Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Tandem X20 a XJT Lite
PříspěvekNapsal: pát 19.08.2022 20:59 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 14.6.2012
Příspěvky: 75
Bydliště: Týn nad Vltavou
Prosím o radu, mám nový Tandem X20Ethos 1.3.0 EU LBT a na staré bubliny a RX v D8 jsem koupil XJT Lite. Nedaří se mi spárovat žádný RX v D8.
XJT Lite pracuje v režimu FCC a
X20ka je LBT. To je ten problém? Poradíte mi řešení? Nakoupit dalších 8 ks přijímačů mi moc pod fous nejde. :-(
Díky Jirka


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Tandem X20 a XJT Lite
PříspěvekNapsal: sob 20.08.2022 6:49 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.7.2020
Příspěvky: 937
Bydliště: Žilina, let.Hôrky-Brezovec , SK
Obrázky: 6
Nepises ake mas prijimace , aky firmware v nich a ci v nich mas LBT (euro) alebo FCC (ne-euro) firm.

--Predpokladam ze mas prijimace LBT , takze musis do XJT modulu napalit LBT (europsky) firmware , s FCC (ten je ne-europsky) sa na LBT prijimace nepripojis.

--Potom ti musi ti pasovat verzia firmveru , inak to nesparujes. napr. na ACCST bola verzia 1.xxx , potom 2.0 , neskor 2 nieco , takze ak mas nove radio tak do prijimaca musis napalit verziu min.2.0 (tusim ) , najlepsie poslednu co najdes na Frsky webe. Ak pojdes cez ten XJT modul tak XJT + prijimace musia mat rovnaku (alebo velmi podobnu) verziu. minimalne to prve cislo vo verzii (1,2) musis mat rovnake , niekedy aj dalsie , treba prestudovat...

--Pri napalovani modulu si 3x skontroluj ci napalujes naozaj modul XJT (ext.) a nie vysielac (interny modul)

--A potom pri parovani zvolit spravne hodnoty , protokol ,verziu protokolu (d8,d16 a pod.) , Xjt modul atd.

Firmwary si najdi niekde na Frsky strankach , ja uz tam nechodim tak ti presne neporadim...

_________________
Radiomaster TX16s / FrSky Horus X12s / Spektrum Dx8 G2 + pár lietadielok....


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tandem X20 a XJT Lite
PříspěvekNapsal: sob 20.08.2022 10:33 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 14.6.2012
Příspěvky: 75
Bydliště: Týn nad Vltavou
Ahoj a děkuju za odpověď.
V přijímačích mám FCC, prvního Taranise bez LBT, jak jsem ho kdysi koupil.
V8R7-II a RX-F802 se mi povedlo z modelů vykuchat a napárovat. Pidi RX od Číňana (DJI malinký 4k) ale ani prd.
Škoda že Frsky něco tak malýho nedělá, Archer R4 do trupu bez řezání nedostanu.
Čtyři kousky jsem zachránil. ;-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tandem X20 a XJT Lite
PříspěvekNapsal: sob 20.08.2022 11:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.7.2020
Příspěvky: 937
Bydliště: Žilina, let.Hôrky-Brezovec , SK
Obrázky: 6
Ak chces Frsky tak mozno FrSky Archer RS + nejaky maly prevodnik na PwM ?

Alebo ak pojdes cez multimodul tak je moznosti viac , ACCST trebars Radiomaster R84 V2 ci Radiomaster R81+prevodnik ...
Keby si dokupil iny multimodul tak existuju pekne mikro-prijimace na ELRS...

Moznosti je fakt vela , len to chce sa trosku zorientovat a rozhodnut sa co sa ti hodi... ELRS sa teraz celkom slusne rozbieha ,paradny dosah , malicke a vyslo kopec novych malych prijimacov... Sice su urcene hlavne do dronov ale nikto ti nezakaze pouzit ich do nejakeho maleho modelu lietadla...

P.S: FCC by sa u nas uz nemalo pouzivat, dokonca myslim ze je to nezakonne (ak sa nemylim)

Edit : Este ma napadlo - podporuje ti radio ten Multimodul co mas ? V novsich Frsky vysielacoch sa uz moc neorientujem...

_________________
Radiomaster TX16s / FrSky Horus X12s / Spektrum Dx8 G2 + pár lietadielok....


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tandem X20 a XJT Lite
PříspěvekNapsal: sob 20.08.2022 12:47 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 3493
Bydliště: SK
Obrázky: 6
Miro_V píše:
Nepises ake mas prijimace , aky firmware v nich a ci v nich mas LBT (euro) alebo FCC (ne-euro) firm.

--Predpokladam ze mas prijimace LBT , takze musis do XJT modulu napalit LBT (europsky) firmware , s FCC (ten je ne-europsky) sa na LBT prijimace nepripojis.

--Potom ti musi ti pasovat verzia firmveru , inak to nesparujes. napr. na ACCST bola verzia 1.xxx , potom 2.0 , neskor 2 nieco , takze ak mas nove radio tak do prijimaca musis napalit verziu min.2.0 (tusim ) , najlepsie poslednu co najdes na Frsky webe. Ak pojdes cez ten XJT modul tak XJT + prijimace musia mat rovnaku (alebo velmi podobnu) verziu. minimalne to prve cislo vo verzii (1,2) musis mat rovnake , niekedy aj dalsie , treba prestudovat...

--Pri napalovani modulu si 3x skontroluj ci napalujes naozaj modul XJT (ext.) a nie vysielac (interny modul)

--A potom pri parovani zvolit spravne hodnoty , protokol ,verziu protokolu (d8,d16 a pod.) , Xjt modul atd.

Firmwary si najdi niekde na Frsky strankach , ja uz tam nechodim tak ti presne neporadim...


D8 nemá žiadni EU (LBT) FW. D8 by mal fungovať.
Čo sa tu snažíš opísať sa týka skôr D16.
FW XJT tu:
https://www.frsky-rc.com/xjt/

_________________
Tandem X20, TX16S


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tandem X20 a XJT Lite
PříspěvekNapsal: sob 20.08.2022 12:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 3493
Bydliště: SK
Obrázky: 6
makipata píše:
Ahoj a děkuju za odpověď.
V přijímačích mám FCC, prvního Taranise bez LBT, jak jsem ho kdysi koupil.
V8R7-II a RX-F802 se mi povedlo z modelů vykuchat a napárovat. Pidi RX od Číňana (DJI malinký 4k) ale ani prd.
Škoda že Frsky něco tak malýho nedělá, Archer R4 do trupu bez řezání nedostanu.
Čtyři kousky jsem zachránil. ;-)


RX4R je menší, ako Archer
https://www.frsky-rc.com/product/rx4r/

_________________
Tandem X20, TX16S


Naposledy upravil juraj.jurej dne sob 20.08.2022 15:34, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tandem X20 a XJT Lite
PříspěvekNapsal: sob 20.08.2022 13:27 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 14.6.2012
Příspěvky: 75
Bydliště: Týn nad Vltavou
Jo, převodník na PWM to pořeší, to se vejde. ;-)
Zabádám, roky to leželo na polici a vývoj nezastavíš. Jsem nějak mimo mísu. Modul pošlu do světa a pomalu přezbrojím na Archer, ať mám v důchodu klid. :-)
Díky chlapi za Váš čas.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Honzik12345 a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz