Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Telemetrie Futaba
PříspěvekNapsal: pát 10.09.2021 10:12 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 12.1.2011
Příspěvky: 253
Obrázky: 10
Dobrý den,
mám dotaz zda se majitelům Futaby a její telemetrie nestalo že při létání na moment(1-2vteřiny) vypadne telemetrický signál?
Mám F22 - telemetrii výšky a napětí př.bateríí(LiIon). stalo se mi že ve větších výškách cca 500m mi telemetrie na rádiu vypadla a zase naskočila.Nezpozoroval jsem zda se jednalo o výpadek signálu a "neřízení" protože létám pomalé větroně a tam to těžko poznám. Nebo se jednalo jen o telemetrii. Nejsem odborník na elektroniku tak se raději zeptám.
Děkuji.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Telemetrie Futaba
PříspěvekNapsal: pát 10.09.2021 11:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 9474
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
To moze byt problem prijimaca. Zapni si logovanie a bude jasno.

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Telemetrie Futaba
PříspěvekNapsal: pát 10.09.2021 13:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.5.2013
Příspěvky: 1523
Bydliště: Brno
Obecně vysílač telemetrie v přijímači nemá takový dosah jako vysílací modul vysílače, obvykle při výpadku telemetrie jde model dále ovládat.

_________________
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Telemetrie Futaba
PříspěvekNapsal: pát 10.09.2021 14:09 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 20.5.2021
Příspěvky: 52
Bydliště: Brno
BoŠ píše:
Obecně vysílač telemetrie v přijímači nemá takový dosah jako vysílací modul vysílače, obvykle při výpadku telemetrie jde model dále ovládat.

Přesně tak. I mně se to stalo a když jsem si prohlédl logy z letu, zjistil jsem, že v tu chvíli byl ale i mnohem nižší RSSI signál. Pořešil jsem problém vhodným umístěním antén - ale to bylo během záletu modelu, což z dotazu úplně nevyplývá, kdy situace nastala. Může být problém i s RX, jak již bylo zmiňováno.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Seznam.cz [Bot] a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz