Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Spirit Aero
PříspěvekNapsal: pon 08.10.2018 21:26 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 6725
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Vážení, máte někdo Spirita v plošníku? Koukal jsem na stránky výrobce a nějak mě z toho třeští hlava. Váhám, jestli pořídit Spirit a nebo Spirit Pro. Nikde jsem se nedočet, zda je k obojímu Aero FW.
Jak se to propojí s přijímačem Futaba R7014SB v módu FASST a vysílačem FX30? Přijímač má S-bus i S-bus2. Akorát nevím, zda s FX30 ta S-bus2 funguje. Znamená to, že se Spirit připojí jen přes S-bus (Spirit Pro napřímo, Spirit přes invertor) a Spirit vyzobe z kódování S-busu vše potřebný podle nastavení Spirita přes PC a dál jen zapojím do Aux napájení pro serva a serva na výstup Spirita?
Jde mi o to, jak to zapojit, když jsou křidýlka na dvou kanálech a výškovka taky. Na výstupu Spirita jsou sice dva výstupy křidýlek ale předpokládám správně, že vstup musí být jen z jednoho kanálu křidýlek vysílače?
U výškovky je mě jasný, že musím mít za Spiritem Y kabel. Pokud použiju Spirit Pro který má o kanál více, pak ho můžu použít na druhý servo výškovky?
Nějak moc věcí je mi nejasnejch, proto ta hlava. :oops:
Díky za případný rady či vysvětlení.
Jirka


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit Aero
PříspěvekNapsal: úte 09.10.2018 0:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.5.2008
Příspěvky: 1526
Bydliště: Hradec Králové
Obrázky: 0
Zde http://spirit-system.com/dl/manual/aero-manual-1.2.0_cz.pdf se asi dopátráš toho, co potřebuješ... :wink:

_________________
Piper 2,4m, P-47 Razorback 3,1m, Cap232 2,1m, Futaba T18MZ WC a na některé poletuchy Aurora...


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit Aero
PříspěvekNapsal: úte 09.10.2018 9:01 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2006
Příspěvky: 1028
Bydliště: Litoměřice
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (5)
Ahoj do jednotek Spirit a SpiritPRO jde nahrát FW Aero , ale i FW Heli. Do jednotky Spirit Aero jde nahrát pouze FW Aero. Používám Spirita se systémem Jeti ve vrtulníku, tak Ti o Futabě bohužel nic neporadím

_________________
Jeti DC-24,Power 1,1 Fox1,5 a 2,6 - Opale , Samba, T-REX 500X Spirit Pro,Logo 700 Spirit Pro


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit Aero
PříspěvekNapsal: pát 12.10.2018 17:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 6725
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Tak jsem podlehl a po konzultaci s výrobcem je jedno Pročko Aero na cestě. :)


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit Aero
PříspěvekNapsal: pát 12.10.2018 20:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2006
Příspěvky: 1028
Bydliště: Litoměřice
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (5)
Myslím, že jsi podlehl správně a nebudeš litovat :-)

_________________
Jeti DC-24,Power 1,1 Fox1,5 a 2,6 - Opale , Samba, T-REX 500X Spirit Pro,Logo 700 Spirit Pro


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit Aero
PříspěvekNapsal: pát 12.10.2018 21:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 6725
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Teď ješte od jakýho stroje začít aby to tolik nebólelo až s tím při ladění švihnu. :mrgreen:
No mám tady 35 let starýho zvětšenýho graupneráckýho Maxíka na desítku, tak začnu s ním. To bude kontrastní technologie, supermoderní Spirit cukající za serva Futaba S7 z konce 70-tých let :)


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit Aero
PříspěvekNapsal: pát 19.10.2018 15:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 6725
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Tak jsem ze Spirita celkem rozčarovanej. V pondělí jsem si ho objednal a i když tvrdí, že dodají do 2 dnů, nikde nic. Ve středu jsem poslal večer emailem dotaz, dodnes bez odpovědi. Tefon na webu nemají. Tak nevím co si o tom myslet.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit Aero
PříspěvekNapsal: pát 19.10.2018 15:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2006
Příspěvky: 1028
Bydliště: Litoměřice
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (5)
Určitě to bude v pohodě, asi toho mají hodně :-)

_________________
Jeti DC-24,Power 1,1 Fox1,5 a 2,6 - Opale , Samba, T-REX 500X Spirit Pro,Logo 700 Spirit Pro


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit Aero
PříspěvekNapsal: pát 19.10.2018 20:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 6725
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
dub píše:
Určitě to bude v pohodě, asi toho mají hodně :-)

Nojo, kdyby od něho neměl minulý týden email, že mi ho pošle do těch 2 dnů...


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit Aero
PříspěvekNapsal: pát 19.10.2018 20:28 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 3.5.2003
Příspěvky: 10439
Bydliště: Břeclav
Už tu nějakou dobu nebyl

memberlist.php?mode=viewprofile&u=8190


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit Aero
PříspěvekNapsal: stř 24.10.2018 21:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 6725
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Tak konečně je Spirit na cestě. Nějaký zahryznutí E-šopu.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit Aero
PříspěvekNapsal: pát 26.10.2018 15:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2009
Příspěvky: 1158
Bydliště: západočesko
Obrázky: 38
Celeron píše:
Teď ješte od jakýho stroje začít aby to tolik nebólelo až s tím při ladění švihnu. :mrgreen:
No mám tady 35 let starýho zvětšenýho graupneráckýho Maxíka na desítku, tak začnu s ním. To bude kontrastní technologie, supermoderní Spirit cukající za serva Futaba S7 z konce 70-tých let :)
Obávám se, že kombinace Spirit a PF-S7 nebude moc fungovat. Všechny stabilizační jednotky potřebují ke své správné funkci rychlá a přesná serva. Pokud se nepoužijí, tak je potřeba tlumit jejich funkci snížením zisku. Jinak to kmitá.

_________________
Ground Penetration Tester


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit Aero
PříspěvekNapsal: ned 18.11.2018 19:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 6725
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Tak jsem dnes prvně zkoušel Spirit Aero. Kvůli zimě jsem ho než do metyláka dal na zkoušku do elektriky Sbach FMS 1,3m. V Sbachovi je Jeti Rex7 s telemetrií článků baterky, kapacity a teplot. Propojeno se Spiritem EX-busem. Vysílač starej Hitec Prism s Jeti modulem a Jetiboxem.
Na zemi vše OK ale ve vzduchu se něco přihodilo, (nejspíš mám něco blbě) a při ladění zisku a přepínání normal a stabilizace a se Spirit začal chovat tak, že jsem Sbacha málem rozsekal. Stihnul jsem stáhnout zisk na 0 a po sklidnění letu přistát.
Lidí, je tu prosím pěkně někdo, kdo používá Spirit Aero, nebo Heli, protože bych potřeboval vysvětlit rozdíl mezi:
1/ stabilizace vypnuta - režim normal (Rate)
2/ Head-Lock
3/ Stabilizace
4/ Záchrana
A případně jejich možný kombinace.
Domníval jsem se, že:
- Režim normal jen "doklepává" vliv větru v libovolný poloze modelu.
- Head-Lock že pokud ho mám aktivovanej třeba v nožáku, tak po dobu aktivace zamkne poslední nastavení knyplů a dorovnává nožák.
- Stabilizace drží model v rovině, která je daná postojem při zapnutí na zemi.
- Záchrana, po odmáčknutí se v jakýkoliv poloze model srovná do postoje na zemi s možností stoupání.

Asi je to jinak než si myslím, hlavně kolem Head-Lock a asi i Stabilizace.

Díky za případný nakopnutí.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit Aero
PříspěvekNapsal: ned 18.11.2018 20:03 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 3.5.2003
Příspěvky: 10439
Bydliště: Břeclav
Headlock nezamyká kniply, ale polohu. Když na to nesáhneš, bude polohu držet. Když hrábneš do kniplů, tak změníš tu cílovou polohu a tu to zase bude držet.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit Aero
PříspěvekNapsal: ned 18.11.2018 22:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 6725
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
zdzd píše:
Pokud model nereaguje na zásah do kormidel, tak jednotka přidá na výchylce. Co může dělat jiného? A tak jede až na doraz.

Nojo, jenže do toho stavu všechny páčky do zatáčky se to dostalo najednou v rovným ustáleným letu. A taky když byla serva po přistání na doraz a hejbal jsem modelem na všechny strany, tak žádná změna. To asi není normální. Při druhým letu byla stabilizace vypnutá, bylo jen přepínání Normal/Head-Lock a udělalo to taky.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google Adsense [Bot] a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz