 1722
Bydliště: uhlířská lhota 74
tak ač ofiko kroužek nevedu a do žádného jsem nevydržel chodit (moje rychlost stavby modelů byla vždy zcela jiná než ta pomalá kroužková) ale s DAFem musím jen souhlasit.
Chodili ke mě sousedovic děcka stavět lodě, celkem 3 kousky , jeden vysoce šikovnej a ten bez možnosti z rodiny cokoli zakoupit postavil u mě za rok 2 lodě.
Druzí 2 - bratři..... jeden šikovnej začal stavět rádio mu koupila mamka ihned, a stavěl celkem rychle jednoduchou rybářskou šarpii v hrubé stavbě za 3 měsíce, následovaly detaily a ty v podstatě nikdy nedokončil a světe div se v prvních schůzkách v pohodě řezal balzu ulamovákem do vinglu a na poslední jeho návštěvě po 2 letech to už neuměl, zato se chlubil jak streamuje na netu a kolik má lajků....... lod tu stojí a práší se na ní zbývá zhruba 2 hodiny k dokončení.
Jeho bratr to alespon vzdal po 3 schůzce kdy nedokázal ani z destičky vekaplanu vyříznout souměrné žebro(bez vylehčovacích otvorů a následně ho kolmo nalepit na kýl......
A ted to hlavní, vubec to není o tom zda jsou vedeni v kroužku je to o návycích zdomova, oni totiž ti bratři mají tzv volnou výchovu a jejich matka jim klidně umožnuje nejít třeba týden do školy protože to přece rozvíjí jejich individualitu( matka je pedagog s dvojí vysokou..... a učí učitele jak mají učit).......
Ted už bohužel nechodí ani ten prvně zmíněný klučina protože se díky nekolikanásobné exekuci jeho rodičů musel odstehovat z domku v sousedství a na to aby mohl chodit do kroužku ve městě jeho rodičové skutečně nemají-a v kroužku ho nikdo materiálem ani elektronikou nezásobí ze zbytků jako u mě.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 01.05.2018 8:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.1.2007
Příspěvky: 9109
Bydliště: Praha 8, ČR
Obrázky: 9
Citace:
nezlopte se name ale kdys to tady tak ctu tak se divim zeto vubec delate kdys vas to tak frustuje proc chcete udelat s takovich parchantu modelare kdys oto nemaji zajem kdys chce nekdo modelarit musi mit oto zajem musi nato mit dost penez a musi tomu venovat hodne casu jinak jeto nanic

Víťo, ty jsi zářným příkladem nevědomosti, co slovo, to perla. Chyb v tvém textu je tolik, že ani nejdou spočítat. Promiň, ale vzal jsem tě teď jako příklad. Kluci přijdou na kroužek ničím nepolíbení, stejně jako ty češtinou, a když bych je pustil k něčemu, dopadlo by to katastrofálně. Proto je chci učit pracovat s nástroji a materiálem. Skládat Lego nebo Puzzle, což jsou v podstatě rozsypy, není až takové umění. Všechno udělané, připravené zámky na spojení, něco pokazit dá hodně práce (ne že by to nešlo! i to jsem viděl).
Nejsem z toho frustrovaný, mám naopak radost, když vidím, že se těm klukům něco podaří a funguje jim to, a oni také. Žádný učený z nebe nespadl, jen blbcema jakoby bombardoval. Je tam pár kluků velmi šikovných a je to na jejich práci vidět. Samozřejmě tam chodí borci, kteří se baví o World of tanks, Mainstreamu a dalších hrách, vyměňují si zážitky a zkušenosti a dokonce se to pokoušejí místo práce hrát na mobilu. To je v dnešní době, bohužel, normální. Říkám, že nejsme ve škole, aby to hráli pod lavicí a jestli je to baví víc, ať jdou do IT kroužku. Z těch modeláři opravdu nebudou. Z těch asi tří, o kterých jsem psal o řádek výše, možná jeden bude opravdu modelář. Kluci dostanou materiál a model je jejich, jen si vybavení musí koupit sami. A, podle mého názoru, bez základů znalosti práce s nástroji a stroji prostě v životě nikdy nic manuálně neudělají. Mamina budu chtít třeba nějakou rozměrově atypickou poličku a tak si jí mají někde objednat? Tady se naučí určitým dovednostem a maminu pak překvapí svým výtvorem. Modelařina jim navíc zůstane jako koníček.

_________________
Hitec Aurora 9X


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 01.05.2018 8:27 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 2.1.2012
Příspěvky: 272
Bydliště: PRAHA
nevim proc sem priklad nevedomosti vy tady na jednu stranu malem brecite jaky sou ty kluci kopita jakse to skoro neda zvladnout a potom zase jakou stoho mate radost ataky vas rozhodi kazdy jiny nazor nez ten vas hasice povazujete za nemyslici ajtaky rovnou za hlupaky mozna byste simel uvedomit zetaky treba neco delate spatne
ty vase stroje a nastroje ktomu aby clovek umel sestavit nabytek nepotrebuje chodit do krousku ja sem do zadneho nechodil ani nejsem nicim vyuceny a prestose modelarine venuju a umim delat rukama
ak me cestine psat umim dobre ale tady to neni potreba vsichni vcetne adminu a moderatoru pisou spatne takto delam taky


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 01.05.2018 8:37 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 18.8.2005
Příspěvky: 4945
Bydliště: Šternberk, ČR
Obrázky: 0
vitahavlicek píše:
ak me cestine psat umim dobre ale tady to neni potreba vsichni vcetne adminu a moderatoru pisou spatne takto delam taky

Tak to si zaslouží ocenění jako vtip dne. Samozřejmě jen pro lidi, kteří mají rádi (hodně) černý humor. :roll:


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 01.05.2018 9:06 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 8.8.2017
Příspěvky: 996
Bydliště: JABLONECKO
Takže všem pánům kolegům modelářům .Je mi silně proti mysli když tady kdokoliv argumentuje oponentůře špatnou češtinou ,vyjadřováním se nebo určováním IQ.Nikdo z Vás neznáte toho na druhé straně a nevíte co má za jiné přednosti.Čtu tady takřka všechny vlákna co mi něco říkají a co alespoň trochu nebo i více chápu.Přečtěte si pozorně každý svůj text a zjistíte že každý má nějakou tu chybu v textu,ani já nejsem vyjímkou, třeba ani i VŠ vzdělaný člověk jak jsem teď zjistil.Myslel jsem že se tady na tohle nehraje ale sám jsem měl tu čest poznat že když už došly diskutérovy argumenty tak se vytáhly chyby ve vyjadřování a gramatika.Tak prosím prosím zdržte se toho ať je psáno cokoliv.Nebudu se tady už více vyjadřovat o vedení kroužku,převládají u mě ač jsem už starší novodobější názory a zkušenosti ,pokud nikdo nečte mezi řádky tak vlastně v mnohém ač nerad a nevědomky mi potvrzuje moje domněnky o stereotypu a žádné změny od r.19xx v kroužcích,stačí si párkrát přečíst některé souvislosti.Nemám problém veřejně komunikovat o ledasčem a myslím že mě jen tak nic nerozhodí ale jdu DAFE do té soukromé diskuze.Přeji všem vedoucím kroužků aby měly plný zájem všech svěřenců a by z nich byli jen samí dobří a technicky zdatní modeláři byť je náplň kroužků nebude uspokojovat a hlavně neberte moje příspěvky jako výčitky,snažil jsem se jen o modernější a zábavnější formu kteréhokoliv zájmového odvětví.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 01.05.2018 10:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.1.2007
Příspěvky: 9109
Bydliště: Praha 8, ČR
Obrázky: 9
Výťo tyz ňyc nepochopil. A nesnaš se aňy oto. Mymochodem i psaný projef o ňečem svječý. Tolig hrubek v jedné vjeťe sem snat ňygdy nevydjel. (Ale dá to zabrat :lol:, ta mrcha tablet se to navíc snaží pořád opravovat, nechápu proč, vždyť přeci záleží na obsahu, ne na formě :lol: ). Ano, ne každý píše dokonale (já taky, nemysli si). Na svůj psaný projev jsi byl už upozorněn několikrát. Dratku, beru, že se tu píše hovorově, dělá to každý, ale na tohle byl Víťa upozorněn už přede mnou, a hned několika jinými lidmi (i jedním moderátorem), takže nikoliv nedostatek argumentů. Je také rozdíl jedna dvě chyby v delším textu a dvě chyby v jednom slově.
Jinak každý byl na počátku kopyto a ta kopyta se musí okovat a pak se musí naučit různé druhy kroku, než půjde kůň na výstavu, závod nebo do manéže. Stejné je to s kluky, ty jsi také začínal a taky si se musel spoustě věcí naučit. Pouhým běháním po louce, jen aby se naučili létat, se zase nenaučí stavět. Ne každý si chce kupovat bubliny, nebo ARFka či BNPéčka. Pokud ano, nemusí kvůli tomu chodit na kroužek. Létat se naučí na simulátoru a víc přeci nepotřebují. Nebo snad ano?
Neříkám, a to už po několikáté opakuju, že moje cesta je jediná správná. Určitě nedělám všechno správně, snažím se najít schůdnou cestu. Cestu, která by kluky bavila a kterou zvládnou. Nad jejich nevědomostí nebrečím, naopak mám radost, když se jim něco povede. A ty "stesky" jen doprovází tu trnitou cestu k výsledku. Není umění jim vysypat na stůl hromádku vyfrézovaných dílů na Liona, jak tu někdo psal. Oni stejně nebudou vědět co s tím a stavba dopadne, přes veškerou snahu, katastrofálně. Měl by si se přijít podívat. Když mi předložíš lepší cestu a program, budu rád a pokud bude opravdu lepší, přejdu na ní. Nemám s tím problém. Možná jsi v jiném směru génius, když bez předchozí průpravy zvládáš manuální práce a ovládáš k tomu potřebné nářadí. Bohužel všichni nejsou takoví a proto to kluky učím.
Ajťáky v žádném případě za blbce nepovažuju, stejně tak hasiče. Je vidět, že jsi nepochopil myšlenku. Práce s nářadím také nepotřebuje nějakou přemíru intelektu, je třeba vědět, jak to chytit, co si mohu dovolit, co ne, co zvládnu já, co vercajk. To samé ti hasiči, i ti se učí se svým nádobíčkem pracovat. Um pak zúročí třeba na soutěži, nebo v ostré akci. U všeho musí člověk více či méně přemýšlet.
Jinak oceňuji, že jsi v této své větě použil správnou formu podmiňovacího způsobu slova být, kdokoliv jiný by napsal by jste, ty jsi správně napsal byste :D .
Jó a klidně mi tykej, ono lépe zní "ty vole", než "vy vole". I když... :lol:

_________________
Hitec Aurora 9X


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 01.05.2018 10:25 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 8.8.2017
Příspěvky: 996
Bydliště: JABLONECKO
Dafe Dafe,proč jednou jedinkrát nepřekročíš svůj stín a pomineš že někdo je více někdo méně vzdělaný a i kdyby byl upozorňován samou ministryní nebo ministrem školství píše a dokonce může psát tak jak píše ,hlavní je že ten na té druhé straně pochopí o co jde,no vlastně spíš kdo chce tak ten pochopí kdo nechce tak ten ublíží.Jak píšeš o kování koňů tak vlastně i tak učíš pracovat akorát jsi něco málo v tom šlechtění koní přeskočil a to samé je i s nárokama na začátečnika aby okamžitě pracoval s balsou a s žebrama a slepováním křídel .....když ještě jsou základnější principy.Nebudu asi lhát že i simulátor není všemocný a tady tuším že na některých vláknech bylo docela rozčarování ze živého letu oproti simulátoru ale to už jsem definoval v tom pořekadle 1x vyzkoušet............... tak honem nacpat břicho a vyrazit trochu polítat.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 01.05.2018 10:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.1.2007
Příspěvky: 9109
Bydliště: Praha 8, ČR
Obrázky: 9
Chtěl jsem jen Víťovi (a trochu i tobě) vysvětlit, proč jsem to použil. Ano, máme každý rozdílné vzdělání, s tím problém nemám. Nemám problém komunikovat s člověkem se základním vzděláním a nedávám najevo, že mám vyšší. Jednal jsem bez problémů i s lidmi, kteří neměli ani to základní. Po většinu pracovního života pracuju s psaným projevem, a nejen mým, ale i od lidí. Vím také, že jsou mezi námi různí dys..., a jsou mezi námi i zde!
Ale vraťme se k modelům a kroužkům. Dostal jsem v tomto směru několik SZ, za což děkuju, odkazy prostuduju, diskutovat samozřejmě budu a odpovím.

_________________
Hitec Aurora 9X


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 01.05.2018 10:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 1339
Bydliště: Brno
DAF píše:
Milý YenyaKasi, absolutně jsi to nepochopil. Ale to nevadí, už jsem si zvykl, nejsi sám. Škoda, že jsi z Brna, rád bych tě viděl, a nejen tebe, je vás tu víc takových, před tou smečkou vlčáků.[

Já jsem si vedení kroužku vyzkoušel, a asi bych znovu do toho nešel. Mám hluboký obdiv ke každému, kdo si troufne nějaký kroužek/oddíl vést. ALE: to neznamená, že nemůžu mít svůj názor na to, jak by se to případně dalo dělat lépe (= jak bych to dělal já, resp. co bych od toho být znovu dítětem očekával já).

DAF píše:
Nikdo z těch kluků před tím nic v ruce nedržel, pilku drží jako prase kost, s pilníkem zápasí, že se bojím o vypíchnuté oko, nožem šermují tak, že jsem rád, že nakonec uříznou kus prkýnka a ne prst, nebo ruku. S touhle bandou postavit éro za dvě - tři schůzky je z říše snů.

Není. Samozřejmě nepostavíš balzové konstrukční potahované letadlo. Ale proč třeba na první schůzce nevyříznout z XPS desky jednoduché házedlo, slepit to tavnou pistolí, přidělat háček na vystřelovací prak, dovážit, a jít lítat? Oni to samozřejmě do příště zničí nebo tak něco, ale to nevadí, dál se bude pokračovat složitějšíma věcma. Pokud je to s jejich zručností tak jak píšeš, tak je podle mě zásadní chyba ve volbě obtížnosti toho, co se po nich na začátku chce.

Říká se, že dneska je rychlá doba, a že je třeba bojovat o pozornost dětí, jinak oddriftují (jak se píše vedle) k těm streamům a lajkům. Ale podle mě to tak bylo vždycky. Vždycky pomůže, pokud už po nevelkém úsilí je vidět nějaký ucelený - byť malý - výsledek.

DAF píše:
Tak frajeři, tady máte výzvu a jdete do toho! Jestli na to nemáte koule, tak držte tlamu! Sakra, jsem se nasr...štval.
P.S: YenyaKasi, to není o tobě, ani proti tobě, ty jsi měl jen smůlu, že jsi se nachomýtl v pro tebe nevhodnou chvíli.

Já to tak neberu, ale ty to zase neber tak, že kdo nevede kroužek, nemá co kecat. Ve finále je samozřejmě tvoje věc, jak se rozhodneš kroužek vést, ale zase moje věc, co si o tom myslím. No a rcmania je fórum, věc přímo určená k vyjadřování různých názorů. Pokud máš pocit, že máme "držet tlamu", zkus požádat moderátory, ať nás odsud vyhodí :-)

_________________
Sky Surfer; HK Paraglide; DYI: samokřídlo Ita, elektrovětroň Kaze, delta Quasar3D; FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 01.05.2018 10:58 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 2.1.2012
Příspěvky: 272
Bydliště: PRAHA
vadi vam jak pisu nebo co pisu ? na to jak se chlubite svym vzdelanim taky pisete dost otresne napriklad si se musel nebo mel by si se


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 01.05.2018 11:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.1.2007
Příspěvky: 9109
Bydliště: Praha 8, ČR
Obrázky: 9
Vadí jak, ne co. Ano, také občas něco napíšu blbě, ale ne v takovém množství. Promiň, zděsil jsem se, navíc tě na to upozornili i jiní, včetně moderátora, já nebyl první. Vzdělání mám technické a na rovinu říkám, že z češtiny jsem míval dvojky (i trojku).

YenyaKasi, na tom se shodneme. Je mi jasné, že se to dá dělat i jinak. Jak jsem už říkal, v žádném kroužku jsem nebyl. To, co jsme založili na průmce, byl kroužek jen na oko. Prostě se daly vytáhnout nějaké prachy (ale moc jich nebylo) a také jsme se mohli ulít na nějaké akce. Mám určitý směr, kterým bych to chtěl vést, to je pravda. Chci kluky naučit pracovat s materiálem a nářadím. A samozřejmě i létat. Dřív na to byly direktivy shora, směrnice z kraje atd. Dělaly se body, čárky za účasti a podle toho byl třeba materiál (jak jsem slyše, a nejen v této diskuzi, to už i tenkrát). Říkám, rád podebatuju o možnostech. To, že něco nejde za dvě - tři schůzky, je zcela normální. Kdybych kluků měl 5 a všichni dělali to samé, bylo by to o něčem jiném. Mám třeba kluka, kterého kdybych zavřel do hermetické místnosti, bez oken, dveří a ventilace, aby tam fakt nebyla žádná díra ven, je schopen ztratit kopačák. Ztratil prostě žebra, a to seděl pořád na svém místě. Tahle historka je pro zasmání, jen tím chci naznačit, jaké možné, ale hlavně nemožné, problémy se můžou vyskytnout.

_________________
Hitec Aurora 9X


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 01.05.2018 17:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.1.2009
Příspěvky: 2651
Bydliště: Praha 4 -Krč, ČR
Jak čtu, debata se poněkud odklonila od původního tématu, tedy "smysl soutěžení". Já se modelářským kroužkem zabýval v letech 1970 - 1983 a asi 1996 - 2010. Přiznávám, že jsem začal z důvodu, abych se vyhnul náboru do KSČ. SČSP a podobných institucí. Připadalo mi lepší prokazovat společenskou angažovanost tímto způsobem. První přestávka byla způsobena "Svépomocnou družstevní bytovou výstavbou" a později 2 malými holkami. Co jsme dělali: Na první schůzce nějaké házedlo. Rozpětí tak 300 mm, bez profilu a bez lakování. Tak, aby se během schůzky stihlo zalítání a a modelář si to odnesl domů. Kabinu, znaky atd jsem páchal obvykle já fixy. Následoval něco většího tak rozměru A3 - A1. Křídlo obvykle Jedelského konstrukce, to přední prkýnko jsem nahrubo vyhobloval já, pomáhal jsem s výrobou žeber. Trup byl z 10 mm balzy, výškovka z placatého prkýnka. Dílna a klubovna byla dříve šatnami na zrušeném fotbalovém hřišti, místo toho hřiště byla louka (dnes už není). Zalétání proběhlo na ní. Po tomhle kousku počet členů poklesl tak na polovinu. Průběžně taky probíhala teorie na zavěšené tabuli. Později byla snaha stavět větroně velikosti A1, opět Jedelského konstrukce. Někdy kolem r. 1977 jsem pro kluky nakreslil cosi jako rádiák - větroň Lion, ale r. asi 2,0m, Jednokanál Mars + špagomatik. Tehdy byl něco jako "Hry pražské mládeže" a kluk z kroužku to vyhrál a byl v TV. Můj hlavní poznatek z vedení kroužku byl, že to nelze dělat sám. Kluci (taky tam postupně přišly 2 holky) musí být stále zaměstnáni, jinak se perou a jinak blbnou. Je nutné, aby tam byl další dospělý, ani modelář být nemusí. Ke konci mého působení jsme přesvědčili některé rodiče, aby pro své ratolesti koupili nějaký hotový čínský větroň. Ale to nedopadlo dobře, s lítáním jsem měl problém i já. Z toho blbnutí byl i úraz se stehy na hlavě, dnes by to asi skončilo u soudu a měl bych asi flastr. Z počtu zájemců po roce zbylo tak 15%. Ale jsou z nich dosud aktivní modeláři, jeden se stal mistrem světa postupně na rogallu, ULL, větroních 1:1 a dnes je pilot B737. Jako malý kluk jsem se věnoval kanoistice a tam to bylo stejné - zůstal tak každý desátý. Taky byl problém dojíždění - klub je na vesnici (dnes Praha) a někteří dojížděli i 20 km. Některé vozili rodiče, některé já a někdy se chodilo i pěšky. Pak, když se mi blížilo 70, už jsem to nezvládal. Taky mne (nejen mne) štval malý zájem ostatních členů klubu. Výhodou tehdy (90. léta) bylo, že předsedou klubu byl modelářský výrobce a zpracovatel balzy. Vrcholem mé kariéry bylo, že jsem kecal do "Pionýrské Jitřenky" za honorář 350 Kč (konec 70. let).A ještě jeden zážitek: Když jsme byli s manželkou doma, někdo zazvonil, objevil se pán s paní a příšerně mne seřvali. Nakonec jsem pochopil, že jejich dceři někdo posílal nějaké kopie znaků našeho klubu, pozvánky atd. Pak poslal dopis, že je ta dcera členlou našeho kluby a neplní žádané aktivity a že to ohlásí organizaci SSM v její škole. Podepsán jsem byl já (klikyhák) a náš předseda (taky klikyhák). Ti rodiče to brali smrtelně vážně, dodnes nevím, kdo z kluků to udělal. Obávám se, že dnes bych skončil ve vazbě a těžko bych dokazoval, že jsem o tom nic nevěděl.

_________________
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz


Naposledy upravil kocour dne čtv 03.05.2018 7:53, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 135 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 19 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz