Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Cellpro 10s na 4s LiPo
PříspěvekNapsal: ned 22.12.2019 11:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.4.2008
Příspěvky: 602
Nabijac ma pisany vstup do 16V, skusal niekto pouzit ako zdroj plne nabitu 4S lipolku?


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Cellpro 10s na 4s LiPo
PříspěvekNapsal: ned 22.12.2019 13:34 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 22.7.2012
Příspěvky: 3615
Bydliště: Zvole u Prahy
Obrázky: 0
Žádný zdroj nedává stejné napětí bez zátěže a se zátěží. Ty lipoly taky klesnou, takže si nemyslím, že by byl problém.
Olověný akumulátor taky nemá 12 V a přesto nabíječe pro vstup uvádí 12 V

_________________
www.3dfrezovani.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Cellpro 10s na 4s LiPo
PříspěvekNapsal: ned 22.12.2019 14:33 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1818
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
V návodu je vstup 10-16V, takže za mě klidně 3S lipolka jako zdroj...

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Cellpro 10s na 4s LiPo
PříspěvekNapsal: ned 22.12.2019 18:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.1.2008
Příspěvky: 1269
Bydliště: Praha
to prikrylm - ale on se ptal na lipolku 4Sxx


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Cellpro 10s na 4s LiPo
PříspěvekNapsal: ned 22.12.2019 20:10 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1818
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
No jo, su debil. Při nejhorším trochu vybít...

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Cellpro 10s na 4s LiPo
PříspěvekNapsal: pon 23.12.2019 13:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.4.2008
Příspěvky: 602
dudaj píše:
Žádný zdroj nedává stejné napětí bez zátěže a se zátěží. Ty lipoly taky klesnou, takže si nemyslím, že by byl problém.
Olověný akumulátor taky nemá 12 V a přesto nabíječe pro vstup uvádí 12 V


Tou zatazou myslis co pobere ten obvod s displejom? Tak ide len o 0.8V a aj nejaka rezerva by tam mohla byt. 3S by bolo vpohode, chcel by som ale zo zdroja dostat max, v terene. Ide mi o to, ci ho niekto takto uz nepouziva. Este by som to mohol nabijat na 4.1V/cl., to bude uz tesnejsie. Len strasne nerad by som ju odpiekol, posledna co nabija len cez balancne konektory...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Cellpro 10s na 4s LiPo
PříspěvekNapsal: pon 23.12.2019 19:14 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2007
Příspěvky: 4286
Bydliště: SK Bratislava
Uz to je davno co som ju pouzival, ale nemyslim ze problem by bolo napetie ze by to nabijacku na fleku odpalilo, pokial sa dobre pametam, tak ona proste pri 16V vypisala na displeji ze vela a odmietla fungovat, takze ta nezachrani to ze pri odbere napetie poklesne, lebo nijaky odber nebude ... ale mozno si to zle pametam


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Cellpro 10s na 4s LiPo
PříspěvekNapsal: pon 23.12.2019 20:03 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 22.7.2012
Příspěvky: 3615
Bydliště: Zvole u Prahy
Obrázky: 0
mac píše:

Tou zatazou myslis co pobere ten obvod s displejom?


Těžko radit, já v tomhle jsem docela střelec, a zatím jsem smůlu neměl.
Poškozuje věci proud v kombinaci s napětím. Pokud dali omezení, tak spíš výkonové při průtoku větších proudů při vlastním nabíjení.
Kdykoli nabíjím lipoly, tak po té co to změřím multimetrem, nikdy nemaj 4,2 , ale 4,15 nebo 4,16.
Pokud je nabiješ na 4,1 tak to řešení asi je. Ale ve finále stejně si to nabíječ buď vezme, nebo ne.
A může se najít někdo kdo to zkoušel a prošlo mu to a tobě to zrovna neprojde. Fakt těžko radit.

_________________
www.3dfrezovani.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Cellpro 10s na 4s LiPo
PříspěvekNapsal: pon 23.12.2019 20:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 9292
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
V podstate ide iba o to udržať dym v súčiastkach. Pokiaľ dym udrží, tak to fungovať zrejme bude, ak neudrží dym v súčiastkach, tak holt smola :mrgreen:

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Cellpro 10s na 4s LiPo
PříspěvekNapsal: úte 24.12.2019 0:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.4.2008
Příspěvky: 602
igorb píše:
pokial sa dobre pametam, tak ona proste pri 16V vypisala na displeji ze vela a odmietla fungovat

aspon na zaklade tejto info sa teda odvazim to pripojit, hadam si pamatas dobre :)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz