px




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Futaba FX30, vícenásobný mix
PříspěvekNapsal: stř 13.06.2018 23:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 6118
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Tohle je pro Futabisty, pravděpodobně to bude na všech typech stejný.
Potřebuju mix od řídící funkce směrovky na pomocnou funkci zatáčecí kolo podvozku. To není až tak problém, to umím pomocí programovatelnýho mixu. Měl jsem i nastavenej trim od jednoho otočnýho ovladače, kterým bylo možný posouvat neutrál kola podvozku proti směrovce. Jenže i když nastavím tenhle trim na 100% má jen malý rozsah, podobně jako trim kterýkoliv funkce u křižáků.
Potřebuju rozsah posunutí neutrálu kola podvozku zvětšit asi místo trimu přimíchat posun další funkcí.
Jak by jste to udělali? Zkoušel jsem přidat další programovej mix se vstupem z prvního mixu a přimíchat funkci posuv neutrálu kola a nějak se nedaří. Buď něco dělám blbě a nebo Futaba neumí kaskádu mixů. Zkoušel jsem jak mix, tak offset a nic. :(
Díky


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba FX30, vícenásobný mix
PříspěvekNapsal: čtv 14.06.2018 5:17 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17142
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
No a nešlo by použít dva volný mixy (po futabácku "programovatelný"), jeden směrovka -> kolo a druhý kanál na poťáku -> kolo?
Obávám se že třeba na HoTTu by to šlo.

edit: Už se neobávám, už vím. Jde to. zkusil jsem si to na Mx-20, tedy žádná "vlajková loď". Spíš se obávám že to samé půjde i třeba na dost ořezané Mx-12. :wink:

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba FX30, vícenásobný mix
PříspěvekNapsal: čtv 14.06.2018 5:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 8295
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
To kolo si prirad v menu funkcie na otocny potenciometer. Tam budes mat plny rozsah. Potom vo volnom mixe smerovka/kolo. Riadit budes smerovkou.

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba FX30, vícenásobný mix
PříspěvekNapsal: čtv 14.06.2018 13:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 4272
A k čemu potřebuješ volný mix? Prostě servo kola přiřadíš k stejnému knyplu jako směrovku ve Functions a chodí to, EPA, REV a subtrim budeš mít samostatné... Tohle je zcela přímý přístup, mix není třeba. Nebo mi něco uteklo?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba FX30, vícenásobný mix
PříspěvekNapsal: čtv 14.06.2018 13:34 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.5.2003
Příspěvky: 10255
Bydliště: Břeclav
tomashr píše:
Tohle je zcela přímý přístup, mix není třeba. Nebo mi něco uteklo?


Proč to dělat jednoduše, když to jde i složitě? :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba FX30, vícenásobný mix
PříspěvekNapsal: čtv 14.06.2018 19:31 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 4.12.2003
Příspěvky: 53
Udělej si kopii funkce směrovky na další kanál, na tento kanál dej servo ovládající kolo. Na tomto kanálu nastavíš nové dorazy, rozsahy a střed. Kolo bude ovládané jednoduše pákou směrovky. Pak si udělej mix z funkcí, které ti mají ovlivňovat střed kola, primárně budou produkovat určitou míru offsetu, míru tohoto mixu nastavíš jemným doladěním mixu. Pokud tomu není rozumět, jsi na začátku cesty.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba FX30, vícenásobný mix
PříspěvekNapsal: čtv 14.06.2018 20:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 8295
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
tomashr píše:
A k čemu potřebuješ volný mix?

Pretože ja som pochopil zadanie tak, že potrebuje veľký rozsah trimu...

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba FX30, vícenásobný mix
PříspěvekNapsal: čtv 14.06.2018 20:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 6118
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
tomashr píše:
A k čemu potřebuješ volný mix? Prostě servo kola přiřadíš k stejnému knyplu jako směrovku ve Functions a chodí to, EPA, REV a subtrim budeš mít samostatné... Tohle je zcela přímý přístup, mix není třeba. Nebo mi něco uteklo?

Uteklo, subtrim je málo, píšu to v zadání.
Díky všem za naťuknutí.

Edit: Tak ten způsob, co navhnul LV maká jak potřebuju. Kolo se dá na zemi seřídit na rovný pojíždění funkcí s plným rozsahem na otočným poťenciometru. No a nadřazeně se kolo jedním programovatelným mixem řídí směrovkou. A v mixu se dá nastavit rozsah ovlivnění kola směrovkou a tvar křivky.
Díky


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google Adsense [Bot] a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz