Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 267 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: stř 17.06.2020 17:43 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1521
Bydliště: Vysočina, ČR
Jestli chceš použít protokol FrSky RX (nebo jiný RX) tak ten Taranis (pokud vím) neumí.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: stř 17.06.2020 20:33 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1702
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
ellet píše:
Včera jsem se unáhlil a dnes jsem se musel omluvit (RCG), protože blbnu. Klonování D8 funguje, mě to nešlo, protože jsem měl jiný přijímač než se kterým byl původně vysílač spárován. (Dioda na RX se tváří jako že by to mělo fungovat i když je to jiný RX)

Co dělám špatně?
Mám X-lite spárovaný s VD5M (D8). Zapnu X-Lite - VD5M funguje.
Když naklonuju X-lite v LBT16 přijimač X8R, funguje i s FrSkyX2 D16Cloned.

Úplně stejně jako D16V2 LBT klonuju D8 - v rádiu s MPM vyberu protokol FrSkyRX, subprotokol CloneTX, zapnu bind - pípá... pak zapnu X-Lite v D8 a v X-lite [Bind]... MPM po chvilce přestane párovat - pokud nezapnu bind klonovaného vysílače MPM klonovací bind nekončí, takže předpokládám, že bind se opravdu povedl. Vypnu párování u X-lite. V této chvíli by mělo být ID z D8 napsáno v MPM.
Zkusím v rádiu s MPM vybrat protokol FrSky, subprotokol D8Cloned a VD5M spárované s X-lite, který jsem klonoval - nic... :-(

Zkusil jsem ještě znovu D16cloned a stále funguje...

Tak kde je chyba?

(MPM je iRange s točítkem, MPM FW verze 1.3.1.9, rádio X9D+ (starší ne2019), OTX 2.3.9; klonované rádio X-Lite, OTX 2.3.7, RX modul s posledním FW 2.1.0)

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: stř 17.06.2020 20:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1521
Bydliště: Vysočina, ČR
Tak to nevím, postup mám stejný, přijímač F801, OTX 2.3.9 Horus X10 i Taranis s MTM Jumper (v 1.3.1.9). Mě zmátl správný svit diody s nestrávným přijímačem ale nechodily serva. Se správným přijímačem to funguje.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: stř 17.06.2020 22:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2559
Bydliště: Zavar, SK
ellet píše:
Jestli chceš použít protokol FrSky RX (nebo jiný RX) tak ten Taranis (pokud vím) neumí.

Nekaz mi radosť, keď sa mi konečne podarilo skompilovať ten FW :lol:
Tak spravím ešte jeden do Taranisa...

_________________
Taranis X9D & Jumper T16Pro & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: stř 17.06.2020 22:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1521
Bydliště: Vysočina, ČR
Možná jsem to blbě napsal, tak pro sichr znovu. Když to Tranisu vložím MTM Jumper a zvolím protokol FrSky RX, tak to stejně jako propojení učitel/žák nefunguje.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: čtv 18.06.2020 8:19 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1702
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
...ale v Jumperu by fungovat mohl...

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: čtv 18.06.2020 8:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2559
Bydliště: Zavar, SK
ellet píše:
...Když to Tranisu vložím MTM Jumper a zvolím protokol FrSky RX, tak to stejně jako propojení učitel/žák nefunguje.

No, moja predstava je takáto:
Taranis X9D je žiak.
Jumper T16 s interným MTM + externým 1-in-1 modulom ( to je ten zbastený ) je master.
S Taranisom sa nabindujem k T16 1-in-1 modulu, na ktorom bude bežať FRSKY_RX so Sub_protocol RX. T16 je cez interný MTM nabindovaný k modelu.
Ale to je len moja predstava, netuším, či to tak naozaj funguje :lol:
EDIT: Našiel som k tomu ( okrem popisu v protokole FRSKY_RX ) len totok
https://www.multi-module.org/using-the- ... ss-trainer
ale aj tak som si nie celkom istý, večer vyskúšam...

_________________
Taranis X9D & Jumper T16Pro & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: čtv 18.06.2020 9:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1521
Bydliště: Vysočina, ČR
ddano007 píše:
...No, moja predstava je takáto:
Taranis X9D je žiak....
To by fungovat mělo. Problém je s modulem (s protokolem FrSky RX) v šachtě Taranisu. Možná se to ale týká jen Taranisu s ISRM, ten nechce v šachtě "číst" ani PPM ani SBUS. Musel jsem PPM připojit na DSC. Jumper je prostě k uživateli vstřícnější.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: čtv 18.06.2020 23:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2559
Bydliště: Zavar, SK
ellet píše:
To by fungovat mělo...

Funguje, vyskúšané aj s Taranisom, aj s TX16S.
Do Taranisa ten DIY 1-in-1 nechcem strkať, lebo Taranis napájam z 3S Lipol, to by nemusel ten bastel rozdýchať...

_________________
Taranis X9D & Jumper T16Pro & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: čtv 18.06.2020 23:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1521
Bydliště: Vysočina, ČR
ddano007 píše:
Funguje, vyskúšané aj s Taranisom, aj s TX16S...
Gratuluji k úspěšnému dokončení projektu :D Máš tam poslední verzi? A co jsi vlastně musel v konfiguraci změnit, proč to nechodilo a jaký protokoly tam máš?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: pát 19.06.2020 12:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2559
Bydliště: Zavar, SK
Mám tam verziu 1.3.1.20 ( dneska už je novšia ). Asi bol hlavný problém v RAMke ( podľa odpovede Pascala ), Arduino Pro Mini jej moc nemá. Hlavne bolo treba vyhodiť protokol FRSKYL, ale zrušil som aj niektoré iné, čo bežia cez CC2500. Ponechal som len ostatné FrSky protokoly, keďže tie lietam:

//The protocols below need a CC2500 to be installed
//#define CORONA_CC2500_INO
//#define ESKY150V2_CC2500_INO //Need both CC2500 and NRF
//#define FRSKYL_CC2500_INO
#define FRSKYD_CC2500_INO
#define FRSKYV_CC2500_INO
#define FRSKYX_CC2500_INO
#define FRSKY_RX_CC2500_INO
//#define HITEC_CC2500_INO
//#define HOTT_CC2500_INO
#define SCANNER_CC2500_INO
#define SFHSS_CC2500_INO
//#define SKYARTEC_CC2500_INO
//#define REDPINE_CC2500_INO

_________________
Taranis X9D & Jumper T16Pro & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: pát 19.06.2020 16:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1521
Bydliště: Vysočina, ČR
Děkuji za info. Já to sice dělat nebudu, ale jsem zvědavej :D .


Naposledy upravil ellet dne pát 19.06.2020 19:42, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: pát 19.06.2020 19:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 958
Bydliště: Lysice,Brno,Blansko.
Obrázky: 10
Taky jsem zvědavej.Který CC2500 tam máš?


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: pát 19.06.2020 20:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2559
Bydliště: Zavar, SK
blembondo píše:
Taky jsem zvědavej.Který CC2500 tam máš?

Tento:
https://www.banggood.com/CC2500-PA-LNA- ... rehouse=CN
Ešte mám jeden, ten chcem skúsiť s týmto:
https://www.laskarduino.cz/robotdyn-blu ... ootloader/
Na 3.3V by sa to mohlo jednoduchšie drátovať. Ale to si len myslím... :roll:

_________________
Taranis X9D & Jumper T16Pro & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: pát 19.06.2020 21:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 958
Bydliště: Lysice,Brno,Blansko.
Obrázky: 10
Dík za odpověď.Před časem jsem plánoval zbastlit vlastní XJT. https://www.aliexpress.com/item/3296512 ... web201603_ ...ale teď vzhledem k ceně MTM / $ 23 /jsem to vzdal.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 267 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Krovak84 a 14 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz