Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Hitec optic 6 sport a připojení s PC
PříspěvekNapsal: sob 24.07.2021 11:21 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 9.7.2021
Příspěvky: 7
zdravim , potřeboval bych radu ohledně Hitec optic 6 sport a připojení s PC
koupil jsem si toto https://www.kostkamodelcentrum.cz/obcho ... lozka=3716
a nedaří se mi to zprovoznit žádný simulátor nevidí ovladač
mám win 10 home 64
v nastavení win v sekci " zařízení bluetooth a jiná" v přehledu další zařízení vidím PPM ovladač ale v žádný simulátor nevídí vysílač
koupil jsem nějakou blbost, nebo potřebuju něco jinýho ?
díky


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: sob 24.07.2021 12:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.1.2007
Příspěvky: 7862
Bydliště: Praha 8, ČR
Obrázky: 8
Obávám se, že stejnou blbost jsem koupil také. Jen mám šanci to vrátit. Mám jak tohoto Optica, tak Auroru 9X. Problém je v tom, že obě vysílačky mají Jacka 3,5 mm, ovšem stereo. Mám kabel učitel x žák, který má tento konektor a vysílačky spolu v pohodě komunikují. Na tom interfacu, který jsi ty (i já) koupil, je sice také Jack 3,5 mm, ovšem mono, proto to nepůjde. Jestli je možná nějaká úprava, netuším.

_________________
Hitec Aurora 9X


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: sob 24.07.2021 20:19 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 31.3.2015
Příspěvky: 424
Bydliště: Košice, SR
Ahoj, zapojenie je: Zem, Tx, Rx. Kábel teda funguje bez nutnosti označenia konca Žiak/Učiteľ. Mono jack pravdepodobne spojí Rx na Zem.
Příloha:
buddycableA9.png
buddycableA9.png [ 3.85 KiB | Zobrazeno 966 krát ]

Riešením by mohla byť prechodka stereo na mono so signálom OUT.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 24.07.2021 20:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.1.2007
Příspěvky: 7862
Bydliště: Praha 8, ČR
Obrázky: 8
ujovko píše:
...Kábel teda funguje bez nutnosti označenia konca Žiak/Učiteľ...

To, že jsem napsal o žákovském kabelu, bylo proto, že na něm je jack stereo a na interfacu mono a proto interface v dané konfiguraci bez dalšího fungovat nebude. Jinak s daným problémem ten kabel nemá nic společného. Jinak dík za vysvětlení možnosti přepojení. Na rovinu, když už to je deklarované, že to funguje s Hitecy, tak by to mělo fungovat na první zapojení a ne, že k tomu budu shánět nějakou redukci.

_________________
Hitec Aurora 9X


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: sob 24.07.2021 22:18 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 9.7.2021
Příspěvky: 7
rozumím , já jen jestli je nějaký řešení levný/rozumný jak to momentálně vyřešit
volal jsem do obchodu ptal se zda to bude fungovat s mým vysílačem = no problém
ptal jsem se zdali to funguje pod win 10 , protože všude čtu funguje pod win xp/7 atd. atd. = odpověď opět no problém
další věc byla - máme skladem do týdne u vás - čekal jsem 3 týdny, zkusil narychlo nefungovalo -bohužel jsem neměl čas a říkal jsem si že to nějak pořeším , odjel jsem na dovolenou dostal se k tomu zjistil že je to naprd a samozřejmě to nemůžu ani vrátit

tzn. hledám radu jak to pořešit stávající kabel, nebo nějaký rozumný jiný řešení jak připojit hitec sport k pc na ovládání simulátorů, díky


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 24.07.2021 22:28 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 31.3.2015
Příspěvky: 424
Bydliště: Košice, SR
Greg2, veď som Ti to napísal. Urob si prevod zo stereo na mono, alebo odstrihni mono koniec a daj stereo. Zapojenie máš na obrázku.

Pozn.:
Ten opis kábla učiteľ/žiak je pre objasnenie zapojenia.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 24.07.2021 22:32 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 9.7.2021
Příspěvky: 7
jasný díky pořeším


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 25.07.2021 12:47 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 31.3.2015
Příspěvky: 424
Bydliště: Košice, SR
Ešte jedna skúsenosť s prepojovaním Aurory. Ja som si urobil ten kábel učiteľ/žiak, ale nefungoval spoľahlivo.
Ukázalo sa, že jack nedosadol dobre do zdierky. Na telese Aurory sú pri konektoroch Charge a Trainer akési náliatky. Musel som to cca 1mm orezať okolo diery, teda stenčiť stenu, aby jack vošiel trochu hlbšie. Odvtedy to ide OK.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 27.07.2021 18:48 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 9.7.2021
Příspěvky: 7
Zdravím, zkouším to poresit dle obrázku /návodu nicméně nevim jak to napojit - kablik je 2 žilový. Dle mne to nemá řešení a je to na 2 věci. Může někdo poradit jak jednoduše za rozumný peníze použít stávající vysílačku, nebo jít rovnou do https://www.mojerc.cz/index.php?option= ... vtEALw_wcB a mít klid? Díky moc.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 27.07.2021 18:48 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 9.7.2021
Příspěvky: 7
Zdravím, zkouším to poresit dle obrázku /návodu nicméně nevim jak to napojit - kablik je 2 žilový. Dle mne to nemá řešení a je to na 2 věci. Může někdo poradit jak jednoduše za rozumný peníze použít stávající vysílačku, nebo jít rovnou do https://www.mojerc.cz/index.php?option= ... vtEALw_wcB a mít klid? Díky moc.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 27.07.2021 18:48 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 9.7.2021
Příspěvky: 7
Zdravím, zkouším to poresit dle obrázku /návodu nicméně nevim jak to napojit - kablik je 2 žilový. Dle mne to nemá řešení a je to na 2 věci. Může někdo poradit jak jednoduše za rozumný peníze použít stávající vysílačku, nebo jít rovnou do https://www.mojerc.cz/index.php?option= ... vtEALw_wcB a mít klid?
nebo jestli bude fungovat toto https://profimodel.cz/cs/rc-simulatory/ ... 67293.html ?
Díky moc.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 27.07.2021 19:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2011
Příspěvky: 3112
Bydliště: Praha Letňany
Mám tohle
https://www.rc-levneji.cz/search?q=Simulator
Připojíš k tomu svůj přijímač, spárovaný s tím Opticem. Vyzkoušeno pod Win XP i Win 10. Pokud bys chtěl víc info, tak klidně p4es SZ

_________________
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 28.07.2021 6:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.1.2007
Příspěvky: 7862
Bydliště: Praha 8, ČR
Obrázky: 8
To, co prodáva profimodel, už má stereojacka a dle popisu to má být vhodné i pro Hitec. Určitě bude větší šance, že to bude fungovat. Ale vyzkoušeno to nemám, jinak svůj interface jsem poslal zpět.

A teď ti ještě prozradím jedno malé sladké tajemství. Prakticky stejný interface můžeš, pod jinou značkou, koupit ani ne za třetinu částky, kterou jsi zaplatil - https://www.bighobby.cz/fly-sky-fms-int ... imulatory/. Vzhledově to vypadá úplně stejně, včetně 3,5 mm Jacka mono.

_________________
Hitec Aurora 9X


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 29.07.2021 22:55 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 31.3.2015
Příspěvky: 424
Bydliště: Košice, SR
Greg2, potrebuješ signál z vysielača = OUT.
Takže tienenie na zem a druhý na č.3 - na špičku.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 30.07.2021 0:31 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 9.7.2021
Příspěvky: 7
Ujovko: zkusím
DAF: stereo Jack to má, ale volal jsem i psal mail do profimodelu a řekli mi, že to gungovat nebude to co jsem našel u profimodelu. Takže to co má hobby levnější taky fungovat nemusí. Kostka mi taky řekl když jsem mu volal že to bude fungovat, že s tím není problém a nefunguje. Takže zatím PC vysílač.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz