Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Multiprotokol modul(ek) MTX
PříspěvekNapsal: stř 06.02.2019 11:50 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1152
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Na malé hračky jsem si pořídil malý multiprotokolový modulek, co se zastrkává do JR šachty a ovládá se PPM signálem. Píšou TOY-MTX.

Vypadal slibně, po zastrčení do šachty (T9x) zablikal a rozsvítil se.
Pak jsem vysílačku vypnul, že nastavím správný protokol. Opět zablikal a rozsvítil se. Ale netrefil jsem protokol, takže znovu. Pak už se modul nerozsvítil. Ani v jiné vysílačce.
Nedělám něco špatně? Než to začnu proměřovat a párat, přeprogramovávat, že bych zkusil něco "osvědčeného".

Modul je, dle návodu, na 6-13,5V, takže naměřených 11,5V je vyhovujících (snad). Pořadí kanálů je taky správně (i když tohle ještě prověřím), PPM jsem dle návodu nastavil na 12ch rámec na 30,5ms (to sice nikde nezmiňují ale snad je to správně), jestli má být PPM polarita + nebo - jsem tak nikde nevyčetl, ale zkoušel jsem obojí.
Ještě si vybavuju, že modul jsem zastrčil a zapnul na model, co měl nastaveno PPM 16ch. Tohle bych mohl taky ještě zkusit.

PPM signálem se (snad) atmega zlikvidovat nedá.

Nějaký nápad? Při nejhorším to bylo 160Kč, takže v poho, ale kdyby chtěl modul začít zase fungovat, bylo by to lepší. :)

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Multiprotokol modul(ek) MTX
PříspěvekNapsal: stř 06.02.2019 12:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.2.2006
Příspěvky: 805
Bydliště: Praha, Sobín
Obrázky: 3
Obecný popis k multiprotokolovým modulům najdeš tady:
https://github.com/pascallanger/DIY-Multiprotocol-TX-Module
Já mám zkušenosti jen s jiným typem a postupně je popisuji zde:
http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=38&t=85424

_________________
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Multiprotokol modul(ek) MTX
PříspěvekNapsal: stř 06.02.2019 13:36 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1152
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Díky za odkazy, akorát ten prcek je hodně jednodušší, jak ten multimodul. Má to akorát jeden vysílací čip...
Nějak se s tím poperu, třeba to vyjde. :)

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Multiprotokol modul(ek) MTX
PříspěvekNapsal: stř 06.02.2019 22:01 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2324
Bydliště: Zavar, SK
Ak ti to pomôže, toto sú moje dve použitia:
https://www.rcmodelytt.sk/multiprotocol ... exacopter/
https://www.rcmodelytt.sk/blade-mcp-x-m ... ch-rokoch/

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry, www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Multiprotokol modul(ek) MTX
PříspěvekNapsal: pát 22.02.2019 22:08 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1152
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Nechal jsem si poslat druhý malý modul a ten funguje. Takže zkusím domluvit s prodejcem nějaký druh reklamace.

Napároval jsem funkční modulek s E011 a nevím proč, ale nefunguje režim "flip" (kanál 5). S jumper (velkým) modulem funguje, a kanály jsem nastavil stejně. Když jsem velký modul vyměnil za malý, tak flipy nefungují. Je možné, že kanál 5 vysílá podivně? Možná nějak upravit časování rámců PPM?

Je to o to více matoucí, že headless mode (kanál tuším 9) funguje.

Jiný přijímač Bayang protokolu jak malou kopterku nemám, tak nevím jak tohle vyzkoušet.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Multiprotokol modul(ek) MTX
PříspěvekNapsal: sob 23.02.2019 9:53 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1152
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
... teoreticky může být flip režim posunutý na kanál 6, jak píšou v popisu u jiného provedení.
Ale než jsem to stihl vyzkoušet, tak přestal fungovat i ten druhý modulek. Jestli je moje T9X nějaký likvidátor, nebo je to obecná vlastnost, nevím, ale mě to prostě nefunguje.

Zkusím ještě nějaký flash Atmega328, co je na desce a pokud se nepovede, tak to někomu věnuju. Jsou na tom nalepené RF moduly, které nejspíš fungují...

Tento model nedoporučuju.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Multiprotokol modul(ek) MTX
PříspěvekNapsal: ned 24.02.2019 9:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2324
Bydliště: Zavar, SK
prikrylm píše:
... Jestli je moje T9X nějaký likvidátor, nebo je to obecná vlastnost, nevím, ale mě to prostě nefunguje.
...
Tento model nedoporučuju.

Sú dve možnosti:
1) Problém je v tvojej vysielačke
2) Problém je v module
Keďže tebe už odišli dva moduly, ja tipujem, že 1) je správne, keďže ja mám ten svoj modul vyše roka, a stále mi funguje.
Ale je možné, že mám len šťastie.
Ťažko na základe skúsenosti dvoch ľudí spraviť nejaký relevantný záver :wink:

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry, www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Multiprotokol modul(ek) MTX
PříspěvekNapsal: ned 24.02.2019 10:12 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1152
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
ddano007: ty máš ten mrňavý modul, který tu zmiňuju? Mám ještě jeden "velký" od Jumperu, ten funguje pořád dobře.
Signál do modulu leze hezký (PPM), napětí ze 3článku taky odpovídá specifikaci (6-13,5V), napětí na CPU jsem našel. Takže vysílačka asi produkuje něco mimo piny, co modul zlikvidovalo.
No nic, nedám si pár piv a mám to zpátky.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Multiprotokol modul(ek) MTX
PříspěvekNapsal: ned 24.02.2019 11:43 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2324
Bydliště: Zavar, SK
Hej, mám. A fachajú mi s tým dve koptéry a helina, linky som dal vyššie. Síce mám v TX tiež trojčlánok, ale zase ja mám X9D a ty TG9X.
Naozaj ťažko spraviť nejaký jednoznačný záver, to by sa museli vyjadriť viacerí, ak ho majú...

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry, www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Multiprotokol modul(ek) MTX
PříspěvekNapsal: pon 25.02.2019 12:15 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1152
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Poslal jsem jim video s vysvětlením a nabídli mi vrácení peněz nebo dva nové moduly (za dva "rozbité"), tak jsem na rozpacích. Zkusit ještě další pokus?

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Multiprotokol modul(ek) MTX
PříspěvekNapsal: pon 25.02.2019 12:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.1.2010
Příspěvky: 1023
Bydliště: PN - SK
skusil by som dalsi pokus, ale najprv by bolo dobre sa na ten konektor "pozriet" osciloskopom a multimetrom (napajacie napatie pre modul, ppm signal, ...)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Multiprotokol modul(ek) MTX
PříspěvekNapsal: pon 25.02.2019 13:09 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1152
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
olisoft píše:
skusil by som dalsi pokus, ale najprv by bolo dobre sa na ten konektor "pozriet" osciloskopom a multimetrom (napajacie napatie pre modul, ppm signal, ...)

To jsem zkoušel. Napětí jezkých 11,5V z baterky, PPM hezkých 5V.

Nechal jsem si poslat další kusy. Úplně teoreticky by měly ty NRF moduly přilepené k Atmega procesoru fungovat a podle všeho jsou vysílací i přijímací. Tak si případně můžu pohrát s nějakým vlastním projektem....

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Multiprotokol modul(ek) MTX
PříspěvekNapsal: pon 25.02.2019 17:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1266
Bydliště: Vysočina
prikrylm píše:
... PPM hezkých 5V.....
A není to moc?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Multiprotokol modul(ek) MTX
PříspěvekNapsal: pon 25.02.2019 20:09 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1152
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
ellet píše:
... PPM hezkých 5V.....

A není to moc?

Jestli jo, tak nic nestrkejte do Taranise X9D, z toho leze na PPM nožičce signál 8V (asi napětí baterky)...

Edit: bez zátěže. Se zátěží X9D 4V. T9X 4.5V

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Multiprotokol modul(ek) MTX
PříspěvekNapsal: pon 25.02.2019 21:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.1.2010
Příspěvky: 1023
Bydliště: PN - SK
ked sa nerozsvietil, pozeral si ci za stabilizatorom ma 5V? Co PPM, ide vtedy do modulu? zda sa mi, ze bez ppm sa modul tvari, ze "nezije".


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: prikrylm a 9 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz