Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Obrys u DXF
PříspěvekNapsal: pát 23.09.2022 9:53 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2016
Příspěvky: 351
Ahoj, asi to nesouvisí přímo s modelařením ale kreslením třeba plánů rozhodně. Mám takový dotaz, pokud mám dějaký plný blok v DXF (čtverec, obdélník nebo cokoliv co je plné) existuje nějaký daný postup jak toto převést pouze na vnější obrys? Třeba pokud se následně třeba řeže laserem tak aby laser zbytečně nejezdil a nepálil vnitřek, když stačí to jen objet dokola a vypadne okénko. Je můj dotaz dostatečně jasný? Nejsem vyučen jako strojník či konstruktér tak je možná tento dotaz pro někoho kdo to zná uplně na hlavu, jak se někdo může ptát na takovou banalitu, ale já si s tím nevím rady. :roll:

_________________
Jeti DC-16
F4U Corsair (Saito FG-60R3), Swift 2, VSB-66 Orlice 4,35m, Sopwith Pup 1,35m, Mustang P51


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Obrys u DXF
PříspěvekNapsal: pát 23.09.2022 10:45 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2016
Příspěvky: 351
Není to kravina, ta moje otázka? Nezáleží ono náhodou na tom jak k tomu přistupuje onen CAM software, který z toho vektoru udělá Gcode?

_________________
Jeti DC-16
F4U Corsair (Saito FG-60R3), Swift 2, VSB-66 Orlice 4,35m, Sopwith Pup 1,35m, Mustang P51


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Obrys u DXF
PříspěvekNapsal: pát 23.09.2022 11:34 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2016
Příspěvky: 351
Smažte to :lol:

_________________
Jeti DC-16
F4U Corsair (Saito FG-60R3), Swift 2, VSB-66 Orlice 4,35m, Sopwith Pup 1,35m, Mustang P51


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Obrys u DXF
PříspěvekNapsal: pát 23.09.2022 11:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.4.2004
Příspěvky: 605
Šrafy? :? (-:

_________________
Rata


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Obrys u DXF
PříspěvekNapsal: pát 23.09.2022 12:27 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2016
Příspěvky: 351
Ne šrafy ne. Prostě jsem se zasekl na takové hovadině jako je převod Gerber dat do DXF. Můj milý zaměstavatel totiž usnesl, že chce vyrábět sítotiskové šablony sám svépomocí na humpoláckém CNC laseru který k tomu vůbec není vhodný. Svoje gerber data pak posíláme do číny na výrobu plošných spojů a z těch co nám číňan pošle na kontrolu, pak zpětně rekontruujeme ono DXF na vypálení té šablony na sítotisk (neb gerber neumíme), protože ten číňan nám to pak i panelizuje. No vymysleli byste to dementněji?
Už jsem zkusil několik CAM programů a buď jsou drahé jako prase (nájem) a nebo mi tam potřebná funkce chybí.
Došel jsem k jednomu postupu jak to dělat: rozbalit čínský ZIP s daty na kontrolu z něho vyzobnout soubor s obrysem panelizace GKO a sítotisku GTP ty pak otevřít v cracklém VisualCAMU z něho pak exportovat DXF a protože tam mám prostě plné plošky (pady) tak toto exportlé DXF importovat v devCADU od Durantiho tam uložit jako ten DC1 a pak v konvertoru ODA který devCAD využívá opět převést na DXF kde už jsou pady prázdné, jen kontury, tak jak to potřebuji. Že byste se z toho střelili? To já už se střílím asi rok a brzo asi skončím v blázinci :x

A vůbec, nepřipadá vám divné používat nelegální software v podniku který má několik set zaměstanců, bohužel vítejte ve světě podnikání po česku. Nemá onen zaměstnavatel štěstí, že jsem rozumný a nebudu ho tu jmenovat aby neměl ostudu :lol:

_________________
Jeti DC-16
F4U Corsair (Saito FG-60R3), Swift 2, VSB-66 Orlice 4,35m, Sopwith Pup 1,35m, Mustang P51


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Obrys u DXF
PříspěvekNapsal: pát 23.09.2022 18:36 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 22.10.2012
Příspěvky: 55
Bydliště: Neverice
DXF súbor importneš do Corel Draw a tam máš dva parametre objektu - výplň a kontúru , nastavíš si kontúru na šírku ako potrebuješ a hotovo, poprípade zrušíš výplň . Ak chceš laserovať, keby si mal len výplň tak by laser gravíroval, ak chceš rezať musí byť kontúra menšia ako 0,01mm všetko nad berie ako gravírovanie aj keď je to kontúra.
Ale pekne to preháňaš programami. :lol:
Do môjho laseru posielam priamo do stroja z Corelu.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz