Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 496 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 30, 31, 32, 33, 34  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Sniper II 2011
PříspěvekNapsal: pát 09.11.2018 9:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.7.2010
Příspěvky: 5717
Bydliště: Kamenice - Praha východ
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (2)
Počkej až opadne prvotní nadšení :P …. Ten pocit je až opojný jak to krásně letí samo a drží to nit.


Pokud máš doma ještě nějaký pádlový model, pak ti to bezpádlo po nějaké době příjde jako nuda. Já měl pak nutkání na plochu sebou vždy brát i pidimidi pádlové Ricco abych se tím letem tak nějak nasytil. Bezpádlové Logo jsem bral jen proto že foukalo jako kráva a s Riccem se nedalo létat. :lol: byť ve skrytu duše doufajíc, že přestane funět. Jinak myšlenka dvou Sniperů mne již už také napadla. Není to zas až tak špatná úvaha …. Ale jednoho bych chtěl v pádle a druhý bezpádlo.

_________________
Logo 6003D, LAheli Sniper, LAheli Ricco
ASW 28 2,5m
Futaba T8FGS FASST


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Sniper II 2011
PříspěvekNapsal: pát 09.11.2018 9:54 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 12.11.2014
Příspěvky: 462
Lacne, lahke a vykonne standard-mini serva; CLS2875H a CLS2845H

http://www.superior-hobby.com/cls2875h2 ... -1031.html

http://www.superior-hobby.com/cls2845h2 ... -1030.html

_________________
V120D02S, KDS 450 Q FBL, Protos 500 FBL, Logo 500 SE. _DEVO 10 v deviation4.0.1 (deviationtx.com)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sniper II 2011
PříspěvekNapsal: pon 31.12.2018 22:47 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2008
Příspěvky: 1796
Bydliště: Kralupy n.vlt
Obrázky: 13
Ahoj. Potřeboval bych prokonzultovat jestli jsou mé ůvahy správné.
Mám 2 snipery.Pádlový na 5S,tam je motor kontronik na max 5s.Tedy bez možnosti použít 6s. Druhý je bezpádlo na 6S.Můžu v tomhle modelu použít 5S? Předpokládám,že na palubní elektroniku to nebude mít vliv žádný a jde jen o pohon. Z kalkulátoru mi vypadlo že otáčky budou o 400 menší. To by neměl být případně problém dohonit křivkou a pastorkem. Všude mám myslím dostatečnou rezervu.

Takže otázka:
Můžu do modelu v kterém lítám 6s použít 5s a prolítnout a otestovat to? Je tam kromě otáček (a ůčinnosti pohonu)ještě nějaký problém který mi unikl?

Důvod proč to řeším je baterky.Ubylo by případně v budoucnu dost starostí mít jeden druh pro obě heli.Výkonově mi 5S na pádlovce bohatě s rezervou stačí.

_________________
https://www.youtube.com/user/dagxcz/videos
http://dagx.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sniper II 2011
PříspěvekNapsal: úte 01.01.2019 12:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.7.2010
Příspěvky: 5717
Bydliště: Kamenice - Praha východ
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (2)
Místo 6S můžeš samozřejmě použít 5S. Sniper byl původně koncipovaný pro 4S lipol.... Teda ono je to složitější. Sniper se původně létal na A123 železo. Pak se zlevnili trošku lipoky a létalo se tak různě 3S nebo 4S.

U Tebe bych řekl že to bude úplně vpohodě. A rozdíl mezi 6S a 5S jinak nepoznáš. Trošku se ti zvednou Ampéry na reglu

Jen pro představu ... lítám Logo 600 na 10S .... pro zábavu občas létám extra nízké otáčky a tam pak láduju 6S.... A taky naprosot v pořádku.

_________________
Logo 6003D, LAheli Sniper, LAheli Ricco
ASW 28 2,5m
Futaba T8FGS FASST


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sniper II 2011
PříspěvekNapsal: sob 26.01.2019 18:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2008
Příspěvky: 1796
Bydliště: Kralupy n.vlt
Obrázky: 13
Tak jsem přišel do tělocvičny místo s maxirem se sniperem a kolegové zpozorněli a ptali se jestli jsem byl lítat venku.Říkám: ne jdu lítat sem :D .Byl to jen vis s postupným zkoušením reakcí ale na ten pětičlánek jsem bez jakékoli změny nastavení měl pocit že je to skoro stejné.Další testy nechám až bude venku líp ale vypadá to že nebude problém.Takže dík za radu.

_________________
https://www.youtube.com/user/dagxcz/videos
http://dagx.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sniper II 2011
PříspěvekNapsal: pon 28.01.2019 7:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.7.2010
Příspěvky: 5717
Bydliště: Kamenice - Praha východ
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (2)
Ano, není důvod aby něco nefungovalo. Jediné co se změní jsou otáčky, odběr a letový čas.

_________________
Logo 6003D, LAheli Sniper, LAheli Ricco
ASW 28 2,5m
Futaba T8FGS FASST


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sniper II 2011
PříspěvekNapsal: pát 22.03.2019 20:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2008
Příspěvky: 1796
Bydliště: Kralupy n.vlt
Obrázky: 13
Mám už letos celkem dost nalítáno s pádlovým sniperem ve kterém jsem nahradil regulátor s odpáleným becem kontronik jazz 40-6-18 za nový KOBY 55 LV.Dvakrát ze zhruba 60ti startů se mi stalo že motor asi 3 vteřiny po zahájení roztáčení vypnul a asi za dvě-tři vteřiny zase naběhl a vše pokračovalo normálně.Rozhodl jsem se normálně odstartovat a proběhl let bez problémů.Bohužel jsem během toho krátkého výpadku motoru nezkusil zahýbat třeba cyklikou abych ověřil,jestli serva nebo zbytek fungují.Snad někdy příště dostatečně rychle zareaguju abych to ověřil.

Co by to mohlo být za problém? Při roztáčení vždy lehce pohybuju kolektivem abych našel co nejideálnější nulovou polohu aby model nenadskakoval nebo nebyl tlačen do země.Napadá mě třeba potenciometr plynu ve vysilači.Mohlo by třeba mžikové poskočení z nastavené hladiny governoru způsobit tento výpadek? Stávalo se mi to jednou za čas i s původním regulátorem ale tam už motor sám nenaběhl.Bylo potřeba znovu připojit baterii. V tom případě jsem usuzoval,že regulátor něco špatně vyhodnotil a vypnul. Ale tady nevím.

Monitor serv v T8FG při testování nevykazuje nic nenormálního.

_________________
https://www.youtube.com/user/dagxcz/videos
http://dagx.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sniper II 2011
PříspěvekNapsal: sob 23.03.2019 21:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.7.2010
Příspěvky: 5717
Bydliště: Kamenice - Praha východ
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (2)
Ahoj, hele u KOBY se mi to nikdy nestalo. Ale tohle co popisuješ se mi poměrně často - posledních asi 7roků děje na miniJAZZ 20A. Proště regl zabere, rotor udělá pár otáček a hodí na to bobek. Málokdy se mi stane, že motor sám se dál rozeběhne. Obvykle musím přepnout autorotaci a znova cavknout NORMAL. Nikdy se nestalo že by v letu to regl odstavil.

Spíš mi příjde jakoby regl vypadl při odtržení rotoru z klidové polohy vypne na rohozenou synchronizaci. Ale netuším co to způsobuje.

_________________
Logo 6003D, LAheli Sniper, LAheli Ricco
ASW 28 2,5m
Futaba T8FGS FASST


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sniper II 2011
PříspěvekNapsal: ned 24.03.2019 19:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2008
Příspěvky: 1796
Bydliště: Kralupy n.vlt
Obrázky: 13
Dík. Aspoň si mě uklidnil.Popsal jsi to přesně.Důležitý je že na funkci to nemá vliv :wink: .Nenapadlo mě zkusit oživit to jen přepnutím autorotace.Odpojoval jsem vždy baterku a zapínal znova(u předchozího jazz).

U toho miniJAZZ 20A to samý. U něj ještě někdy na několik desetin vteřiny dochází k zastavení motoru,takovému cuknutí ale pro pilota znatelnému.Nejzáhadnější je že když se to stane, je to vždy při velkém lopingu v jeho třetí čtvrtině kdy jede vrtulník kolmo dolu a nepředchází tomu ani nenásleduje žádné páčkování.

_________________
https://www.youtube.com/user/dagxcz/videos
http://dagx.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sniper II 2011
PříspěvekNapsal: pon 25.03.2019 9:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.7.2010
Příspěvky: 5717
Bydliště: Kamenice - Praha východ
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (2)
To co poisuješ znám velice dobře. Ale neboj, nejdná se o zastavení motoru. Stačí jen když si představíš c ose během toho momentu děje s kolektivem a odkud kam nabíhá vzduch do rotoru. Při nejvyším místě kdy heli v lopingu je, obvykle maš sundaný kolektiv někam k podlaze aby to v ten moment nosilo na zádech nebo ubereš jen tolik z plusu aby se to nepropadlo když je to lopingové kolečko letěné na vyšší rychlosti. No a jak pokračuješ do té předposldní fáze lopingu, obvykle ten kolektiv ještě necháváš ještě v těch podobných pozicích. Jenže rotor vrtulníku začíná ofukovat vzduch v tomto případě zespoda a v ten moment je rotor v autorotaci. Nemusí se ti slyšitelně rotor roztočit autorotací ale úúúplně stačí aby jsi mu odlečil natolik že regulace ubere aby se nepřetočil. Těsně před výletem ještě kdy máš čumák dolů a začínáš narovnávat vrtulník již máš na kolektivu někd lehce nad nulou nebo nějaký kladný úhel a k tomu ještě přitahuješ cykliku. V ten moment zase zatížíš regulátor který před tím odlehčil a on tak ošklivě kopne a škubne přes vrtulku.


Zkus si tréningově přepnout na nějaké nízké otáčky a vyleť si vysoko. Zkus sestupovat s nataženým vrtulníkem v autorotaci, tak aby jsi udržel odlečený a nebo přetočený rotor někam kde na to dobře uvidíš blízko k sobě. Ale nepokračiuj přistáním, vrtulník tak ve dvou metrech ještě potlač a pokračuj dále v dpředném letu. Až se srovnají otáčky a ty zabereš kolektivem uvidíš, že regl zase zabere a škubne to do vrtulky. To je zřemě vlastnost toho regulátoru. Umí sice governor ale to odlehčení rotoru a nasledný nájezd do výkonu mu dělá problémy. KOBY ani JIVE tohle nedělá. Alespoň ty co mám doma já.

_________________
Logo 6003D, LAheli Sniper, LAheli Ricco
ASW 28 2,5m
Futaba T8FGS FASST


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sniper II 2011
PříspěvekNapsal: úte 26.03.2019 17:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2008
Příspěvky: 1796
Bydliště: Kralupy n.vlt
Obrázky: 13
Tak to taky sedí přesně.Řešit to až takhle by mě nenapadlo protože se takhle hluboce o to nezajímám.Ale zní to logicky.Maxir je malý lehký a udělat velký loping je relativně náročnější než nějaké mrskání na místě.Nejdřív velká zátěž a pak fáze klidu.Tak dik za vyřešení dalšího problému co mě dlouho trápil.

_________________
https://www.youtube.com/user/dagxcz/videos
http://dagx.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sniper II 2011
PříspěvekNapsal: úte 26.03.2019 18:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.10.2007
Příspěvky: 2838
Bydliště: Český Těšín
ja mám kontroniky rád, ale ten co patřil do snipra mi vypínal i z tím origo motorem , nekde mi doma leží. Dal jse trochu silnější regl už nevým typ,ale byl v igelitu a taky nic moc. Ted tam mám YPE a chodí skvěke a cena je uplně jinde, ale u velkých helin mám kontroniky a chodí skvěle, jinak mám tam motor x nova Tareq edition

_________________
Chase360 SniperII LA 700 Agile 7,2 Rytmus Max
http://petrct.rajce.idnes.cz/
http://www.helitesin.cz/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sniper II 2011
PříspěvekNapsal: ned 31.03.2019 17:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2008
Příspěvky: 1796
Bydliště: Kralupy n.vlt
Obrázky: 13
Ještě se vrátím k tomu vypínání regulátoru při roztáčení.Dnes jsem si všimnul že po dolítání (při roztáčení opět chvíli vysadil) regulátor odblikává nějakou hlášku. Z manualu jde o tohle:

Extreme peak curent diagnosed.
Check lenght of cable,connektor and motor.
Speed- up slower.

Takže nějaká špička. Kouknul jsem na kabely a napadlo mě že jsou dost dlouhé(jsou original nezkracované). KOBY 70 ma 4mm kabely ale tenhle KOBY 55 jen 2,5mm kabely.Zkrátil jsem co šlo od baterky i od motoru. Nevím jak správně pochopit SPEED-UP SLOWER. Snížit otáčky?

Zkusím změřit co se tam děje,jen nevím jaký vliv bude mít ta přidaná délka kabelů s vloženým měřákem.


Přílohy:
1.jpg
1.jpg
[ 77.06 KiB | Zobrazeno 639 krát ]

IMG_20190331_161612.jpg
IMG_20190331_161612.jpg
[ 57.18 KiB | Zobrazeno 639 krát ]

IMG_20190331_163216.jpg
IMG_20190331_163216.jpg
[ 60.56 KiB | Zobrazeno 639 krát ]


_________________
https://www.youtube.com/user/dagxcz/videos
http://dagx.rajce.idnes.cz/
Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sniper II 2011
PříspěvekNapsal: ned 31.03.2019 19:26 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2007
Příspěvky: 6616
Bydliště: Dubai, UAE
Speed-up slower bude mysleno pozvolnejsi roztaceni. Koby neznam, da se tam nastavit pozvolnejsi rozebeh ? Delsi cas rozebehu ?

_________________
بتر كوتاتكو
UH-60 Blackhawk, Bell 206, Mi-8, Jeti DS-16


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sniper II 2011
PříspěvekNapsal: ned 31.03.2019 20:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2008
Příspěvky: 1796
Bydliště: Kralupy n.vlt
Obrázky: 13
Dík.Rozběh je výrobcem nastaven na 12s a programováním vysilačem nastavit jiný nelze. Nenašel jsem žádný programátor kterým by to šlo změnit ale třeba progcardy(které KOBY asi nepodporují) mají těch 12s jako maximum.Víc už na nich nastavit nejde.

Uvidím jestli pomůže zkrácení kabelů a pak budu případně řešit dál.

_________________
https://www.youtube.com/user/dagxcz/videos
http://dagx.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 496 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 30, 31, 32, 33, 34  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz