px


Pravidla fóra


Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 214 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 11, 12, 13, 14, 15  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Elektrokolo...
PříspěvekNapsal: sob 15.09.2018 19:40 
Mazák
Mazák

Registrován: 28.2.2014
Příspěvky: 1108
Bydliště: Blatnica, SR
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Elektrokolo...
PříspěvekNapsal: sob 15.09.2018 22:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2008
Příspěvky: 11069
Bydliště: praha 5
Když jsem jezdíval na kole, nejvíc mi vyhovovali obyčejný plastový pedály, zkoušel jsem i kovový, ale ty plastový mají větší plochu pro kecky--u kovových už jsem cítil přez podrážku ten uzký ohnutý plocháč a opravdu mi to vadilo.
manželka měla na kole navíc kovový pedály, ale né oboustraný, jí to bylo s nohou 36 jedno, ale když jsem na tom kole jel já, vždy jsem musel přetočit tu šlapku správně.

z kovových jsem měl tak trochu i strach ---kámoši měli kovový šlapky a občas od těch kovových šlapek nepěkně pomlácený--potrhaný nohy.

nic nikomu neradim--jen jak to vyhovovalo, nebo proč nevyhovovalo mě.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Elektrokolo...
PříspěvekNapsal: ned 16.09.2018 9:13 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 28.8.2005
Příspěvky: 2393
Bydliště: Dvůr Králové n.L.
Na klasickém treku vozím toto https://www.vseprokolo.cz/pedaly-max1-r ... par-158181
Mají klasický ložiska a opravdu hodně hladký chod, zatím na nich mám okolo 700km často i v terénu a i s mojí hmotností zatím drží

_________________
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Elektrokolo...
PříspěvekNapsal: ned 16.09.2018 19:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2008
Příspěvky: 11069
Bydliště: praha 5
Má to samozřejmě smysl jen pro pražáky, nic méně včera v jednom kiosku čtu--cyklo mapa prahy zdarma, tak jsem do ní u pivka kouknul--mapa super, jasně je tam i vidět, že opravdu některé useky ---jejich části značené nejsou, nic méně na mapě byl odkaz na mobilní aplikaci--NA KOLE PRAHOU.

zkusil jsem ji dnes u pivka v jiném kiosku stáhnout a podle mého pecka, naprosto luxusně mě protahovala právě trasou, kde značení chybělo, navíc ji ani nevadil oproti klasické navigaci mapy cz ten muj magnet v bluetooth repráku hned u mobilu a šipka jakým směrem mi směřovala dopředu.

po stažení jsem ale musel mobil nejdřív restartovat, když jsem to zkoušel hned po stažení, navigovalo mě to nesmyslně a mobil pořád hlásil---čekám na spojení s družicemi, nebo něco takového.

po restartování mobilu už bez problému.

https://prahounakole.cz/zpravicky/praha ... le-prahou/

v každém případě je potřeba počítat s tím, že když třeba v lese navigace neumí vidět satelity, fakt neumí navigovat--tady je opravdu dobrá klasická papírová mapa v kombinaci s kompasem, vyrazit přibližně správným směrem a počkat, až se někde navigace chytí---pokud se vyrazí bůlbým směrem, první co navigace řeší---a to trvá dlouho, že se snaží ten blbý směr přepočítat----kam to zásadně otočit---na chvilku se chytne někde v tom lese na palouku, jenže než to přepočítá, už jedu zase blbě jinudy, takže na dalším palouku přepočítává znovu a tak pořád dokola, než se vyjede na volné prostranství----s tím se chce smířit, že tak to prostě je a i když navigace opravdu ulehčuje život, pokud nevidí kde jste, neumí navigovat--nebo stíhat poznat jakým směrem jsem tím paloukem projel a naviguje nesmyslně---tady je kompas opravdu nezastupitelný.

Při ustálené jízdě si myslím, že ta--i jiná navigace už předpokládá, že jedete kudy vám ukázala a bez problému ukazuje pohyb i při jízdě třeba pod mostem---pokud ale pod tím mostem zastavím, zadám jiný cíl--tak to je potom problém, když neví kde jsem--pod tím mostem o mě neví.

mraky lidí na cyklo navigaci, nebo turistickou navigaci nadávají---myslím, že ten problém je jen v tom pomalém pohybu v místech, kde tě satelity opravdu nevidí---jak poslouchám na té koploběžce internetové rádio, je i dobře poznat, že někde opravdu není pokrytí internetem---něco si to vždy načte dopředu, ale v kopcovitém terénu mi ta muzika občas padá a to i v Praze.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Elektrokolo...
PříspěvekNapsal: ned 16.09.2018 19:57 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 27.2.2018
Příspěvky: 131
Bydliště: Praha
Pokrytí signálem internetu a GPS jsou dvě různé věci. Navigace principiálně internet nepotřebuje, ale bez GPS se neobejde.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Elektrokolo...
PříspěvekNapsal: ned 16.09.2018 20:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2008
Příspěvky: 11069
Bydliště: praha 5
karval píše:
Pokrytí signálem internetu a GPS jsou dvě různé věci. Navigace principiálně internet nepotřebuje, ale bez GPS se neobejde.


to je mi jasný, to já jen, že si to chce uvědomt, že něco jiného je se přemistovat mrtvejma--nepokrytejma zonama autem a něco jiného na kole, nebo pěšky.

v autě s tím není problém , na kole, nebo pěšmo už ano.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Elektrokolo...
PříspěvekNapsal: ned 16.09.2018 21:24 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 26.3.2009
Příspěvky: 330
Bydliště: Praha
Obrázky: 2
Záleží taky na tom, jaký je v mobilu modul, komunikující s navigací. Většinou je tam Sirf nebo MediaTek. Sirf je obecně hodnocen lépe, mívá rychlejší fix pozice.
Je taky dobré mít zapnutou podporu ruského Glonassu, výrazně se tím zpřesní zaměření.
Pomáhá také mít stažený aktuální soubor A-GPS, navigace pak při startu nehledá satelity, které zrovna jsou třeba na druhé straně zeměkoule.
A jestli se navigace chytá až při pohybu, zkus v mobilu zkalibrovat kompas. Často to pomůže.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Elektrokolo...
PříspěvekNapsal: ned 16.09.2018 21:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2008
Příspěvky: 11069
Bydliště: praha 5
Sunn píše:
A jestli se navigace chytá až při pohybu, zkus v mobilu zkalibrovat kompas. Často to pomůže.


to je muj zásadní problém právě díky tomu bluetooth repráku u mobilu--kecá mi díky magnetu repráku kompas, kecá mi i klasická navigace , právě proto mi dost překvapilo, že ta navigace--PRAHOU NA KOLE mi ukazuje cestu opravdu dopředu.

klasická navigace mi v pohodě vede ---šipka mi ukazuje cestu v opačném směru.

Trochu pakárna, ale pořád lepší, než vubec nic a bez muziky bych z domu nevyjel :lol:

ono to navíc funguje jako pernamentně zvonící zvonek na kole, takže když někoho dojedu, většinou mi slyší už kjdyž se blížím a uhne.

v každém případě, ta pražská navigace opravdu super a najíždí rychle.

já jsem při dojezdu domu--praha řeporyje--okraj prahy zkusil zadat řeporyjské náměstí--jen ze zajímavosti, kudy mě povede a vedla mě cestama o kterých jsem si myslel, že o nich vím jen já a pak ještě pár místních :lol: --lepší trasou to vymyslet opravdu nemohla 8O

to samé mezi hostivařskou přehradou a chodovem, tam jsem to projel z obou stran už asi pětkrát a pokaždé peklo--tam to není značené, takže vždy mě to vyprsklo někam na hlavní.

dnes díky té aplikaci mi to protáhlo za prvé krátkou trasou a za druhé uplně mimo hlavní tahy.

Na ježdění po praze zatím opravdu veliké nadšení--taky ted na rychlo na zítřek tuním brašničku na vícekapacitní powerbanku, bo je mi jasný, že na pouze nabitý mobil toho za den s navigací moc nenajezdim.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Elektrokolo...
PříspěvekNapsal: pon 17.09.2018 6:05 
Mazák
Mazák

Registrován: 28.2.2014
Příspěvky: 1108
Bydliště: Blatnica, SR
karval píše:
Pokrytí signálem internetu a GPS jsou dvě různé věci. Navigace principiálně internet nepotřebuje, ale bez GPS se neobejde.


Ak máš na mobile internet /či už mobilný, alebo si práve v dosahu voľnej wifi/ fixne ti satelity oveľa rýchlejšie, lebo neskenuje všetky rad radom, ale hľadá iba tie, ktoré by "mala GPS vidieť".
Minule som musel 2 x reštartovať mobil a ani za pána mi nevyhľadalo polohu /nemohlo fixnúť satelity/, tak som zapol wifi /bola tam od chaty ešte dostupná/, tak behom pár sekúnd som mal na mobile aktívnu polohu a mohol som spustiť navigovanie.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Elektrokolo...
PříspěvekNapsal: pon 17.09.2018 11:31 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 26.3.2009
Příspěvky: 330
Bydliště: Praha
Obrázky: 2
automet

Zřejmě se ti automaticky stáhl aktuální soubor, o kterém jsem psal výše - A-GPS.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Elektrokolo...
PříspěvekNapsal: pon 17.09.2018 11:59 
Mazák
Mazák

Registrován: 28.2.2014
Příspěvky: 1108
Bydliště: Blatnica, SR
Asi áno.
Mám ešte jeden taký drobný dotaz.
Potrebujem odcvaknúť prebytočné oceľové lanko /zatiaľ ho mám navinuté do oblúka/ uzamykania prednej vidlice, a nastoknúť tam tú "zamačkávaciu koncovku".
Ako na to, aby sa mi na konci nerozstrapkalo?
- pocínovať
- zmrštiť aspoň do bužírky a strihať to cez ňu
- omotať v mieste strihu včelárskym drôtikom
- alebo to proste nožnicami na plech odstrihnúť bez obáv, nasadiť koncovku a zamáčknuť
?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Elektrokolo...
PříspěvekNapsal: pon 17.09.2018 13:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2008
Příspěvky: 11069
Bydliště: praha 5
automet píše:
Mám ešte jeden taký drobný dotaz.

?


já to lanko proleju v místě kde chci zkracovat vteřinákem a ubrousim to lanko flexou, pokud ho střihnu nužkama na plech tak se zdeformuje a rozmotá.

v cykloservisu se dají koupit ty zmačkávací koncovky.

v pohodě ale stačí--vteřinák--smrstovačka a uprostřed smrstovačky to lanko přebrousit.

to stříhání opravdu nic mnoho.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Elektrokolo...
PříspěvekNapsal: pon 17.09.2018 18:39 
Mazák
Mazák

Registrován: 28.2.2014
Příspěvky: 1108
Bydliště: Blatnica, SR
Koncovky mam, dokonca leskle cervene :-))
Kolega mi vcera poradil, ze aj epoxy. Ten sekundak ma nenapadol.
Dobre, ze som pockal, mozno by som uz menil cele lanko.
Diky!
Edit: včera som pozrel nejaké videjká na trubke, kde menia bowdeny a lanká, a cvakali to normálne tými bočnými štípačkami.
Tak som zobral 5 ks rôznych klieští a išiel som od konca lanka. Hneď tie prvé bočné štípačky to precvakli čisto, bez rozstrapkania. Tak som to nimi cvakol, nasadil koncovku a v poriadku. Akurát tú koncovku som mohol elegantnejšie pricvaknúť :lol: :lol: :lol:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Elektrokolo...
PříspěvekNapsal: pát 21.09.2018 17:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2008
Příspěvky: 11069
Bydliště: praha 5
Dnes se mi podařilo píchnout zadní kolo, opět opraveno spreem-- než dohrála jedna písnička,takže asi za max 4 minuty-- nejvíc času zabral pokus najít v plášti případnej hřebík--nic jsem nenašel, ale větší díra to bejt musela, bo to ušlo na cca 200metrech.

sprej opět zafungoval skvěle--stříknul jsem ho dovnitř ale pouze přiměřeně a pak dofouknul pumpičkou.je to opravdu paráda.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Elektrokolo...
PříspěvekNapsal: sob 22.09.2018 7:12 
Mazák
Mazák

Registrován: 28.2.2014
Příspěvky: 1108
Bydliště: Blatnica, SR
Včera som dal 90,3 km na hrádzu "Šance". Všimol som si, že mám "porezanú pneumatiku". Pár dní predtým som valil po úplnej tme /iba so svetlom/ horami, a počul som zarynčanie skla, zrejme som nabehol na veľký črep, ktorý som kolesom ešte zlomil.
Pokiaľ mi neubúda tlak, je to problém, alebo je to normálne? Nie je to zrejme rozrezané durch, lebo rana nie je otvorená, ani dušu nevidno.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 214 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 11, 12, 13, 14, 15  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz