Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: pohon pro kappa 20
PříspěvekNapsal: pát 12.07.2019 9:26 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 19.6.2013
Příspěvky: 40
Ahoj,
již nějaký ten pátek mám Kappu 20 z druhé (třetí?) ruky. Na pohon tam je regl YEP30, aku 2S 1100mAh a motor turnigy SK 2826 1240kV se sklopkou Gr10x6. Při normálním letu je to vcelku líný na stoupání ale trošku to nahoru jde. Když to ale vezmu na svah tak mám problém s turbulencema. Podle baterky to žere cca 100W, AUW je cca 650g.
Otázka tedy zní, jakej motor, případně i regl koupit? Baterky už mají něco za sebou takže i ty bych koupil nový. Přechodu na 3S se nebráním jestli to bude mít přínos. Nechci lítat soutěže, jen pro radost. Ideálně kdyby baterka vydržela aspoň 2 minuty pod plnym a šlo to za vrtulí do oblak. S cenou motoru bych se rád vešel do 1000, regl bych pak asi pořídil dražší s telemetrií.
Výrobce doporučuje dualsky 2826EA-10 ale netuším jak to s tím bude stoupat. Každopádně zatím o něm dost uvažuju a nemusel bych ani měnit regl, baterky a vrtuli. Nicméně poslední info co jsem o tomhle motoru našel bylo na stoupáku asi 5 let starý tak netuším jestli není něco lepšího v dnešní době.
Díky za rady, případně za odkazy na vlákna který jsem tu nenašel (nejaktuálnější bylo 2014)

_________________
Venus, CAP-232, Arcus M, blade mcpx, MX-20
Rhino 2, Xray T3, XS-6 FM Synt.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: pohon pro kappa 20
PříspěvekNapsal: pát 12.07.2019 9:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 5142
Bydliště: Praha ČR
3s přínos mít bude, motor 2826 kV1240 s 10x6 je právě spíš na 3s, na 2s se v této velikosti motoru běžně v RCEK létalo s kV 1800, později i více.
Pokud máš vhodně velký tříčlánek, tak to zkus, budeš asi dost překvapen, kdyby se odběr jevil velký, tak uber vrtuli na 9x6, i tak to bude stoupat podstatně více.

Jinak pokud jsi ochoten měnit motor, tak se dá najít i vhodný pro 2s, bude to jak píšu o vyšším kV.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: pohon pro kappa 20
PříspěvekNapsal: pát 12.07.2019 11:41 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 19.6.2013
Příspěvky: 40
Právě že takhle malej tříčlánek nemám abych ho nacpal do trupu, jinak bych to už dávno zkusil. A v RCEx se lítají převážně 2S pokud vím, tak jsem si říkal že kluci snad vědí proč to mají.

_________________
Venus, CAP-232, Arcus M, blade mcpx, MX-20
Rhino 2, Xray T3, XS-6 FM Synt.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: pohon pro kappa 20
PříspěvekNapsal: pát 12.07.2019 12:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 5142
Bydliště: Praha ČR
tomíno píše:
Právě že takhle malej tříčlánek nemám abych ho nacpal do trupu, jinak bych to už dávno zkusil. A v RCEx se lítají převážně 2S pokud vím, tak jsem si říkal že kluci snad vědí proč to mají.


No dneska už se dvoučlánky tolik nelétají, to bylo dříve v již zaniklých RCEK a tehdy to bylo jak píšu - kV minimálně 1800...
Dneska ve stopalcovkách bych řekl, že u nově dělaných modelů převládají tříčlánky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: pohon pro kappa 20
PříspěvekNapsal: pát 12.07.2019 13:06 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 19.6.2013
Příspěvky: 40
Aha, tak to ještě že jsem napsal, ono to starý info je dost na prd. Neměl bys tip na nějakou ověřenou sestavu? Pro začátek asi zkusím najít nějakej 3S (cca 500-800mAh?) jak to poletí. Ten motor má mít 150W zož je na 700g pořád málo mi přijde. Aspoň u akrobata bych to považoval za extrémně poddimenzovaný.

_________________
Venus, CAP-232, Arcus M, blade mcpx, MX-20
Rhino 2, Xray T3, XS-6 FM Synt.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: pohon pro kappa 20
PříspěvekNapsal: pát 12.07.2019 19:34 
Mazák
Mazák

Registrován: 1.3.2012
Příspěvky: 945
Bydliště: Dobrá Voda u Hořic
Ověřená sestava na 2S je motor Turnigy D28-26/2200KV s vrtulí 9,5x5 (případně stačí i 9x5). Motor navzdory označení má ca. o 2mm delší stator, takže je výkonnější než standardní 28-26.

Ale jestli ten tvůj motor je mechanicky v pořádku, zkusil bych nejdřív 3S baterii, vyjde to levněji. Bolt 3S-850 nebo 1000mAh by se vejít mohly, ověř si to podle rozměrů.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: michalv, speedster a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz