Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 197 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: 3D tiskárna Anet A8
PříspěvekNapsal: ned 13.01.2019 15:40 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 3.8.2008
Příspěvky: 1326
Bydliště: Pelhřimov
Obrázky: 1
Taky mám na Sketchup podobný názor. Před dvěma lety při koupi tiskárny jsem byl za něj rád a všelicos jednoduchého si v něm nakreslil a pak vytisknul. Různá omezení mě ale štvala a o to víc jsem rád, že jsem teď v listopadu konečně přešel na Fusion360. A možná by mi stačil i Design Spark Mechanical, který je taky zdarma a navíc i česky. Jinak pravidlem u mě bylo, že STL soubor vyexportovaný ze Sketchupu jsem musel prohnat prográmkem 3D Builder, který je ve win10, aby mi to opravilo všechny chyby mého pracně nakresleného 3D modelu. Nikdy jsem totiž u Sketchupu nevěděl, jestli to co je na obrazovce je pravda nebo jen zdeformovaný náhled. Fakt jsem někdy dost zíral, když můj model natažený do slicru vypadal jako rozstřílený barák ve válečné zóně, neuzavřené plochy atd. Modely z F360 jsou proti tomu bez závad a 3D Builder na nich nemá co opravovat.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D tiskárna Anet A8
PříspěvekNapsal: pon 14.01.2019 13:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 4939
Bydliště: Praha ČR
U Sketchupu je také problém s neustálými změnami licencí... Nejdřív to bylo free. Pak to prodali, nový majitel z toho udělal docela silně komerční verzi. Pak asi zjistili, že zájem není tak velký, takže to rozsekli na verzi Pro a Make, kdy ta druhá byla zdarma, ale reálně pro typického uživatele 3D tiskárny plně stačila. Tohle bylo fajn období (cca 2016-2017).
Jenže dneska už je to zase jinak - od verze 2018 už varianta Make není, je místo ní SketchUp Free, to je ale cloud verze v browseru a když jsem zkoušel, tak to se fakt nedalo, nechutně pomalé a pro reálnou práci to zkrátka není.
Sice se dá Make pořád stáhnout, ale perspektiva je víc než nejasná, popravdě si myslím, že pokud někdo dnes začíná od nuly, tak je možná skutečně lépe se SketchUp vyhnout.

EDIT - na okraj, ty změny licencí jsou v tomto oboru obecně dost opruz. Takhle už vyšuměl Autodesk 123D, což sice byla do jisté míry cloud služba, ale narozdíl od SketchFree docela použitelná (ukončeno), zmíněný Fusion 360 je zas princip dealera s narkotickými bonbóny před školou (pro moje použití je nesporně free, ale toto je garantováno jen na rok, pak to může být úplně jinak) a tak se dá pokračovat. Je to asi dáno velkým rozvojem 3D tisku, kdy se trh mění, fakt ale je, že to po čase dost leze na nervy...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D tiskárna Anet A8
PříspěvekNapsal: pon 14.01.2019 14:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 9955
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Naprosto s tebou souhlasím. U toho SketchUpu se ale dá tomu šachování s licencí naštěstí vyhnout (alespoň zatím) používáním staré verze. Mám nainstalovanou verzi 2014, která sice při každém spuštění otravuje s aktualizací, ale když kliknu na tlačítko "Start using SketchUp" tak mi ta stará verze pořád funguje. Mám ho ale jen proto, abych si mohl prohlížet soubory v jeho nativním formátu. Pokud ale budou data z vyšší verze, tak asi budu mít smůlu. Je ale potřeba si uvědomit, že 3D CADy už jsou hodně rozsáhlý SW a vyvíjí je určitě spousta lidí, takže dlouhodobé poskytování Free je asi problém. Jak už jsem psal, pro modelařinu ale SketchUp určitě není ideální a vhodnější jsou spíš CADy víc zaměřené na strojařinu. Ten problém s obnovováním registrace každý rok u Fusion360 bych zatím tak dramaticky asi neviděl. 2D Draft Sight už to tak praktikuje spoustu let, včetně aktualizací, a pořád je funkční. Pokud ale někdo chce vážně modelovat ve 3D, tak by asi měl uvažovat o jiném řešení, než přeskakovat mezi různými CADy, které jsou zrovna free.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D tiskárna Anet A8
PříspěvekNapsal: stř 16.01.2019 8:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.12.2006
Příspěvky: 713
Bydliště: Českolipsko
Tak už se mi podařilo zprovoznit tiskárnu a mám dotázek. Jak se dá přerušit tisk? Nic jsem nenašel.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D tiskárna Anet A8
PříspěvekNapsal: stř 16.01.2019 8:37 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.2.2015
Příspěvky: 913
Bydliště: Chlumčany (PJ)
Obrázky: 0
V menu SD karty je pozastavit tisk, ale pokud to udelas, hlava ti nejenom odjede oshou X, ale taky se zvedne myslim Z osa o 2mm, takze potom musis rucne sjet zase o 2mm dolu a pak az dat pokracovat :)

_________________
Taranis X9D+


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D tiskárna Anet A8
PříspěvekNapsal: stř 16.01.2019 10:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.12.2006
Příspěvky: 713
Bydliště: Českolipsko
Díky, blbě jsem koukal :oops:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D tiskárna Anet A8
PříspěvekNapsal: čtv 17.01.2019 18:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.12.2006
Příspěvky: 713
Bydliště: Českolipsko
Tak nevím, asi dělám něco blbě. Když jsem zkusil vytisknout model podle dodaného hotového G-kódu, tak to vytisklo poměrně slušně, až jsem se zaradoval, že to nebude tak hrozný. Jenže pak jsem zkusil novou řemeničku, použil jsem Slic3r PE, použil jsem přednastavené profily, akorát jsem změnil u tiskárny rozměr tiskové podložky a v nastavení tisku jsem změnil rychlosti tisku. Jenže, když se podívám na vygenerovaný G-kód, tak mám místo posuvu F 40 v programu F1200 :| A samozřejmě to netiskne, jakoby bylo málo filamentu a taky v G-kódu se v parametru E hodnota skoro nemění. Jenže když jsem zkusil jiný profil nastavení filamentu, tak je to stejné. Nevím, na co se mám zaměřit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D tiskárna Anet A8
PříspěvekNapsal: pát 18.01.2019 9:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.2.2015
Příspěvky: 913
Bydliště: Chlumčany (PJ)
Obrázky: 0
Jeste nidky jsem netiskl s prednastavenym nastavenim :) pouzivam simplify, nejlepsi je to vyzkouset a podle sve potreby a potreby tiskarny upravit. Prednastavene hodnoty jsou s prominutim uplne k nicemu :)

_________________
Taranis X9D+


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D tiskárna Anet A8
PříspěvekNapsal: pon 21.01.2019 18:17 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 30.3.2011
Příspěvky: 177
Bydliště: Havířov
tomashr píše:
Cura mi přijde celkem nezajímavý (pro dnešní dobu, historicky asi v jistých obdobích smysl měl).
.

V čem je podle vás aktuální verze cury (3.6.0) zastarala?

_________________
Taranis SE, Optic 6 Assan, Toro900, MAXI SWIFT, FW-190, PZ BF-109


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D tiskárna Anet A8
PříspěvekNapsal: pon 28.01.2019 0:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.12.2006
Příspěvky: 713
Bydliště: Českolipsko
Potřebuji sehnat jeden mikrospínač endstopu - neopatrností jsem si jeden zničil a zatím se mi jej nepodařilo najít. Máte někdo typ, kde by se dal sehnat?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D tiskárna Anet A8
PříspěvekNapsal: pon 28.01.2019 0:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 9955
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Dej sem nějaké označení, případně i fotku.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D tiskárna Anet A8
PříspěvekNapsal: pon 28.01.2019 5:59 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.6.2007
Příspěvky: 3150
Bydliště: Středočesko, ČR
Obrázky: 0
mikrospínač tam můžeš dát téměř jakejkoliv:
https://www.gme.cz/mikrospinace-s-konektory-ocky-vodici

Osobně nejraději používám Mikrospínače P-B172x podle toho kam mají přijít volím typ páčky

_________________
Buď rozumný respektuj fyziku,
nebudeš odnášet letadla v pytlíku.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D tiskárna Anet A8
PříspěvekNapsal: pon 28.01.2019 7:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.11.2005
Příspěvky: 5602
Bydliště: Vsetín
Aragor píše:
V čem je podle vás aktuální verze cury (3.6.0) zastarala?


Mě se třeba nedaří Curu donutit tisknout jedním perimetrem... Ikdyž mám namodelovanou tenkostenou trubku, pořád tam cpe dva perimetry na stěnu, ale je to možná modelem, asi by stačilo tisknout válec bez výplně, nicméně toto neřešil všechno...


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D tiskárna Anet A8
PříspěvekNapsal: pon 28.01.2019 10:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.12.2006
Příspěvky: 713
Bydliště: Českolipsko
kroxigor píše:
mikrospínač tam můžeš dát téměř jakejkoliv:
https://www.gme.cz/mikrospinace-s-konektory-ocky-vodici

Osobně nejraději používám Mikrospínače P-B172x podle toho kam mají přijít volím typ páčky

Díky, už jsem našel odpovídající, objednáno.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D tiskárna Anet A8
PříspěvekNapsal: pon 28.01.2019 15:41 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.6.2007
Příspěvky: 3150
Bydliště: Středočesko, ČR
Obrázky: 0
blesk píše:

Mě se třeba nedaří Curu donutit tisknout jedním perimetrem... Ikdyž mám namodelovanou tenkostenou trubku, pořád tam cpe dva perimetry na stěnu, ale je to možná modelem, asi by stačilo tisknout válec bez výplně, nicméně toto neřešil všechno...


Samozřejmě tisk jedním perimetrem naprosto bez problémů jde ... stačí si zapnout volbu počtu perimetrů místo síly stěny
Příloha:
1.png
1.png
[ 814.06 KiB | Zobrazeno 1086 krát ]


Příloha:
2.png
2.png
[ 62.8 KiB | Zobrazeno 1086 krát ]



Pokud se ti jedná o "vázu" tak tento způsob tam je taky jmenuje se Spiralize Outer Contour
Příloha:
3.png
3.png
[ 647.71 KiB | Zobrazeno 1086 krát ]


Příloha:
4.png
4.png
[ 25.02 KiB | Zobrazeno 1086 krát ]


_________________
Buď rozumný respektuj fyziku,
nebudeš odnášet letadla v pytlíku.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 197 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz