Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Graupner TX MHz MC18 System error
PříspěvekNapsal: úte 10.05.2022 22:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 10052
Bydliště: Nový Bydžov ČR
Obrázky: 14
Dnes kámoš Petr havaroval s tištěným elektro Focke Wulfem TA152. V noži zatáčky přestal reagovat a v tom noži šel až do země. Na displeji vysílače byla hláška System error. Po znovuzapnutí vysílače hláška zmizela. Takže baterka to asi nebyla. Šli jsme sbírat trosky rozprsklý 5 m na dýlku v nějaký vojtěšce, či co to je. Našli jsme všechno vybavení kromě jednoho křidýlkovýho serva, prostě zmizelo i se žlutou krytkou serva 40 x 40 mm nasazenou na křidýlkový táhlo a ve dvou jsme ho ani po hodině pátrání nenašli.
Setkal jste se někdo s takovouhle závadou vysílače? Je to stará počítačová MC 19 nebo MC 22 na 35 nebo 40 MHz. Když tak to ještě upřesním.
Co se v tom vysílači mohlo dočasně podělat, že šel do erroru? :roll:
Díky


Naposledy upravil Celeron dne pát 13.05.2022 23:04, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
PříspěvekNapsal: čtv 12.05.2022 8:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.1.2009
Příspěvky: 791
Bydliště: okr. Blansko
Obrázky: 0
Pravděpodobně vysoká teplota.
Otestuj vysílač na slunci .....


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner TX MHz MC18 System error
PříspěvekNapsal: čtv 12.05.2022 19:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 10052
Bydliště: Nový Bydžov ČR
Obrázky: 14
Máš pravdu, bylo zcela jasno, mohla by to být teplota. To rádio má kámoš určitě 20 let i když ne moc provozovaný. Napadají mě třeba vyschlý elyty a nebo šuštící potenciometry. Možná i baterky. To bych všechno dokázal přeměřit a zkontrolovat.
Díky!


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner TX MHz MC18 System error
PříspěvekNapsal: pát 13.05.2022 23:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 10052
Bydliště: Nový Bydžov ČR
Obrázky: 14
Tak zpátky na stromy. Kámoš mi toho Graupnera přinesl abych na něj kouknul, jestli něco nenajdu.
A koukám na něj a ona je to dokonce MC18. No tak to je pěknej stařec, možná čtvrt století.
Ale když můžou retrolidi lítat se žlutejma Variopropama, proč né s asi první Graupnerskou počítačovkou? :)


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner TX MHz MC18 System error
PříspěvekNapsal: sob 14.05.2022 4:59 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 20564
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Celeron píše:
... retrolidi ...

:lol: :lol: :lol:

_________________
jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner TX MHz MC18 System error
PříspěvekNapsal: sob 14.05.2022 10:09 
Mazák
Mazák

Registrován: 8.7.2015
Příspěvky: 1335
Bydliště: Orlova v noci , Karviná ve dne
Retrolide existuji. :mrgreen: Normalne zijou skyte mezi nami. :mrgreen:
https://eu.zonerama.com/mojzes/Album/3830104


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner TX MHz MC18 System error
PříspěvekNapsal: sob 14.05.2022 11:23 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 20564
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
HONZIK 22 píše:
Retrolide existuji. :mrgreen: Normalne zijou skyte mezi nami. :mrgreen:
https://eu.zonerama.com/mojzes/Album/3830104

A přitom tak pohnojil ergonomii JETIjáckejch vysílačů... :cry:
(můj názor, jiní mohou mít jiný :mrgreen: )

_________________
jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner TX MHz MC18 System error
PříspěvekNapsal: sob 14.05.2022 12:01 
Mazák
Mazák

Registrován: 8.7.2015
Příspěvky: 1335
Bydliště: Orlova v noci , Karviná ve dne
To jsou stare projekty.
https://eu.zonerama.com/mojzes/Album/5496368
V te dobe se se delaly zlate mobily za statisice , jen aby to nebyla seriovka .
A vyvrcholila ta doba ,prave i timto pohledem na tvary.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Lamborghi ... G_0332.jpg

Myslim , ze tito spickovi designovi navrhari maji svou bublinu ve ktere ziji. Nekdy predbehnou svet a jeho,, konzervativni,,od slova konzerva :mrgreen: pohled na krasu i ucelnost. Nevime jake bylo zadani .
Ja je obdivuji i kdyz jsem svym vnimanim konzerva, retrokonzerva. :mrgreen: ze umi odbehnout od reality .


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner TX MHz MC18 System error
PříspěvekNapsal: ned 15.05.2022 10:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 10052
Bydliště: Nový Bydžov ČR
Obrázky: 14
HONZIK 22 píše:

To se mě líbí, to si koupím! Tedy až budu stár a odporně bohat. :mrgreen:


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner TX MHz MC18 System error
PříspěvekNapsal: ned 15.05.2022 11:13 
Mazák
Mazák

Registrován: 8.7.2015
Příspěvky: 1335
Bydliště: Orlova v noci , Karviná ve dne
Ja taky 1:24. :mrgreen:
Ja mam dve MC24 black edition. A system erorr jsem zazil jen pri te starsi 22 let. A uplne vybite knoflikove baterii vnitrni pameti. Kdy pri zmene letoveho rezimu uz na toto vysilac nereagoval.Na zakladnim nastaveni bez problemu, pri zmene mzikovy error. Nastesti na zemi. Po vymene knofliku a prepajeni OK dodnes. Timto jsem si vzpomel, ze ji tam mam zase, starou, 12 let. :mrgreen:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner TX MHz MC18 System error
PříspěvekNapsal: pát 20.05.2022 16:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 10052
Bydliště: Nový Bydžov ČR
Obrázky: 14
Honzíku, divná věc. Ten vysílač je podle štítku asi rok výroby 1993 ale baterka CR2032 Sanyo je stále originál původní nepřepájená, spoje přelakovaný. Bez velkejch napájecích batérek drží dle digitálu 3,24V. Ani při měření Avometem, kterej má dost nízkej odpor na volt nejde pod 3,2V. Divný, takovýhle napětí nemaj ani nový čerstvě vybalený z blistru. Přes to ji vyměním, ale je to typ s nabodovanou trojnožkou v rastru 15 x 10. Ty nejsou tak moc běžný, všude mají jen rastr 18 x 10 nebo 20 x 10. Ale v GME jsem je našel od Westinghouse.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner TX MHz MC18 System error
PříspěvekNapsal: sob 28.05.2022 16:15 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 10052
Bydliště: Nový Bydžov ČR
Obrázky: 14
Baterku jsem vypájel a osadil novýho Westinghouse. Po zapnutí koukám, že na displeji je výpis posledního modelu s kterým kámoš boural na "Systen error". V tomhle rádiu není žádná flash paměť ale vše si pamatuje na zálohovaný RAM. FW je uloženej v klasický EPROM s okýnkem.
Překvapilo mě, že i když byla baterka vypájená asi 5 minut, že MC18 nezapomněla nastavení.
Výměnu jsem dokončil ráno v 10 hodin a od tý doby je TX a RX zapnutej, to je víc než 6 hodin v kuse. TX má na displeji po tý době 10,1V. Vše maká jak má, jen mě překvapuje, že TX 40 MHz na 8 bílejch Eneloopů vydrží tak dlouho. Jak známo, MHz vysílače žraly několikanásobně víc proudu než součastný GHz.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner TX MHz MC18 System error
PříspěvekNapsal: ned 29.05.2022 5:33 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 20564
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
U současných Tx bych řekl že nenasytně žerou displeje. Když jsem se učil s Mz-16, bylo to dost znát, že displej pořád svítí.

_________________
jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner TX MHz MC18 System error
PříspěvekNapsal: ned 29.05.2022 8:35 
Mazák
Mazák

Registrován: 8.7.2015
Příspěvky: 1335
Bydliště: Orlova v noci , Karviná ve dne
Nahlednul jsem do starych navodu mc 24.
Jsou tam dva proudy. 90mA celku plus 20mA s podsvicenym displejem bez spotreby vysilaciho modulu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner TX MHz MC18 System error
PříspěvekNapsal: ned 29.05.2022 8:55 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 20564
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Mz-16:
Current Consumption 480-1100 mA
brutal...

_________________
jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz