Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 29 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: telemetrie jeti ,výpadek?
PříspěvekNapsal: sob 16.06.2018 20:54 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 16.11.2017
Příspěvky: 6
stalo se mi dnes ,
po připojení bat (lipo 5s) k reg.
že na display Jeti neukazuje žádné napětí příjmače(0v) a při tom vše funguje.,
po cca 1 min ukazuje display 5,5v a vše funguje.
potom při přistávání začne pípat alarm ztráta signálu a padá to k zemi.,
setkal se s tím někdo ,kde může být chyba?
když jsem došel k modelu tak to běželo, signál plný a na display 5,3v
tak jsem v obavě co to způsobilo,
již se mi to stalo jednou že display ukazoval 0 v příjmače, ale alarm nízkého napětí nepípá..

K.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: telemetrie jeti ,výpadek?
PříspěvekNapsal: sob 16.06.2018 21:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 9114
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Promiň, ale to je pořád dokola. Proč startuješ s modelem, když si nezjistil příčinu závady?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: telemetrie jeti ,výpadek?
PříspěvekNapsal: sob 16.06.2018 21:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 612
Bydliště: Lysice,Brno,Blansko.
Obrázky: 7
0V bez pípnutí alarmu je totální výpadek napájení.Tedy restart přijímače.Problem bude někde v instalaci.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: telemetrie jeti ,výpadek?
PříspěvekNapsal: sob 16.06.2018 22:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 9114
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Co všechno jsi s tím dělal, než si to poslal do vzduchu? Trochu se rozepiš.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: telemetrie jeti ,výpadek?
PříspěvekNapsal: ned 17.06.2018 7:00 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 2.6.2014
Příspěvky: 85
Bydliště: Zábřeh
Není mozny ... u JETI? :)

_________________
Proxima II, Beta major 3m, Shark 6m, VSO-10 4m, Velox krill 80ccm, ocelot, minicorado .. Frsky Horus


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: telemetrie jeti ,výpadek?
PříspěvekNapsal: ned 17.06.2018 7:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 9114
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Tipuju, že s JETI to asi nemá moc společného. Nejspíš nějaký konektor, nebo spoj v napájení a k tomu možná přehlédnutí (nebo nezapnuté) nějaké signalizace.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: telemetrie jeti ,výpadek?
PříspěvekNapsal: ned 17.06.2018 7:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 8465
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
Lark píše:
Tipuju, že s JETI to asi nemá moc společného. Nejspíš nějaký konektor, nebo spoj v napájení a k tomu možná přehlédnutí (nebo nezapnuté) nějaké signalizace.
Tiez si myslim, ze na 99% problem v napajani.

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: telemetrie jeti ,výpadek?
PříspěvekNapsal: ned 17.06.2018 8:53 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 16.11.2017
Příspěvky: 6
no právě že vše fuguje ukazuje to 0v, ale vše běží,
JETI mám asi rok a úplně bez problému až ted..v jiných letadlech to chodí super..
nemůže to dělat třeba vadný článek v 5s Lipol?:.
mate mě to že to chodí úplně v poho ale ukazuje 0v


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: telemetrie jeti ,výpadek?
PříspěvekNapsal: ned 17.06.2018 9:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 9114
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
No úplně "v poho" to asi nefunguje, když jsi na to spadnul. Zkusil bych prolézt všechny konektory co souvisí s napájením a jak se chovají při namáhání. Nemá ten přijímač za sebou nějakou nehodu? Taky bych zkusil trochu potýrat tu baterku na nabíječce a během vybíjení a nabíjení jí trochu pomačkat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: telemetrie jeti ,výpadek?
PříspěvekNapsal: ned 17.06.2018 10:42 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 26.3.2009
Příspěvky: 329
Bydliště: Praha
Obrázky: 2
Zkoušels i jinou baterku? Jak je stará, není nafouklá? Jak jí nabíjíš?
Jak silný je BEC na regulátoru, kolik máš v éru serv a jaký mají odběr?


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: telemetrie jeti ,výpadek?
PříspěvekNapsal: ned 17.06.2018 12:07 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 16.11.2017
Příspěvky: 6
Jinou baterku jsem nezkousel
Jinak stara cca rok,lehce nafoukla
Nabijim pres balancer 2c(10a)
Jinak v eru 4serva +el.podvozek
Reg.60A s BEC
mate me to ze vse funguje ale ukazuje 0v rx


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: telemetrie jeti ,výpadek?
PříspěvekNapsal: ned 17.06.2018 12:23 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 29.1.2004
Příspěvky: 5655
Bydliště: Týn nad Vltavou
Obrázky: 5
Blog: Zobrazit blog (1)
Ono to nejspíš "sotva" funguje, tedy přijímač má tak slabý napájení, že jede, ale už nemusí dostat telemetrický data do vysílače (ten proto ukazuje 0V).

Podvozek jede taky z BECky?

Co je to za přijímač?

_________________
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: telemetrie jeti ,výpadek?
PříspěvekNapsal: ned 17.06.2018 12:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.9.2005
Příspěvky: 1129
Bydliště: Doma
A co takhle motorovy test na zemi? Zapnout, poodejit, nechat bezet motor hybat servy a tak, par minut. At to nejaky pomocnik pozoruje a ty si loguj telemetrii. Pricin muze byt mnoho, od nejakeho uklepNeho konektoru ktery vlivem vibraci vypadava az po spatny prijimac kde ti zas vypadava neco jineho treba vlivem nejakeho spatneho spoje po havarii, studenaku at.. vyzkouset jinou baterii jiny prijimac..
Kazdopadne jit do vzduchu s letadlem u ktereho vim ze obcas vypadne rizeni neni uplne chytre


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: telemetrie jeti ,výpadek?
PříspěvekNapsal: ned 17.06.2018 12:50 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 16.11.2017
Příspěvky: 6
Podvozek jede z bec
Motor.zkouska v poho vse funfuje serva ,podvozek..
Prijm.jeti 9k.
Zkusim jinou bat..jinak mi to lita skoro rok bez problemu az ted...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: telemetrie jeti ,výpadek?
PříspěvekNapsal: ned 17.06.2018 12:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.5.2013
Příspěvky: 998
Bydliště: Brno
Podobná věc se mi stala u halovky s přijímačem nano, ještě v době provozu modelu na 2s. Po zapnutí také žádná telemetrie, ale ovládání bylo ok. Po odpojení a opětovném připojení baterie bylo vše ok. Tehdy jsem to přičítal sérii on off stavů při připojování baterky, ty mikrokonektory s mýma rukama dělají problémy.
Nemáš tam někde částečně uklepaný spoj v napájení přijímače?

_________________
MC-20HOTT,DS-16,X10S,S-trino MkII,RCF Sbach, MXS 64",Maat,250 Race,LOGO550SE,Goblin570


Naposledy upravil BoŠ dne ned 17.06.2018 12:53, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 29 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz