Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: FlySky GT3C
PříspěvekNapsal: čtv 07.02.2019 13:50 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 919
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Zdravím zkušené,
Chci si pořídit volantový ovladač. Je nějaký důvod proč místo vyhlídnuté FlySky GT3C pořídit něco jiného? Nebo proč zrovna tento fakt ne?

Díky za postřehy.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: FlySky GT3C
PříspěvekNapsal: čtv 07.02.2019 19:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.1.2009
Příspěvky: 608
Bydliště: okr. Blansko
Obrázky: 0
Zrovna taky vybírám volantovku, a dumám jestli
levnou verzi GT2 - a dále vůbec nepřemýšlet
a nebo s telemetrii FS-iT4S - ta umí všechny protokoly flysky.
Vůbec nejvíc bych bral volantovku s multiprotokolovým vf stupněm, a dojížděl tak zásobu starých přijímačů , takovou se mi nedaří najít.

_________________
Pepa - ( DC-16, FX-32 ) Slim, Alka 13, EPP hračky


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: FlySky GT3C
PříspěvekNapsal: pát 08.02.2019 8:37 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.5.2008
Příspěvky: 2956
Bydliště: Prostějov
Blog: Zobrazit blog (1)
Já jsem měl podobnou GT3B a musel jsem se jí zbavit. V chladu se s tím nedalo jezdit,až rádio vychladlo- a vychladlo během tří minut , ( teplota venku cca pod 3°C) tak si kanál plynu žil vlastním životem . Asi to osadili levnými součástkami s nevalným teplotním rozsahem. V teple to fungovalo zcela bez problému. Podobnou zkušenost jsem kdysi měl i s prvními řídícími deskami do copterů, při teplotách kolem nuly nešly odarmovat motory.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FlySky GT3C
PříspěvekNapsal: pát 08.02.2019 9:41 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 919
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
No, další možnost, co jsem přemýšlel, byla nějaká aspoň trochu slušná mechanika, s CPPM výstupem (i kdybych si ho měl vyrobit z Arduina) a CPPM strčit drátem do mého multiprotokolového létacího rádia a tam pořešit nesmysly s nastavováním. Je to sice takové škrabání se levou rukou za pravým uchem, ale řetězec vysílač-přijímač-telemetrie mám s létacím rádiem vyřešený.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FlySky GT3C
PříspěvekNapsal: pát 08.02.2019 10:03 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 4.2.2016
Příspěvky: 45
Bydliště: Ostrava - Poruba
Měl jsem přímo GT3C, teda jen chvilku ale jezdil jsem s ni v mrazech, a bez problemů. Kdybych nepořídíl IT4S tak bych si ji nechal, chtěl jsem telemetrii. když odbočím tak sem měl i10 těď jsem pořídil jako druhé radio za pár kaček i6s a vždy bez problémů i v mrazech. Takže možná špatný kus.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FlySky GT3C
PříspěvekNapsal: pát 08.02.2019 11:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1088
Bydliště: Vysočina
prikrylm píše:
No, další možnost....
A co "nějakou" volantovku s přijímačem, k přijímači arduino (převodník PWM-PPM) a dál je to stejný jak píšeš. Měl jsem tak udělaný bezdrátový učitel žák (Cadet - Graupner HoTT ale místo Arduina jsem použil malej ATtiny13. Převodník s RX v jedné krabičce, suchým zipem na TX)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FlySky GT3C
PříspěvekNapsal: pát 08.02.2019 13:11 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 919
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
ellet píše:
A co "nějakou" volantovku s přijímačem, k přijímači arduino (převodník PWM-PPM) a dál je to stejný jak píšeš. Měl jsem tak udělaný bezdrátový učitel žák (Cadet - Graupner HoTT ale místo Arduina jsem použil malej ATtiny13. Převodník s RX v jedné krabičce, suchým zipem na TX)

To jsem pak viděl v bazaru Spektrum volantovku a se spektrem už mám bezdrátové spojení učitel-žák vyzkoušené. Ale jestli to není kanón na vrabce.... když už nějaké udělátko z arduina, tak rovnou z potenciometrů na PPM... Nevím.

Akorát ta spektrácká volantovka by byl "jen" dvoukanál. Zase na co další kanál (světýlka, gyro, ...) :)
Navíc DSM(1 ?) na to aby už přijímače pohledal, expo se nastavit podle všeho nedá...

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FlySky GT3C
PříspěvekNapsal: pát 08.02.2019 13:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1088
Bydliště: Vysočina
prikrylm píše:
... Ale jestli to není kanón na vrabce.... .
No trošku orloj to je, je to ale jednoduchý (jen jedna destička..) a bezdrátově elegantní. (Ta "retranslační stanice" může ležet někde v koutě :D )


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FlySky GT3C
PříspěvekNapsal: stř 20.02.2019 20:18 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 919
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Tak nakonec jsem za pár korun sehnal "starou" 27MHz Traxxas 3ch. Když se tam nedá krystal, tak interní modul nevysílá a odběr klesne na nějakých 50-60mA, na desce jsem našel krásné CPPM, které jsem drátkem dotáhl do trenér portu T9X a z T9X, jak už jsem psal, to mám vyřešené.
(Třetí kanál je přepínač používaný na řazení vpřed-vzad - jak jsem viděl na jakémsi videu, tak jsem to napípal do rádia, ať to funguje taky jako přepínač dopředu-dozadu. No prča. :))

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FlySky GT3C
PříspěvekNapsal: sob 16.03.2019 12:41 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 919
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Ještě jsem tu 27MHz vysílačku vylepšil. Přidal jsem jakýsi "port" (- + ppm) a vyzkoušel s externím PPM modulem.
Myšlenka bastlu s gumičkou se mi tak líbila, že jsem další uchycení modulu zavrhl.

Pochopitelně jsem si vyrobil kablik, co produkuje jen PPM. Pro jistotu jsem uvnitř volantu stáhnul napětí PPM zenerkou na nějaké 3V.

Trochu jsem se bál, že Orange nebude fungovat, protože v manuálu psali 4-12ch a volant produkuje kanály 3, ale funguje. Volant sice neumí omezit výchylky, což by se na servo řízení hodilo, ale tyto drobnosti už nechám na pilotovi.

Úplně teoreticky funguje i vysílání na 27 MHz, ale to nemám jak vyzkoušet....

Tož tak...

EDIT: navíc vysílačce s modulem stačí 4 NiMH místo 8-mi, co potřebuje původní 27MHz rf část.... :)


Přílohy:
Poznámka: Port. :)
P3160029.JPG
P3160029.JPG
[ 41.87 KiB | Zobrazeno 221 krát ]

P3160030.JPG
P3160030.JPG
[ 50.2 KiB | Zobrazeno 221 krát ]

Poznámka: Trochu rozmazaná fotka, ale myslím, že pro představu to stačí.
P3160031.JPG
P3160031.JPG
[ 44.37 KiB | Zobrazeno 221 krát ]

Poznámka: Připojování musí provádět odborník, aby nedošlo k nějakým škodám na modulu. Přece jenom připojit +-10V někam, kde nemají být není úplně prima.
P3160032.JPG
P3160032.JPG
[ 165.54 KiB | Zobrazeno 221 krát ]


_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)
Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz