Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 40 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Beta 1400 problém s regulací otáček
PříspěvekNapsal: sob 06.03.2021 11:51 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 6.3.2021
Příspěvky: 7
Bydliště: Jičínsko
Dobrý den rád bych se zeptal, mám problém s tímto že u mé Bety 1400 MK3 nelze po zapnutí motoru ovládádat otáčky a ani nejde vypnout. Zde posílám odkaz s ukázkou tohoto problému.


Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz
Budu rád za každou odpověď.


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: sob 06.03.2021 12:04 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 2308
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
1. SUNDAT VRTULI!
2. nejspíš pomůže kalibrace ESC

3. pokud to jde, nastavit "failsafe" - viz návod k přijímači.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: sob 06.03.2021 12:57 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 6.3.2021
Příspěvky: 7
Bydliště: Jičínsko
Děkuji za odpověď, Vše jsem zkoušel ale problém stále přetrvává.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 06.03.2021 13:03 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 8.8.2017
Příspěvky: 829
Bydliště: JABLONECKO
Už ti to někdy udělalo??To pokaždé zapínáš s max.nastaveným trimem plynu??


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 06.03.2021 13:20 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 6.3.2021
Příspěvky: 7
Bydliště: Jičínsko
Ne tohle se mi ještě nestalo a právě nevím co s tím mám dělat zkoušel jsem ty věci co jsou v návodě jako dát plný plyn, počkat na dvě pípnutí a stáhnout dolů, ale nic nepomáhá a poloha trimu to taky nijak neovlivní.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 06.03.2021 13:47 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 8.8.2017
Příspěvky: 829
Bydliště: JABLONECKO
Takže pokud to dobře chápu tak doteď jsi létal s takto zapojeným a nastaveným letadlem bez problému. Jeví se mi to na špatný signál,občas mi to taky udělá když s tím praštím daleko a třeba za nerovností tak se mi motor rozeběhne a nejde hned zastavit ať dělám cokoliv až když přijdu blíž tak to jde vypnout.Jenže tobě to dělá v těsné blízkosti letadla s vysílačem a taky se mi zdá že ti motor netočí na max .otáčky,nemáš jiný régl na výměnu? I to odpípání je nějaké jiné


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 06.03.2021 14:16 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 24.11.2010
Příspěvky: 411
Bydliště: Velké Meziříčí
Zkusil jsi vysílačku alespoň metr dál od letadla?

_________________
T-REX450,V400D02, FOX 2300, EXCEL ,Cessna 182, Piper J6 Navy,Beagle, Acro MK2, Phoenix 2400,Tucano


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 06.03.2021 14:17 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 24.11.2010
Příspěvky: 411
Bydliště: Velké Meziříčí
A nemáš reversnutý 3 kanál plynu?

_________________
T-REX450,V400D02, FOX 2300, EXCEL ,Cessna 182, Piper J6 Navy,Beagle, Acro MK2, Phoenix 2400,Tucano


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 06.03.2021 14:27 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 6.3.2021
Příspěvky: 7
Bydliště: Jičínsko
dratek píše:
Takže pokud to dobře chápu tak doteď jsi létal s takto zapojeným a nastaveným letadlem bez problému. Jeví se mi to na špatný signál,občas mi to taky udělá když s tím praštím daleko a třeba za nerovností tak se mi motor rozeběhne a nejde hned zastavit ať dělám cokoliv až když přijdu blíž tak to jde vypnout.Jenže tobě to dělá v těsné blízkosti letadla s vysílačem a taky se mi zdá že ti motor netočí na max .otáčky,nemáš jiný régl na výměnu? I to odpípání je nějaké jiné

Ano předtím sem s tímto létal úplně v pohodě, ale teď jsem asi půl roku nelétal a najednou se chci jít jen tak prolétnout a ona tahle chyba. Jinak si taky myslím že může být chyba v regulátoru protože vše ostatní funguje jak má, asi budu muset koupit náhradní


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 06.03.2021 14:28 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 8.8.2017
Příspěvky: 829
Bydliště: JABLONECKO
Mě funguje revers opačně tzn.nahoru vypnutý dolů přidává,teď jsem zkoušel různé modifikace na přijímači i vysílači a nic podobného jsem nevykouzlil takže asi má buď špatný signál nebo régl


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 06.03.2021 14:32 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 8.8.2017
Příspěvky: 829
Bydliště: JABLONECKO
Půl roku tužkové baterky ve vysílači taky nemusí být v pohodě i když svítí zelená kontrolka ale to spíš jen tak pro orientaci.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 06.03.2021 14:36 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 6.3.2021
Příspěvky: 7
Bydliště: Jičínsko
dratek píše:
Půl roku tužkové baterky ve vysílači taky nemusí být v pohodě i když svítí zelená kontrolka ale to spíš jen tak pro orientaci.

Baterkama to nebude ty jsem nabil a ostatní ovládání funguje krásně (křidélka, výškovka i směrovka)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 06.03.2021 14:43 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 19.8.2005
Příspěvky: 4612
Bydliště: Šternberk, ČR
Obrázky: 0
Když ostatní kanály fungují, tak bych zkusil po sundání vrtule připojit regulátor v přijímači třeba na kanál výškovky a zkusit to pak na kniplu výškovky. Asi to nepomůže, ale alespoň tím otestuješ, jestli není chyba v přijímači zrovna v tom kanálu plynu.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 06.03.2021 15:01 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 8.8.2017
Příspěvky: 829
Bydliště: JABLONECKO
Ano ano jak píše jio pokud ostatní funguje tak vyzkoušet přes jiné polohy konektorů.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 06.03.2021 15:03 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 6.3.2021
Příspěvky: 7
Bydliště: Jičínsko
jio píše:
Když ostatní kanály fungují, tak bych zkusil po sundání vrtule připojit regulátor v přijímači třeba na kanál výškovky a zkusit to pak na kniplu výškovky. Asi to nepomůže, ale alespoň tím otestuješ, jestli není chyba v přijímači zrovna v tom kanálu plynu.

Děkuji za radu ale problém zůstal stále stejný, jakmile jsem hnul páčkou výškovky trochu ze spodní pozice, tak se motor rozběhl a opět nešel zastavit a ani regulovat jeho otáčky. Takže přijímač je asi v pohodě.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 40 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz