Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: aky ovladac na zavazaciu lodku
PříspěvekNapsal: stř 23.08.2017 7:59 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 18.9.2016
Příspěvky: 4
Potrebujem poradit.Chcem si vymenit komplet ovladanie zavazacej lodky sportcarp lebo mi dost blbne elektronika.Ako hladam na forach ale nikde som nenasiel nejeaky model za rozumnu cenu.Pozeral som som dialkove z ebay napr.Flysky FS-T6 Radio Control 2.4G 6 Channel Transmitter+Receiver ale ku vsetkym viackanalovym je pisane ze su na lietadlo.Som len amater a nechcem do toho vela investovat.Da sa preprogramovat aj na lodku?Na sucastnom sa mi vyuziva asi 5kanalov.Ak je mozne tak som chcel aj s displejom nakolko sa funkcie daju aj doplnat.Mozno gps pozicia pomocou snimaca do lodky albo stavu baterie v lodke

Za pomoc dakujem.Cena ovladac,prijimac max.60€.
Pozeral som forum ale nic podobne som nenasiel.Ak je tu takato tema tak sa ospravedlnujem


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: aky ovladac na zavazaciu lodku
PříspěvekNapsal: stř 23.08.2017 8:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.5.2006
Příspěvky: 8968
Bydliště: Bratislava dnv SK
Či ovládaš lietadlo alebo loďku je v princípe jedno.
Aj keď plyn na lietadlách sa používa bez pružinky čo knipel drží v strede a je vhodný na letecký motor čo v celom rozsahu chodí len dopredu (no môžeš motor loďlky dať ako výškovku a ten "letecký plyn" použiť na nejaké vyklápanie nákladu..). Ostatné funkcie závisia len od počtu kanálov a toho aké máš na vysielače prepínače, no a samozrejme čo dovolí nastaviť program no to by nemal hádam byť problém.
Ale to čo píšeš ďalej, že by si na displej vysielača chcel stav baterky alebo gps z modelu, sa volá "telemetria" a lacné vysielače to väčšinou nepodporujú - prenos majú len jedným smerom z vysielača na model.
Takže ak hľadáš vysielač (s príjmačom) aj s telemetriou, neviem či sa zmestíš do 60 eur.
Existujú ale aj samostatné "telemetrie" čo z modelu vysielajú ako nezávislé zariadenie a je k tomu displej čo sa nejak prichytí na vysielač. Mne sa osobne nepáči taký princíp ale pri loďke by to mao byť jedno a možno by to vyšlo menej.
Takže len tak, všeobecne - konkrétnu radu nemám.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: aky ovladac na zavazaciu lodku
PříspěvekNapsal: stř 23.08.2017 8:56 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 18.5.2017
Příspěvky: 120
Bydliště: Nymburk
Doporučju Fly sky FSi6 Myslím že má i telemetrii a za 1100Kč Nej. co se dá sehnat


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: aky ovladac na zavazaciu lodku
PříspěvekNapsal: stř 23.08.2017 8:57 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 18.5.2017
Příspěvky: 120
Bydliště: Nymburk
Popř. FS i6X jí má určitě :D a je asi o stovku dražší.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: aky ovladac na zavazaciu lodku
PříspěvekNapsal: stř 23.08.2017 9:55 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 2520
Obrázky: 1
@jemil Máš řízení směru přes 2 motory, nebo kormidlo a 1 motor? Obojí jde v soupravě FlySky FS-i6 nastavit.
Jak bylo psáno, počítá se zde s leteckými ESC = bez zpětného chodu PLYN-Throtlle(T) k sobě min. od sebe max.
Tento pohyb se na začátku používá k AKTIVOVÁNÍ soupravy(vysílače).S tím je nutno počítat,někdy ChT neobsadit
Jde použít pro LOĎ I když primární volba typu modelu je LETADLO(motorové, kluzák)nebo VRTULNÍK.Jen si vyber
zda budeš chtít plyn vlevo Mod2 nebo vpravo Mod1. Přehození u pákových souprav Fly Sky není úplně prosté.
Pro lodě nebo auta (BOAT/CAR) se primárně používají volantovky FlySky GT...
Příklad použití pákové (LETECKÉ) soupravy pro auto.
Control Your RC Car Using An Airplane Transmitter (How-To) - RCLifeOn


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: aky ovladac na zavazaciu lodku
PříspěvekNapsal: stř 23.08.2017 10:41 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 18.9.2016
Příspěvky: 4
Dakujem za radu.Lodka ma dva motory.Dva elektromagnety na vyvazanie udic a dve komory na krmenie a este svetla.Ta telemetria je len ak sa mi bude chciet do toho investovat.Jediny problem som mal ze po prejdeni vzialenosti s nakladom mi prestal ist jeden motor a krutila sa na mieste.Mal som ju rozobratu a zistil som ze sa mi prehrieva jeden tranzistor na dps.Vcera som ho vymenil a dnes som bol odskusat a ide vsetko ako ma aj riadne nalozena.Povodna doska ma len jeden vstup a tam sa rozkoduje signal co ma lodka robit.Ked nema signal z vysielacky tak sa zacne krutit a zvacsuje polomer kruhu kym sa nedostane blizsie k brehu ale k dosahu vysielaca.Na doske je aj batest.Po vymene ovladania to vsetko budem musiet nejako prisposobit.Jediny problem co mi ostal ze pracuje na frekvencii 40Mhz a to mi asi rusi bezdrotovy sonar.Preto som chcel ist aj na vyssiu frekvenciu.Lodku som kupoval ako pouzitu.Dnes sa uz predava s 2,4Ghz frekvenciou a striedavymi motormi.Povodne som myslel ze je zly motor tak som si objednal aj regulatory a mixtail z ciny ale je mi to uz zbytocne.Prehliadol som ze je to na iny typ motorov typ 540 a moje maju napajanie 12v.Mozno cez zimu to skusim prerobit cele.Mna to stalo 300€ a nova je zakladna od 800€.Zo sonarom a gps aj 1200€.Mozno dlhe zimne chvyle nieco urobim.

Urcite ale dakujem.Ak mi este viete poradit nejaku s telemetriou velmi sa potesim


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: aky ovladac na zavazaciu lodku
PříspěvekNapsal: stř 23.08.2017 15:01 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 2520
Obrázky: 1
@jemil FlySky FS-i6 je s možností telemetrie. Potřebné moduly (telemetrické) nutno k soupravě dokoupit.
SOUPRAVA zkus do Google dát Flysky FS-i6 | Rotorama . Nebo prodej přímo z china
MODULY telemetrie. Prohlédni si třeba u emotors.cz
- Na lodi je jen přijímač(RX).Víc než RX bych z rušení bezdrátového sonaru podezříval motory a jejich řízení(ESC).
- Stav komutátorů - jiskření, odrušovací kondenzátory, délka a souběh-místo přívodů vůči Sonaru a jeho napájení.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: aky ovladac na zavazaciu lodku
PříspěvekNapsal: stř 23.08.2017 22:01 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 14.5.2008
Příspěvky: 41
Zdar.
Pokud je to starsi model, typ s dlouhou prutovou antenou tak mohu rici tohle (nedavno jsem ji znamemu opravoval,jeste je
u me): vysilac-prijimac je od fy. WFLY,da se rici klasicky s krystaly a vystupy jak pro RC modely. Vysilac ma asi jiny koder-vyuziva se jen pres 1.kanal jenz jde do sdruzeneho bloku elektroniky ovladani elektromotoru velikosti Speed 600 prumysloveho typu s hrideli 5mm, osvetleni,ovladani el.magnetu dvirek a vypousteni vlasce. Co za signal z prijimace jde jsem nezkoumal.Tudiz predelat na navrhovane soupravy nelze, alespon jednoduse uzivatelsky...Odstranil bych zavadu. Blok je docela dobre proveden ovsem s fatalne chybne mechanicky upevnenym chladicem koncovych spinacich tranzistoru (po pritazeni sroubu dural.chladice prohybaji zakladni desku a chladic nedoleha).Hledal bych zaoxidovane konektory,nasel jsem ten JR z prijimace,neni zlaceny. Dale ve vysilaci bylo uklepane lanko od potenciometru balancovani stejneho rozbehu pohonnych motoru, nesly vytrimovat.Tesnici pruchodky hridelu motoru byly temer bez vazeliny. Nakonec jsem vystrikal vse sprejem Nanoprotech....LC.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: aky ovladac na zavazaciu lodku
PříspěvekNapsal: čtv 24.08.2017 19:19 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 18.9.2016
Příspěvky: 4
ano.Bude to ona.U mna bol zly vytupny tranzistor.Na mojej doske su neni ani chladice.Ked tak rozmyslam nakolko nemam skusenosti s modelarstvom aj tak sa do toho asi pusim.Dlhe zimne vecere a aspom sa potrapim.Lodka je uz plne funkcna.Ked to uz budem ale robit neviem ci to uz nedam aj na ine motory.Uz som pozeral aj gps s autopilotom.Najprv to vyskusam s novym ovladacom a asi objednam aj gps.Ak to rochodim tak uz dam druhe motory s kontrolou stavu baterie a pripadne dialkovym prepinat na druhu bateriu ak pouzivana bude slaba.Elektronika na stav baterie je cca 10€ a gps okolo 50€ a aj ovladac 50€.Ja som rozoberal aj motory lebo jeden isiel aj tazko.Teraz som mal odber na motore okolo 0,6A ked nebol namontovany do lodky.Po zlozeni som ju testoval bez krmiva ale nalozil som ju riadne kamenim do oboch komor tak ze som ju az pretazil.Asi 20 minut isla bez problemov tak ju uz povazujem za hotovu.Co sa tyka vystupu do dosky podla mna je to mix vsetkych kanalov.Musim pozriet ked ju este rozoberiem kolko voltov ide na elektromagnety a svetla.Podla mna to nebude zlozite prerobit.Na novom prijimaci je kazdy kanal zvlas a daju sa motory este namixovat ci ako sa to vola.Ak sa zadari urcite dam vediet.Teraz sa uz chcem venovat lovu nakolko som nemal cez leto cas a velky cln sa mi nechcel nosit


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: aky ovladac na zavazaciu lodku
PříspěvekNapsal: čtv 24.08.2017 19:31 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 18.9.2016
Příspěvky: 4
na gps asi toto bude dobre.Este som to poriadne nepozeral:http://www.ebay.com/itm/APM-2-8-Flight-Controller-6M-GPS-With-Compass-Autopilot-Module-RC-Airplane-Part-/361631812778?epid=1746280862&hash=item5432ef8caa:g:pzUAAOSwbYZXe3v9

ovladac tento.Je tam aj telemetria:http://www.ebay.com/itm/FlySky-FS-i6-2-4G-6CH-AFHDS-RC-Transmitter-With-FS-iA6B-Receiver-/282498909767?var=&hash=item41c63f4647:m:meSuqd2l7vP6jNu8YwUfnOA


dobra cena je ale aj co poradil "guchar".Uvazujem aj nad ty a nemusim tolko cakat a usetrim mozno len 10€ lebo ak mi to zastavi colnica tak ma to vyjde viac


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: douda, Zenair a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz