Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Nastavení brzdy (electro)
PříspěvekNapsal: úte 17.07.2018 16:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.10.2010
Příspěvky: 745
Bydliště: Praha 6
Ahoj,
po dlouhé době jsem se zde ukázal a tentokrát hned s dotazem. Nedávno jsem si pořídil 3d tiskárnu a usoudil, že bych se mohl opět věnovat modelařině. Včera můj pohled zavadil o staré rc auto, co jsem měl na skříni, nějakej himoto truck. Štvalo mě, že jsem vždycky čekal na ulámané díly a podobně, to se teď do jisté míry vyřešilo :-)
Opravil jsem nějaké základní nedostatky a při testování doma mě začla vrtat brzda. Určitě to je nějaká kravina, nebo dokonce stav věci :lol:
Když přidám a zabrzdim, tak to tak nějak plynule zpomalí až zastaví (žádné skřípání gum o lino a nic podobného). Když couvám a přidám plyn, prohrábnou kola a vystřelí jak magor. Není to obráceně? Resp. neměla by být brzda výraznější?
ESC mám nějaký od turnigy, hrál jsem si i s programovací kartou, ale nic zvláštního jsem nevymyslel, motor tuším taky turnigy (střídavé, napájeno 2s 4000mAh)

Díky!

_________________
DJI Phantom 3 Advanced / SIG Smith Miniplane / spousta deproňáků a miniqvéček


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Nastavení brzdy (electro)
PříspěvekNapsal: úte 17.07.2018 18:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2008
Příspěvky: 1732
Bydliště: Kralupy n.vlt
Obrázky: 13
Jedna z věcí které tohle můžou dost ovlivnit je trim plynu.Pokud má tvůj vysilač mechanický otočný trim, navíc s nejasnou centrální polohou, stačí lehké pootočení například při přenášení na místo ježdění a už to reaguje v rozsahu o kterém mluvíš jinak.Pokud to předtím reagovalo jinak a nastala změna z nejasného důvodu, může být problém zde.

_________________
https://www.youtube.com/user/dagxcz/videos
http://dagx.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nastavení brzdy (electro)
PříspěvekNapsal: úte 17.07.2018 23:02 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 4.1.2017
Příspěvky: 165
Bydliště: Březnice (ZL)
Ta intenzita brzdy se tak nějak odvíjí i od rychlosti jízdy,při nízdých rychlostech jen tak vlažně.
No a ze zpátečky žádná není, kopne to hned plyn.

_________________
Taranis+ T2-2008, E-REVO, Diablotin,Ariane V6 slow flyer ve výstavbě.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nastavení brzdy (electro)
PříspěvekNapsal: stř 18.07.2018 9:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.6.2010
Příspěvky: 2282
Na to pozor - funkce brzdy je u mnoha regulátorů (u většiny, řekl bych že u všech, které znám :-)) naprogramována pouze pro jízdu vpřed!

Je to tak, že když máš plyn pro jízdu vpřed (a autíčko jede vpřed - tedy motor se točí směrem vpřed) a přejdeš páčkou na vysílači přes neutrál do polohy pro zpětný chod, regulátor to vyhodnotí jako pokyn k brždění a podle toho se zachová. Ale pouze do té doby, než zjistí, že se motor zastavil. Poté už následující vychýlení páčky z neutrálu směrem vzad inicializuje jízdu vzad.

Při jízdě vzad si ale nic takového regulátor nevyhodnocuje. Pokud autíčko couvá a ty přehodíš páčku na vysílači přes neutrál směrem k jízdě vpřed, regulátor ihned přejde k jízdě vpřed (žádné brždění se nekoná).

_________________
T8FG 4.0 / PhoenixRC 4.0.k / Align T-Rex 600 ESP
Sanwa MX3-FG/ Emaxx MM, Bandit VXL


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nastavení brzdy (electro)
PříspěvekNapsal: pát 20.07.2018 14:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.10.2010
Příspěvky: 745
Bydliště: Praha 6
Super, děkuji moc za pomoc! S trimem jsem si trošku hrál, ale žádný zázrak, nicméně to co píšete mě uklidňuje, že se jedná spíš o vlastnost :-)

Ještě jsem to testoval venku a asi je to ok, ještě zvažuji nastavení drag brake, dal jsem tam pár minimálních procent, abych mohl brzdit "motorem" a docela to jde.

_________________
DJI Phantom 3 Advanced / SIG Smith Miniplane / spousta deproňáků a miniqvéček


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nastavení brzdy (electro)
PříspěvekNapsal: pát 20.07.2018 17:46 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 10.12.2006
Příspěvky: 2728
Bydliště: Praha 5
Obrázky: 7
S timhle je nejlepsi za nekym zajit a osobne se v tom postourat a porovnat rovnou s nejakym jinym modelem.

Mas tam stridak nebo plechovku?

Jestli stridak, prohod dva kabely a pak dej revers plynu na vysilacce. To by mohlo otocit cely to ovladani.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz