Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Sklon motoru
PříspěvekNapsal: čtv 18.05.2017 19:38 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 15.10.2014
Příspěvky: 6
Ahoj,
zdálo se mi, že Beta s originál motorem a vrtulí slabě stoupá. Vypodložil jsem motor 2x1 podložkou na horní straně. Nešlo mi vzlétnout. Myslel jsem, že vyosení motoru povede k lepší stoupavosti, že bude špička tlačená nahoru.
Vycházel jsem z toho, že motor vodorovně = neutrální chování. Osa motoru směřuje nahoru ve směru letu = rychlejší stoupání
Co jsem udělal špatně? Co se ještě uplatňuje?
Díky


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Sklon motoru
PříspěvekNapsal: čtv 18.05.2017 20:09 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.3.2014
Příspěvky: 1151
Bydliště: Letovice,ČR
Zadej do vyhledávání ,, vyosení motru" a tam si počteš...... :D

_________________
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sklon motoru
PříspěvekNapsal: čtv 18.05.2017 20:27 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 18.5.2017
Příspěvky: 95
Bydliště: Nymburk
co vím tak se motor má skloňovat dolů aby lépe fungoval vztlak a to že to stoupá je správně


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sklon motoru
PříspěvekNapsal: čtv 18.05.2017 20:30 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 22.7.2012
Příspěvky: 2190
Bydliště: Zvole u Prahy
Protože je to motor na pylonu v tlačném uspořádání, tak si představ, kde je těžiště modelu (výškově ) a motor silou otáčí model kolem toho těžiště . No a pokud snížíš páku , bude líp stoupat . Pokud ji zvětšíš , což jsi udělal tak neodstartuješ .
Pochopitelně na výkon má velký vliv i stav elektromotoru ale hlavně stav baterií .
Co nechápu, když jsi to podložil a stav se zhoršil, proč jsi nepodložil vzápětí obráceně a ptáš se tady .

_________________
www.3dfrezovani.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sklon motoru
PříspěvekNapsal: čtv 18.05.2017 23:33 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 15.10.2014
Příspěvky: 6
Protože prostor na létání mám cca 4 km daleko a vrátil jsem se domů (neměl jsem nářadí) a teď nad tím přemýšlím. Jak prosté Watsone :-)

P.S.
Hledám na Hobbyking vhodnou vrtuli 6x4 a nemůžu žádnou najít. Doporručil by mi někdo prosím nějakou vhodnou? Motor už jsem vybral Turnigy 2826/6 (https://hobbyking.com/en_us/d2826-6-220 ... motor.html)

Díky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sklon motoru
PříspěvekNapsal: čtv 18.05.2017 23:56 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 4.2.2015
Příspěvky: 155
Bydliště: Praha 15
Vrtuli koupíš v ČR kdekoliv za pár korun, dal bych tam APC, ty se mi ověřily. Kdybych kupoval vrtule ze zahraničí, pošta by mi je nestačila dovážet :D

_________________
Sbach, Solo Sport (žhav. 7,5ccm), F-35 (dmych. 64mm), TORO 900 (+FPV), Duet


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sklon motoru
PříspěvekNapsal: pát 19.05.2017 0:08 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 15.10.2014
Příspěvky: 6
Když teď od tama objednávám motor, tak jsem chtěl i vrtule.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sklon motoru
PříspěvekNapsal: pát 19.05.2017 18:37 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 18.8.2011
Příspěvky: 438
Blog: Zobrazit blog (1)
Simoniku,
pokud chceš nějaký čas pěstovat letecké modelářství, jež je podhoubím jakékoliv aviatiky, stojí za to občas někde něco souvisejícího přečíst. Jak již prve zmíněno.
Sklon motoru má být takový, pokud nechceš uplatňovat všeliké opravy nastavení ploch zejména ocasních, aby vektor tahu pohonné jednotky procházel pokud možno těžištěm létajícího stroje.
Jak již také zde zmíněno poloha těžiště je určena vodorovně a ještě k tomu svisle.
Zkus tu polohu najít.
J.Lněnička


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sklon motoru
PříspěvekNapsal: pát 19.05.2017 20:17 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 15.10.2014
Příspěvky: 6
Mno. Ono Beta 1400 je v tlačném uspořádání. Těžiště je před motorem ve směru letu, takže je mi to jasné. Možná stačilo nakreslit anebo dát odkaz.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: pavel1980 a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz