Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 32 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Drone - Půl plynu maximální výkon
PříspěvekNapsal: stř 23.08.2017 9:47 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 23.8.2017
Příspěvky: 17
Zdravím, postavil jsem drona s Pixhawkem. ESC jsem zkousel kalibrovat jednotlive (pouze ESC a vysilac) i hromadne. Vysledkem je vzdy to, ze dosahnu maximalniho vykonu uz na pul plynu ovladace. Rad bych mel regulaci vykonu pres cely rozsah plynu vysilace. Problem bude v nastaveni Pixhawku, protoze po primem pripojeni ESC k prijimaci jde vykon na cely rozsah plynu. Kde co nastavit? Diky.


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: stř 23.08.2017 10:00 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4547
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
jak to testujes ? Mod, na zemi/v lufte atd....

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 23.08.2017 10:21 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 23.8.2017
Příspěvky: 17
Vychozi je Stabilize mod. Zkousel jsem s tim i litat a jde to, nicmene ovladani je dosti citlive, coz mi nevyhovuje.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 23.08.2017 10:34 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 23.8.2017
Příspěvky: 17
Jeste doplnim, ze k ovladani pouzivam Turnigy 9X.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 23.08.2017 10:35 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4547
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
idealni by to bylo nahrat. Pixhawk reguluje plyn sam ale to co popisujes me nedava moc smysl. Resp. predpokladam ze mas overeno ze v RC settings se sloupecek plynu hybe v celem rozsahu.

Pokud chces tak muzes zkusit Acro mode, ten do plynu keca jeste mene nez stabilize. Plus si muzes overit nastaveni throttle midu , pokud by byl blbe tak by to mohlo delat neco podobneho

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 23.08.2017 11:15 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 23.8.2017
Příspěvky: 17
V Acro se to chova stejne. Rozsah vysilace vidim v MP v celem rozsahu. Nikde jsem nenasel nastaveni pro hodnotu MID POINT THR. Firmware AMP Copter 3.5.2.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 23.08.2017 11:25 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4547
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
http://ardupilot.org/copter/docs/ac_throttlemid.html

mrkni sem, je tam i popis jak zkontrolovat log.

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 23.08.2017 12:18 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 23.8.2017
Příspěvky: 17
Log ukazuje zmet necitelnych znaku, zkousel jsem ruzne prenosove rychlosti..i pres putty, vse stejne. Zacinam byt skepticky a pixhawk asi poleti z okna.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 23.08.2017 12:25 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 20.1.2012
Příspěvky: 393
boxi22 píše:
Log ukazuje zmet necitelnych znaku, zkousel jsem ruzne prenosove rychlosti..i pres putty, vse stejne. Zacinam byt skepticky a pixhawk asi poleti z okna.


njn, setreni za kazdou cenu.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 23.08.2017 12:32 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4547
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
jo, to je pomerne casty jev. Dost lidi si neprecte poradne navod a nadava a vyhazuje pixhawk. Pokud se na to chystas tak dej vedet, najde se urcite nekdo kdo ho rad chyti a pouzije :-D

ad log - logy se stahuji a analyzuji pres Mission Planner. Putty je ti k nicemu. Popsane je to zde - http://ardupilot.org/copter/docs/common ... anner.html Na ardupilot.org je popsane prakticky vsechno ale chce si to precist.

Mozna by bylo dobre napsat zakladni info :
- co je to za stroj
- hmotnost
- pohon (motor, kV, vrtule, aku)
- pomer tah/hmotnost podle tebe
- podle ceho usuzujes z toho ze je maximalni vykon na pul plynu

Je samozrejme mozne ze nektere z nastaveni ti do toho keca ale pokud jsi nic nemenil tak se me to moc nezda. Spis to odhaduju na neoptimalni vykon vs hmotnost stroje

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 23.08.2017 12:34 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4547
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
Joza píše:
njn, setreni za kazdou cenu.


Unika me proc si tolik lidi mysli ze vsichni kdo litaj Pixhawk to delaj proto ze chtej usetrit.

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 23.08.2017 13:14 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 23.8.2017
Příspěvky: 17
Amper píše:
jo, to je pomerne casty jev. Dost lidi si neprecte poradne navod a nadava a vyhazuje pixhawk. Pokud se na to chystas tak dej vedet, najde se urcite nekdo kdo ho rad chyti a pouzije :-D

ad log - logy se stahuji a analyzuji pres Mission Planner. Putty je ti k nicemu. Popsane je to zde - http://ardupilot.org/copter/docs/common ... anner.html Na ardupilot.org je popsane prakticky vsechno ale chce si to precist.

Mozna by bylo dobre napsat zakladni info :
- co je to za stroj
- hmotnost
- pohon (motor, kV, vrtule, aku)
- pomer tah/hmotnost podle tebe
- podle ceho usuzujes z toho ze je maximalni vykon na pul plynu

Je samozrejme mozne ze nektere z nastaveni ti do toho keca ale pokud jsi nic nemenil tak se me to moc nezda. Spis to odhaduju na neoptimalni vykon vs hmotnost stroje


Log jsem zkousel prvne zkouknout samozrejme v MP terminalu - zmet znaku.

Z ceho usuzuji ze jde o max. vykon? Jednoduse podle zvuku. Kdyz pripojim ESC primo do prijimace, vykon se plynule zvysuje po cele delce plynu. Pres pixhawk motory toči uz pri nejnizsim mozne poloze plynu (aby se zacaly tocit) rychleji, nez pri minimu v pripade primeho propojeni s prijimacem. Muzu klidne hodit video.

Co se vykonu tyce, tam si myslim problem neni. Pouzivam pomerne silne motory 5000/620kv, 4cell 5200, 11" vrtule.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 23.08.2017 13:42 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4547
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
motory se s jednotkou normalne chovaj jinak nez na primo protoze do toho jednotka keca. A to tak ze kazda. (nejen pixhawk)

ad log - jel jsi podle navodu a nejsi schopen vytahnout log do grafu ?

ad vykon - jakou mas letovou hmotnost ?

Osobne bych tipoval na premotorovany stroj. V okamziku kdy odarmujes se motory roztoci na minimalnich otackach ktere ale jsou i tak uz dost vysoke a muze ti subjektivne pripadat ze jsi na maximu. Kdyz tak hod video jak se to chova pri vzletu tak aby bylo videt na packy a stroj.

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 23.08.2017 17:48 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 23.8.2017
Příspěvky: 17
Pri odalarmovani se toci vrtule pomalu, ale nastavil jsem to tak, aby se netocily vubec. Nicmene, odprostil bych se od maximalniho vykonu ale formuloval bych to tak, ze od pulky plynu (od stredu nahoru) na vysilaci neroste vykon na motoru.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 23.08.2017 18:10 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 23.8.2017
Příspěvky: 17
Videa:
Pripojeni na prijimac: http://boxi.cz/video/direct.mp4
Pripojeni na pixhawk: http://boxi.cz/video/pixhawk.mp4


Naposledy upravil boxi22 dne stř 23.08.2017 18:13, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 32 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz