Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Zprovoznění kvadrokoptéry s Futabou
PříspěvekNapsal: čtv 13.09.2018 10:35 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 8.10.2017
Příspěvky: 20
Bydliště: Mníšek pod Brdy
Ahoj,

postavil jsem si vlastní kvadrokoptéru, díly víceméně dle návodu na YT (how to build a quad under 100usd), vše sestaveno, v Cleanflight to potřebné podle různých návodů nastaveno, stejně tak jako správné otáčení motorů a firmware v BL Heli suite.
Přijímač R6108SB od Futaby spárován s Futabou, když si v Cleanflightu otevřu záložku Receiver, tak podle polohy pák na RC se mění polohy v Cleanflightu - tudíž předpokládám že je to správně spárováno a mělo by to fungovat. Motory přes program taky vpohodě roztáčím.

Jenže přes vysílačku s motorama ani nepohnu, zkrátka kvadrokoptéra na polohy pák nereaguje.

Napadá prosím někoho v čem by mohl být zakopaný pes? Už jsem prohlíd mraky návodu, manuálů, v Cleanflightu a v BLheli bych měl mít všechno správně.. Už jsem bezradný :-(

Jinak se jedná o Futabu T8FG a fc SP Racing F3.


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: čtv 13.09.2018 10:37 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.2.2015
Příspěvky: 841
Bydliště: Chlumčany (PJ)
Obrázky: 0
ARMování mas nastavene? Ja vim, je to blbost, ale zeptat se musim, protoze kdyz nemas nastavene armovani pres prespinac apod, ak je to nejakou kombinaci pacek/packy...

_________________
Taranis X9D+


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 13.09.2018 13:31 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 8.10.2017
Příspěvky: 20
Bydliště: Mníšek pod Brdy
No, nevím sice co to je, ale jestli se to nastavuje v Cleanflightu v Modes, tak tam nějaký rozptyl ARM mám nastavený, cca 1100 - 1900. Nevím co to dělá, jen jsem to viděl v nějakým návodu. (Já vim to není úplně nejlepší přístup, snad se k těmhle věcem časem dopátrám).
Mám to ted nastavený pod auxem 3, takže když pohnu THROTTLE nahoru nebo dolu tak to jezdí v tom rozsahu. Což mi dává smysl že je dobře :lol:


Naposledy upravil pepeo dne čtv 13.09.2018 13:54, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 13.09.2018 13:40 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.2.2015
Příspěvky: 841
Bydliště: Chlumčany (PJ)
Obrázky: 0
Tak to je presne to proc ti nejdou motory, musis mit nastaven urcity AUX, nejspis AUX1 a mit ve vysilacce prirazenej kanal k nejakej pacce, ktera ti v tom bude fungovat a to je presne ARM a DISARM, odjisteni/zajisteni motoru
... a taky je dobre si pro zacatek nastavit treba na aux2 mody jako je angle/horizon apod, treba zrovna na nejakej 3pol. prepinac :)

_________________
Taranis X9D+


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 13.09.2018 14:18 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 8.10.2017
Příspěvky: 20
Bydliště: Mníšek pod Brdy
Aha.. Tak jsem to nastavil pod jednu páčku na vysílačce - V Modes je to na minimum, cvaknu a je to na max. Chápu dobře že to značí rozsah otáček motoru, kam ho tímhle pustím?
Nicméně když si to přepínačem přepnu jakože na max, tak bych motory měl vklidu roztočit pákou. A to se stále neděje. Dělám něco špatně?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 13.09.2018 17:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.2.2015
Příspěvky: 841
Bydliště: Chlumčany (PJ)
Obrázky: 0
Tim, ze to zapnes, se ti zpristupni motory :) ...mas motory zkalibrovane na rozsah plynu?

_________________
Taranis X9D+


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 13.09.2018 17:43 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.9.2011
Příspěvky: 723
Bydliště: Karlovarsko
Obrázky: 0
Uvědom si že všechny desky jsou dělaný na středy 1500ms,což futaba nemá,ten problém jsem měl taky, dobrý vychytat na osciloskopu,bo středy nastavit v desce, např. INAV to umí

_________________
Robbe FutabaFX 20
Su 29,30class,,L410 Turbolet,Funtic Pelikán,El Marabu XL


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 13.09.2018 19:40 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.2.2015
Příspěvky: 841
Bydliště: Chlumčany (PJ)
Obrázky: 0
Jsem neznaly, mam Frsky, jakto ze futaba nemas stredy?

_________________
Taranis X9D+


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 13.09.2018 21:25 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 8.10.2017
Příspěvky: 20
Bydliště: Mníšek pod Brdy
Mám to zapnuté a nic se mi nezprovoznilo. Poloha prepinace ve stavu "vypnuto" je na minimalni poloze plynu a zapnuto na maximální. Dle cleanflight.

Zkusím stáhnout ten INAV a v tom nějak vykoumat ty středy, ale i bez nastavených středu na 1500 bych měl motory vysílačkou normálně roztočit ne?

Každopádně díky za nápady, aspoň chvíli nejsem tak bezradný :)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 19.09.2018 0:54 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 24.6.2015
Příspěvky: 10
Taky jsem před nedávnm řešil podobný problém a tohle video mi pomohlo:



Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz

Konkrétně jsem musel nastavit min_check na vyšší hodnotu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zprovoznění kvadrokoptéry
PříspěvekNapsal: čtv 01.11.2018 18:19 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 8.10.2017
Příspěvky: 20
Bydliště: Mníšek pod Brdy
Super díky moc, pomohlo. Stačilo nastavit nižší pocatecni otacky na plynu


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz