automet píše:
Čo orezávate tými žiletkami?
Však to vymerám, potom odrežem orezávakom, alebo nožnicami, alebo olfou na podložke a prirovnávam na krídlo. Ak to mám už cca tak, ako som chcel, tak začnem žehliť. Najskôr to požehlím po obvode. Nechám tak. Potom to vypnem natesno teplovzuškou, až potom prežehlím všetky styčné plochy. Takto som bol naučený kolegom a toho sa aj držím.
Dôležité je, každý diel robiť naraz zhora aj zdola a medzi prvotným okrajovým prižehlením, prvotným ofúknutím a prvotným dožehlením všetkých styčných plôch nechať dostatočný čas... Kľudne aj deň. Ale zakladám ešte tému, nechcem to tu miešať. "oracover vs. rc film".
No já když jsem začínal s potahováním fólií, tak jsem našel tenhle "fotonávod":
https://jenda01.rajce.idnes.cz/Technolo ... HC-/#albumA z toho "žiju" v podstatě dodnes.
Mimochodem, jak řešíš při tom tvém popsaném postupu (přesné oříznutí folie před položením na potahovaný kus) potahování složitějších tvarů - koncové oblouky a pod? Já si tam musím nechat přesah, abych to měl za co chytit a se současným prohříváním fólie (žehlička na vyšší teplotu) jí natahuju přes koncový oblouk a přižehluju po obvodu konstrukce. Když prozradíš jiný tip, jak na to, budu rád.
Jinak horkovzdušku jsem si kdysi koupil, ale v podstatě jí nepoužívám. Kromě výše uvedeného fotonávodu se držím návodu, který je u každé role Oracoveru (podobný byl i u Solatrexu).:
1) nabodovat mírně napnutou fólii po okraji (rozhodně nemusí být jako kůže na bubnu

) - nejprve spodní stranu profilu
2) přižehlit takto přichycenou fólii po celém okraji (u křídla tedy náběžka, odtokovka koncový oblouk, kořenové žebro)
3) totéž na horní straně profilu.
4) přižehlit fólii k žebrům - opět z obou stran
5) pak teprve nastavit žehličku na vyšší teplotu a vypnout plochy mezi žebry pomocí žehličky.