Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: ned 16.06.2019 17:52 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 21.8.2017
Příspěvky: 13
Bydliště: Dolní Jirčany
Našel by se tady nějaký elektronik, který by měl vysvětlení pro následujicí?
Mám k dispozici 3 regulátory:
1) MULTIPLEX Multicont BL-20 S-BEC
2) TURNIGY Plush 30A
3) FOXY 45A SBEC

Všechny tři regulátory normálně fungují v klasickém zapojení: Motor - Regulátor - Přijímač - Akumulátor (tedy tak, jakoby byly nainstalovány v letadle - s BEC).

Ovšem pokud je připojím k PIXHAWKu, funguje jenom Multiplex. Turnigy na Pixhawku motorem jenom vrtí (kope stylem "Tic Tac, Tic Tac,..." a Foxy ani ťuk (úplná mrtvola).
Nikde není zmínka o tom, jaké regulátory jsou kompatibilní nebo doporučené s Pixhawkem. Podle dokumentace z Ardupilot.org by měla fungovat většina. Evidentně asi ne.
Neví někdo jaký je rozdíl (konstrukční, elektronický) mezi výše uvedenýmí regulátory? Nebo zjistil někdo při pokusech s Pixhawkem, proč některé regulátory fungují a některé ne?
Díky.


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: ned 16.06.2019 20:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.4.2009
Příspěvky: 667
Neznám Pixhawk, ale pokud nějaká elektronika nefunguje s nějakým zdrojem servosignálu, bývá problém zpravidla v rozdílných napěťových úrovních. Napěťové úrovně 3,3V logiky nemusí zařízení napájené 5V správně identifikovat. Někdy to funguje, někdy ne. Případně může být problém i v délce periody, pokud jí tedy regulátory sledují (spíš ne, nemělo by to žádný smysl).

_________________
https://fokker1.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 17.06.2019 8:54 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 21.8.2017
Příspěvky: 13
Bydliště: Dolní Jirčany
Problém vyřešen!!!. V nastavení Pixhawku byla, v položce SERVO_3, v řádku TRIM, hodnota 1100, což je minimum trimu kniplu. SERVU_3 je v Pixhawku přiřazen kanál plynu.
Přepsal jsem hodnotu TRIM na 1500 (střed trimu) a už to funguje s každým regulátorem (včetně kalibrace a naprogramování regulátoru přes páčkování na vysílači).
Pikantní je, že v tom nastavení jsem byl fakt mockrát a tohle mi uniklo.
Otázkou zůstává, proč to Multiplexu (jako jedinýmu) nevadilo?????


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 17.06.2019 9:00 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5441
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
protoze bude mit jako jedinej z nich vlastni software a ne ukradeny jeti nebo modifikovany nektery z open source fw. A holt to programator tak udelal.

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz