Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Serva do Pipera 2,5m
PříspěvekNapsal: úte 05.03.2019 1:18 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 22.7.2006
Příspěvky: 139
Bydliště: Brnenske-Ivanovice
Ahojte, vybírám vhodná serva do Pipera 2,5m s 40ccm motor. Rozhodně bych chtěl digitální. Představoval bych si kolem 1000kc/ks. Ideálně aby uměla s.bus, nechcou se mi asi řešit převodníky. Díky za každou radu

_________________
xfrodof-(Martin)


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Serva do Pipera 2,5m
PříspěvekNapsal: úte 05.03.2019 7:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 8922
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
Pokial chces mat sbus tak Futaba S 3070-71HV.
Par stoviek si ale priplatis.

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Serva do Pipera 2,5m
PříspěvekNapsal: úte 05.03.2019 12:36 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 10.1.2009
Příspěvky: 214
Bydliště: Liberec
Obrázky: 1
Má nějaký hlubší význam montovat do letadel sběrnici pokud v něm není 20 a více serv? hádám že uspora v tažené kabeláži vzhledem k ceně celeho "ancáblu" asi nebude ten důvod. veliký význam vidím v průmyslové automatizaci ale v modelu letadla mi to příjde spíš jako "modní doplněk".
Opravte mně jestli se pletu.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Serva do Pipera 2,5m
PříspěvekNapsal: úte 05.03.2019 12:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 8922
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
Co je to zbernica? V tomto pripade...

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Serva do Pipera 2,5m
PříspěvekNapsal: úte 05.03.2019 12:51 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 10.1.2009
Příspěvky: 214
Bydliště: Liberec
Obrázky: 1
sběrnice (anglicky bus) v tomto případě S.BUS


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Serva do Pipera 2,5m
PříspěvekNapsal: úte 05.03.2019 13:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 8922
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
Chlummik píše:
sběrnice (anglicky bus) v tomto případě S.BUS

Ona tam ale v podstate žiadna zbernica nie je. Ak teda Y kábel nepovažuješ za zbernicu.
Příloha:
sbus-diagram-lg.jpg
sbus-diagram-lg.jpg
[ 36.43 KiB | Zobrazeno 1933 krát ]


Futaba už začala robiť servá kde už nepotrebuješ ani tie Y káble. Sú označené xxxxSVi
Příloha:
svi.jpg
svi.jpg
[ 31.94 KiB | Zobrazeno 1929 krát ]


_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Serva do Pipera 2,5m
PříspěvekNapsal: úte 05.03.2019 14:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.5.2013
Příspěvky: 1226
Bydliště: Brno
LV píše:
Ona tam ale v podstate žiadna zbernica nie je. Ak teda Y kábel nepovažuješ za zbernicu.
Příloha:
sbus-diagram-lg.jpg

Futaba už začala robiť servá kde už nepotrebuješ ani tie Y káble. Sú označené xxxxSVi
Příloha:
svi.jpg
Aj dvojlinka může být sběrnicí. Zásadní je, že u busu nemusí být serva připojena na pwm výstup zdroje signálu ve star konfiguraci.

_________________
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, MXS 64",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Serva do Pipera 2,5m
PříspěvekNapsal: úte 05.03.2019 15:23 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 10.1.2009
Příspěvky: 214
Bydliště: Liberec
Obrázky: 1
Na tom obrázku je ukázkový příklad sběrnice. všechny serva jsou spojená jedním kabelem po kterém tečou informace o poloze všech serv současně, každé servo pak poslouchá jen ty informace které jsou určené jemu. kdežto Y kabel je vlastně jen paraelní spojení 2serv na jeden kanál (PPM signal)

Mě jenom zajímalo jestli má sběrnice v modelu letadla nějaký jiný význam než zjednodušení elektroinstalace. Jako velkou nevýhodu vidím v tom že přerušíš jeden kabel a odstavíš polovinu letadla, pokud by to mělo být odolnějsí musela by být zapojená do "ringu" to pak zas u maleho počtu serv postrádá smysl vůbec nějakou sběrnici provozovat. a pochybuju zdali to zapojit do "ringu" vubec jde.

xfrodof píše že by chtěl serva co umí číst S.BUS. Jistě zná důvod, já ne, proto jsem sem ptal.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Serva do Pipera 2,5m
PříspěvekNapsal: úte 05.03.2019 15:57 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 22.7.2006
Příspěvky: 139
Bydliště: Brnenske-Ivanovice
Chci je hlavně kvůli tomuto. Mám vysílačku která je 9 kanál, ale přes s.bus RX umí 16 kanálů. Tak hlavně kvůli tomu a do Pipera potřebuji aspoň 12 kanálů

_________________
xfrodof-(Martin)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Serva do Pipera 2,5m
PříspěvekNapsal: úte 05.03.2019 16:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 8922
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
Chlummik píše:
Na tom obrázku je ukázkový příklad sběrnice. všechny serva jsou spojená jedním kabelem po kterém tečou informace o poloze všech serv současně, každé servo pak poslouchá jen ty informace které jsou určené jemu. kdežto Y kabel je vlastně jen paraelní spojení 2serv na jeden kanál (PPM signal)

Mě jenom zajímalo jestli má sběrnice v modelu letadla nějaký jiný význam než zjednodušení elektroinstalace. Jako velkou nevýhodu vidím v tom že přerušíš jeden kabel a odstavíš polovinu letadla, pokud by to mělo být odolnějsí musela by být zapojená do "ringu" to pak zas u maleho počtu serv postrádá smysl vůbec nějakou sběrnici provozovat. a pochybuju zdali to zapojit do "ringu" vubec jde.

xfrodof píše že by chtěl serva co umí číst S.BUS. Jistě zná důvod, já ne, proto jsem sem ptal.

Do kazdeho kridla mam zdvojene jak napajanie, taksignal. Serva su pripajane paralelne nie do serie tak nevidim ziaden problem.
No a ak sa ma nieco posrat, tak sa moze uklepat kabel na zdroji a vtedy je jedno ci ides 8x cez PWM, alebo 8x cez S-BUS.
Poznam zopar ludi co lietaju S-BUS roky jak na motorakoch tak na vetronoch a este nikomu nezlyhal "rozvod". Ono to bude viac o prevedení kabelaze, konektorov...

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Serva do Pipera 2,5m
PříspěvekNapsal: úte 05.03.2019 21:03 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 18707
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
xfrodof píše:
.... Mám vysílačku která je 9 kanál, ale přes s.bus RX umí 16 kanálů. ...

No a umí ta devítikanálová vysílačka poslat tomu přijímači těch 16 kanálů? Má je čím ovládat?

_________________
jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Serva do Pipera 2,5m
PříspěvekNapsal: úte 05.03.2019 21:07 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 22.7.2006
Příspěvky: 139
Bydliště: Brnenske-Ivanovice
Právě jedině přes ten s.bus. Ale našel jsem že existuje nějaký převodní na s.bus tak to asi můžu vyřešit nějakým normalnima servama plus ten převodník a budu mít 16 kanálů

_________________
xfrodof-(Martin)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Serva do Pipera 2,5m
PříspěvekNapsal: úte 05.03.2019 21:20 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 18707
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
:?
S-BUS je záležitost přijímače, jak servům posílá signál(y).
Jak ten devítikanálový vysílač pošle přijímači 16 nezávislých kanálů? Nebo alespoň těch 12?

Mám totiž 12-ti kanálový vysílač a ze všech přijímačů (6-12 kanálů) dostanu 16 kanálů, ovšem ty 13-16 jsou jen "statické", nemůžu je nijak ovládat. Jedině je mohu přiřadit/přimixovat některému z kanálů 1-12.

Je to tak myšlené? Co je to konkrétně za vysílač?

_________________
jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Serva do Pipera 2,5m
PříspěvekNapsal: úte 05.03.2019 21:45 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 22.7.2006
Příspěvky: 139
Bydliště: Brnenske-Ivanovice
Já můžu ovládat všech 16 kanálů.
https://rcstudio.cz/cs/taranis-plus-x9d ... nstvi.html

_________________
xfrodof-(Martin)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Serva do Pipera 2,5m
PříspěvekNapsal: úte 05.03.2019 22:30 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 18707
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Aha. tohle bylo matoucí.
xfrodof píše:
... Mám vysílačku která je 9 kanál, ...

_________________
jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz