Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 798 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 50, 51, 52, 53, 54  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Multiplex FunCub
PříspěvekNapsal: ned 26.06.2016 13:14 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 17.8.2008
Příspěvky: 7060
Bydliště: Moravský kras
Vážka píše:
Super test, děkuju. Já vždycky zbytečně počítal mnohem víc.


Nejásej, to není test, to je mletí servama naprázdno. Odběr serva bez a se zatížením se může lišit řádově!!

_________________
OK2WY


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Multiplex FunCub
PříspěvekNapsal: ned 26.06.2016 14:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2015
Příspěvky: 1032
Bydliště: Brno - Venkov (severo-západ)
Já vždycky počítal 500mA na servo, což je asi přehnaná rezerva,
ale tak to počítám a dle toho plánuju palubní elektroniku.

_________________
Sea Beaver, Piper PA-18 Super Cub, Django na cestě
JETI DS-16


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Multiplex FunCub
PříspěvekNapsal: úte 06.08.2019 20:30 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 28.11.2010
Příspěvky: 78
Bydliště: Ostrava Poruba
Obrázky: 0
iwojima1 píše:
taaaakze....

mi to nedalo a spravil som malý test na stole. všetky serva boli mimo modelu takže v zábere budú prúdy jemne vyššie ale asi všetky naraz nepojdu.

zapojil som 2x hitec HS82MG a 4x HXT900 cez nepajive kontaktné pole na servotester.

Pri kludovom režime som mal odber cca 0,2A a ked som dal tzv. cyklovač aby všetky serva behali z krajnej polohy do krajnej vtedy bola zaťaž max 1,03 A a priemer bol asi 0,8A, takže stačí aj 3A BEC :)

Dúfam že niekomu pomohlo


Přátele pozor,

test na stole se nadá srovnat s tím co se děje za letu.
Měřil jsem mikro servo 9g a to pri letu je schopni vzít 0,7A !!
A když je jich na eru 6. 6x0,7 je 4,2 A....

Supan


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Multiplex FunCub
PříspěvekNapsal: úte 06.08.2019 20:37 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 19223
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
supan píše:
Měřil jsem mikro servo 9g a to pri letu je schopni vzít 0,7A !!
A když je jich na eru 6. 6x0,7 je 4,2 A....

Supan

Zajímavé. Čím to bylo za letu měřeno, s ohledem na to že serva mají impulzní odběr?
A ty impulzy se vůbec nemusí časově překrývat, tedy sčítat jejich velikost.
Ovšem násobilka je nezpochybnitelná...

_________________
jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Multiplex FunCub
PříspěvekNapsal: čtv 08.08.2019 10:04 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 24.4.2008
Příspěvky: 36
Bydliště: Praha
Nedávno jsem svého Funcuba vylepšil několika doplňky. Tak třeba se to bude někomu hodit pro inspiraci.
První úprava byla nová zadní ostruha a mechové kolečko. Ta originální je strašně tenká a měkká. To samý hlavní podvozek, tam jsme přidal extra drát a jen smršťovačkou je to spojený ( inspirace z fóra )
Další úprava jsou vzpěry křídla, tím se to hodně vyztuží a dá se s tím pak víc blbnout.
Kryt motoru je spíš kosmetická věc, ale libí se mi to tak víc.
A poslední úprava jsou vortex generátory na křídle a výškovce.
Jo a ještě kamufláž, ta je udělaná samolepicí červenou páskou. ta se neodírá jako stříkaná barva.


Přílohy:
funcub_01.jpg
funcub_01.jpg
[ 199.62 KiB | Zobrazeno 2239 krát ]

funcub_03.jpg
funcub_03.jpg
[ 67 KiB | Zobrazeno 2239 krát ]

funcub_04.jpg
funcub_04.jpg
[ 87.22 KiB | Zobrazeno 2239 krát ]

funcub_05.jpg
funcub_05.jpg
[ 103.91 KiB | Zobrazeno 2239 krát ]

funcub_09.jpg
funcub_09.jpg
[ 55.28 KiB | Zobrazeno 2239 krát ]

funcub_10.jpg
funcub_10.jpg
[ 51.55 KiB | Zobrazeno 2239 krát ]

funcub_07.jpg
funcub_07.jpg
[ 56 KiB | Zobrazeno 2239 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Multiplex FunCub
PříspěvekNapsal: sob 10.08.2019 11:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.2.2012
Příspěvky: 791
Bydliště: Most
Vypadá to hezky :-) Ty turbulátory mají nějakou funkci, nebo je to jenom pro oko...

_________________
Multiplex, DJI, FrSky, RCM Lužice, SLČS, YI 4K+


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Multiplex FunCub
PříspěvekNapsal: sob 10.08.2019 12:37 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 24.4.2008
Příspěvky: 36
Bydliště: Praha
Yeah píše:
Vypadá to hezky :-) Ty turbulátory mají nějakou funkci, nebo je to jenom pro oko...


Jen tak pro oko to není. Mělo by to déle udržet proudění vzduchu nad křídlem při pádové rychlosti a tím i řiditelnost. U velkých letadel to funguje, u malých modelů ten efekt možná nebude tak výrazný, bude záležet na velikosti a umístění těch vortex generátorů. Měření jsem nedělal. Na porovnání by se hodil stejný model bez a s těmi generátory, vyzkoušet to najednou, to jsme ale nedělal.

Tady to někdo řešil pro modely, jsou tam i videa:
https://www.rcgroups.com/forums/showthr ... esign-Tips


Přílohy:
Piper-PA-14-2.jpg
Piper-PA-14-2.jpg
[ 95.19 KiB | Zobrazeno 2077 krát ]

vortex-graph.jpg
vortex-graph.jpg
[ 199.65 KiB | Zobrazeno 2077 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Multiplex FunCub
PříspěvekNapsal: úte 24.03.2020 21:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 2403
Bydliště: Nitra Slovensko
Nemáte niekto typ, návrh pre inšpiráciu na osvetlenie tohoto modelu? Resp. čo používate na osvetlenie modelov? Musím sa priznať, že nemám skúsenosť s osvetlením lietadla. Pripadalo mi to vždy, ako pre deti a zbitočná záťaž. (okrem makiet) Ale teraz by sa to podvečer do šera hodilo. (zrak sa horší) Chcem aby to malo aj stroboskop efekt a zapínalo diaľkovo.

_________________
(HORUS X10) - Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Loop, Solius, Olympic (Topmodel), FunCub.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Multiplex FunCub
PříspěvekNapsal: stř 25.03.2020 0:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 2403
Bydliště: Nitra Slovensko
Ako spínač objednám asi tento:
Fishbonne LED Light Switch 5 Mode
https://www.banggood.com/Fishbonne-LED- ... rehouse=CN
alebo pre ext. napájanie až do 30A pre väčšie projekty:
https://pt.aliexpress.com/item/33036045 ... web201603_
https://www.banggood.com/DAL-20A-30A-El ... rehouse=CN
https://www.banggood.com/Fishbonne-5A10 ... rehouse=CN
Stroboskop 12V vyzerá super, ale já pôjdem asi na ten prvý modul (uvidím):
https://pt.aliexpress.com/item/32862744 ... web201603_

_________________
(HORUS X10) - Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Loop, Solius, Olympic (Topmodel), FunCub.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Multiplex FunCub
PříspěvekNapsal: stř 25.03.2020 10:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.6.2010
Příspěvky: 615
http://rcmodely.cevaro.sk/index.php?cla ... %C4%BEadaj


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Multiplex FunCub
PříspěvekNapsal: pát 03.04.2020 23:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2011
Příspěvky: 3013
Bydliště: Praha Letňany
Tak jsem zjistil, že jsem asi trochu zaspal - chtěl jsem si koupit funcuba (kit, protože potřebné vybavení mám doma). A koukám, že se už nedá nikde koupit a ta nová verze se zase pro změnu u nás ještě nedá koupit. Nemáte tip na podobné letadlo, prodávané jako kit bez výbavy? Podobné rozměry a hmotností (aby do něj šla výbava určená původně pro FC), letovými vlastnostmi a zhruba v podobné ceně?

_________________
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Multiplex FunCub
PříspěvekNapsal: sob 04.04.2020 0:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.5.2013
Příspěvky: 1313
Bydliště: Brno
kope píše:
Tak jsem zjistil, že jsem asi trochu zaspal - chtěl jsem si koupit funcuba (kit, protože potřebné vybavení mám doma). A koukám, že se už nedá nikde koupit a ta nová verze se zase pro změnu u nás ještě nedá koupit. Nemáte tip na podobné letadlo, prodávané jako kit bez výbavy? Podobné rozměry a hmotností (aby do něj šla výbava určená původně pro FC), letovými vlastnostmi a zhruba v podobné ceně?
Shodou okolností púvodního FC v kitu mám nedotčeného v krabici. ..

_________________
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, MXS 64",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Multiplex FunCub
PříspěvekNapsal: sob 04.04.2020 11:33 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 24.4.2008
Příspěvky: 36
Bydliště: Praha
I ja mam jeden kit nedotceny. Puvodne jsem si chtel udelat druhyho Funcuba jako specialni akro verzi se zkracenyma kridlama a kridelkama po cele delce.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Multiplex FunCub
PříspěvekNapsal: sob 04.04.2020 14:13 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 24.4.2008
Příspěvky: 36
Bydliště: Praha
kope píše:
Nemáte tip na podobné letadlo, prodávané jako kit bez výbavy? Podobné rozměry a hmotností (aby do něj šla výbava určená původně pro FC), letovými vlastnostmi a zhruba v podobné ceně?


Podobny letadlo je ted na Hobbykingu - Tundra V2, je tam ted i ve verzi ARF bez vybavy:

https://hobbyking.com/en_us/catalogsearch/result/?q=Tundra%20V2%20(ARF)


Přílohy:
Tundra_V2.jpg
Tundra_V2.jpg
[ 34.93 KiB | Zobrazeno 620 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Multiplex FunCub
PříspěvekNapsal: pát 17.04.2020 18:31 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 21.2.2016
Příspěvky: 320
Už pár týdnů je v prodeji nový Fun Cub Gen 2. Vypadá perfektně, nevím jenom, proč ještě v ČR není o něm jediná zmínka.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 798 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 50, 51, 52, 53, 54  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz