|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 6 ] |
|
LV
|
Napsal: pát 02.04.2021 20:09 |
|
Mazák
|
 |
 |
Registrován: 5.1.2007 Příspěvky: 9405 Bydliště: Trenčianska Turná Obrázky: 0
|
Dorazy sú na hlavnej hriadeli ktorá je nasunutá na potenciometer.
_________________ Nie som zlý.... iba rýpem www.elektromodely.sk
|
|
Nahoru |
|
 |
Pitrs07
|
Napsal: sob 03.04.2021 11:36 |
|
Celkem nový uživatel
|
 |
 |
|
Kolegové modeláři, omlouvám se za můj předchozí víceméně zelenáčský dotaz ohledně opravy serva. Dneska jsem na to přišel. Celý problém byl v v baterii napájející servotester. Ta, ačkoliv jsem ji změřil, vykazuje napětí 5V a minimální napětí pro KST DS125MG je 4,8V, ale asi to bylo na hranici použitelnosti. Jakmile jsem změnil zdroj a přestavil jej na 6V, tak servo na testeru funguje jako nové. Děkuji Lacovi Vaškovi za rady ohledně poskládání převodovky serva, toto jsem pro jistotu znovu rozložil a složil, se zaměřením se na výchozí polohu potenciometru. No jak jsem uvedl, vše funguje, jak má.
|
|
Nahoru |
|
 |
Golfista
|
Napsal: sob 03.04.2021 12:50 |
|
Mazák
|
 |
 |
|
5V je dost. Co jsem zkoušel, tak chodili i těsně pod 4,8V. Ale nastavuji napájení na 5,5V ve všech modelech. Podle telemetrie někdy klesá pod 5,2V.
_________________ Snažím se stavět letadla tak, aby i po havárii jsem se nemusel stydět za to, jak vypadají vevnitř.
|
|
Nahoru |
|
 |
Pitrs07
|
Napsal: pon 05.04.2021 14:20 |
|
Celkem nový uživatel
|
 |
 |
|
No tak show must go on! Už jsem si myslel, že jsem nad servem vyhrál a po opětovném spuštění cyklování na testeru, se dokonale zbláznilo a dělá si, co chce. Baterka je OK, tester jsem vyměnil za druhý (stejný), ale servo už zase chodí jen na jednu stranu. Dokonce se motorek točí jen jedním směrem při střídání impulsů. Takže to vidím tak, že elektronika je v čudu  Je nějaká šance zkontrolovat servo na nějakém sofistikovaném testeru?
|
|
Nahoru |
|
 |
zdzd
|
Napsal: pon 05.04.2021 14:46 |
|
Moderátor serveru
|
 |
 |
|
Pitrs07 píše: No tak show must go on! Už jsem si myslel, že jsem nad servem vyhrál a po opětovném spuštění cyklování na testeru, se dokonale zbláznilo a dělá si, co chce. Baterka je OK, tester jsem vyměnil za druhý (stejný), ale servo už zase chodí jen na jednu stranu. Dokonce se motorek točí jen jedním směrem při střídání impulsů. Takže to vidím tak, že elektronika je v čudu  Je nějaká šance zkontrolovat servo na nějakém sofistikovaném testeru? A co na něm chceš testovat? Pokud nechodí tam, kde jiná chodí, tak bez nějakého špekulování zahodit.
|
|
Nahoru |
|
 |
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 6 ] |
|