|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 5 ] |
|
Autor |
Zpráva |
Ferys
|
Napsal: úte 26.09.2023 19:08 |
|
Nováček serveru
|
 |
|
Dobrý den.Dostal jsem dvouvrtulový vrtulník SYMA S 34 CHINOK.Nejde mi ho zprovoznit.Podle návodu jsem zkoušel vše možné.Po zapnutí vysílače bliká konntrolka pomalu po přesnutí plynu nahoru a dolú kohtrolka bliká kontrolka rychle.Po zapnutí vrtulníku kontrolka bliká pomalu po čase se blikání zrychlí.Ale dál se nic neděje.na vysílačí se nerožne celý displej a zvukový signál se neozve.Zkoušel jsem zapnout první vrtulník a pak vysílač potom naopak nejde to.Děkuji za informace
|
|
Nahoru |
|
 |
|
|
 |
prikrylm
|
Napsal: úte 26.09.2023 20:32 |
|
Mecenáš serveru
|
 |
 |
Registrován: 6.1.2012 Příspěvky: 3432 Bydliště: Řečkovice Obrázky: 0
|
Od boku: Rychlým průzkumem vidím, že se tato létající věc prodává buď ovládaný rádiovými vlnami nebo infračerveným světlem. U infra ovladače vidím přepínač "frekvencí", tak jestli je TO varianta infra, zkusit jinou frekvencí.
Jestli je TO varianta rádio, tak syma používá "autobind" režim, takže, podle mě, napřed vypnout rádio i vrtulník, pak zapnout vrtulník a dostatečně rychle po té zapnout i rádio a tam pocvičit plynem dle návodu (plný plyn + min plyn).
Možná varianta je i napřed zapnout rádio s plynem na min, zapnout vrtulník a pak cvičit s plynem.
Manuál je takový nejasný...
_________________ (šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
|
|
Nahoru |
|
 |
Ferys
|
Napsal: stř 27.09.2023 7:34 |
|
Nováček serveru
|
 |
|
|
Nahoru |
|
 |
guchar
|
Napsal: stř 27.09.2023 10:44 |
|
Mazák
|
 |
|
Párování (2.4 GHz) při každém zapnutí (autobind) používají i heliny od MJX. Měl jsem F-45 a F-39. A řadu dalších hraček s tímto párováním. Na pořadí zapínání TX pak RX někdy záleželo jindy ne. Častý průšvih byl, že elektroniky procházely upgrady. Tři až čtyři generace - verse. Ty nebyly navzájem kompatibilní. A při nějaké opravě se do RX (nebo TX) dostal nevhodný protějšek. (F-39 TX stará deska, RX nová deska, do modelu jsem v ND koupil patřičnou starší verzi. TX pro F-45 byl shodný a měl starší verzi, model F-39 šel vyzkoušet před koupí ND.) Pokud to potřebuji řešit zkusmo (ne nějakým zobrazením průběhu signálu), tak nezbývá než si opatřit (na vyzkoušení lze za ním zajet, když najdu ochotného vlastníka) funkční dvojici TX a model s RX. A ten svůj nefunkční zkusit se a) zaručeným TX a pak b) se zaručeným RX. Pokud alespoň jeden takový pár funguje, je to úspěch. Budu shánět jen jednu funkční část v použitých RC nebo ND.
|
|
Nahoru |
|
 |
Ferys
|
Napsal: stř 27.09.2023 16:46 |
|
Nováček serveru
|
 |