Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 27 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Aurora 9k- problém
PříspěvekNapsal: úte 25.06.2019 18:58 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 11.12.2017
Příspěvky: 78
Bydliště: Krnov
Zdravím, mám tokový problémek s aurorou. Tedy vlastně dva. Jeden se stal letos v březnu a ten druhý dneska ráno. V tom prvním případě jsem přišel o letadlo Laser od pana Kostky a v tom druhém ( dnešním ) to odskákal model MSX 2,7. Obě havárky byly jako přes kopírák. Po chvilce létání , průlety, výkruty, vysení atd . jsem dal levé křidélka, model zareagoval a naklonil se doleva a pak nic. No vlastně náraz do země. Během pádu letadla nereagoval na žádné povely. Ale vůbec na nic. Po příchodu k vrakům opět vše hrálo. Tu první havárku jsem de fakto j ani nebral moc vážně. Ovšem dnešek, kdy se k zemi řítí skoro 3 metrový akrobat na plný plyn není to pravé co chci znova zažít.
Ten problém není každodenní, de fakto se stal dvakrát a hned to zamenalo totálně rozbité éra.
S touto soupravou jsem mezitím létal ještě další éra od 1 až do 2,5 metrů rozpětí a vše bylo ok.
Nemá někdo podobnou zkušenost ?
PS: Zítra posílám vysílač do servisu do Hradce Králové, tak uvidím.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Aurora 9k- problém
PříspěvekNapsal: úte 25.06.2019 19:17 
Mazák
Mazák

Registrován: 29.1.2018
Příspěvky: 542
Bydliště: Doma
Obrázky: 0
Nemohla vypadnout paluba?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Aurora 9k- problém
PříspěvekNapsal: úte 25.06.2019 19:31 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 11.12.2017
Příspěvky: 78
Bydliště: Krnov
no, přišel jsem k troskám a vše jelo, tak nevím. :?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Aurora 9k- problém
PříspěvekNapsal: úte 25.06.2019 21:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.5.2003
Příspěvky: 1038
Bydliště: Praha 5 Lužiny
Obrázky: 0
Jaký regl tam byl ???


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Aurora 9k- problém
PříspěvekNapsal: úte 25.06.2019 21:40 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 11.12.2017
Příspěvky: 78
Bydliště: Krnov
v tom Laseru byl 60A od Hobywingu, a v tom MSX byl benzín 123 GT, POWERBOX COCPIT, accu 2x 2S 5000Ah, Serva SAVOX 50 kg


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Aurora 9k- problém
PříspěvekNapsal: úte 25.06.2019 21:57 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 15.1.2011
Příspěvky: 80
Stejný problém jsem měl s Futabou T12FG. Taky jsem přišel o dvě letadla, také pád jako přes kopírák z ničeho nic. Takže to znám a je to dost blbý rozhodování. Já to měl trochu ulehčený tím, že vysílač už měl nejlepší léta za sebou a že začal dělat náhodné chyby. Další model bych už fakt nerozdýchal.
Takže mám nový vysílač.
A zatím je to dobrý.
JH


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Aurora 9k- problém
PříspěvekNapsal: stř 26.06.2019 0:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 7294
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Mýmu kámošovi se na letišti stala divná věc. Najednou mu za letu přestala makat Aurora ale za pár vteřin se to zase chytlo a několikrát se to zopakovalo. Měl kliku, přistál, sice blbě ale narozflákal. Po přistání jsme zjistili, že nejde jedno servo křidýlek. Hned jsem předpokládal, že bude proraženej most v servozesilovači a servo je na odpis. No a zkrat vyrazil proudovou ochranu BEC.
Kámoš doma servo rozdělal a zjistil, že přívod k motoru je celkem nahusto zakroucenej a izolace částečně rozteklá. Zkusil vyměnit přívod a kupodivu servo maká. Asi se prodřela izolace na přívodu k motoru a udělal se náhodný a opakovaný zkrat. Kdyby to bylo napájený napřímo z palubní baterky pro RC, tak by určitě elektronika serva nepřežila protože zkratový proud byl několikanásobně vyšší.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Aurora 9k- problém
PříspěvekNapsal: stř 26.06.2019 6:15 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 11.12.2017
Příspěvky: 78
Bydliště: Krnov
Dneska rádio posílám do servisu. Otázka je, co dále pokud v servisu na nic nepříjdou. Takové rádio používat je celkem o hubu. Mám letadla z 90 procent osazených hitecama.
Koupit novou Auroru ?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Aurora 9k- problém
PříspěvekNapsal: stř 26.06.2019 9:14 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 10.5.2016
Příspěvky: 64
Bydliště: Hradec Králové
David Krnov píše:
Dneska rádio posílám do servisu. Otázka je, co dále pokud v servisu na nic nepříjdou. Takové rádio používat je celkem o hubu.


V 99% takových případů není závada ve vysílači, ale v elektroinstalaci a to že si "přišel jsem k troskám a vše jelo" neznamená, že závada je ve vysílači. Kdysi jsem rozsekal velké éro na vyšlochtaný servokonektor.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Aurora 9k- problém
PříspěvekNapsal: stř 26.06.2019 9:47 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 4993
Bydliště: Praha ČR
Michal z H. Králové píše:
V 99% takových případů není závada ve vysílači, ale v elektroinstalaci a to že si "přišel jsem k troskám a vše jelo" neznamená, že závada je ve vysílači. Kdysi jsem rozsekal velké éro na vyšlochtaný servokonektor.


No já ti nevím - pokud se to stalo opakovaně v zásadně odlišných modelech, tak to zavání spíš tím vysílačem...
Ono se to bohužel občas stane - vakl kontakt v TXu, nebo nějaká podivnost typu "nakoplý kondenzátor, kvůli tomu se něco přehřívá a po nějaké době selže, po vychladnutí zas jede" a tak...

Jinak ještě jedna možnost, kterou jsem viděl až moc osobně (málem mě kvůli tomu přizabil modelem uživatel Aurory u nás na place). U Aurory se děly "podivnosti", pokud se upgradoval firmware ve vysílači a v přijímačích ne - vše třeba zdánlivě chodilo, ale v jisté situaci zmagořilo - neudělal původní tazatel někdy před těmi havárkami upgrade firmwaru? V tomhle byly Aurory dost záludné...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Aurora 9k- problém
PříspěvekNapsal: stř 26.06.2019 10:31 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 11.12.2017
Příspěvky: 78
Bydliště: Krnov
tomashr píše:

No já ti nevím - pokud se to stalo opakovaně v zásadně odlišných modelech, tak to zavání spíš tím vysílačem...
Ono se to bohužel občas stane - vakl kontakt v TXu, nebo nějaká podivnost typu "nakoplý kondenzátor, kvůli tomu se něco přehřívá a po nějaké době selže, po vychladnutí zas jede" a tak...

Jinak ještě jedna možnost, kterou jsem viděl až moc osobně (málem mě kvůli tomu přizabil modelem uživatel Aurory u nás na place). U Aurory se děly "podivnosti", pokud se upgradoval firmware ve vysílači a v přijímačích ne - vše třeba zdánlivě chodilo, ale v jisté situaci zmagořilo - neudělal původní tazatel někdy před těmi havárkami upgrade firmwaru? V tomhle byly Aurory dost záludné...


Zdravím, od koupě cca 4 roky jsem s vysílačem nic nedělal. Byla nahraná akorát čeština. Nic víc


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Aurora 9k- problém
PříspěvekNapsal: stř 26.06.2019 10:34 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 11.12.2017
Příspěvky: 78
Bydliště: Krnov
V 99% takových případů není závada ve vysílači, ale v elektroinstalaci a to že si "přišel jsem k troskám a vše jelo" neznamená, že závada je ve vysílači. Kdysi jsem rozsekal velké éro na vyšlochtaný servokonektor.[/quote]

Elektroinstalace je ( byla ) fungl nová. Power box, serva, akku, rozvody - vše nové


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Aurora 9k- problém
PříspěvekNapsal: stř 26.06.2019 10:45 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 11.12.2017
Příspěvky: 78
Bydliště: Krnov
Po

Příloha:
IMG_20190625_074938.jpg
IMG_20190625_074938.jpg
[ 208.22 KiB | Zobrazeno 1448 krát ]



před

Příloha:
IMG_20190625_070525.jpg
IMG_20190625_070525.jpg
[ 164.81 KiB | Zobrazeno 1448 krát ]




A takle to vypadalo


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Aurora 9k- problém
PříspěvekNapsal: čtv 27.06.2019 11:22 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 10.5.2016
Příspěvky: 64
Bydliště: Hradec Králové
David Krnov píše:
Elektroinstalace je ( byla ) fungl nová. Power box, serva, akku, rozvody - vše nové


Netvrdím, že je to tvůj případ. Třeba zrovna patříš mezi to 1% s problémem ve vysílači. Bohužel ani nová elektroinstalace nezaručuje, že funguje bezchybně. Já také použil nový servokabel a jeden fous měl ulomenou pojistku proti vysunutí z pouzdra, takže při spojení se nepatrně vysunul. Sice se dotýkal protikusu, ale zřejmě vibrace udělaly své...
Osobně nepoužívám žádné power boxy a ani jiné "vychytávky", protože jsem názoru, že čím méně potencionálních možností problému, tím lépe. To platí i o prodlužovacích kabelech, raději použiju servokabel v kuse a přepájím jej v servu, než bych použil prodlužovák byť i s "dobře" zajištěným konektorem. :wink:

Dej vědět jak si dopadl v servisu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Aurora 9k- problém
PříspěvekNapsal: čtv 27.06.2019 17:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 7294
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
A teď si vem Michale S-bus, kde je hromada serv datově na jednom celkem pofidérním servokonektoru. :roll:


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 27 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz