Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: stř 13.11.2019 12:54 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 13.11.2019
Příspěvky: 4
Ahoj pánové, něco jsem si vyved s regulátorem a teď nechce spolupracovat.
Nejdřív jsem zkalibroval s vysílačem a hned fungoval - motor točil.
Pak jsem ale najel na programování, chtěl jsem nastavit větší napěťovou ochranu a počet článků. Přitom jsem ale zjistil že pípání od osmé položky neodpovídá tomu co je v návodu a tak jsem napájení odpojil protože se nedalo poznat kdy je konec. A při dalších zapojení se už motor nerozeběhl. Po obvyklých trylkách napípání počtu článků se stále ozývá pípání bez konce a nic se neděje. Po pár neúspěšných pokusech jsem chtěl využít možnost "reset všech nastavení" ale zase problém, v tabulce je uvedená tato možnost při dvou dlouhých a dvou krátkých pípnutí jenže v textu níž je toto - dva dlouhé a dva krátké pro ukončení nastavování ale ve skutečnosti se ani to neozve. Číňan nebo překladatel mě zblbnul.
Máte někdo nápad?


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: stř 13.11.2019 13:13 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 15.2.2016
Příspěvky: 428
Bydliště: Frýdek-Místek
Chápu to správně, žes to programoval přes vysílač? Jestli ano, tak bych doporučil přídit programovací kartu k reglu.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 13.11.2019 13:46 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 13.11.2019
Příspěvky: 4
BoBik_CZ píše:
Chápu to správně, žes to programoval přes vysílač? Jestli ano, tak bych doporučil přídit programovací kartu k reglu.



Asi zbývá už jen tahle možnost. Akorát jsem to napájel zatím z externího zdroje místo Lipolky. Tu chci koupit novou na sezonu. Zatím jsem měl ero jen na tříčlánek, tady bude šesti. Ale v tom problém asi nevidím.

Díky, ahoj


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 13.11.2019 15:03 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 22.9.2008
Příspěvky: 287
Bydliště: Moravany u Holic
Ahoj,

není to tento stav podle manuálu, který popisuješ:

Problém
Motor doesn’t work, but there are audible tones signalling the number of cells after powering up ESC - tedy stále pípá počet článku

Příčina
The ESC throttle calibration has not set up. - Není nastavena kalibrace plynu

Řešení
Set up the ESC throttle calibration. - Zkalibrovat páku plynu

Máš tenhle návod předpokládám http://www.rcm-pelikan.cz/files/FOXY_ES ... _143mm.pdf

Třeba to pomůže

_________________
SIG Piper Clipped Wing - RIP Z-37A ve výstavběMeridian 10ccE-Flite TimberPrcek F3KOrca F3K


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 13.11.2019 15:35 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 13.11.2019
Příspěvky: 4
otompotom píše:
Ahoj,

není to tento stav podle manuálu, který popisuješ:

Problém
Motor doesn’t work, but there are audible tones signalling the number of cells after powering up ESC - tedy stále pípá počet článku

Příčina
The ESC throttle calibration has not set up. - Není nastavena kalibrace plynu

Řešení
Set up the ESC throttle calibration. - Zkalibrovat páku plynu

Máš tenhle návod předpokládám http://www.rcm-pelikan.cz/files/FOXY_ES ... _143mm.pdf

Třeba to pomůže



Ahoj, díky za reakci.
No páku jsem samozřejmě zkalibroval nejdřív a všechno běželo. Ale když jsem se pustil do programování tak se mi regl pomát. A tenhle návod co jsi poslal jsem dostal v r. 2016 ke kombu na 60A regl. Tenhle nový je 80A. V novým éru mám AXI 4130/16. A tenhle nový návod fakt nějak nesedí.

Zítra ještě dorazí kolega z klubu, tak uděláme pokusy.

Dky, ahoj


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 13.11.2019 18:19 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 22.9.2008
Příspěvky: 287
Bydliště: Moravany u Holic
Hele a není možný že by to bylo v nějakém failsafe módu že by nešel signál z přijímače?

Nemáš třeba servo tester nebo jiný přijímač na zkoušku.

Jen nápad.

_________________
SIG Piper Clipped Wing - RIP Z-37A ve výstavběMeridian 10ccE-Flite TimberPrcek F3KOrca F3K


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 14.11.2019 8:02 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 13.11.2019
Příspěvky: 4
otompotom píše:
Hele a není možný že by to bylo v nějakém failsafe módu že by nešel signál z přijímače?

Nemáš třeba servo tester nebo jiný přijímač na zkoušku.

Jen nápad.



No to mě taky napadlo jestli jde z přijímače správný impulz, tak jsem do výstupu místo reglu napálil servo a normálně chodí.
Přitom v návodu k reglu se uvádí že při nepřerušovaném pípání se může jednat o chybějící signál z přijímače.
Potřebuju tu potvoru dostat do továrního nastavení, ale to v návodu nenajdeš. Snad se tady chytí někdo kdo u tohodle regulátoru měl podobný problém.

Díky, ahoj


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz