Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: čtv 12.10.2017 9:48 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 6.3.2014
Příspěvky: 166
Ahoj. Tak sem se odhodlal nahrat do sve flysky fsth9x opentx. Zadarilo se ale s problemama. Po pripojeni radia do programatoru mam na radiu zhasly display, ale flash probehl. Mam procesor atmel128, muze me nekdo navest nekam kde si prectu postup toho flese? Nasel sem jen starsi er9x nebo open9x, ale ja nahravam opentx, kabel mam napajeny spravne (v2) nekolikrat jsem to kontroloval podle videa od boboland na ok-rimr. Sice uz to funguje ale rad bych vedel proc mi nejde display a jak se ten flash spravne provadi. Tech informaci je tady tak strasne moc ze se v tom dost ztracim, i na strankach opentx cz nevidim postup. Omlouvam se za neznalost potrebuju jen nakopnout, pajeni neni problem,ale flash radia delam poprve. Uspel sem na nekolikaty pokus, poprve sem mi na radiu objevila hlaska eeprom error a neslo delat nic, podruhe sem ji ano nezapl :-D Druha vec je ze nevim jak v opentx zmenit nastaveni plynu. Mam mod2 a nejde mi plyn prehodit z prave paky na levou, nepomaha ani v menu mixu prehodit plyn na jiny kanal, asi sem lama ale mam porad plyn napravo


edit jyrry: navazuje na téma viewtopic.php?f=43&t=45051


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: čtv 12.10.2017 10:19 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 26.5.2014
Příspěvky: 211
Flashoval jsem verzi 2.2 a v poho.
až dole
http://www.open-tx.org/2017/04/10/opentx-2.2.0RC15


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 12.10.2017 10:33 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 6.3.2014
Příspěvky: 166
Uz je tam i rc18, mam se vzdy drzet posledni verze? A nevite nekdo proc se mi po pripojeni nerozsviti display? Pokud to chavu dobre tak mam mit radio bez bateri a vypinac v poloze vypnuto. Programator sviti cervene (1led), pri programovani cervene i 2 led


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 13.10.2017 4:44 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 29.1.2013
Příspěvky: 95
Bydliště: Most
http://ok-rimr.com/cs/rc-soupravy/turni ... d-boboland

Tady to mas.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 13.10.2017 5:42 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 6.3.2014
Příspěvky: 166
Podle toho sem zacal, ale je to er9x v eePe, pouzivam posledni companiontx, zkusim to znovu jestli sem nekde udelal chybu a pripadny problem vyfotim a postnu to sem. S tim nastavenim modu v opentx se omlouvam, stacilo dukladne prostudovat navod, nevedel sem o tom menu po dlouhem stlaceni +,-,up,down tak snad to pujde, dnes to vsechno vyzkousim


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 13.10.2017 9:25 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 15.10.2010
Příspěvky: 272
Bydliště: Příbram
Mám obavu, že hledáš problém tam kde není. Jestli je pravda, že flash proběhl úspěšně a TX pracuje tak jak má - jen nejde display - pak změna FW nepomůže - chyba je v HW v okruhu vlastního displaye (nebo se ti jej podařilo rovnou odpálit). Takže pro pokračování je nutno vědět, že TX skutečně po flash pracuje.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 13.10.2017 9:31 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 6.3.2014
Příspěvky: 166
Asi sem to nedostatecne vysvetlil. Me display funguje, ale nerozsviti se sam pri pripojeni programatoru jako to vidim na videich :-) Po flashnuti tx normalne zapnu a vse funguje jak ma, vcera sem cetl ze uzivatele t9x budou spis nadale pouzivat zatim open9x a ne opentx, je k tomu nejaky duvod ted s posledni verzi nebo by melo vse slapat normalne? Mozna sem se do toho zbytecne moc zamotal. Vzhledem k tomu ze nevim jak se mi ten flash nakonec podaril, tak si to zkusim znovu i s veskerou zalohou at vim pro priste jak se to dela.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 13.10.2017 11:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.1.2010
Příspěvky: 948
Bydliště: PN - SK
Mal som v ruke jednu ci dve T9x u ktorych tiez displej zostal zhasnuty pri pripojeni programatora, ale nemalo to vplyv na funkcnost, nemusis sa s tym trapit.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 13.10.2017 11:18 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 6.3.2014
Příspěvky: 166
Super to sem nejspis potreboval slyset ;-) ted resim znivusparovani sve mikro copterky v jinym vlakne, ale nedari se mi to dle standardniho postupu, mela by coptera po nabindovani hned nelet jako driv nebo je v opentx jeste potreba neco nastavit?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 13.10.2017 12:28 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 15.10.2010
Příspěvky: 272
Bydliště: Příbram
Ty jsi to vysvětlil dostatečně - já jen nedostatečně pozorně četl - tento problém bych neřešil (už si nemohu vzpomenout. jestli mně display svítil při flash nebo ne - jem mne napadlo jak to máš s podsvícením. Co se týče verze Open9x - jedná se o produkt z doby, kdy byl výhradně orientován na 9x (a klony). Někdy před r.2013 tento produkt využils firma FrSky pro svůj Taranis - po nějakých právních strkanicích Flysky Open9x opustila a řešení pokračovalo u Frsky pod označením OpenTx, kde je udržován i FW pro produkty Flysky. (včetně 9X i 9Xm128). U všech TX Flysky co jsm měl (mám) jsem pouřil OpenTx (v různých verzích - momentálmě používám u 9XR Pro OpenTx v. 2.1.9 a uvažuji o přechodu na 2.2.0. Pro toho kdo zvládne filosofii programování OpenTx bude asi k jiné platformě přecházet s velkým sebezapřením. Vůbec bych se přechodu na OpenTX (v poslední variantě) nebál.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 13.10.2017 13:00 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 6.3.2014
Příspěvky: 166
Ja mam prave m128, a ted jedu na opentx 2.2.0. Podsviceni displaye jeste nemam, je v planu jako dalsi uprava. Krome toho ze se mi ted nedari nabindovat ta copterka tak sem mile prekvapen, projel sem si vsechny menu a zvykam si na ovladani, je to opravdu uplne neco jinyho, tesim se az doma napipam znova stavebni stroj kterej sem postavil (caterpillar delta pasocej bobek) prisel sem totiz o zalohu ale na druhou stranu si aspon vyzkousim pipani v opentx uz se nemuzu dockat :-D


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 13.10.2017 13:15 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 15.10.2010
Příspěvky: 272
Bydliště: Příbram
Jen na závěr - trochu jsem poškádlil Googl - to co jsi viěl jako rozsvícený display - to nebyl display ale zřejmě jeho podsvícení.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 13.10.2017 18:45 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 6.3.2014
Příspěvky: 166
Videl jsem video (mozna zrovna od rimra u er9x) kde po pripojeni tx bez baterie k programatoru se radio zapne, ale to nevadi, dulezity je ten flash, pokud to dela i nekomu jinymu tak to muze byt verzi radia, programatoru.... Jen sem se lekl jestli nemam nejaky vodic od programovaciho kabelu spatne ale to by koukam neslo nejspis flashnout.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 14.11.2017 11:09 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 6.3.2014
Příspěvky: 166
Ahoj panove, prosim vas nejak nemuzu najit v companionu polozku posviceni na mou flysky, prave sem ho dodelat a chtel bych ho nastavovat v menu radia, dokonce to i v tom menu vidim znamena to teda ze uz nemusim udelat znovu flash s podporou podsviceni? Kazdopadne se mi nevypina ale stale sviti i kdyz mam nastaveno vyp. na radyu. Nemam tam tranzistor bs170, muze byt problem jen v tomhle?

2. A jeste me trapi jedna vec, pri pokusu ao stazeni modelu a nastaveni me log vypise v companionu error, radio normalne pripojim bez baterie vypnute pripojene prez usbasp jako vzdy, potreboval bych zalohu at o to vsechno neprijdu co sem tam uz nasmolil. Jak vložit fotku z tapatalku: /20171114/15b2bf8c7170bc2dd961dbfb56f1a0c8.jpg[/img]
Jak vložit fotku z tapatalku: /20171114/1da401d788c8794f2b9ddaaa2a7a5544.jpg[/img]


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 14.11.2017 15:09 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 6.3.2014
Příspěvky: 166
Tak prvni problem vyresen, bohuzel moje vina, pri manipulaci se odpojil jeden vodic z desky od kavelu programatoru. Tak jeste se zbavit tehle hlasky Jak vložit fotku z tapatalku: /20171114/26d1b8aeea3d767995f024f7010e9540.jpg[/img]


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz