Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 578 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 39  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X10 Horus
PříspěvekNapsal: čtv 17.05.2018 9:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 849
Bydliště: Vysočina
Tak nevím, co si mám myslet. Moje zjištění kolem RAS a skriptu, který vrací error, zmizelo beze stopy. Držel jsem se pouze problematiky :(. Vysvětlení by mě opravdu zajímalo.
Proto znovu. Když opravím skript tak aby vracel 0, error zmizí. S toho vyplývá, že funkce getRAS použitá ve skriptu tu nulu nevrací. Něco je tedy špatně.
Ještě znovu doplním. Mám Horus X10 a OpenTx. Pokud to do vlákna nepatří, tak nevím co by sem už patřilo.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X10 Horus
PříspěvekNapsal: čtv 17.05.2018 10:01 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.4.2008
Příspěvky: 4956
Bydliště: CA
ellet píše:
Tak nevím, co si mám myslet. Moje zjištění kolem RAS a skriptu, který vrací error, zmizelo beze stopy. Držel jsem se pouze problematiky :(. Vysvětlení by mě opravdu zajímalo.
Proto znovu. Když opravím skript tak aby vracel 0, error zmizí. S toho vyplývá, že funkce getRAS použitá ve skriptu tu nulu nevrací. Něco je tedy špatně.
Ještě znovu doplním. Mám Horus X10 a OpenTx. Pokud to do vlákna nepatří, tak nevím co by sem už patřilo.

Tie vlákna sú rozdelené trošku nešťastne....
Tu by mali byť veci špecifické len pre Horus 10.
Opentx by som dal samostatne, lebo ten beží na všetkyých FrSky aj 9X...
No a Scripty by som dal samostatne....
vlákno na scripty je
viewtopic.php?f=38&t=70326&start=135
..ale moc sa tu nescriptuje....

Open TX sa stále vyvíja ... to je pozitívna správa... negatívna je tá, že sa jedna chyba opraví a minimálne jedna nová vznikne....
Je to daň za "živý" soft ... Podobný popis scriptov nieje... mnoho funkcii má popis ToDo... keď niečo vytvoríš vo verzii a - potom vo verzii B to nebeží, vo verzii C to bude ukazovať 10x večšie číslo... a tieto zmeny niesu nikde popísané... takže len pokus - omyl... a neustále úpravy...
.... zopár scriptov som robil na taranisa..... na Horusa som sa zatiaľ nedokopal....

_________________
http://lubo111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X10 Horus
PříspěvekNapsal: čtv 17.05.2018 10:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 849
Bydliště: Vysočina
lubo1 píše:
Tie vlákna sú rozdelené trošku nešťastne....
.... zopár scriptov som robil na taranisa....
Připomínky je možný mít ke všemu a taky jsem už za život něco napsal, to ale nic neřeší. Mě zajímá jak je to s tím RAS (nejen skript). Mám pocit, že nám to všem ukazuje konstantní 0. Rozhodně se ale bez toho snadno obejdu, tak důležitý parametr to zase není.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X10 Horus
PříspěvekNapsal: čtv 17.05.2018 10:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.4.2008
Příspěvky: 4956
Bydliště: CA
ellet píše:
Připomínky je možný mít ke všemu a taky jsem už za život něco napsal, to ale nic neřeší. Mě zajímá jak je to s tím RAS (nejen skript). Mám pocit, že nám to všem ukazuje konstantní 0. Rozhodně se ale bez toho snadno obejdu, tak důležitý parametr to zase není.

Zatiaľ som to nepotreboval.... stačí mi varovanie RSSI..... poprípade telemetria ztratená.....
A v logu silu signálu....
Kolegovi to vypisuje u TGY chybovosť - presné číslo z neznámim obsahom... keď som sa ho pýtal, či to znamená - aj tak nevedel....

Chcel som len podotknúť, že udržovanie scriptov je nekonečný príbeh....

_________________
http://lubo111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X10 Horus
PříspěvekNapsal: čtv 17.05.2018 11:15 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17728
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
skybreaker píše:
Jyrry
Ty to tady promazáváš aby nebylo poznat že sem futabisti lezou, že jo?
Ale vážně. To tady fakt nemůžeš nechat těch pár dřystů OT? To je fakt takový prohřešek? Neříkám kdyby se to rozjelo na pár stránek ale tohle puritánský čištění?
Méně sucharství bych uvítal nejen já.

a) nemazal jsem, rozdělil jsem
b) do trezoru přesunul někdo jiný (našel bych ale nemám pro to důvod)
c) právě je aktivní admin tak si vaše skupina mých odpůrců může stěžovat a nechat odvolat
d) já se na to fakt můžu úplně ...., ať si to užije také někdo jiný

:roll:

_________________
Aby mne mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X10 Horus
PříspěvekNapsal: čtv 17.05.2018 12:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1923
Bydliště: Nitra Slovensko
[quote="lubo1"][/quote]
Tie vlákna sú rozdelené trošku nešťastne....
Tu by mali byť veci špecifické len pre Horus 10.
Opentx by som dal samostatne, lebo ten beží na všetkyých FrSky aj 9X...
No a Scripty by som dal samostatne....
vlákno na scripty je
http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=38&t=70326&start=135
..ale moc sa tu nescriptuje....

Je to už rozdelené dávno, ale každý o Open TX píše v témach o rádiach ktoré má a moderátor tam nič nepresúva.
Open TX
viewtopic.php?f=38&t=73256&p=1236140#p1236140

_________________
(HORUS X10) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Loop. Solius


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X10 Horus
PříspěvekNapsal: čtv 17.05.2018 17:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 849
Bydliště: Vysočina
Ve skrytu duše stále tak trochu doufám, že se RCstudio pochlapí a něco nám k hodnotám RAS sdělí. Třeba co uvidím za hodnotu RAS v menu Statistika - Analogs po odpojení jedné vnitřní antény (snad na nějakém "studijním" Horusu X10). O tom skriptu teď nemluvím.
Důležitý parametr to pro mě opravdu není ale když už to tam je, chtěl bych vědět. :) (Stále OpenTx)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X10 Horus
PříspěvekNapsal: čtv 17.05.2018 22:14 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5577
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
ellet píše:
Ve skrytu duše stále tak trochu doufám, že se RCstudio pochlapí a něco nám k hodnotám RAS sdělí. Třeba co uvidím za hodnotu RAS v menu Statistika - Analogs po odpojení jedné vnitřní antény (snad na nějakém "studijním" Horusu X10). O tom skriptu teď nemluvím.
Důležitý parametr to pro mě opravdu není ale když už to tam je, chtěl bych vědět. :) (Stále OpenTx)

Ted jsme to resili u X12S
viewtopic.php?f=38&t=82727&start=60#p1410997 mrkni prosim tam a kdyz ti nadale neco nebude jasne upresnim.

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X10 Horus
PříspěvekNapsal: čtv 17.05.2018 22:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 849
Bydliště: Vysočina
RCStudio píše:
Ted jsme to resili u X12S
viewtopic.php?f=38&t=82727&start=60#p1410997 mrkni prosim tam a kdyz ti nadale neco nebude jasne upresnim.
Díky za info ale u mé X10 žádný "osahávání" antény ke změně nulové hodnoty RAS nevede.
(Připojena externí i interní anténa, samotnou externí nelze - a systém OTX)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X10 Horus
PříspěvekNapsal: pát 18.05.2018 13:43 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5577
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
RAS je nekalibrovana hodnota. Tzn nelze hodnoty ukazovane nejak srovnavat, protoze je bude ovlivnavat design RF modulu, soucastek atp.
Hodnota na >52 je povazovna za spatnou a indikuje to ze se velika cast vykonu vraci, tzn je antena nefunkcni.
Radio meri napeti z RF zesilovace a napeti ktere se vraci. Pokud na konci existuje zaric (antena) je napeti vyzareno a vraci se velmi malo napeti zpet. Pokud tam neni odrazi se a vraci se.
Kdyz napeti ktere se vraci presahne stanovenou hranici radio upozorni na problem s antenou.
Pokud radio ma 2 nedej boze 3 anteny :D bude situace slozitejsi protoze tam funguje switch ktery prepina mezi antenami. Informace z meraku proudi do procesoru vysilaciho modulu a ten take prepina anteny.
Tzn pokud bude k systemu pripojena byt jen jedna antena, RAS bude 0

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X10 Horus
PříspěvekNapsal: pát 18.05.2018 14:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 849
Bydliště: Vysočina
RCStudio píše:
pokud bude k systemu pripojena byt jen jedna antena, RAS bude 0
Takže se vůbec nedá ověřit jestli to funguje. Na X12 jsou ale výsledky přijatelnější. Snad tedy širší pásmo necitlivost nebo zvláštní logika (mělo by mě to snad informovat o všech anténách), uvidíme co zjistí Woita.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X10 Horus
PříspěvekNapsal: pát 18.05.2018 14:17 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5577
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Ne proc, mereni se dela hned za sezilovacem, pak teprve funguje switch.
Jinak prepnout na interni a alobalem zakryt celo vysilacky by mohlo neco vyprovokovat.
Nicneme nevim jestli vysilaci FW nema opravdu nejaka specifika pro X10 kde by dale filtrovali nebo nejak hodnotu RAS stupnovali 0 a >52 treba

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X10 Horus
PříspěvekNapsal: pát 18.05.2018 14:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 849
Bydliště: Vysočina
No, o něco se ještě pokusím ale ke spolehlivému zjištění by to chtělo anténu odpojit. To samozřejmě neudělám.
Alobal z vnějšku krabice (čelo s přesahy na obou stranách) a interní anténa, RAS pořád pouze 0.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X10 Horus
PříspěvekNapsal: pát 18.05.2018 15:43 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2003
Příspěvky: 27
Bydliště: Hodonín, ČR
Horus X12S, RAS 0-1, při zakrytí antény rukou 6-8


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X10 Horus
PříspěvekNapsal: pát 18.05.2018 16:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 849
Bydliště: Vysočina
Lopez píše:
Horus X12S, RAS 0-1, při zakrytí antény rukou 6-8
Jj, to tak nějak už víme ale majitelé X10 jsou nějak potichu.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 578 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 39  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz