Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pát 23.02.2018 16:08 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 11.3.2012
Příspěvky: 122
Zdravím, staví msvoji první copteru a něja kjsem se zasekl hned na začátku. Respektive, zatím jsem byl schopný napájet na 4v1 regl Racerstar TATTOO 35Ax4 BLHeli_32 mtootry a kabely napájení k baterce (původní 16AWG jsem vyměnil za 12AWG) a propojil jsme regl s ovládácí deskou omnibus F3 OSD. Poté jsem oboje připojil přes USB k počítači a byl jsem schopen rozhcodit Betaflight. Flashnul jsem desku na poslední firmware a chtěl jsem jen zkusit roztočit motry a ejhle. V podstatě se mi po připojení baterky ozve kalsický zvuk a pak jedno pípnutí. Pak dlouho nic třeba minutu, nebo i dvě a pak se po zcela náhodném časovém intervalu ozvou tři motory a už je lze ovládat v betaflightu. Nicméně jenom 3 jeden nikdy nenaskočí. Navíc jsou v úplně jiném rozložení než jsou číslovány na reglu potažmo v Betaflightu. Otázka zní co s tím?Je špatný regl? Nebo si jen nerozumí deska s reglem? jak to celé nastavit aby to fungovalo a točily se mi všechyn 4 motory? Je možn éže problém je v tom že ještě nemám připojený přijímač? Další problém je, že když samotnou desku jen tak připojím přes USB k počítači začne se na strašně hřát (nejde na tom udržet ruka) součástka LG66 (viz foto). ale deska funguje, v betflightu se vše hýbe. Myslel jsem že když to takhle pospájím tak budu moct ovládat všechny motory v pohodě přes Betaflight, ale už jen aby se aktivovaly ty tři tak musím čekat několik minut a ani to nezaručí kladný výsledek, je to normální? Jsem z Brna, není tu někdo za kým by se dalo stavit a případně mi pomohl prosím? Předem děkuji za vaše reakce a pomoc.


Přílohy:
20180223_073101.jpg
20180223_073101.jpg [ 55.69 KiB | Zobrazeno 2123 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: pát 23.02.2018 18:36 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 14.9.2009
Příspěvky: 343
Ahoj,

na svou prvni copteru jsi šel hned hodně vysoko. Ale to je jedno. Přijímač nemá s laděním motorů v BF nic společného. To chování je úplně špatně. Vyfoť jak to máš zapojené. Zkus co ti ukáže BLHeli. A ještě poznámka. TATTOO se nastavuje přes BLHeli_32 - ne pře klasické BLHeli.
Co si v BF nastavil za protokol k motorům?
Další důležitá věc, jelikož píšeš, že je to Tvá první coptera. Pozor na voltáž u pinů pro kameru - pokud neproklemuješ 2 porty na Omnibusu vylézá tam to co je na baterce. Pakliže Tvá kamera neumí víc voltů shoří. Pokud umí, až třeba 25 je to jedno. Vše napájej raději z TATTOO.
Zkus fakt poslat foto naletování. Takhle vaříme z vody. Deska se samozřejmě hřeje - ale na 5V z USB moc ne.

iF

_________________
FPVMANIA - MOTHER COPTER - FLY or DiE
Oficiální distributor Armattan Quads pro ČR
fpvmania.cz


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 23.02.2018 19:30 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 11.3.2012
Příspěvky: 122
Ahoj, díky za reakci. Regl přes BLHeli jsem vůbec neřešil,to by pravda mohlo pomoct, jsem teď na víkend pryč, takže foto můžu dát až v neděli. Já jsem si právě říkal že by to mohlo tím že regly nejsou zkalibrované ale nevěděl jsem jak to bez přijímače udělat. Ale myslím že napajene to mám dobře, prostě jen kabely od motoru napajene naregl, tři dráty na tři kontakty,tam myslím že není co zmrsit. Jinak jsem na regl zatím nic nedával, deska je k tomu připojena kablikama pres konektory. Kameru mám zatím bokem a měla by přežít i 36 voltů. Protokol k motoru jsem měl OneShot125. No snad ten BLHeli pomůže protože jinak jsem celkem bezradný...Deska se neheje téměř vůbec, jen ta jedna komponenta co je zakroužkovaná na fotce, ta je prostě žhavá, at už je to připojene přes USB nebo na baterku přes regl. Hádám že to BLHeli se nastavuje takyy přes připojení přes USB.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 23.02.2018 20:11 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 14.9.2009
Příspěvky: 343
Ahoj.

OK. Pravda není tam co zkazit. Jen jsem chtěl vidět jestli máš správně propojení s čísly motorů mezi deskou a ESC. Oneshot je špatně. Dej buď DShot_600, nebo rovnou DShot_1200 - což TATTOO podporuje a proto je tak dobrej. Při DShot protokolu se regly nekalibrují.
V tom protokolu by to mohlo být.
Každopádně dej vědět.

EDIT - udělej tohle. DShot můžes i jen 600 , ale tohle je na TATTOO OK. A v BF v config myslím si najdi kHz na gyra a PID. Toto není dogma (dole v BF uvidíš vytíženost CPU - třeba u Omnibusu F4 mám i při 8/8 kolem 6%, důlěžitý je , aby bylo max kolem 25% cca) - ale, když nastavíš u Omnibusu F3 hodnoty 4/4 bude to na test OK.
Přikládám "názorně". ;)

iF


Přílohy:
dshot.JPG
dshot.JPG [ 34.5 KiB | Zobrazeno 1978 krát ]
kHz.JPG
kHz.JPG [ 37.86 KiB | Zobrazeno 1978 krát ]

_________________
FPVMANIA - MOTHER COPTER - FLY or DiE
Oficiální distributor Armattan Quads pro ČR
fpvmania.cz


Naposledy upravil imagin dne sob 24.02.2018 14:47, celkově upraveno 5
Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 23.02.2018 20:26 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 11.3.2012
Příspěvky: 122
Aha, tyhle informace prave presne potřebuji,super díky,v neděli to prubnu. Dám i fotku samozřejmě...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 25.02.2018 18:19 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 11.3.2012
Příspěvky: 122
Nevím jak více poděkovat, ael děkuji převelice, jenom jsem zatím stihl přes BF změnit protokol na DShot1200 a a taky ty frekvence obě na 4 kHz a jedou všechny motory jako po másle, ještě jsem je teda nepřehodil tak aby odpovídalo pořadí, ale to už snad zmáknu. Ještě jednou opravdu strašně moc děkuji. Jinak napájení přikládám ve fotkách.


Přílohy:
20180225_170836.jpg
20180225_170836.jpg [ 133.18 KiB | Zobrazeno 1862 krát ]
20180225_170853.jpg
20180225_170853.jpg [ 101.97 KiB | Zobrazeno 1862 krát ]
20180225_170904.jpg
20180225_170904.jpg [ 105.03 KiB | Zobrazeno 1862 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 25.02.2018 21:27 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 14.9.2009
Příspěvky: 343
Ahoj,

smozřejmě nemáš vůbec za co. Hlavně, že se točí :D
To pořadí bude v tom propoji mezi ESC a FC nemám před sebou F3 Omnibus, ale v kombinaci s Racestar 20A 4v1 jsem to musel přehazovat. Ale to bylo daný myslím tím, že ten regl měl nestandardně pootočený vývody, ale to, už není problém přeházet.
Tak kdyby něco piš ;)

iF

_________________
FPVMANIA - MOTHER COPTER - FLY or DiE
Oficiální distributor Armattan Quads pro ČR
fpvmania.cz


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 25.02.2018 23:56 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 11.3.2012
Příspěvky: 122
J, přehodil jsem jednotlivé piny v tom 6 kablíku a už se to točí všechno jak má a i správný msměrem po reverzu všech motorů v BlHeli (nechtělo se m přepájovat kable od motorů, udělal jsem je trochu krátší než jsem chtěl). Tak teď jediná věc která mě trápí je ta žhavá součástka na FC, jako už jsem to měl puštěné 5 minut a je furt stejně žhavá (fakt se na ní nedá udržet ruka), ale deska funguje, tak nevím jestli to reklamovat, nebo se na to vybodnout protože to tak má/může být?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 26.02.2018 21:39 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 14.9.2009
Příspěvky: 343
Wertykal píše:
J, přehodil jsem jednotlivé piny v tom 6 kablíku a už se to točí všechno jak má a i správný msměrem po reverzu všech motorů v BlHeli (nechtělo se m přepájovat kable od motorů, udělal jsem je trochu krátší než jsem chtěl). Tak teď jediná věc která mě trápí je ta žhavá součástka na FC, jako už jsem to měl puštěné 5 minut a je furt stejně žhavá (fakt se na ní nedá udržet ruka), ale deska funguje, tak nevím jestli to reklamovat, nebo se na to vybodnout protože to tak má/může být?


Ahoj,

Za jakou dobu se tak zahřeje? Teď jsem to zkoušel na novým Omnibusu F3 přes USB a "udržím na ní ret". Takže teplota OK - po cca pěti minutách.

EDIT - hm. Tak ani při flash nic. Pořád to neni ani cítit na rtu, natož na prstu. Nemáš tam nikde zkrat, nebo to dělalo i úplně "čistý"?

iF

_________________
FPVMANIA - MOTHER COPTER - FLY or DiE
Oficiální distributor Armattan Quads pro ČR
fpvmania.cz


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 28.02.2018 22:22 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 11.3.2012
Příspěvky: 122
Ahoj,
zahřálo se to hned, respektive během třeba 5 sekund. Kupovla jsem na ROTORAMĚ, takže jsem jim to poslal zpět a po telefonické domluvě jsem si objednal novou desku. Ta dnes dorazila a je v pohodě - nic nehřeje. A teď jsem koukal do mailu a už mi poslali i voucher v hodnotě desky, takže v pohodě. Asi byla zkratovaná od výroby, respektive já jsem na ní nic nepájel, hřálo to hned od toho co jsem ji vyndal z obalu. Vzhledem k tomu že je to moje první koptera, tak jsem nevěděl jestli to třeba není ok, ale nepřišlo mi to tak :-)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 01.03.2018 2:46 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 14.9.2009
Příspěvky: 343
Wertykal píše:
Ahoj,
zahřálo se to hned, respektive během třeba 5 sekund. Kupovla jsem na ROTORAMĚ, takže jsem jim to poslal zpět a po telefonické domluvě jsem si objednal novou desku. Ta dnes dorazila a je v pohodě - nic nehřeje. A teď jsem koukal do mailu a už mi poslali i voucher v hodnotě desky, takže v pohodě. Asi byla zkratovaná od výroby, respektive já jsem na ní nic nepájel, hřálo to hned od toho co jsem ji vyndal z obalu. Vzhledem k tomu že je to moje první koptera, tak jsem nevěděl jestli to třeba není ok, ale nepřišlo mi to tak :-)


Ahoj,

jj - to je přesně ten důvod, proč kupuju 99.9 % věcí v ČR :wink:
Tak dávej klidně nějaký info z průběhu stavby atd.

Měj se a ať se ti stavba podaří

iF

_________________
FPVMANIA - MOTHER COPTER - FLY or DiE
Oficiální distributor Armattan Quads pro ČR
fpvmania.cz


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 01.03.2018 20:15 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 11.3.2012
Příspěvky: 122
Díky, zatím ještě nemám všechny věci, některé jsou na cestě a taky musím zítra koupit nějakou pájecí stanici, tím mojim kopytem ta deska pájet nejde. Takže přes víkend se pustím do kamery, vysílače a přijímače a pak už by to mohlo i letět :-) Ještě dotaz, mám vysílačku Spektrum DX6i, je lepší pro ovládání drona ji nastavit pro vrťas nebo letadlo? Díky moc.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 02.03.2018 22:12 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 11.3.2012
Příspěvky: 122
Tak jsem postoupil ve stavbě, už by to mohlo i letět, vše funguje, zatí mtesa nemůžu vyzkoušet vysílač videa a kameru, neb mi ještě nedorazily brýle. Nicméně už jsem přišel na další reklamaci, na objektivu kamery mi chybí jistící matka (viz foto). Už když jsem se na to koukal poprvé tak mi to přišlo že se objektiv šroubuje strašně lhce a že by mohl i vypadnout (vyšroubovat se) za letu. No tak jsem ted koukal na na fotky na netu a na všech Runcam Eagle 2 PRO WDR 2.5mm kamerách je ale já ho tam nemám. Nevíte jestli se to dá někde jednoduše sehnat? Psal jsem opět do Rotoramy, ale nevím kdy mi odpoví a kdyby to šl ojednoduše někde koupit za pár šupů tak bych to vyřešil takhle než aby mi to museli posílat poštou...


Přílohy:
20180302_205012.jpg
20180302_205012.jpg [ 57.86 KiB | Zobrazeno 1579 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 03.03.2018 16:06 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 11.3.2012
Příspěvky: 122
A ještě jeden dotaz k Omnibus F3, v Betaflightu nevidím žádné napětí i když mám připojenou baterku, předpokldáám že je to protože ho mám napajájený přes ten multikablík z ESC a ne přímo z baterky, je nějaký jednoduchý fígl jak to udělat, abych to mohl mít stále připojené přes ten multikáblík, ale viděl jsem napětí z baterky prosím? Předem děkuji.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 06.03.2018 21:13 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 14.9.2009
Příspěvky: 343
Wertykal píše:
A ještě jeden dotaz k Omnibus F3, v Betaflightu nevidím žádné napětí i když mám připojenou baterku, předpokldáám že je to protože ho mám napajájený přes ten multikablík z ESC a ne přímo z baterky, je nějaký jednoduchý fígl jak to udělat, abych to mohl mít stále připojené přes ten multikáblík, ale viděl jsem napětí z baterky prosím? Předem děkuji.


Ahoj,

abys měřil baterku z FC musíš do něj pouštět přímo baterku (viz obrázek - Lipo input) a kameru mít přes FC (in/out) , aby to OSD vyčítalo. Ale myslím, že tahle kamera umí voltáž pokud se nemýlím. Tak ji připoj kablík VBAT a ona to zobrazí. Já to mám jinak. Napájím desky napřímo a OSD z desky to pak vyčítá do brýlí.

iF


Přílohy:
omnibus.jpg
omnibus.jpg [ 268.69 KiB | Zobrazeno 1412 krát ]

_________________
FPVMANIA - MOTHER COPTER - FLY or DiE
Oficiální distributor Armattan Quads pro ČR
fpvmania.cz
Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz