Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 689 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 42, 43, 44, 45, 46
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: 3D tiskárny v modelařině - III
PříspěvekNapsal: stř 05.06.2019 15:07 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 22.7.2012
Příspěvky: 2953
Bydliště: Zvole u Prahy
Obrázky: 0
Petko tisknu zásadně na 220°C a s ofukem. Co největší tryskou. Vysoké teploty snižují pevnost a Petko je křehké.

Je to materiál, co měkne při 70°C. Není to ABS, která potřebuje vysoké teploty aby vůbec držela ve spáře. I PLA potřebuje vyšší teplotu, aby alespoň trochu drželo. Pet se chová jinak.
S vrchníma plochama je problém. Použil bych víc vrstev, a pohrál si s šíří perimetru.
Možná přidat na výplni.

_________________
www.3dfrezovani.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
PříspěvekNapsal: stř 05.06.2019 18:38 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 23.11.2016
Příspěvky: 179
Bydliště: Frýdek-Místek
Obrázky: 2
Jiri píše:
.... ale horní vrstva dělá jakoby puchýřky (viz obrázek). ...


Pokud je výplň " včelí plástev" pak to "puchýřkům" odpovídá, takže buď přidej horní vrstvu a nebo prostě dej jiný typ výplně :)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D tiskárny v modelařině - III
PříspěvekNapsal: úte 11.06.2019 8:05 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 26.9.2018
Příspěvky: 18
Ahoj. Mám tady jeden problém a potřeboval bych nakopnout správným směrem. Používám Prusa slic3r . Mám 3d model viz. příloha. Potřebuju tisknout tenkou stěnu stylem "váza". Což funguje - výsledek je perfektní. Na 3d modelu je ale na spodní straně otvor, který se mi prostě nevytiskne (udělá to plnou spodní stranu) - úplně ho to ignoruje. 3d model je s "nulovou" tloušťkou stěn.
Nenapadá někoho jak toho docílit? Děkuju za rady.


Přílohy:
x1.JPG
x1.JPG
[ 26.92 KiB | Zobrazeno 845 krát ]

x2.JPG
x2.JPG
[ 53 KiB | Zobrazeno 845 krát ]

x3.JPG
x3.JPG
[ 50.3 KiB | Zobrazeno 845 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D tiskárny v modelařině - III
PříspěvekNapsal: úte 11.06.2019 9:41 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.4.2003
Příspěvky: 8945
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 300
Blog: Zobrazit blog (3)
A jak to dopadne, pokud uděláš běžný výtisk, tedy nikoliv váza?
Pokud to dopadne dobře = otvor máš, tak bych v textovém editoru spojil dva Gkody. První vrstvu z obyčejného a pak přidat vázový Gkod.


Vlož sem to STL, udělám příklad.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D tiskárny v modelařině - III
PříspěvekNapsal: úte 11.06.2019 13:04 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 22.7.2012
Příspěvky: 2953
Bydliště: Zvole u Prahy
Obrázky: 0
11marty11 píše:
Na 3d modelu je ale na spodní straně otvor, který se mi prostě nevytiskne (udělá to plnou spodní stranu) - úplně ho to ignoruje. 3d model je s "nulovou" tloušťkou stěn.
Nenapadá někoho jak toho docílit? Děkuju za rady.


To nejde.
Musel bys vymodelovat prolis a ten pak vylomit.
Nebo tisknout bez dna a to udělat zvlášť s otvorem. Prostě slicr 3r to nedá. Netuším jak ostatní slicery.

_________________
www.3dfrezovani.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D tiskárny v modelařině - III
PříspěvekNapsal: úte 11.06.2019 13:13 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 26.9.2018
Příspěvky: 18
Díky za odpovědi. Myslel jsem, že jenom něco dělám špatně ...
Každopádně dneska to zkoušel kamarád co má Simplify3d a tam pokud je model vytvořen jako plný + ten spodní otvor jen do hloubky třeba 1mm (na sílu spodních vrstev), tak to projde bez problémů i v režimu váza.

Ten slicr3r to sice pak taky udělá, ale neustále mi tu díru pak nahoře záplatuje (udělá na ní stejnej počet vrstev jako dole) a to vypnout neumim.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D tiskárny v modelařině - III
PříspěvekNapsal: úte 11.06.2019 14:09 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 17.8.2008
Příspěvky: 6940
Bydliště: Moravský kras
11marty11 píše:
Ahoj. Mám tady jeden problém a potřeboval bych nakopnout správným směrem. Používám Prusa slic3r . Mám 3d model viz. příloha. Potřebuju tisknout tenkou stěnu stylem "váza". Což funguje - výsledek je perfektní. Na 3d modelu je ale na spodní straně otvor, který se mi prostě nevytiskne (udělá to plnou spodní stranu) - úplně ho to ignoruje. 3d model je s "nulovou" tloušťkou stěn.
Nenapadá někoho jak toho docílit? Děkuju za rady.


To vypadá, že jsi nepochopil co to je 3D model ve formátu STL, to je v podstatě popis plochy, která ten model obklopuje a ta plocha má být jednolitá, tj. nejde do ní udělat díra. Simplify3D si poradí skoro s čímkoli, Slicer s tím může mít problém resp. pokusí se z jeho pohledu nekorektní model opravit tím, že tu díru zaplácne a těleso tím uzavře.

_________________
OK2WY


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D tiskárny v modelařině - III
PříspěvekNapsal: úte 11.06.2019 20:05 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 21.9.2007
Příspěvky: 786
Bydliště: Praha 6 Suchdol
ale jde to i děravý... :-) s nulovou tloušťkou stěny. Tisknu tak trubky a sání k motorům.


Přílohy:
4F501479-E5D2-4299-AD57-B040CEC08D1E.jpeg
4F501479-E5D2-4299-AD57-B040CEC08D1E.jpeg
[ 52.46 KiB | Zobrazeno 670 krát ]


_________________
therccustomjets.cz
customwings.cz
Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D tiskárny v modelařině - III
PříspěvekNapsal: stř 12.06.2019 9:16 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 22.7.2012
Příspěvky: 2953
Bydliště: Zvole u Prahy
Obrázky: 0
Petře ale on vznesl dotaz na díru v uzavřeném dně.
Tisknout spiral vase můžeš tisknout bez dna (jako tiskneš ty), nebo s uzavřeným dnem (bottom) i v několika vyplněných vrstvách.
Ale slic3r otvor ve dně opraví a nic s tím neuděláš.

_________________
www.3dfrezovani.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D tiskárny v modelařině - III
PříspěvekNapsal: stř 12.06.2019 10:04 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 26.9.2018
Příspěvky: 18
Ono je zajímavý, že při načítání toho STLka do slic3r to proběhne normálně bez chyb - ten otvor je tam. Až při slicování se to zalepí....

Každopádně v Simplify to funguje a už mám vytištěno ...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 12.06.2019 10:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.2.2006
Příspěvky: 775
Bydliště: Praha, Sobín
Obrázky: 3
Mám pro změnu dotaz z hardwarové oblasti.
Většina MSFET modulů, kterými se nahrazují méně výkonné a hůře chlazené MOSFETy přímo na řídící desce má pro ovládání dva vstupy, ale vesměs se využívá pouze jeden. Viz např.
https://www.ebay.com/itm/3D-Printer-Hea ... 0005.m1851 , kde je i zapojení.
První vstup je označený jako BED a druhý jako SIG. Ve schématu se používá pouze zapojení původního výstupu na HeatBed na vstup BED (jako na příslušném odkazu).
K čemu má sloužit druhý ovládací vstup, označený jako SIG (někde jako 5-12V digital input apod.) ? Je mezi těmito vstupy nějaký zásadní rozdíl - tj. hraje roli, který se využije? Mám jeden modul, kde ovládání přes BED nefunguje, ale ovládání přes SIG ano (asi je nějak nakopnutý ten řídící šváb), tj. dotaz směřuje k tomu, zda ho můžu použít takto s ovládáním přes SIG (krmeným z původního MOSFETU na desce, nebo radši vyhodit. A taky mne zajímá ten původní účel, proč tam dávají vstupy dva.

_________________
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D tiskárny v modelařině - III
PříspěvekNapsal: stř 12.06.2019 11:59 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 21.9.2007
Příspěvky: 786
Bydliště: Praha 6 Suchdol
dudaj píše:
Petře ale on vznesl dotaz na díru v uzavřeném dně.
Tisknout spiral vase můžeš tisknout bez dna (jako tiskneš ty), nebo s uzavřeným dnem (bottom) i v několika vyplněných vrstvách.
Ale slic3r otvor ve dně opraví a nic s tím neuděláš.


reagoval jsem ne termín stl. že nemusí být uzavřený. Ale tady je ten zmiňovaný příklad, i ten lze naslicovat :-)


Přílohy:
pokus.jpg
pokus.jpg
[ 76.25 KiB | Zobrazeno 500 krát ]


_________________
therccustomjets.cz
customwings.cz
Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D tiskárny v modelařině - III
PříspěvekNapsal: stř 12.06.2019 12:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.3.2010
Příspěvky: 1521
Bydliště: Praha 9, Horní Počernice
Nemám od toho schéma, tak jen tip - nermohlo by to být tak, že vstup BED je určený přímo k připojení k původnímu FETu (na výstup místo topení), kdežto vstup SIG je TTL logika? Tak nějak bych to celkem očekával, když vidím doporučené drátování.

_________________
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D tiskárny v modelařině - III
PříspěvekNapsal: stř 12.06.2019 13:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.2.2006
Příspěvky: 775
Bydliště: Praha, Sobín
Obrázky: 3
bitovod píše:
Nemám od toho schéma, tak jen tip - nermohlo by to být tak, že vstup BED je určený přímo k připojení k původnímu FETu (na výstup místo topení), kdežto vstup SIG je TTL logika?

BED je jednoznačně určený přímo k propojení k původnímu FETu, to vyplývá ze všech popisků. K tomu druhému jsou popisky minimální, např.Digital output 2-12V (což úplně TTL není). Nicméně na 12V by to asi mohlo být záměnné... Nenašel jsem k tomu žádný rozumný datasheet

_________________
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 689 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 42, 43, 44, 45, 46

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz