Pravidla fóra


Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 103 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Kombo zesik vs looper vs mikrofon
PříspěvekNapsal: pát 09.02.2018 1:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2008
Příspěvky: 11392
Bydliště: praha 5
ještě jsem znovu sesmolil U2,



Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Kombo zesik vs looper vs mikrofon
PříspěvekNapsal: pon 12.02.2018 20:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2008
Příspěvky: 11392
Bydliště: praha 5
asi před 14 ti dny jsem dostal starý elektrický bicí yamaha--lívanečník, v podstatě to samý, jako se vyrábějí dnes
https://kytary.cz/yamaha-dd-75/HN179589 ... IoQAvD_BwE

paličkama se na to kloudně hrát nedá--blbě se od těch kotoučku odrážejí, ale zkusil jsem dát na
druhou šlapku vedle kopáku i virbl a docela to jde.



Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kombo zesik vs looper vs mikrofon
PříspěvekNapsal: čtv 22.02.2018 20:08 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2008
Příspěvky: 11392
Bydliště: praha 5
někdo to má fakt daný hold od boha :D



Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kombo zesik vs looper vs mikrofon
PříspěvekNapsal: sob 24.02.2018 21:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2008
Příspěvky: 11392
Bydliště: praha 5
včera jsem zkoušel svého oblíbence Tito a Tarantula



Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz

no ale nějak se mi to nakonec jako obvykle zase ztočilo někam uplně jinam :D



Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kombo zesik vs looper vs mikrofon
PříspěvekNapsal: pát 02.03.2018 2:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2008
Příspěvky: 11392
Bydliště: praha 5
dnes jsem trochu učesal to efektové --šlapkové bordeliště

Příloha:
IMG_0041.JPG
IMG_0041.JPG
[ 92.34 KiB | Zobrazeno 1498 krát ]



elektrický bicí sice super, ale je to zase krám na víc, tak jsem zkusil cosi jako bicí pořešit i přez elektrickou kytaru a asi to bude taky použitelný.



Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kombo zesik vs looper vs mikrofon
PříspěvekNapsal: sob 24.11.2018 0:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2008
Příspěvky: 11392
Bydliště: praha 5
Ampére tak co holky?hrajou ještě přez looper?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kombo zesik vs looper vs mikrofon
PříspěvekNapsal: úte 21.05.2019 22:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2008
Příspěvky: 11392
Bydliště: praha 5
teda Ampére, s tím looperem si mě fakt udělal na starý kolena radost,jde mi to pomalinku polehounku, ale na vyblbnutí doma sám s kytarou opravdu super zábava.



Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kombo zesik vs looper vs mikrofon
PříspěvekNapsal: pon 20.01.2020 1:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2008
Příspěvky: 11392
Bydliště: praha 5
Ahoj, tak nakonec jsem se nechal ukecat a efektový krabičky vyměnil za iphona, zatím se s tím seznamuju, ale je to opravdu super, mraky možností, mraky virtuálních efektu a krabiček, něco v základním programu, další za pár korun ke stažení.

https://www.uschovna.cz/zasilka/UCD6V57L4TPJAIS5-TWT/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kombo zesik vs looper vs mikrofon
PříspěvekNapsal: úte 21.01.2020 9:53 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.3.2009
Příspěvky: 5
Bydliště: Ostrava city
pepin píše:
Ahoj, tak nakonec jsem se nechal ukecat a efektový krabičky vyměnil za iphona, zatím se s tím seznamuju, ale je to opravdu super, mraky možností, mraky virtuálních efektu a krabiček, něco v základním programu, další za pár korun ke stažení.

https://www.uschovna.cz/zasilka/UCD6V57L4TPJAIS5-TWT/

To me zajima, jak to funguje. Az se trosku seznamis , tak posli nejake videjko.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kombo zesik vs looper vs mikrofon
PříspěvekNapsal: stř 22.01.2020 23:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2008
Příspěvky: 11392
Bydliště: praha 5
felix8808 píše:
To me zajima, jak to funguje. Az se trosku seznamis , tak posli nejake videjko.




Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz

tady to bude asi komplet, já ti pak ještě popíšu ten uplnej jednoduchej nutnej základ, aby to fungovalo místo efektových kytarových krabiček nebo multiefektu, a kytarového komba---pokud nehraješ v kapele, kdy to kombo stejně potřebuješ.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kombo zesik vs looper vs mikrofon
PříspěvekNapsal: čtv 23.01.2020 1:40 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2008
Příspěvky: 11392
Bydliště: praha 5
tak ten uplně nejjednodušší nutnej základ----
pokud pujde o tablet--já chtěl tablet, nikoli telefon,obojí je ale možné, tak už to jde zprovoznit na

Ipad Air 2 nebo lepší---mě syn--servisuje ufonovské věci-- vybral jaklo ideální volbu Ipad 2017---levnější případná výměna prasklého skla---cca 900kč, oproti 3000kč v případě Air 2---bazarově obojí koupitelné od cca 5000kč

jako druhá nutná věc je pro připojení kytary do notasu linkový převodník

nejlevnější varianta--
https://www.muziker.cz/ik-multimedia-ir ... E0QAvD_BwE

zastrkuje se v notasu do výstupu do sluchátek a teoreticky by mělo dojít k určité degradaci zvuku složitějším převodem analog digitá a zpět digitál analog

dražší varianty se zastrkují do napájecího konektoru--mám pujčený, zatím jsem zvukový rozdíl nepoznal---výstup do reprobeden je pak klasicky z konektoru sluchátek notasu už v analogu

součástí každého Ipadu je automaticky hudební program Garageband, je v české verzi, ale na reálné hraní je problematický, v podstatě nepoužitelný, jelikož má vcelku výraznou latenci--tuším píšou okolo 120 ms, brnkneš do strun a výstupný zvuk jde nepatrně zpožděně, nic méně je tam možnost si vyzkoušet babilion efektových krabiček zdarma--automaticky v tom programu a já ten program používám k vytvoření bicích--zadám počet taktu ,pustím metronom, začnu nahrávat--třeba jednu sloku písničky---stopnu nahrávání, přejdu do složky virtuální bubeník--je jich tam několik a oni mi už automaticky vytvoří bycí k rytmu, který jsem hrál a navíc ignorují moje nepřesné držení se metronomu, ty bicí si mohu ještě podle libosti upravovat podle potřeby a hlavně si mohu zvolit velikost svingu--aby to nepusobilo jako automatický bubeník, podle libosti si mohu volit kde a jaké budou třeba přechody , přidávat hal, echo, nebo si upravit křivku--zvuk bicích na eqalizeru--pohým přetahováním středové rovné linky prstem v basech středech výškách--opravdu i pro mě vcelku intuitivní a jednoduché nastavení.

hotový a taktově ořízlý bicí z garagebendu si pak pošlu mejlem na obyč notas, kde mám klasický usb vstup, v programu-- sound normalizer--volně stažitelný a jednoduchý program --si snížím jejich hlasitost---nevyzrál jsem jak nastavit hlasitost výsledné nahrávky wav bicích už v Ipadu, no a po upravě hlasitosti si ty bicí přetáhnu do příslušné složky do looperu--já používám BossRC 30 a nemusím smyčku v případě audio nahrávky přesně odšlapávat---u bicích je to opravdu problém právě v milisekundách, v podstatě je naprosto nereálné odšlápnout bicí přesně, to jsem vždy dělal na tisíc pokusu, aby nebylo poznat přechos smyčky.-----samozřejmě jako looper jde použít i ten tablet, navíc je tam i luxusně vidět v které pasáži a taktu právě jsem, na to jsem ale zatím malej pán, říct tomu ipadu, co po něm vlastně chci.

takže když mám v loperu hotový bicí z výrazně latentního garagebendu, přejdu do druhého--už skoro profi programu Amplitube---jeho ořízlý nutný základ je právě součástí koupě Irig kytarového převodníku--dva virtuální kytarové zesilovače--ostřejší a jemnější zvuk, jeden basový zesilovač a možnost mimo klasické--virtuální korekce zesilovače ještě zvolit, zda snímám virtulní kombo dynamickým, nebo kondenzátorovým mikrofonem.

dalších babilion virtuálních zesilovaču je možné si dokoupit--vše by mělo jít si prvotně dohledat---zvukově na youtube, to se týče i efektových krabiček.

v základním balíčku jsou z efektových krabiček v nástřelu--kompresor, dealay, flanger, nějaký bustry, noice, nic méně koupitelné ty obyč efekty--já koukal na chorus--99kč, nějaké víc spešl 150kč, něco jsem tam viděl ale i za 9 korun :D

ale balíček serie třeba virtuálních fendr lampových zesilovaču byl tuším za 3000kč--ale to možná bylo za všechny, páč komplet všechny produkty v tomto programu bylo tuším 3700kč, jestli jsem to dobře pochopil, tak to už bych si ale domu koupil celou prodejnu hudebnin i s vozembouchem.

ted k té otevřené ploše na tabletu--nahoře až 4 efektové krabičky, pod nimi zesilovač--
vytvořím si složku třeba DAJÁNA--nastavím korekce zesilovače, nastavím pozice efektových krabiček--uložím do paměti, kdykoli složku otevřu, je v uloženém modu, když mi nestačí 4 efektové krabičky, uložím další složku stále pod DAJÁNU a tak dál a tak dál.

nastavení i během hraní mohu upravovat od v základu uloženého prstem na obrazovce, stejně tak mohu prstem zapínat vypínat ty 4 efekty na ploše, nebo to mohu nohou nejlevněji přepínat přez bluebord pedál ----ruzné možnosti ovládání--4 spínače spínají vypínají třeba efekty, ale delší stisk listuje nahoru, nebo dolu pozicema uložených předvoleb jedné otevřené obrazovky.

https://www.muziker.cz/ik-multimedia-ir ... bwQAvD_BwE

mě přišel ten bluebord dnes,zprovozním ho snad zítra--respektive mi to nastaví jak chci já kámoš, já to nedám ani podle youtubenávodu

jsou samozřejmě i mnohem lepší profi nožní ovladače, třeba od digitechu, ale pokud pominu cenu,já to stejně nevyužiji a navíc to bude už kovový a na přenášení těžký.

co se týče zvuku--hraní přez tablet, zvukově jednoznačně lepší, než nějaké ekonomické multiefekty , já loni koupil NUX mfx 10
https://www.muziker.cz/nux-mfx-10

to je zvukově neporovnatelný a to jsou i lepší programy, než ten amplitube, který má také stále malou latenci, ale to už by vadilo asi jen v nahrávacím studiu.

na to moje brnkání jsem už uplně v poho a hlavně a z toho jsem nadšený, všechny efekty napájím už pouze jedním usb konektorem Ipadu, neskutečná uleva, neřešit změt kabelu, nebo věčné kupování 9V baterií--i když nějaké skutečné efekty , jako krabičky asi zachovám--wah pedál určitě, acustic simulátor, to si jistý nejsem, zkusím koupit virtuální a uvidim, ale určitě si ještě nechám EHX KEY9 Electric Piano Machine

to jsem v těch virtuálních efektech ani nenašel a to je docela fajn blbinka, že si mohu udělat kytarou tak trochu klávesy.



Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz


Youtube video točit nebudu, ale zkusím něco přez ten ipod ted nahrát a dát to sem přez uschovnu, takže pokud máš kvalitnější sluchátka, nebo bedny, tak ten výslednej zvuk uslyšíš.

Bicí budou udělaný přez garageband s nastaveným jemným svingem--polidštěním-- první kytara bude přez skutečnou krabičku acustic simulator boss AC 3, ale po první smyčce už ji vypnu , kvákání je taky klasický skutečný wah pedál a cosi jako klávesy jsou přez tu krabičku key 10---samozřejmě všechny ty skutečný krabičky jdou stejně ještě přez ten virtuální iphon aparát--dealay, feedback, crusher.

já jdu něco teda nahrát a prdnu to sem.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kombo zesik vs looper vs mikrofon
PříspěvekNapsal: čtv 23.01.2020 4:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2008
Příspěvky: 11392
Bydliště: praha 5
tak něco jsem sesmolil, určitě je ten zvuk ještě trochu výsledným nahráváním degradovaný--z looperu jedu z digitálu analogově do minidiskového nahrávacího mixu, kde se to převádí zase na digitál a pak zase zpět z mixu z digitálu na analog do looperu, abych to zase looperem převedl do digitálu a mohl odeslat :D Jde to samozřejmě komplet vše udělat v tom programu Amplitube, ale to já zatím nedám a v podstatě to ani nepotřebuji---vytvářet nějaké zvukově co nejkvalitnější demo, já si občas něco nahraju jen abych si mohl v klidu poslechnout kde a kolik dělám chyb

při hraní to tak nevnímám, s kapelou je to vcelku v poho, to když někdo ujede, nakonec se to zase někde sejde, s looperem je to trochu horší, ten nic neodpustí a každá nahraná chyba pak rotuje ve smyčce, ale to tak prostě je :D

https://www.uschovna.cz/zasilka/UFU3N2LA2YY9RLE8-8V6/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kombo zesik vs looper vs mikrofon
PříspěvekNapsal: čtv 23.01.2020 18:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2008
Příspěvky: 11392
Bydliště: praha 5
nakonec jsem si to youtube video raději udělal, jak se znám, když se v tom nebudu hrabat denně, zase po nějaké době zapomenu jak jsem a co dělal, je to ale opravdu jen uplný základ, jak pracovat v tom garagebendu s mixem---když pracuji pouze v něm, tak s tou latencí se mi zdá problém není. to video ale nechám jako veřejné jen nějakou dobu, takže kdyby to někdy někoho zajímalo a bylo nedostupné, stačí mi poslat soukromou zprávu a já ho zase na chvíli zveřejním. samozřejmě kdo umí anglicky, tak je toho na youtube mraky, stačí zadat garageband



Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz

tady ještě odkaz na uložto té audio nahrávky ve výsledné kvalitě, já se stím nijak zásadně neprděl, komplet nahrál stopy, upravil basy výšky hlasitost, výsledný zvuk a hotovo.

https://uloz.to/file/xrbHZOcnb3tZ/040-1-wav

kdo se s tím chce prdět, muže třeba vystříhat a opravit chyby, ale stejně to bude vždy pouze demo, kdyby to šlo udělat na tom ten zvuk opravdu profi, tak proč by kapely chodili do nahrávacích studií.

ještě jedna rada, míchat si vlastní věc ---kdy vím co hraju, tak tu nahrávku slyším jinak, než někdo kdo je pouze posluchač, lepší je pak postup natočit jeden den stopy, ale výsledný mix dělat nejdřív druhý den a hlavně ne ve sluchátkách, to neskutečně svádí k přehnanému naefektování--vytvoření zvuku, jako na koncertu v nějaké O2 aréně a z beden to pak hraje nesmyslně zahuhlaně.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kombo zesik vs looper vs mikrofon
PříspěvekNapsal: pon 17.02.2020 19:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2008
Příspěvky: 11392
Bydliště: praha 5
tak jsem nakonec přecijenom vyměknul a koupil origo akustické kombo, sice to, co jsem si ubastlil sám fungovalo na kytaru vcelku v poho, ale potřeboval jsem mít něco, do čeho rovnou píchnu i mikrofon a na jedné napájecí šnuře to pořeším komplet--i nějaký ten chorus, nebo hall i na zpěvový vstup a neřešit to pořád složitě přez další externí krabky ,slučovací mix a další otravné napájecí zdroje, na to moje brnkání jsmem chtěl velikostně zustat u něčeho ještě stále vcelku malého a lehkého, ale bylo mi jasný, že basy bez alespon nějaké pidi ozvučnice se konat v principu nebudou, nakonec jsem se rozhodl pro rolanda, velikostně vcelku ještě v poho, zákjladní krabice plastová, pouze čelní deska pro osazení reproduktoru z mdf, takže pořád vcelku lehké kombo.

hned mi bylo jasný, že origo širokoásmové reproduktory pro mé použití to pravé nejspíš nebudou, ale repráky se vždy vyměnit dají za jiné, motivační základ pro mě byl, že na jedné napájecí šnuře jsou dva oddělené vstupy s možností využít případně odděleně pro oba vstupy i finální efekty, navíc Roland si myslím, že je taková ta jistota, že trochu fungovat by to mohlo.

dorazilo to dnes ráno, hned po prvotním zprovoznění se potvrdilo, že širokopásmevé repráky fak pro mé použití použitelné nebudou , bo prioritně je to kombo nastavené pro akustickou kytaru a já potřebuji zvukově něco jiného, co mě ale dostalo---teda tak nějak jsem si myslel své o tom, že kombo napájené 13 volty bude mít výkon---jak píšou 40W a po pravdě jsem z toho měl i strach, že je to příliš mnoho watu, abych to vubec provozoval v optimálním režimu, no ale když jsem vyndal ty repráky ----to si z nás už opravdu dělají prdel? 2X8W=40W?

Příloha:
P1100595.JPG
P1100595.JPG
[ 101.54 KiB | Zobrazeno 589 krát ]



já jsem tam dal z domácích zásob rozměrem pasující klasické autoreproduktury, které mají poměrně tvrdý gumový závěs, při tišším hraní doma ty basy taky nic mnoho, ale když trochu otočím volume, tak už je to vcelku v poho--rychlý dynamický bas---samozřejmě v rámci možnosti toho roland zesilovače---ale co mají vychytané, když už zesik nestíhá, nezačne chrčet a brečet, jen jsou tam chybějící dynamické díry

Příloha:
P1100595.JPG
P1100595.JPG
[ 101.54 KiB | Zobrazeno 589 krát ]



Přílohy:
P1100599.JPG
P1100599.JPG
[ 82.17 KiB | Zobrazeno 589 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kombo zesik vs looper vs mikrofon
PříspěvekNapsal: pon 08.06.2020 4:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2008
Příspěvky: 11392
Bydliště: praha 5
tak mi to trvalo 3 roky, od začátku co jsem pořídil ten looper jsem vymýšlel, jak si tak nějak zahrát po českopepinovsku jednu z mojich oblíbených



Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz

joo jooo joo :D


Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 103 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz