Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: ned 12.11.2017 11:35 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 2.7.2017
Příspěvky: 12
Bydliště: Olomouc
Dotaz,chlapi: Do trupu mod. Radian/setovka se Spektrum Dx 5e/ jsem pro zvýšení tuhosti vlepil 3 uhlíkové pásky 1x3mm. Dvě po stranách trupu,jedna ve hřbetu. Přijímač (AR 600) je umístěn origo,stejně jako antény- v kabině,kolmo na sebe. Asi 8 letů bez problému a najednou tot. ztráta signálu a- čenichovka,trup na ohrabky… Do nového trupu jsem výztuhy vlepil taky a na letišti zkouška dosahu. S tragickým výsledkem: v test. modu dosah s bídou 10m.Před úpravou jsem zkoušku dosahu nedělal. :oops: :oops: Určitě za tím může být ona čenichovka,ale jak zde na foru čtu,uhlík vůbec nedělá anténám dobře. Myslíte,že by ty výztuhy mohly hrát roli? Delší antena vede souběžně s výztuhou… Dík za názory.
S62


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: ned 12.11.2017 11:50 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 21.9.2015
Příspěvky: 259
Sagitt62 píše:
Dotaz,chlapi: Do trupu mod. Radian/setovka se Spektrum Dx 5e/ jsem pro zvýšení tuhosti vlepil 3 uhlíkové pásky 1x3mm. Dvě po stranách trupu,jedna ve hřbetu. Přijímač (AR 600) je umístěn origo,stejně jako antény- v kabině,kolmo na sebe. Asi 8 letů bez problému a najednou tot. ztráta signálu a- čenichovka,trup na ohrabky… Do nového trupu jsem výztuhy vlepil taky a na letišti zkouška dosahu. S tragickým výsledkem: v test. modu dosah s bídou 10m.Před úpravou jsem zkoušku dosahu nedělal. :oops: :oops: Určitě za tím může být ona čenichovka,ale jak zde na foru čtu,uhlík vůbec nedělá anténám dobře. Myslíte,že by ty výztuhy mohly hrát roli? Delší antena vede souběžně s výztuhou… Dík za názory.
S62


Neskusal som ale myslim si ze su nevodive... pre 2,4ghz by bol problem pri okach asi 2,5cm, stvtrvlna

Smelo mozes vylucit tie uhliky, problem bol inde

Skus si dat mobil do kovoveho hrnca s pokrievkou a zavolaj mu, urcite sa nedovolas, vsak je vo faradayovej klietke ako bic :)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 12.11.2017 11:55 
Mazák
Mazák

Registrován: 1.1.2008
Příspěvky: 2270
Bydliště: Ban.Bystrica
Ja mam modely kovove a nemam problem s rusenim. Ked spominas tu klietku, paneleky su prepletene zelezom a wifina polahky prejde z izby do izby aj do susedov, tych par uhlikovych pasikov si to ani nevsimne.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 12.11.2017 12:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.9.2011
Příspěvky: 681
Bydliště: Karlovarsko
Obrázky: 0
uhlík bude rušit příjem v každém případě. Záleží na úhlech příjmu

_________________
Robbe FutabaFX 20
Su 29,30class,,L410 Turbolet,Funtic Pelikán,El Marabu XL


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 12.11.2017 12:43 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 8087
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
robinj píše:
uhlík bude rušit příjem v každém případě. Záleží na úhlech příjmu

V tomto pripade to uhlikom nie je. Na 99% ti odisiel vf modul vo vysielaci.

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 12.11.2017 13:12 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 29.12.2005
Příspěvky: 393
Bydliště: Přibyslav
Ahoj, mám osobní zkušenost s Rx Spektrum Dx 5e...z deseti startů jich vždy 5-6 skončilo pádem náhle bez varování. Už jsem měl být upozorněn na problémy, když jsem nastavoval výchylky doma na stole, výpadek na cca 10 vteřin, potom serva šla sama od sebe...zajímavé bylo, že stejný problém měl i kolega se stejnou soupravou. Po asi půl roce jsem narazil na přijímače Orange od HK, jeden jsem koupil a rázem bylo po problému.Zakoupil jsem další tři a ve všech modelech fungují jak mají.Kolega neváhal a koupil si taky pár kousků a najednou má modely celé.
Přijímač jsem měl v servisu, závada se údajně neprojevila, technik sváděl vše na zdroje a přetížení (čeho?), byly tam jen dvě serva a na tytéž baterky jsem v jiném modelu létal s pěti servy bez problémů, navíc bylo jedno, zda je Rx napájen z baterek na přímo nebo z BECu, vždy si to našlo chvilku a Rx zamrzl na 5-10 vteřin .Několikrát jsem ani neodstartoval, po vyzkoušení výchylek těsně před startem vše zatuhlo a po delším čekání začalo rádio fungovat, ale to už jsem raději nestartoval.
Takže radím jedno - tento přijímač vyřadit a buď si zakoupit nějaký vyšší řadu Spektrumu, nebo koupit oranžády, jsou za pár korun.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 12.11.2017 15:23 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 2.7.2017
Příspěvky: 12
Bydliště: Olomouc
Dík všem za názory.
Spektrum je na reklamačce už cca 3 týdny a zatím ticho po pěšině,ale že by něco uznali pochybuju. Takže spíš rádio,než uhlík. výztuhy. Ono se pravda o problémech Spekter už psalo víckrát. Takže další radio bude Mx 20HOTT...
S62


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 12.11.2017 18:53 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 9.9.2014
Příspěvky: 295
Bydliště: Holýšov, Plzeňský kraj
Sagitt62 píše:
Dík všem za názory.
Spektrum je na reklamačce už cca 3 týdny a zatím ticho po pěšině,ale že by něco uznali pochybuju. Takže spíš rádio,než uhlík. výztuhy. Ono se pravda o problémech Spekter už psalo víckrát. Takže další radio bude Mx 20HOTT...
S62

Každá značka má čas od času nějakej problém. A jsou uživatelé, kteří se Spektrem problém nemají. Zmíněnou DX5e jsem společně s AR600, s novější modulací DSM2/DSMX používal zhruba 18 měsíců a nikdy na problém nenarazil. Vadný kousek se najde i jinde...
Místo uhlíku bych vlepil smrkový nosník.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 12.11.2017 19:36 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2010
Příspěvky: 476
Bydliště: Hluk
Obrázky: 19
Nech tam ty uhlíky takové malé množství nemá na příjem signálu skoro žádný vliv. Sám používám Spektrum DSMX bez problémů v modelu který má celo uhlíkový trup. Samozřejmě antény jsou vyvedeny ven ale i tak je prostě jedna z nich zastíněna trupem. Na telemetrii je pouze vidět více rámcových výpadků než u celo balzových modelů.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 12.11.2017 20:43 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 24.4.2003
Příspěvky: 7900
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 286
Blog: Zobrazit blog (3)
Na celo uhlíkovém trupu mám antény zvenku přilepené na trup a vše funguje(JETI). Přidané uhlíkové tyčky nemohly signál zásadně ovlivnit u žádného systému. Hledal bych chybu někde jinde.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 13.11.2017 8:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.9.2011
Příspěvky: 681
Bydliště: Karlovarsko
Obrázky: 0
LV píše:
V tomto pripade to uhlikom nie je. Na 99% ti odisiel vf modul vo vysielaci.

Pokud lítám s halákem 20 metrů od sebe nic neřešim. Pokud např. 1000 metrů je problém

_________________
Robbe FutabaFX 20
Su 29,30class,,L410 Turbolet,Funtic Pelikán,El Marabu XL


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 13.11.2017 16:24 
Mazák
Mazák

Registrován: 1.1.2008
Příspěvky: 2270
Bydliště: Ban.Bystrica
robinj píše:
Pokud lítám s halákem 20 metrů od sebe nic neřešim. Pokud např. 1000 metrů je problém
Normalne si ma rozosmial, prosim ta aspon tu nestras. 1000m a to by si este aj videl? Len pre zaujimavost. S kovovym MU23 5m som po vylietnuti s motorom asi do 250m chytil komin, ktory ma potom vytiahol dost vysoko. Nebudem pisat kolko, ale bolo to viditelne a riaditelne. Problem so signalom som vobec nezaznamenal. Tak tu nestras nejakym uhlikom, ktory ani nie je vodivy. /aby ma niekto nechytal za slovicko, teda v tomto prevedeni/. To su take informacie typu JPP.
Jeti CB200 + 2 x satelit, ale predtym som lietal aj na 2x 8k. Kvalitna suprava si to ani nevsimne, ze ma pri sebe nejaky uhlik.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 13.11.2017 18:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7883
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Nebudu posuzovat jak hodně vadí nebo nevadí uhlíková tyčka, nebo pásek, ale nevím jak jste přišli na to, že uhlík není vodivý. Možná nějaká vrtule kde jsou sekaná vlákna a hodně epoxidu. Běžné tyčky a trubičky ale určitě vodivé jsou. Samozřejmě nemá vodivost jako kovový drát, ale vodivé jsou docela dost a mám z nich udělaná topná tělíska na ohýbání plexi, nebo durofolu. :lol: :lol: To na fotkách je trubička 6/5 x 250mm a má odpor 1,2 ohmu a druhé mám z trubky 10/8 x 490mm a to má odpor 2,7 ohmu. Proto pokud jde o antény, tak se snažím uhlíku vyhýbat.


Přílohy:
Telisko_03.JPG
Telisko_03.JPG [ 58.68 KiB | Zobrazeno 229 krát ]
Telisko_04.JPG
Telisko_04.JPG [ 53.31 KiB | Zobrazeno 229 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 13.11.2017 19:52 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 434
Bydliště: Vysočina
Lark píše:
Samozřejmě nemá vodivost jako kovový drát, ale vodivé jsou docela dost a mám z nich udělaná topná tělíska na ohýbání plexi, nebo durofolu. :lol: :lol: .....
Tak to už jsi blízko vynálezu žárovky :lol: (promiň)
Ale k tématu. Mě trochu udivuje děs z kousku uhlíku ale chumel drátů v trupu nikoho neděsí. Všechno to jsou podobně stínící materiály, použít se může všechno ale s rozumem.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 13.11.2017 20:11 
Mazák
Mazák

Registrován: 1.1.2008
Příspěvky: 2270
Bydliště: Ban.Bystrica
Na tu ziarovku tusim na zaciatku Edison ozaj pouzil ako vlakno nit namocenu v grafite, to je ten vodivy uhlik, ten nevodivy je diamant.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz