Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 50 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Smutná příhoda s Aurorou
PříspěvekNapsal: sob 03.11.2018 18:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 6627
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Kámoš na letišti, nebudu jmenovat, si při trimování výškovky hrábnul místo do trimu do vypínače, kterej je u Aurory dost debilně mezi trimama vejškovky a plynu a navíc se posouvá stejným směrem. Sice stačil ještě vypínač zapnout ale pak už nestihl odmačkat ty kraviny, na který se Aurora ptá po zapnutí. Prostě ztuhlý hnáty zimou mají blbej cit.
No stalo se. Tak přemejšlí jak vypínač zajistit aby se to už nikdy nestalo. Protože má vysílač na L drátech a používá kšíry, tak je to závěsný oko nad vypínačem volný. Neřešil jste někdo pojistku třeba z pružinovýho plechu, co by tržela pod šroubem oka a částečně zakrývala vypínač?
Kdyby si někdo myslel, že se to stalo mě, tak mám FX30 a tam je vypínač daleko od trimů vejškovky a plynu a posouvá se napříč. :wink:


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Smutná příhoda s Aurorou
PříspěvekNapsal: sob 03.11.2018 18:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.1.2007
Příspěvky: 5836
Bydliště: Praha 8, ČR
Obrázky: 8
Mě se naštěstí tohle ještě nestalo, tak jsem neměl důvod to řešit. Ale souhlasím s tebou, resp kolegou, že ten vypínač je špatně. Na to, že tohle rádio bylo konstruované na 2.4 giga, tedy s palečkem místo dlouhého prutu, by závěs a vypínač mohly být obráceně. A to nekomentuju subtilnost kloubku na anténě.

_________________
Hitec Aurora 9X


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Smutná příhoda s Aurorou
PříspěvekNapsal: sob 03.11.2018 18:54 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 31.3.2015
Příspěvky: 215
Bydliště: Košice
Ahoj, ani mne sa to za 8 rokov nestalo.
To DAF, Ty máš A9X, ale naše staršie A9 začínali s dlhou anténou. Ak bude vypínač hore, zase bude blízko pomocných trimov.
Jednoduchým riešením by mohlo byť namontovanie závesu pre popruh, tým sa vypínač prekryje.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Smutná příhoda s Aurorou
PříspěvekNapsal: sob 03.11.2018 19:14 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 3.6.2007
Příspěvky: 3133
Bydliště: Středočesko, ČR
Obrázky: 0
Vzhledem k tomu, že tam mám "vyvažovák" na popruh tak zapnout nebo vypnout rádio není úplně jednoduché a hrábnout na to náhodou teda rozhodně nejde ...
https://kroxigor.rajce.idnes.cz/Litani_ ... 65.JPG.jpg
https://kroxigor.rajce.idnes.cz/Litani_ ... 62.JPG.jpg

_________________
Buď rozumný respektuj fyziku,
nebudeš odnášet letadla v pytlíku.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Smutná příhoda s Aurorou
PříspěvekNapsal: sob 03.11.2018 19:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.1.2007
Příspěvky: 5836
Bydliště: Praha 8, ČR
Obrázky: 8
Napadlo mě řešení, jen mě zatím nenapadlo, jak ho realizovat. Stačilo by z boků vypínače dát jakési plůtky, které by byly o fous vyšší, než vypínač, takže při obyčejném hrábnutí na něj by se prst svezl po tom plůtku. Plůtek by se dal třeba vytisknout na 3D tiskárně a mohl by se přilepit (třeba vteriňákem).
P.S. Takže úplně první Aurory byly ještě na MHz? Myslel jsem, že poslední megahertzové vysílače od Hitecu byly Eclipsy.

_________________
Hitec Aurora 9X


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Smutná příhoda s Aurorou
PříspěvekNapsal: sob 03.11.2018 21:05 
Mazák
Mazák

Registrován: 28.4.2017
Příspěvky: 644
Bydliště: Napajedla
A já už jsem se lekl podle názvu vlákna, že nábřeží v Leningradě (Petrohradě) osiřelo.... :-) :-)

Auroru moc neznám, ale třeba by šlo použít "letecké" řešení - ochranný kryt kolem vypínače?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Smutná příhoda s Aurorou
PříspěvekNapsal: sob 03.11.2018 21:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 9357
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Tak bych to asi řešil tou odklápěcí krytkou.
Jen trochu nechápu proč už se vypínač dávno neřeší elektronickým tlačítkem, které je nutné pro přepnutí podržet několik vteřin. Zatím to mají asi jen dražší vysílače a tlačítko může být i na místě, kam se běžně za provozu nehrabe, takže nějaké nechtěnné vypnutí rozhodně nehrozí. Určitě to není nic drahého, protože se to používá i na hromadě laciné spotřební elektroniky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Smutná příhoda s Aurorou
PříspěvekNapsal: sob 03.11.2018 23:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 6627
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
No hlavně je divný, že se musí po zapnutí potvrzovat na displeji, navíc blbě čitelným, nějaký dotazy, či co. Letitej procesorovej Prism7 po zapnutí hned najede a FX30 taky, pokud je při zapnutí páka plynu na minimu. Jak začnou hamburgerový programátoři něco vylepšovat a zvyšovat bezpečnost čehokoliv, stojí to většinou za velký H.
Nevím, jestli se tam kolem vypínače vejde vypouklá kolíbka, tolik jsem to zase nezkoumal.
Na začátku jsem psal, že používá kšíry a L závěsy, tedy pultový držení, tak doporučování věšet za kroužek je zcela mimo.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Smutná příhoda s Aurorou
PříspěvekNapsal: sob 03.11.2018 23:08 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 6627
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Steve píše:
A já už jsem se lekl podle názvu vlákna, že nábřeží v Leningradě (Petrohradě) osiřelo.... :-) :-)

To né, ale jedna P51 Mustang je jaksi taksi šrotem.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Smutná příhoda s Aurorou
PříspěvekNapsal: sob 03.11.2018 23:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.1.2007
Příspěvky: 5836
Bydliště: Praha 8, ČR
Obrázky: 8
Celeron píše:
No hlavně je divný, že se musí po zapnutí potvrzovat na displeji, navíc blbě čitelným, nějaký dotazy, či co. .

Tohle jsem měl už na letité MX 16s, po zapnutí se to ptalo, jestli chci vysílat atd. Vynechávalo to většinou jen otázku, jak se dnes mám :lol: .

_________________
Hitec Aurora 9X


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Smutná příhoda s Aurorou
PříspěvekNapsal: ned 04.11.2018 0:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 9357
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Ta MX-16s to měla myslím kvůli syntéze (volbě kanálu). Stačilo ale jen jedno potvrzení. Zrovna tak se ptají novější Gr. HoTT jestli má vysílat, ale taky stačí jen odmáčknout SET. Pokud ale má něco hledat na špatně čitelném displeji, tak to může být horší.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Smutná příhoda s Aurorou
PříspěvekNapsal: ned 04.11.2018 0:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 6627
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
A pokud letadlo frčí z 50 metrů 15 stupňů k zemi a dotyčnej to chtěl vytrimovat a vypnul si TX, tak než TX znova zapneš a najdeš to správný místo na potvrzení, tak jseš dávno v zemi. :wink:


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Smutná příhoda s Aurorou
PříspěvekNapsal: ned 04.11.2018 0:43 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 9357
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Zase budu dělat chytrýho, ale nebylo by bezpečnější nedělat to trimování při takovém sešupu, ale napřed ho natáhnout, případně ho držet natažený a druhou rukou trimovat? Hlavně bych nechtěl rádio kde je to riziko vypnutí tak velké, případně bych si to upravil. To umístění vypínače je opravdu debilní.
A teď do mě. :mrgreen:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Smutná příhoda s Aurorou
PříspěvekNapsal: ned 04.11.2018 1:08 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 6627
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Nechceš mobil na toho dotyčnýho? Neboj, on to tu čte, ale nepřispívá, má strach z podobných poradců a stydí se. :mrgreen:
Zítra se možná zase uvidíme na letišti, tak mu vyřídím, jak má po 30 letech lítání s motorákama trimovat. :lol:


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Smutná příhoda s Aurorou
PříspěvekNapsal: ned 04.11.2018 1:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 9357
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
No já myslím, že při tom debilním provedení vypínače se to může klidně přihodit každému a nemá se za co stydět. Holt se stalo. A jestli to byl zálet, tak se k tomu ještě nejspíš přidaly i nervy. Škoda je té P51. Určitě bych ale to krytí vypínače udělal co nejdřív. Jinak ať se klidně ozve.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 50 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Fab, vlada123 a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz