Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pát 26.02.2021 21:24 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 2308
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
Chci zkusit vyměnit pádla CopterX 450 za bezpádlo.

Mám vzít přímo od nich jejich halvu do DFC modelu?
Nebo nějaký rozumnější "set"?
Nebo "upgrade" na stejnou délku osy?
Vystavím se zkrácením osy větší pravděpodobnosti střetu listu s ocasem? Teď nemyslím "nepovedená přistání".

Nebo, jak radí dudaj, vyrobit si sám?

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
PříspěvekNapsal: pát 26.02.2021 23:01 
Helimaniacs Brno
Helimaniacs Brno
Uživatelský avatar

Registrován: 12.8.2010
Příspěvky: 1779
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Za mě jen toto.
https://www.aliexpress.com/item/3281342 ... 5bdatS4FTQ

_________________
Logo 690SX V2, Blade 230S with custom belt, Heli-Baby NT, ALZRC X360, OMPHOBBY M1,M2

Futaba 14SG


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 26.02.2021 23:14 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.7.2011
Příspěvky: 6977
Bydliště: Písek, ČR
prtka píše:

Mám (na T-Rex 450), mohu doporučit.

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 27.02.2021 20:07 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 2308
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
Dík za tip, zkusím.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 28.02.2021 23:14 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 31.3.2015
Příspěvky: 406
Bydliště: Košice, SR
... alebo napr. https://gogo-rc.com/store/index.php?rou ... uct_id=623


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 29.03.2021 8:57 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 2308
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
...tak dorazila hlava Tarot, z druhé ruky Spirit PRO, tak jsem zvědavý. Včera jsem ještě provětral pádlovou mechaniku, další let už asi bude bez pádel.

Je nějaký zádrhel, na který si mám dát pozor?

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 29.03.2021 15:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2008
Příspěvky: 1860
Bydliště: Kralupy n.vlt
Obrázky: 0
Pro mě byl s prvním bezpádlem největší problém to vše správně propojit a rozchodit v PC průvodce.Sehnat správné kabely,propojky a hlavně správné verze softveru do spirita a pc(doporučuju použité verze všeho zazálohovat,později se blbě shání).Na vše jsem nakonec našel odpovědi zde a na spirit foru.
Nastavení spirita je po zorientování se,jednoduché.Napoprvé rozhodně použít průvodce nastavením a dávat doporučené hodnoty pro tvou heli.Pokud nic neošulíš nebo nepřehlédneš, musí to letět napoprvé dobře.Pokud mi něco v nastavení spirita nevycházelo podle pokynů, byla chyba vždy v mechanickém nastavení kolem cykliky a hlavy.Čím preciznější mechanické nastavení,tím míň problémů se spiritem.

Já po pádu nastavoval komplet vše od nuly a stále mi ve spiritu něco nevycházelo. Nakonec to bylo moc tuhýma novýma kloubkama na cyklice.Na listy se přenášela drobná nepřesnost.

V manualu spirit je vše.Kdo ho dokáže číst a hned rozumět, OK. Já musel často odbíhat do vedlejší uličky a zjišťovat třeba do jaké skupiny patří můj přijimač....... abych mohl pokračovat.

_________________
https://www.youtube.com/user/dagxcz/videos
http://dagx.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 29.03.2021 21:25 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 2308
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
OK, díky. Hlava je namontovaná. Vzhledem k tomu, že jsem rozlítal Ardupilot, nemyslím, že by Spirit mohl být složitější na nastavení.
Zběžně jsem prošel nastavení i průvodce jsem zkusil, zatím problém nevidím. Přijímač bude s.bus, napájení přes řízení ESC (nějaký ten AUX).

Nastavím, uvidím, když tak dohledám, při nejhorším se zeptám. :)

Ještě jsem si objednal kablik, ať můžu případně nastavovat přímo z rádia.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 31.03.2021 9:44 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 2308
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
... 29 v noci jsem kablík u Spiritu objednal. Dnes (31) mi 8:05 došel do Spiritu email, že objednávka byla odeslána. Asi za 5 minut došel kolega, a dal mi balíček. Kablík mám na stole. :) (česká pošta - asi nějaká časoprostorová nelinearita)

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 02.04.2021 20:03 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 2308
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
Asi jsem nepochopil záměr autora (Spirit Pro) nebo jsem nějaký natvrdlý.

Při pojím ke spiritovi sbus přijímač a v nastavení kanálů nastavím kanály tak, jak je vidím na monitoru serv (pořadí jsem zkoušel i na s.bus - PWM převodníku), tak v Spirit diagnostice vidím, že můj první kanál je ch2, můj ch2 je ch3 a ch3 je spirit ch1.
Ch4 je ok a podle toho jsem nastavil všechny kanály tak, aby hodnoty byly -+100%.

I tak některé kanály ukazují divné hranice, např. plyn -3% - 97% (místo -100 - + 100), kolektiv a výškovka (ukazatele) se pohybují obráceně (je to záměr?).

Pokud přehážu kanály, aby se hýbaly správné ukazatele, tak nějak to funguje, ale přijde mi to celé podivné. V oficiálních návodech jsem nic o podivném chování kanálů nenašel.

No nic, jdu pátrat dál...

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 02.04.2021 22:56 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 16.2.2011
Příspěvky: 128
Bydliště: opava
Zdar .. co tě vede k nastavování kanálů ve Spirit jednotce .. mám 4 doma pátou na cestě a nikdy jsem do pořadí kanálů neměl potřebu vrtat .. tedy s jednou výjimkou a tou bylo řešení plynu přes jednotku. Provozuji některé klasicky jiné s-bus a pokud neřešíš banky nebo plyn .. neměn !!

Takže moje rada zní .. drž se návodu .. zapoj podle návodu a nevrtej do záložek které není potřeba řešit .. alespoň pro první nastavení určitě NE.

_________________
RP

Trex 600 benzín - Airwolf, Trex 450 Airwolf, Trex 450 Hughes 500, Hughes 500 Breitling vel. 700


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 03.04.2021 10:50 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 2308
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
Renda píše:
Zdar .. co tě vede k nastavování kanálů ve Spirit jednotce .. mám 4 doma pátou na cestě a nikdy jsem do pořadí kanálů neměl potřebu vrtat ..

Ve vysílačce nemám stanovené, na kterém kanále je co. Zvolil jsem tedy AETR + další. Do Spirita jsem vrazil sbus. Když mám na ch1 AIL, a hýbe se mi v diagnostice spirita něco jiného, tak se v tom prostě vrtat musím. Dělám přes nastavení kanálů, žádné expertní nastavení, je to v nastavení "obecné", tedy něco základního. Navíc, pokud chci např. přepínat banky, zapínat záchranu aj. tak se tomu nastavení stejně nevyhnu. Nastavení je jednoduché, jen nedělá, co bych čekal.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: sob 03.04.2021 14:01 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 27.4.2014
Příspěvky: 137
Bydliště: Hradec Králové ČR
Obrázky: 0
Ahoj, Renda má pravdu. Nech ve SPIRITU original jeho nastavení kanálů, aby fungoval správně.

Kanály musíš změnit na výstupech rádia, aby odpovídaly spiritu na teploměrech. A kdyby chodil některý obráceně, tak dáš reverz taky v rádiu. Aspoň takhle to mám já a všechny 4 Spirity fungují bez problému. Jo a taky mám zapojení jedním kabelem přes S-BUS.
Toto se týká sladění kanálů.

Po té, kdyby něco ve skutečnosti chodilo obráceně, dáváš reverz ve Spiritu na záložce SERVA - reverz serv.

_________________
DS-12 Carbon Gray>MiniTitanE325S>Devil420>Goblin500>Goblin THUNDER SPORT 700+4x SPIRIT


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: sob 03.04.2021 14:57 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 2308
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
To je rada jako "koupil sis sice kolo s přehazovačkou, ale jezdi jen na tom jednom převodu, který tam je teď".
Asi bota v pc programu...

I tak díky za rady.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: sob 03.04.2021 16:02 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 27.4.2014
Příspěvky: 137
Bydliště: Hradec Králové ČR
Obrázky: 0
Poslal jsem ti na SZ telefon.

_________________
DS-12 Carbon Gray>MiniTitanE325S>Devil420>Goblin500>Goblin THUNDER SPORT 700+4x SPIRIT


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz