Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Spektrum DX6-G2 (SPM6700) - DSMX & DSM2
PříspěvekNapsal: stř 14.02.2024 18:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.6.2005
Příspěvky: 554
Bydliště: Praha-Kunratice
Zdar chlapi,
hledám machra na Spektrum :-)

Po letech jsem výtáhl z krabice stařičkou DX6-G2 (2015), že ji použiju v nějakém tom bublinoletu, kam nechci dávat JETI, ale:

- první co jsem udělal, že jsem provedl update FW na poslední DX6 AirWare™ Version 2.09 (25 January 2022), jako ITákovi mě to přišlo normální.
- 3x RX AR400 (originál) - bindování OK na protokolu DSMX, všechny 3 kousky se chovají stejně, serva se ani na jednom kanále nehnou (servo samo OK na servotesteru ověřeno)
- 1x ORX R615x (Orange) - slavný ORANGE, bindovaní na DSMX OK, serva sice jedou, ale "drhnou" výpadky atd. - do éra bych to nedal :-)
- 1x ORX R610V2 (Orange) - napáruje se na DSM2 a šlape "jak víno" - zkoušeno na stole, mimo model...

Co jsem tak procházel fóra, vím, že se v rámci EU špíš řešilo, blokovaný DSM2, ale já to mám opačně, nefunguju na DSMX.

Dokážete mi někdo poradit, co jsem kde přehlédl, nebo o čem nevím. Dva z těch AR400 byly kdysi normálně v érech a lítaly, jeden je uplně nový, vykuchaný z nějakého BNF setu od E-flite. Jediný co se od posledního lítání v této konfiguraci SPEKTRUM měnilo, že jsem aktualizoval FW, jsem sice IT, ale netuším zda SPEKTRUM podporuje něco jako "DOWNGRADE FW", ale tak nějak si argumentuji, že FW to nebude.

Díky za reakce, kdyby byl někdo z Prahy ochoten na test, budu rád:-)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
PříspěvekNapsal: stř 14.02.2024 19:09 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 3756
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
Co vím:
orange jsem též nějaké provozoval (na staré DX7, tedy DSM2 a na multimodulu), když jsem tenhle Rx pároval přes multimodul, mohl jsem určit, jaký protokol se má použít. A vím, že DSMX, zvlášť ve variantě 11 ms dělal podobné problémy.
Možná TO souvisí i s těmi orig. přijímači - tzn. jestli to jde, tak vynutit párování na konkrétní protokol (DSMX 22ms?)

Pak mě ještě napadlo, co update FW i v přijímačích?

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 14.02.2024 19:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.6.2005
Příspěvky: 554
Bydliště: Praha-Kunratice
prikrylm píše:
Co vím:
orange jsem též nějaké provozoval (na staré DX7, tedy DSM2 a na multimodulu), když jsem tenhle Rx pároval přes multimodul, mohl jsem určit, jaký protokol se má použít. A vím, že DSMX, zvlášť ve variantě 11 ms dělal podobné problémy.
Možná TO souvisí i s těmi orig. přijímači - tzn. jestli to jde, tak vynutit párování na konkrétní protokol (DSMX 22ms?)

Tohle mě taky napadlo, když podporuje oba protokoly, ale nepřišel jsem na to, jak mu "podstrčit" jiný protokol, než ten, který si vybere automaticky.


Pak mě ještě napadlo, co update FW i v přijímačích?

Update FW u RX znám z Jeti, netuším, zda něco takového jde u SPEKTRUM, obzvlášť tady u těch základních starších modelů (žádný SAFE ani AS3X)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 15.02.2024 14:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.9.2014
Příspěvky: 516
Bydliště: Plzeňsko
Firmware v pohodě, mrkni do nastavení na region a rychlost nastav na 22ms. 6 let jsem měl DX9, která už měla jen DSMX a absolutně bezproblému, jak u starších AR400,610,6210 tak i novějších 8020T s vestavěným variem i kompletní telemetrií.
Na přelomu 2014/15 se postupně začal dávat pouze DSMX modul namísto DSM2/DSMX.
Na stránce spektrumrc.com si můžeš zpětně nahrát všechny verze, který jsou ještě k dispozici. Postupem času se ty nejstarší mažou přímo výrobcem, takže jedině dělat zálohy...


Přílohy:
IMG_20240204_133441-01.jpeg
IMG_20240204_133441-01.jpeg
[ 76.73 KiB | Zobrazeno 548 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 15.02.2024 15:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.6.2005
Příspěvky: 554
Bydliště: Praha-Kunratice
DXS píše:
Firmware v pohodě, mrkni do nastavení na region a rychlost nastav na 22ms. 6 let jsem měl DX9, která už měla jen DSMX a absolutně bezproblému, jak u starších AR400,610,6210 tak i novějších 8020T s vestavěným variem i kompletní telemetrií.
Na přelomu 2014/15 se postupně začal dávat pouze DSMX modul namísto DSM2/DSMX.
Na stránce spektrumrc.com si můžeš zpětně nahrát všechny verze, který jsou ještě k dispozici. Postupem času se ty nejstarší mažou přímo výrobcem, takže jedině dělat zálohy...


Já jsem právě v tom "system menu" nenašel možnost změnu rychlosti, ale co vím, tak ty RX s DSMX se vždy nabindovaly jako 22ms (ověřím dnes, zda nekecám).
Na webu spektrumrc.com, když se přihlásím do "my spektrum", mám ke stažení pouze poslední 2.09 verzi FW, bohužel starý FW files nemám, už ani na kartě.

Díky.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 15.02.2024 22:37 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.6.2005
Příspěvky: 554
Bydliště: Praha-Kunratice
Vysílač DX6 příjimače nápáruje, jak DSMX tak i DSM2, ovšem s RX na DSMX se serva ani nehnout :-)


Přílohy:
DSMX.jpg
DSMX.jpg
[ 77.2 KiB | Zobrazeno 461 krát ]

DSM2.jpg
DSM2.jpg
[ 72.85 KiB | Zobrazeno 461 krát ]

Region.jpg
Region.jpg
[ 103.54 KiB | Zobrazeno 461 krát ]

Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 16.02.2024 12:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.9.2014
Příspěvky: 516
Bydliště: Plzeňsko
V menu System Setup/Frame Rate bývá možnost změny rychlosti, avšak ne každý vysílač ji podporuje.
Podíval bych se ještě na Monitor u samotných kniplů, zda dělají co mají, případně zkusit novou kalibraci.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 16.02.2024 13:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.6.2005
Příspěvky: 554
Bydliště: Praha-Kunratice
DXS píše:
V menu System Setup/Frame Rate bývá možnost změny rychlosti, avšak ne každý vysílač ji podporuje.
Podíval bych se ještě na Monitor u samotných kniplů, zda dělají co mají, případně zkusit novou kalibraci.


Jak píšeš, nejspíš asi DX6-G2 změnu rychlosti nepodporuje.
Do Monitoru kanálu jsem se díval, při pohybu kniplů všechny rosahy OK, jen to bohužel nedoleze do přijímače :-)

Zvažoval jsem upgrade na nějakou NX řadu, ale když na to SPEKTRUM tak koukám, asi si udělám radost nějakým novějším JETI modelem.

M.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 12 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz