Kdysi existoval tuším LUKOPRÉN-L, takový bílý dvousložkový. Ten tuhl jedine s iniciátorem. Ale opravdu měl mizivou adhezi, takže na nějaké lepení se naprosto nehodil, Ale šly z něj odlévat jak formy, tak určitě by se dala i gumová očka, nebo O-kroužky. Kdysi jsme ho používali i na zaléváni součástek amatérských RC přijímačů, ta malá adheze totiž umožňovala i v takovém zalitém přijímači výměnu vadné součástky.
Co se týče sekunďáků, s těmy je podobný problém. Nikdy nekupuji do zásoby. Maximálně 2 lahvičky, jednu střední a jednu řídkou, po čase je z řídké střední a z té druhé husté, nebo na vyhození.
Ono vůbec, dělat si zásoby laků a lepidel nemá smysl

. Jedině snad staré nitrolaky (např. napínací) nebo i CELOX barvy, ty lze i ztuhlé na kámen rozmočit ředidlem C6000. Zrovna tak červené lepidlo Kanagom acetonem (to modré nikoliv).
Před pár lety jsem ale takhle přišel o celou kilovku PU laku, který jsem používal jako ochranu proti palivu - furt byl v pohodě a najednou, z ničeho nic se prostě se změnil v takovou želatinovou hmotu, jako byly "amarouny" v seriále Návštěvníci.
Co ale vydrží snad do nekonečna, je Epolex a Epoxy 1200. Tedy u Epolexu jen pryskyřičná složka, to tvrdidlo taky časem sželatinovatí.
Naproti tomu polyesterové hmoty docela rychle stárnou a tuhnou. PS tmel zásadně nekupuji, i z toho nejmenšího balení bych určitě 90% vyhodil. Já mám souseda autoklempíře a kdykoli potřebuji, tak od něj dostanu nějaký zbytek, on toho spotřebovává na kila za měsíc.