Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: DSMX přijímač - Orange nebo Lemon
PříspěvekNapsal: úte 10.10.2017 20:16 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 15.2.2016
Příspěvky: 183
Bydliště: Frýdek-Místek
Budu osazovat větroně (100" RCEV), vysílač mám Spektrum DSMX. Řeším přijímač a nějak se mi nechce kupovat originální Rx.

Teď používám do bublinkoletu a F3K Rx Orange, ale zjistil jsem, že existuje ještě Lemon. Podle diskuzí na RCG jsou na Lemony lepší reference než na Orange.

Máte s tím někdo zkušenosti? Je lepší volba Orange, Lemon nebo to vyjde na stejno? Vím, že nejlepší volba je originál (alespoň teoreticky), ale ta cena . . .


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: úte 10.10.2017 20:37 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 9.9.2014
Příspěvky: 301
Bydliště: Plzeňsko
BoBik_CZ píše:
Budu osazovat větroně (100" RCEV), vysílač mám Spektrum DSMX. Řeším přijímač a nějak se mi nechce kupovat originální Rx.

Teď používám do bublinkoletu a F3K Rx Orange, ale zjistil jsem, že existuje ještě Lemon. Podle diskuzí na RCG jsou na Lemony lepší reference než na Orange.

Máte s tím někdo zkušenosti? Je lepší volba Orange, Lemon nebo to vyjde na stejno? Vím, že nejlepší volba je originál (alespoň teoreticky), ale ta cena . . .

Něco málo http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=39&t=72094
Jinak používám jen originály, zakoupeno kdysi za pár korun, takže více nepomohu.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 11.10.2017 6:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.6.2008
Příspěvky: 3958
Podle mně to je dost podobné, nové Orange s podporou DSMX jsou vesměs dost v pohodě (na diskusi byly některé starší typy).
Mimochodem kdybys chtěl, tak ti mohu jeden minimálně použitý 720X nechat se slevou, začínám postupně Spektrum věci likvidovat... Ale to už kdyžtak v SZ.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 11.10.2017 6:21 
Helimaniacs Brno
Helimaniacs Brno
Uživatelský avatar

Registrován: 11.8.2010
Příspěvky: 1682
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Používám Lemon jak v helině, autu tak i lodi. Kolega létá v Logu pouze na satelity. Vše bez problému.

_________________
Logo 550 SE , Blade 230S with custom belt, DX8


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 11.10.2017 22:29 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 24.11.2013
Příspěvky: 446
Bydliště: Praha 10
Obrázky: 9
S OrangeRX jsem měl nějaké problémy (spíš historicky).
Tuším, že jeden starší 6ti kanálový přijímač (asi R615X nebo předchůdce) vynechával (už při range testu) a dva malé čtyřkanálové (staré DSM2) s jednou anténkou měli velmi malý dosah a spolehlivost spojení.
Trochu zklamaný jsem byl (asi) z R410X, kde slibované CPPM mělo tragické rozlišení (odhadem 8 bitů nebo i méně).
Podobně stabilizace v RX3SM (starý firmware) má na moje svahové samokřídlo přiliš malý zisk. Poťáky stabilizace mám vytočené na max a stejně je to málo. Nový firmware údajně tento problém řeší, ale já nemám zařízení na přeflashnutí.
Naopak používám v rychlém větroni asi R720X (nebo jeho předchůdce) a tam žádný problém není už několik let. Stejně jako nebyl problém s několika dalšími přijímači (4 a 6 kanálů).
Lemon nemám žádný. (A pomalu se chystám přejít na FrSky.)
Petr


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Telemetrie
PříspěvekNapsal: čtv 09.11.2017 22:09 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 21.2.2016
Příspěvky: 66
Modeláři, prosím o pomoc!
Mám přijímač Orange R720X V2 s protokolem DSMX. Koupil jsem telemetrický senzor napětí a laboruju se zapojením. Telemetrii jsem zapojil do Rx, na výstupu je tak JST konektor samec se dvěma dráty - červený a černý. Chtěl bych zapojit tyto dva dráty do balancéru 2S baterie a měřit telemetrii napětí.
Na balancéru jsou ale dráty červený - modrý a černý. Poradíte mě prosím, jak zapojit dva dráty červený a černý do balancéru baterie? Černý na černý, červený (plus) na červený a modrý uskřipnout? Nebude to potom měřit napětí na jednom článku místo na dvou. A nemůžu to vyzkratovat? Děkuji předem!

_________________
Blade 230 S, T-Rex 450L, T-Rex 550E, Super EZ, Align MR 25XP, Traxxas Summit, Spektrum DX7 G2


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 09.11.2017 22:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 7
Proč bys ten modrý vodič "uskřípával", když nikam nevede? Jak potom budeš balancovat při nabíjení?

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 09.11.2017 23:13 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 21.2.2016
Příspěvky: 66
Ahoj, nechci skřípat modrý drát u balancéru u baterie, tomu rozumím. Z telemetrie vedou dráty dva - červený a černý, ale musel jsem kabel prodloužit JST spojkou a na ní jsou tři dráty červený, modrý a černý s koncovkou, kterou zapojím do balancéru baterky. A tady dále nevím, protože pokud jdou z telemetrie dva dráty a u balancéru jsou tři, nevím, kam co zapojit abych to nezničil ...

_________________
Blade 230 S, T-Rex 450L, T-Rex 550E, Super EZ, Align MR 25XP, Traxxas Summit, Spektrum DX7 G2


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 09.11.2017 23:18 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 21.2.2016
Příspěvky: 66
Obrázek telemetrického čidla a další obrázek části kabelu JST - balanční konektor pro zapojení do servisního konektoru baterie 2S.


Přílohy:
1546.jpg
1546.jpg [ 27.35 KiB | Zobrazeno 369 krát ]
b_0big.jpg
b_0big.jpg [ 17.02 KiB | Zobrazeno 369 krát ]

_________________
Blade 230 S, T-Rex 450L, T-Rex 550E, Super EZ, Align MR 25XP, Traxxas Summit, Spektrum DX7 G2
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 10.11.2017 5:30 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16173
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Rozmotej to před focením. Na jednom konci vidím jeden černý a na druhém jsou černé dva :?

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 10.11.2017 7:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 7
Pokud to umí měřit jen jedno napětí, tak jsou jen dva kablíky. Předpokládám, že chceš měřit napětí celé baterie (ne jen jednoho článku) a že ten modul snese aspoň 9V, tak zapojíš barvu na barvu a modrý nepřipojíš.

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 10.11.2017 15:27 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 21.2.2016
Příspěvky: 66
Ahojda pánové,

posílám fotky tak, jak bych si přál zapojit. První fotka je přijímač s telemetrickým výstupem. Ven z ní jdou dráty červený a černý, další je měření teploty.
Druhý obrázek je napojení telemetrického kabelu JST kabelem z výstupem dvou kabelů (jako prodlužka). Poslední fotka je baterie z balancérem, ale třemi kabely,
kde modrý je navíc a tam jsem se včera zaseknul - mám obavu z odpálení baterie.
Přál bych si od Vás poradit, zda změřím v telemetrii napětí obou článků na 2S baterii, když zapojím pouze červený a na červený a černý drát na černý.
Dále bych rád věděl, zda můžu modrý drát od telemetrie nezapojit (odstřihnout) a zda modrý kabel balancéru baterie se může nechat nezapojený.
Děkuji!

Ještě mě napadlo - jestli není jednodušší napájet k regulátoru nastavený kabel z telemetrie přímo k regulátoru (používám EC3 konektory). Spojil bych
potom jenom baterku do regulátoru a byla by tam připájená i telemetrie - tedy, pokud to vůbec lze a zase neodpálil něco jiného.


Přílohy:
20171110_112237.jpg
20171110_112237.jpg [ 58.23 KiB | Zobrazeno 290 krát ]
20171110_111740.jpg
20171110_111740.jpg [ 85.82 KiB | Zobrazeno 290 krát ]
20171110_144452.jpg
20171110_144452.jpg [ 30.07 KiB | Zobrazeno 290 krát ]

_________________
Blade 230 S, T-Rex 450L, T-Rex 550E, Super EZ, Align MR 25XP, Traxxas Summit, Spektrum DX7 G2
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 10.11.2017 16:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 7
Jasně, že by to šlo. Jen si musíš uvědomit, že budeš měřit napětí snížené o úbytek na silových kabelech a konektorech. Přes balanční konektor měříš napětí přímo na baterii.

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 10.11.2017 17:51 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 21.2.2016
Příspěvky: 66
Ahoj, moc děkuji!

Abych téma uzavřel a měl jasno - zapojil bych telemetrii přes balancér baterie s tím, že dle přiložených obrázků nebudu nikde zapojovat modrý kabel, pospojím všude jenom červený drát s červeným a černý s černým?

Přeji hezký víkend :-)

_________________
Blade 230 S, T-Rex 450L, T-Rex 550E, Super EZ, Align MR 25XP, Traxxas Summit, Spektrum DX7 G2


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 10.11.2017 19:30 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 11.10.2012
Příspěvky: 89
Bydliště: Ostrava
Obrázky: 0
Mám to na 500 heli, na 1,5 m extře i na f3k připájené rovnou ke konektoru do reglu, u f3k do ubecu a funguje to více než dobře. A hlavně nemusím připojovat a odpojovat balanční konektor na který bych stejně zapomňel.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: sakulajda a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz